Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
MISTROVSKÁ ADAPTACE SAMURAJSKÝCH LEGEND DO KOMIKSOVÉ PODOBY

Miyamoto Usagi přišel o svého pána, Mifuneho, během japonských občanských válek na sklonku šestnáctého století. Nyní je roninem, samurajem bez pána a klanu, který se vydal na cestu válečníka, aby hledal harmonii. Putuje zemí, bojuje s nespravedlností a piluje své duchovní a šermířské schopnosti.

V této knize Usagi spojí síly se čtenáři oblíbeným inspektorem Ishidou, aby vyřešili případ dvojnásobné vraždy v zájezdním hostinci, pokusí se pomoct spojeneckému klanu zachovat si čest a zjistit, že vyrábět sójovou omáčku může být i smrtelně nebezpečné. Najdete tu rovněž několik kratších příběhů z různých těžko dostupných zdrojů, včetně povídky "Dvě stě sošek jizo", která je oslavou dvoustého příběhu, jenž Stan Sakai o své dlouhouché postavě napsal a nakreslil.

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #139-144 (červenec 2011 - únor 2012) a krátké příběhy z Dark Horse Presents (Vol. 2) #7, #35-36

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-572-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
333 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #29: Two Hundred Jizo (Dark Horse Comics, 2015)
  • VanTom
    Všechny povídky naplňují Sakaiův vysoký standard, ale snad poprvé ve mne výrazněji klíčil pocit, že se přeci jen opakují, minimálně jedou podle velmi povědomých mustrů (a tím zrovna nemyslím detektivní případ inspektora Ishidy à la Agatha Christie). Konkrétně u té poslední dvoudílné jsem se sice dozvěděl mnoho o výrobě sójové omáčky, jenže kolikrát už podobné nekalé konkurenční praktiky Usagi řešil?
  • sedw
    Usagi se mi asi nikdy nepřejí. Kdyby se mě někdo zeptal na konkrétní díly a jak se mi líbily, dokázal bych vyjmenovat jen jeden, který opravdu vyčnívá (Otcové a synové), ale ostatní, i když jsou na podobné vlně, jsou vždy parádní a velmi rád se do tohoto světa vracím, i kvůli tomu, že se vždy dozvím něco nového o Japonsku (hlavně příběhy Běžci s ledem a Shoyu).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.9.2018 15:28Usagi Yojimbo #29: Dvě stě sošek Jizo
    U čtení Usagiho mám mnoho myšlenek - že se Sakai již trochu opakuje, že jeho "fiktivně-realistický" japonský svět je plný příšerných charakterů (myšleno ve smyslu morálním), že to místy sází jak Baťa cvičky, že zde umírá více lidí než v Shakespearovi, Martinovi a po Komunistickém manifestu najednou... ale nakonec mě stejně celý ten svět uchvátí, zajímají mě ty japonské tradice, líbí se mi, jak tu naivně vyhrává dobro nad zlem. Tahle série je pro mě takové to "kakao a deka".

    Celkový dojem: 90%
  • faster86
    Další porce hezky zpracovaných příběhů. Japonský Poirot mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Jak Usagi pořád potkává ty stejné lidi tak si říkám jestli je Japonsko malé, nebo se Usagi motá v kruhu.
  • S4TW
    Autor se na jednu stranu začíná opakovat, někdy i potřetí, počtvrté a to čtu teprve čtvrtou knihu. Na druhou stranu mě vždycky nějakým kouzle dostane, zaujme a zláká. Baví mě to dost, především kvůli tomu, co všechno se dozvídám o japonské kultuře, historii,Japoncích a jejich mentalitě. Jen je škoda, že to je pořád v rámci nezávislých či lehounce závislých povídek a nikam série nesměřuje. Podobně rozporuplná pocit mám asi i s Usagiho, sic se skrývá za hávem nezměrné spravedlnosti, tak neváhá rozsekat lidi na maděru. Ale sérka je to kvalitní, o tom žádná.
  • Doppelganger
    Doppelganger22.7.2018 17:52Usagi Yojimbo #29: Dvě stě sošek Jizo
    Usagi mě pořád baví a pokaždé je jak zábavný, tak i poučný, ale nemůžu se zbavit dojmu, že už tomu trošku dochází dech a zas by to po všech těch epizodkách chtělo nějakou zásadnější změnu nabourávající stereotypický status quo (á la celá ta storyline ohledně cestování s Jotarem), anebo ideálně komplexnější příběh ve stylu Ostří trav.
  • p3tris
    Člověk by ani neřekl, že už tu je dvoustý příběh s Usagim. I když se jedná o historky mimo hlavní dějovou linii, jsou zase naprosto vynikající. Sakai dokáže vymyslet zajímavé příběhy i z na pohled tak banálních témat, jako je výroba sójové omáčky, nebo transport ledu, a při tom nás nenásilně seznamuje s japonskou kulturou. Jako bonus nahlédneme do různých fází jeho práce. A jen tak mimochodem, mají jeho postavy ocásky?
  • louza
    Opět jde "jen" o povídky, takže o nějaké koncepčnější knize, nebo o rozvíjení liniích na pozadí, nemůže být ani řeč. Z Usagiho série se stává one rabbit show a v jeho povídkách se z kmenových postav už drahnou dobu pouze sem tam někdo mihne (Gen a Jotaro už dlouho nebyli...ninjové ještě déle). Ve Dvou stech jizo jsou příběhy nicméně fajn, protože vybočují ze Sakaiových běžných schemat. Povídky jako boj duchů, příběh s malířem, omáčková epopej, nebo běžci s ledem jsou daleko od evergreenů typu záchrany měst před různými šéfy a jejich gangy, případně napadání poutníka démonem. I detektivní povídka s inspektorem Ishidou je hodně fajn. Povedená kniha, která připomene, proč si čtenář koupil třicet předchozích.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.7.2018 20:06Usagi Yojimbo #29: Dvě stě sošek Jizo
    Pri cteni jsem se nemohl zbavit dojmu, ze Sakai proste starne a nejspis uz si ty nejlepsi pribehy vystrilel. Ono se, po takove dobe, neni cemu divit. Tim nechci rict, ze to je spatne, ale cim dal tim vic z toho trci ta epizodicnost a rutinerstvi ruku v ruce s sablonovitosti a chybi provazani na hlavni dejovou linii, az to vypada, ze hlavni linie uz vlastne neexistuje a jde pouze ony epizody a epizodky.
    Celkove me to tentokrat nenadchlo, ale porad je to Usagi a porad ho pise Sakai, i kdyz by se dalo rict, ze zvolnil.
    Dalsi dil si samozrejme koupim, ale uvedomuju si, ze hodnoceni u me uz hodne ovlivnuje predchozich 28 knih a jako samostatne stojici knihu bych to hodnotil jinak.
    70%
2214
Četl/a (61)
anka, binnmode, Bonpar, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Doppelganger, erik, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, invape, James, jankie, japes, jiskra, kaylin, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Pista, Poseidon1978, S4TW, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(130)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, Bob, Calvin Klein, calvin10, calviti, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, Final, Fox01, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Lenny, lifi, Light, listr, maara, Maličká, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, petrSF, Pista, pk123x, Poseidon1978, Ruw, S4TW, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, Skot, sleepless, slothest, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (21)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Kapis, Lojza, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, nx, plaštěnkář, raimi, Samurai-Jack, Venomslav12stars
Shání (5)
afri, Al0f0k, Corvus, namdnas, Nightmare