Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Jmenuje se Arthur Curry a je známý jako Aquaman. Král Atlantidy. Člen Ligy spravedlnosti. Světový státník. Superhrdina. Spojovací článek mezi světem suchozemců a říší pod hladinou. A pro příliš mnoho lidí také diktátor nevypočitatelného státu. Ale Arthur i jeho milovaná snoubenka Mera jsou odhodlaní dokázat lidstvu, že Atlantida může být mírumilovnou a spravedlivou zemí.

Jenže zatímco se Aquaman snaží vylepšit svůj obraz na veřejnosti, z hlubiny povstávají temné síly odhodlané rozdrtit jeho sny i naděje. Skupina atlanťanských teroristů vyhlásila válku jak svému králi, tak suchozemskému světu. A vrah známý jako Black Manta se nezastaví před ničím, dokud svůj krvavý spor s nenáviděným hrdinou nedotáhne do konce.

Dokáže Aquaman zastavit příliv nedůvěry a krveprolití? Nebo se bude muset obětovat, aby zachránil svět?

Obsahuje sešity série Aquaman (Rebirth) #1-6 a Aquaman: Rebirth

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Daniel Abnett
Art
Philippe Briones, Scot Eaton, Oscar Jimenez, Brad Walker
Ink
Philippe Briones, Wayne Faucher, Andrew Hennessy, Oscar Jimenez, Mark Morales
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe)
Obálka
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Andrew Hennessy, Brad Walker
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-086-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
482 g
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
Aquaman #01: The Drowning (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #01: Pád do hlubin (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Aquaman #01: Pád do hlubin (Black edice) (2018)
  • Jonas Woodsman
    Skvelé politické superhrdinské dráma. Akcia a kresba je vpobode. Suboj Aquamana a Black Manty bol na konci divný, ale čo už. Celkom fajn komiks.
  • sedw
    První setkání s Aquamanem a velké překvapení. Zábavný mainstream, kde ale není ani nouze o překvapení. Po dlouhé době se mi u superhrdinů stalo, že jsem měl opravdu strach o to, co se s nimi stane. Kresba byla velmi příjemná a bavila.
  • luky.kuky10
    Po celou dobu čtení jsem měl rozporuplné dojmy, ale naštěstí přišel poslední sešit, který vše zachránil. Na první počin s Aquamanem to špatný nebylo a jsem zvědav na další pokračování. Dávám horší 4*
  • faster86
    Je to první aquaman co jsem četl. A mám z toho takový rozporuplný pocit... superhrdinské klasiky jsou tu nudné a otravné, ale snaha Abnetta ukázat že aquaman není jen týpek co osedlává mořské koníky je hodně vydařená. Takže prostě nevím jestli je to dobré, nebo superhrdinsky otravné.
  • hroubek
    Jsem rád za to co jsem dostal. Vždycky jsem si chtěl přečíst nějaký komiks o Aquamanovi, ale český trh na něj nebyl připravený dokud nepřišel film, který ukázal jak moc cool Aquaman může být. No a co se týče komiksu, tak Pád do hlubin je pecka. Dan Abnett nám představí Aquamana, tak jak ho neznáme. A to je hrozně super, jelikož Abnett o příběhu dost přemýšlí. Artur v jeho podání není jen obyčejný superhrdina. Aquaman dost přemýšlí o svém místě na světě, to co představuje, a taky o tom jak ho vnímají jeho kolegové a nepřátele. A je to velmi dobré čtení. Zvraty fungují a i motivace všech postav. Za mě velká spokojenost.
  • Komiksum
    Velká spokojenost. Díky bohu za film protože díky tomu u nás mohl vyjít tento překvapivě hodně dobrý book. Snad český čtenář pochopí že Aquaman je víc než terč vtipů, což mě svým způsobem překvapilo protože Abnett těchto posměšků skvěle využil. Zároveň tu máme postavy které jsou výborně napsané, což celému komiksu přidává bonusové body. Jedno mínus je určitě příliš mnoho kreslířů kteří až na pár panelů svou práci zvládli dobře. Krom ještě pár zvláštních dialogů nemám v podstatě co vytknout, velmi doporučuji.
