Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
New York poloviny 19. století.
Ve čtvrti Five Points, kde spolu gangy bojují o nadvládu, vyrostli dva muži. Jeden z nich je zabijákem v gangu, druhý je mladík, který gangy nesnáší. Zde v místě, které bylo ve své době známé jako nejhorší slum světa, začíná jejich napínavý příběh.

Scénář
Masasumi Kakizaki
Art
Masasumi Kakizaki
Obálka
Masasumi Kakizaki
Lettering
Michal Štípa
Překlad
Marek Mikeš
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
historický, western
ISBN/ISSN
978-80-7449-839-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 215 mm
Tisk
černobílý
Váha
338 g
Stran
204
Cena
249 Kč
Originál
Green Blood #01 (Kodansha Ltd., 2011)
  • Django
    Django mecenáš18.1. 17:19Green Blood - Zelená krev #01
    Tohle je ten nejlacinější druh zábavy spousta násilí surovosti a sexu, bravurní kresba svižně tempo, žádné zbytečně kecy ale jen akce a zase akce. Jen škoda že je to přečteno za 10 minut. Všech pět dílů přečtěte ani ne za hodinu.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit29.10.2021 06:54Green Blood - Zelená krev #01
    Miluju western a nemusím mangu. Ovšem Green Blood si mě získal tím jak je rychlý, nenáročný, sympatický a drsný a to vše zabalené v úchvatné kresbě. Hlavní postavy mi ihned přirostli k tělu a mají super uvěřitelnou bratrskou chemii. Příběh hezky pracuje s očekáváním diváka a dokáže překvapit. Jednotlivé scény a postavy v nich ve vás vyvolávají emoce a vše na mě působilo přirozeně. Ještě zmíním, že kresba mě opravdu pohltila a miluju zde práci se stíny i atmosférické dvoustránky. Moc se těším na další díl a těší mě, že to má jen 5 svazků, protože opravdu nejsem fanouškem nekonečných sérií. Za mě povedená manga ,,jednohubka".
  • Fort
    Velice rychle přečteno, moc textu tu není, kresba je detailní. Zajímavý úvod do historické mangy. Dny tu jdou den po dni, žádné zdržování, vysvětlovaní, ani se nenadějete a jste na konci.
    Chci více.
  • perak
    Příběh není zatím zas až tak originální, ale ono to tak u westernu obyčejně bývá, že jde hlavně o atmosféru a detaily, které odlišují zrno od plev. A tady je to zatím naštěstí spíše "zrno". Takže tady máme dva bratry, jeden na cestě do nebe, druhý na cestě do pekla, vláčející si svá tajemství z minulosti. A pak je na scéně Velký šéf a jak to tak bývá zhýčkaný neschopný syn, plný nenaplněných ambicí a krutosti. K tomu zamícháme nějakou tu ženu, nespravedlnost, konkurenční gang. Tak jsem zvědav, kam toto vše bude směřovat. Výborná je kresba, sedla mi dokonce více, než u Skrýše. Zatím dávám 4 hvězdy, uvidím, zda v dalším díle přijde nějaký originálnější nápad.
  • Sawyer
    Sawyer6.2.2021 11:51Green Blood - Zelená krev #01
    Green Blood je westernová manga. Dá se tedy říct, že je to jedinečná manga s nádhernou a detailní kresbou. Příběh není nic originálního, ale to vůbec nevadí. Konec skončil dost napínavě a jsem zvědavý, jak to bude pokračovat. K postavám jsem si ale zatím nevytvořil moc vztah.
    Plusy-kresba, prostředí
    Mínusy-postavy

    Celkově-80%

    P.S. Moje první manga.
  • Negan
    Negan1.11.2020 18:17Green Blood - Zelená krev #01
    Fajn příběh stojící hlavně na kresbě.
    -70%
  • karl173
    karl173 mecenáš17.7.2020 15:12Green Blood - Zelená krev #01
    Taková fajn jednohubka, která mě určitě nalákala na další díl. Ale teprve až tam se uvidí kam to všechno bude směřovat a jak moc kvalitní tato série je. První díl mě sice bavil, je velmi slušně nakreslený a má dobré tempo. Ale opět musím mírnit své nadšení, jelikož se zatím jedná o dost klišoidní a jednoduchý příběh, který nepřinesl tomuto žánru nic navíc. Takže pro mě spíše lepší 3*
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.4.2020 18:43Green Blood - Zelená krev #01
    Spoiler, bacha!
    .......................
    Obsah první stránky:
    "Uf. Uch. Uch. Uf. Uch. Uf. Uch." CVAK "Uf. Uch. Uch." KLIK PRÁSK
    Konec spoileru.