  • Spacecore
    Na Johnsovu řadu z New 52 to nemá, ale je to dobré. Aquaman je pořád sympaťák, Mera stále šťabajzna a ačkoli se tu vše jen opakuje, není to na škodu a i tak to působí čerstvě. Čtení odsejpá, zápletka je fajn, poměr akce a politického thrilleru tak akorát, staví se na pokec i Superman. Je to v pohodě. 3,5*
  • Spike
    Tak tohle bylo velmi příjemné překvapení. V rámci týmovek nám byl Aquaman v minulosti představen dost, ale zajímalo mě jak bude vypadat jeho sólový komiks. A musím říct, že ho utáhl více než důstojně. Sice co se týče kresby ocenil bych aby se v rámci jedné knihy tolik nestřídali kreslíři, kde bych vypíchl hlavně obstojného Scota Eatona, ale není to nic vyloženě do očí bijícího. Tak nějak to co od superhrdinského mainstreamu čekáte. K příběhu, musím pochválit úvod, který i naprostého nováčka seznámí se vším podstatným co potřebuje vědět a díky tomu se v komiksu bude orientovat i naprostý začátečník. Líbí se mi jak se tu pracuje s tím jak lidé, ať už v komiksovém nebo skutečném světě, Aquamana vnímají a jeho postava se tak snaží zbourat předsudky v obou případech. A za mě se to docela daří, ani bych neřekl že by se tu nějak extra tlačilo na pilu, takže palec nahoru.Začátek se čte úplně sám, hned zkraje na nás vyrazí Black Manta který mě tu dost baví, je vidět odkud brali inspiraci filmového Aquamana. Poté co Black Manta z hlavního dění zmizí se tempo trochu zbrzdí a prohlubující se konflikt mezi souší a mořem již není tak vtahující, ale to je tím že je děj useknut v půli a dořeší se až v další knize. Hostovačka Supermana vždy potěší, ale přeci jen by se bez něj příběh obešel, je tam nacpán trochu na sílu ale nějak moc to nevadí. Za mě tedy rozhodně úspěch, na dalšího Aquamana jsem zvědavý a budu číst a kupovat dál. 7/10
  • JohnyG
    Ze začátku jsem měl z pomalejšího a upovídanějšího rozjezdu obavu, ale nakonec to bylo celkem akční a druhá půlka odsýpala. Black Manta je sympaticky sebevědomý záporák, ovšem Arthur je správňák, trochu nudař a pro suchozemce jen rybofilní outsider, k němuž tak lze spíš cítit soucit než obdiv. Bod plus Abnettovi za ironizující vystihnutí Američanů a jejich diplomacie z pozice síly. Vůbec scénář je poměrně slušný. Co naopak počítám k mínusu je poručík Joanna Stubbsová se svým neustálým "Tě pic" a hlavně to, jak po sobě naoko Aquáč a Manta tvrdě jdou, když pak ale mají šanci skutečně to s tím druhým skoncovat, tak vycouvou - jako štěkající čivavy. Kresba mainstream (jak jinak), ale barvy jsou děsně křiklavé. Dohromady lepší průměr s hrdinou, který mě nějak zvlášť nezaujal.
  • jardoom
    Aquaman je příjemným pokračováním jak New52 série, tak filmového zpracování. Jeho premiéra v rámci Znovuzrození i českého trhu celkově, se určitě povedla. Je škoda, že už tady nevyšel dávno například v rámci New52, protože tam byl fakt úžasný. Zde má jistě také své kvality, nicméně je ještě hodně brzo na to, abych hodnotil jak velké.
    http://www.comixzone.cz/view/2528-znovuzrozeni-hrdinu-dc-aquaman-01-pad-do-hlubin
  • zlejzmrd
    Rybko, rybko, rybko, rybko.. ano, tak jsem si chvíli připadal, když jsem klepal na Aquamana jak postava z filmu Deuce Bigalow: Dobrej striptér. Mám rád tuhle postavu a jeho sexy přítelkyni Meru. Občas je tam moc okének, kde Aquaman stojí jak nějaký bohém, jeho blonďaté vlasy svítí všude okolo a všem se snaží vysvětlit, že se suchozemci nemají čeho bát. Příběh odsejpá tak jak má, nikde to nedrhne a souboje s Mantou jsou krásně vykreslené. Dialogy mi občas sice přijdou, jak ze StarWars, ale Yodu zde rozhodně nečekejte (ikdyž...). Pokud jste fanoušek Aquamana, který byl v roce 2018 v kinech a líbí se vám spíše drsný vzhled (ala. Sons of Anarchy), tak určitě zkuste i starší ]http://comicsdb.cz/comics/4682/jla-liga-spravedlnosti-1 ... Jinak za mě super a konečně tu někdo vydal i něco jiného než Batmana a Supermana. Doufám, že BBart bude nadále pokračovat v této sérii a případně přidá i nějakého super záporáka jako je Deathstroke, která má taky svojí komiksovou řadu ve "Znovuzrození". (M.K.)