    No ale teď vážně, aby to nevypadalo, že si z toho dělám nemístnou legraci. Je to takový ten klasický příběh o správném parchantovi, který dělá po nocích svou práci. Dělá ji dobře, ale musí ji tajit před svým správňáckým bratříčkem. A my jen čekáme, až se to celé pokazí, protože všichni zlouni se vyžívají v tekoucí krvi (ideálně z nevinných prostitutek). Ale tváří se to cool, takže asi fajn. Těším se na ten slibovaný western.
    V knize je takový ten klasický neduh, že každou noc je na obloze úplněk. Mangakové si tohle nikdy nedokážou uhlídat.
  • Multiverzum
    Multiverzum5.4.2020 12:03Green Blood - Zelená krev #01
    Temný western s jednoduchým a neoriginálním příběhem, ale za to s úchvatnou kresbou. Manga nenudí a je čtivá.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/temny-western-green-blood-1/
  • SNUFKIN
    SNUFKIN29.2.2020 08:04Green Blood - Zelená krev #01
    Kdyz si zvyknete na ta bizarni citoslovce, jsou to hodne fajn Gangy v NY. Hlavne atmosferou.
  • Walome
    Walome mecenáš28.2.2020 13:20Green Blood - Zelená krev #01
    Tohle je hrozně hloupá věc. Ale potřeba říct, že nejsem úplně cílovka, hádám, že ve 13 bych si to užil. Máme tady jakéhosi drsného týpka, který chodí městem a zabíjí lidi... nic jiného se tu prakticky neděje. Týpek je samozřejmě drsnej a tajemnej jak hrad v Karpatech, má mladšího brášku, kterého nevzbudí, když jeho brácha vstane z vedlejší postele uprostřed noci a vrací se nad ránem. Celé je to jakože zasazený do historického kontextu divokého západu, ale působí to děsně na sílu. Samozřejmě všude štětky, násilí a tak dále a tak dále, jak říkám, ve 13 bych asi hýkal nadšením.

    Nicméně kresba je super, za tu to má ty dvě hvězdičky. Citoslovce zajímavý, sfx nula, slovo "target" na fotce mě trošku bolelo v srdíčku. Říkal jsem si, že překlad je nějakej divnej, a že na to měla Anna Křivánková asi málo času, a teď koukám, že překlad dělal někdo jiný, tak to mnohé vysvětluje.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš26.2.2020 23:46Green Blood - Zelená krev #01
    Ja som sa na túto manga sériu veľmi tešil. Westerny patria k môjmu obľúbenému žánru a Kakizakiho Skrýš je pre mňa dokonalá jednohubka. Našťastie nie som sklamaný a síce som možno čakal trochu zaujímavejší príbeh a postavy, aj napriek tomu som sa dobre bavil. Je to pekne kreslené a hlavne ku koncu to naberie aj správne grády. Teším sa na ďalšiu časť.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.2.2020 07:16Green Blood - Zelená krev #01
    Příjemný western, který se snaží pojmout víc témat najednou a na to, že se jedná o první knihu, se to docela daří. Kresba je výtečná, ale pro mou westernovskou estetiku, je to přece jen bijící do očí. Přesto zajímavě rozhozené partie, celostránky parádní. Jsem zvědavej, jak to dopadne dál.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko22.2.2020 19:08Green Blood - Zelená krev #01
    Rodinná pouta (a Velmi křehké vztahy) po gangstersku (!) s nepříliš komplikovaným příběhem -sic- za to, tradičně asijsky emotivním ( všechno je takové osudové ) A v nádherném grafickém kabátku, dlužno dodat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2020 11:20Green Blood - Zelená krev #01
    Je to trochu nefér... nemínil jsem si číst druhý díl, ale tenhle skončil tak napínavě, že se do něho asi pustím. Prostředí mi připomnělo Scorseseho film Gangy v New Yorku a celou tu depresi slumu umocňuje dobrá Kakizakiho kresba, kterému jde nejlépe - jak už jsem se přesvědčil u jeho Skrýše - když je nějaký nečas, když prší. A různé zrůdičky. Jinak hlavní postava je taková typicky mangovsky předrsnělá, klasika. Příběh westernovský, napínavý, ale relativně konvenční.