    Kresba: Mainstream
    Příběh: Nenáročný
    Pro začátečníky: Rozhodně
    Nutnost znát předešlé díly: Není nutná
  • Tony TwoDee
    Celkem fajn průměr. Děj odsýpá, není vyloženě debilní a chvílema jste dokonce zvědaví, co se bude dít dál. Jenže...nakonec vás vlastně nic nepřekvapí, protože je to silně schematický, sešit se Supermanem je strašně meh - už mi leze na nervy, jak se potkaji dva supráci, co se jinak kámošej, začnou se mlátit hlava nehlava a u toho si něco mimochodem vysvětlujou. To pak máte pocit, že jsou to spíš násilnický hovada a bylo by bez nich fakt líp. Hláška: "Naprav to, nebo uvidíš" je pak vyloženě úsměvná v negativní smyslu. Sice se střídá víc kreslířů, ale rozdíly mezi nima v hlavě neutkví (zvlášť když jste si den předtim užívali Templesmithe), je to prostě mainstream, alespoň obstojně dynamickej. Akorát mě lezlo na nervy, že Kari vypadal chvílema jak patnáctiletej klouček, což působí dost divně...sečteno a podtrženo průměr, kterej neurazí, nenadchne...
  • George Walker Bush
    "Tě pic." Ano, silně průměrné. A kdybych neviděl film, který se mi dost líbil, asi bych vše tolik nechápal. Nebo možná ano, ale neměl bych k postavám takový vztah - jsem aquamanský panic. Na druhou stranu, v komiksu ten úžasný Aquamanův svět prostě nefunguje, rozhodně ne v této kresbě. Působí to trochu dětinsky. Stejně jako dávám přednost vizáži ala Jason Momoa nežli modrookému blonďáčkovi. Sice si trochu připadám jako dement, když vychvaluju film nad "literárním dílem", ale zápletka je značně podobná. Black Manta se řadí mezi nejšílenější kostýmy, co jsem kdy viděl. Ale tak... prostě lepší než drátem do oka, má to větší myšlenku než jakýkoli facebookový post Daniela Vávry.

    Celkový dojem: 60%
  • karl173
    Tak jsem se konečně dočkal. Aquamana jsem si u nás přál od té doby co jsem přečetl Trůn atlantidy z New 52 a tehdy mi bylo vážně líto, že u nás v New 52 nevycházel. A tak jsem byl velmi rád, když ho přidali do Znovuzrození. Navíc Abnett znám už od Strážců galaxie, kteří jsou od tohoto autora vcelku povedení. Natěšený jsem tedy byl. Jsem tedy velmi rád, že můžu po přečtení prohlásit, že se mě tato postava nezklamala. Jeho nástup do Znovuzrození je velmi povedené. Svět z hlubin se otevřel velmi stravitelně. Příchod Black Manty se rovněž povedl. A příprava na nekonečný boj Aquamana se svojí pověstí je velmi slušný. Povedená je také kresba, která splňuje všechny body mainstreamu a navrch patří k těm lepším. Jediné co tedy mohu tomuto komiksu vytknout je to, že se zatím všechny dějové linky jen nakousli a uvidíme až v dalších dílech jak budou pokračovat nebo zda vyšumí do ztracena. Za mě zatím 80%
  • Fry
    DC Universe Rebirth: Aquaman #01: The Drowning - Velmi povedený začátek takzvaného 'znovuzrození' nám Arthura Curryho nepředstavuje zrovna v tom nejlepším světle a během pouhých pár sešitů se Abnettovi povede z hrdiny a krále v jedné osobě udělat rovnou nepřítele státu. Přitom všechny postavy, až na vyhrocené američany, se chovají naprosto uvěřitelně a závěrečný sešit se Supermanem je naprostým vrcholem celého konfliktu. Navíc mám tuto knihu opatřenou podpisem samotného autora, takže si ani nehodlám ztěžovat ... Za mě 5*!
  • rewkon
    Proč ne dobře napsaný a nakreslený mainstream který má u nás výhodu ,že Aquaman tu zatím neměl solovku.