    Celkový dojem: 60%
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.2.2020 14:49Green Blood - Zelená krev #01
    Absolutní pecka, perfektní kresba, zajímavý příběh... Konečně to u nás vyšlo, po dlouhé výborná manga série ...
1530121
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.2.2020 13:52Green Blood - Zelená krev #01
    Berserk má 40 knih v rámci počtu toho, jak to bude vycházet u krve? A pořád nedokončeno... :D no, já do toho chtěl jít, ale v podstatě mě taky ten počet odrazuje v kontextu toho, co píše cyboy. Zabaví to, baví tě to, ale reálně je to prostoduchý .. :) třeba jde někdo za pomstou - kecy, boje, retrospektiva díl, kecy, boje, pomsta = 60 knih :D pak další řada , co se dělo po pomstě, že vlastně to bylo na příkaz vyšší entity , bum, 60 knih :D zakončený pomstou nejvyšší entite ;)

    A hlavně ten berserk vychází už 30 let nebo kolik, teď budou vydávat 4 knihy ročně? => 10 let :D uffff , zlatý skončený ukk :D
  • Fry
    Fry admin24.2.2020 13:50Green Blood - Zelená krev #01
    cyboy: Teď jsi to vystihnul perfektně, ano, mým hlavním kritériem je zabavení se a nekonečně dlouhé manga série to u mě splňují zcela dokonale. Ale zase taky bych to nečetl, kdyby to bylo úplně o ničem, pro mě je to takový ten seriál u kterého si rád odpočinu. Jenom tvrdím že XY dílů se nerovná hned zbytečná série, např. Naruto má nejkvalitnější část příběhu až za půlkou. Ale zpět k tvé otázce. Vyloženě dějově kvalitní manga, která by splňovala tvé kritéria není snad žádná, každá dlouhá série dříve či později upadne.

    I ti Živí mrtví, kterým dáváš u posledních knih 5* už nejsou to co bývali a ne že ne. Komiksy obecně jsou spíše o tom 'zabavit se', opravdu kvalitních komiksů jsem, za téměř deset let co aktivně čtu toto médium, přečetl tak do deseti, ale to už se bavíme zase o něčem jiném.
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.2.2020 13:19Green Blood - Zelená krev #01
    Proto nevím zda půjdu do stále po 40 knihách nedokončeného Berserka.
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.2.2020 12:59Green Blood - Zelená krev #01
    Fry: Ja to samozrejme naprosto chapu, ale to neznamena, ze se mi to libi, nebo ze by to bylo dobre. To jsou dva ruzne pristupy k obsahu (a oba jsou v poradku). Bud chci zabit cas a "zabavit" se, nebo chces neco vic a vypnout se na desitky hodin u serialu nepotrebujes, pripadne to dokonce povazujes za nevhodne (a nehodne) plytvani casu. Pokud pujdes po pribehu, tak na tebe ani desitky hodin v bajecnem prostredi nezapusobi, kdyz ten pribeh nebude stat za nic. A s mangami je to presne tak, jak jsem psal pred rokem u Gantze, kdyz jsem s nim koncil.
    Schvalne - znas nejakou dlouhou serii, ktera ma skutecne dobry pribeh? Pricemz je samozrejme potreba se ptat na to, co je dobry pribeh a tady se nemusime shodnout, protoze pokud je pro tebe meritkem kvality "zabaveni se", tak se asi nedohodneme nikdy. Tim samozrejme nerikam, ze to je spatne, ale faktem je, ze manga obecne je o tom "zabaveni se" a nikoliv primarne o obsahu. Proto jsem psal, ze neni pro me. Strachat se pet let k slabemu zaveru je pro me plytvani casem, mentalni kapacitou i penezi.
  • Olwen
    Olwen24.2.2020 12:24Green Blood - Zelená krev #01
    Hmmm... To nabírá hloubku. :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.2.2020 10:21Green Blood - Zelená krev #01
    Jen čas - tzv. Nejvzácnější komodity ve vesmíru :D
    Vyjde to nastejno... každej seriál, dokud lidí cumej bude pokracovat. Buď tě to baví a chceš tomu obětovat čas (pripadne prachy) nebo ne...
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.2.2020 09:52Green Blood - Zelená krev #01
    A nebo koukáš už jen že setrvačnosti a modlis se aby to už skončilo.. Rozdíl je v tom že já si tu mangu musím koupit tzn investovat další peníze, když koukám na Gotham, nic mě to nestojí
  • Fry
    Fry admin24.2.2020 09:17Green Blood - Zelená krev #01
    Fimi: Manga je jako seriály, taky jsou tam epizody o ničem, ale dobré manze / seriálu odpustíš všechno a jsi rád za každou další kapitolu / epizodu :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.2.2020 08:48Green Blood - Zelená krev #01
    Fry promiň ale jsem strašně rád že to nechápu a nemusím si kupovat mangy s 50 a více knihami. Podívej já čtu monster, pluto, Vagabond, planetes, blame! A jsem spokojen.. Je pravda že Vagabond je více knih ale je to po dvanácti soubornych takže se to optický nezdá moc... Ale jestli kouzlo mangy spočívá v hromadě knih linek, postav, tak snad radši ani ne... Viz Nezeme, že začátku dobrý, těšil jsem se ale když ani po čtvrté knize pořád neopustili ten sirotcinec, nějak mě to přestává bavit
  • Fry
    Fry admin24.2.2020 08:25Green Blood - Zelená krev #01
    Vy asi nechápete, že kouzlo mangy spočívá právě v tom být v daném světě co nejdéle, soudit kvalitu podle počtu dílů je kravina. Navíc délka série většinou odpovídá o její oblíbenosti.
  • Scaleo1
    Scaleo123.2.2020 22:48Green Blood - Zelená krev #01
    nebo ta zavání tím, že se to neprodávalo a autor to musel předčasně ukončit. to ale spekuluji. tuhle mangu jsem nečetl.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.2.2020 21:55Green Blood - Zelená krev #01
    Tak to zkusim koupit. Pet knih celku v manze zavani vyjimenosti.
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.2.2020 08:25Green Blood - Zelená krev #01
    Ano má to jen pět knih a proto je to tak skvělý protože není čas na tunu zbytečných postav a jejich linek a není prostor na vatu
  • Scaleo1
    Scaleo123.2.2020 05:07Green Blood - Zelená krev #01
    ano. poslední pátá kniha vyšla v roce 2013.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.2.2020 00:02Green Blood - Zelená krev #01
    Vazne to ma mit jen pet knih?
Četl/a (76)
2Hitman3, 3DD!3, AlmightyMates , BadBoy, binnmode, calvin10, CaptainCzech, charvos, Covenant, CoVseNerdit, Darker, Darth Raelchi, desto, Dexir, Django, Doppelganger, Erich, Final, Finvarra, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Hønzza, IndyP, invape, James, Jay-jay, jiskra, Jokke, Kaaos, kallenved, Kamoš, karl173, kaylin, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, lacoste, Light, Lijem24, Lord Baltimore, LuckyLjuk, Mamut12, marek zigmund stanko, Martinb, Mitsuko, monte walsh, MP, NecRoman, Negan, Nightmare, Noci, Ozymandias, paulmuaddib, perak, Poseidon1978, RadimNemec, Sagikkun, Sawyer, Scaleo1, Schirru, seneke, Sir_Pete, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, Unerr, vankobra, Walome, xflori01, yardaformi, YARYNN, Zbysek2410
(99)
2Hitman3, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Cever, charvos, Dali, Darker, deefha, desto, Dexir, disclose, Django, Doppelganger, Erich, erik, farnhajt, filosh, Fimi, Finvarra, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., GORERATED, hromotlk, IndyP, invape, James, Jay-jay, Jokke, kallenved, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, Killingjoke, Kouzelnik7, lacoste, Lijem24, listr, Lookass33, Loxin, LuckyLjuk, Mamut12, Martinb, MB, Mitak, Mitsuko, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Negan, Noci, paulmuaddib, pavel, pechna, plema, Plocan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, Sagikkun, Saran, Sawyer, Scaleo1, Schirru, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, tacmud, Tialster, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, vankobra, vishnar, vranakx, Were-chan, xflori01, xintax, yogi, Zahonko, Zanir, Zbysek2410, zdoog
Chce (11)
Blacklarch, deadpool, Goldfinch, hahahoho, Himlik, Maty48, monty.cl, Nightmare, Premek, Rinter, Tarka Daal
Shání (3)
Al0f0k, Nightmare, WoodySempaii
Nabízí (1)
karl173