  • Darth Raelchi
    Konečně nějaká zajímavá změna na poli DC superhrdinů. Už jenom tím, že to je postava, která u nás samostatně ještě nevyšla a vždy spíš hrála druhé housle v JLA, pro mě znamená, že si zaslouží speciální pozornost. A hele, ono to nedopadlo blbě. Příběh je příjemně akční a vtrhnete s nádechem prvních stran hned do víru vášní a událostí. Proč ne. Rebirth Special jako jeden z mála nevyžaduje až tak zvýšenou pozornost nad starými story arcy a samotný 6-sešitový příběh má logiku a odsýpá příjemně. Black Manta na pohled poražený vystrkuje své další drápky a opět, zase to funguje. Imigrační politika a proti-imigrační tendence z příběhu jenom číší a narážka na aktuální dění v geopolitice je víc než evidentní (Dan Abnett se příjemně rozjel a ještě jsem se nepodíval, zda-li u této série vydržel nějakou řádku sešitů...). Jeden z mála příběhů, kde hlavní superhrdina dostává na frak nejen od superzáporáků, opravdu se člověk zamyslí nad jeho úmysly. Ke kresbě mám bohužel jisté výhrady a obtočení kreslířů skoro na sešit této sérii moc neprospělo, resp. Brad Walker fajn (leeovská kresba styl, proč ne), Scot Eaton je znám z Marvelu a funguje, Oscar Jimenez taky jde, ale ten poslední Philippe Briones je fakt děs na něj čumět. Kresba je jak Lee mixlý Francií a nefunguje to. Obličeje jak z modelíny, proporce těla, hlavně Mery, jak kdyby měly vlastní fyzikální zákony. Naprosto disproporční. Tenhle komiks (story arc) si zaslouží pořádného kreslíře a ne stádo urvané ze řetězu! Jeden z těch tří kdyby to byl, tak to bohatě stačí. Nechápu tuhle politiku a smysl. Kdyby to bylo co story arc, to kreslíř, budiž, ale takhle, mi to jen kazí příjemný zážitek z četby. K samotné edici, musím vychválit práci BBartu, za prvé vydali komiks před uvedení filmu do kin, dále opravdu oceňuji číslování stránek, a za třetí, bonusy jsou príma a jsem rád, že je tam BBart nechal. Za mě dobrá práce, akorát kresba to sráží dolů.
  • cyboy
    Silne prumerne. Opet se nejedna o zadny restart, nicmene alespon se tady snazi postavy priblizit (oni by se bez toho totiz novi ctenari totalne ztraceli). Druhy dil asi koupim.
    65%
645142
Četl/a (90)
Al0f0k, anka, Blockholm, calvin10, CaptainCzech, Cever, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deniskka15, doophy, duri, Erich, erik, faster86, Filip123, Final, Fry, furunkl, fvalek1, Garp, Georgíno J., Hønzza, hroubek, Hugin, inosuke, izuku midoria, jajsemviktor, Jak, Jáňa, Jay-jay, jh666, Johny87, JohnyG, Joker189, Kaaos, kadas97, karl173, kendor007, Komiksum, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lijem24, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, malylada, Maty48, me, Mercurio, michaldca, mineralk, namdnas, Olesh, ondra kenway, Paja78, pearlxjam, PeNNy, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, puolpm, raenius, RaptoR, rewkon, schefik, sedw, Sikk, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, taidana, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, Vyjebanec17, w3cMarkus, xflori01, Zbysek2410
(135)
Abe, afri, Agiru, Alfi, Alfred, anka, BadBoy, Blockholm, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, deefha, Denis, duri, dvoracekpetr1, Erich, erik, fifas, Filip123, Final, Fox01, fvalek1, Georgíno J., herbert, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hyba1991, inosuke, izuku midoria, Jack, JackOneil, jajsemviktor, Jak, Jáňa, jardoom, Jay-jay, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, Johny87, Joker189, Jonas Woodsman , JORDY, Kaaos, kadas97, Karel Sec, karl173, Keenkeen, kendor007, Kiwi1902, Komiksum, Krvavý Patejl, kucik, lacoste, Lenny, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, malylada, Mamut12, MarvelLover, Maty48, mcezik, me, Mercurio, michaldca, MickeyStuma, mineralk, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, Olesh, opytz, Paja78, Paldini, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Piros0013, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaptoR, rewkon, Rinter, Rumburaq, saja, Saran, schefik, sedw, Sidi Santini, Sikk, SkillJam, Skot, slavik38, sleepless, Spike, SteveCZ, Stlucius, tacmud, taidana, Tialster, tom173, Tomasino79, Tommar, tomned, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, vishnar, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (15)
Azik2586, deadpool, delsemela, DracoAn, filosh, Fr3d_K, gezic, James, Joshua_T, mywiel, Nightmare, Schramm, Sebastian the wise, valentajno, Venomslav12stars
Shání (2)
gezic, Nightmare