Koupit
Dane Whitman je znovuzrozením legendy. Jeho dávný předek Černý rytíř je ztělesněním hrdinství starých dob. Dane jako Black Knight třímá bezkonkurenční moc Ebenového ostří, byl členem Avengers, Defenders i Nájemných hrdinů.

Poznáte neohroženost britské rozvědky MI-13, v jejíchž řadách Black Knight, Captain Britain a ostatní členové týmu ukážou nejmocnějším hrdinům světa, jak se to dělá! Na Britské ostrovy podniká invazi Drákula a je na Daneu Whitmanovi a jeho spojencích z Albionu, aby odrazili neutuchající nápor mrtvých. Naostřete meče, čtenáři, v sázce je duše celé Británie!

Obsahuje příběhy:
Návrat mezi živé
Upíří stát

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Avengers (Vol. 1) #47-48, Captain Britain & MI:13 #10-15 a Captain Britain & MI:13 Annual #1


Scénář
Paul Cornell, Roy Thomas
Art
Adrian Alphona, John Buscema, Mike Collins, Leonard Kirk, Ardian Syaf, George Tuska
Ink
Jay Leisten, Robin Riggs, George Tuska, Craig Yeung
Barvy
Rainier Beredo (Rain), Stan Goldberg (Stan G), Jay David Ramos, Brian Reber, Christina Strain
Obálka
Marco Checchetto (MChe)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
780 g
Stran
232
Cena
249 Kč
Originál
Captain Britain & MI:13: Vampire State (Marvel)
  • trudoš
    V zásadě mám s tímhle albem dva problémy – za a) není o Black Knightovi a za b) v britské odnoži Marvelu se absolutně neorientuji. Nicméně Draculova invaze do Británie je parádní, stejně jako celá parta kolem MI-13, přičemž sám Black Knight mi zde paradoxně přišel jako nejslabší článek řetězu. Což je hodně dáno tím, že se v příběhu pracuje s dlouhodobými liniemi, díky čemuž mě například jeho vztah s Faizi příliš nedojal. V rámci historie postavy však kvituji s povděkem otištění sešitů z roku 1967, kdy je krásně vidět, jak si tvůrci už tehdy dávali záležet na tom, aby v propojených vesmírech všechno pěkně zacvakávalo, třebaže logika byla pofidérní. Následný šestidílný Upíří stát má dokonalý rozjezd (bombardování upíry je prostě fantastické) i průběh, člověk doslova cítí mráz v zádech s gradujícím vývojem konfliktu. Jenže druhá půlka alba si „odskočí“ k různým vysvětlovačkám, které stejně nic nevysvětlí, když netušíte, která bije, a finále hlavního příběhu tak působí zbytečně uspěchaně.
  • Jack
    pad dobrý ale je to veľmi dlhé a možno keby tu vysiel aj 2 diel a nie len 1a3 tak by to fungovalo ale takto... . Je mna to nebavilo takže meh
  • Jack
    Napad dobrý ale je to veľmi dlhé a možno keby tu vysiel aj 2 diel a nie len 1a2 tak by to fungovalo ale takto... . Je mna to nebavilo takže meh
  • KdG
    Tak tohle mě vůbec nebavilo, musel jsem to číst po kouskách a prokládat jinými komiksy. Příběh divnej a korunu tomu dala ta muslimka s Albionem.
  • karl173
    Dal jsem na radu a kvůli řadě Cpatain Britain a MI:13 si přečetl tuhle knihu až právě po Captain Britainovi a rozhodně to nebylo na škodu. Díky tomu jsem už ze začátku v některých momentech věděl co a jak, a pomohlo mi to rychleji chápat postavy. Co se týče příběhu, tak musím hned pro začátek říct, že díky ucelenému ději nijak moc nevadí, že jsme v NHM dostali jen první a třetí část téhle řady a dá se to bez problémů číst. Nyní k hodnocení. Tento příběh mě bavil o něco více než ten předchozí. Je rozhodně lépe napsaný, je přehlednější a dává čtenáři mnohem větší smysl. Má spoustu fajn nápadů a také jsou v něm lépe zpracované vztahy mezi postavami. Místy je sice děj lehce tuctoví a nebo se upíná spíše k akci, ale jako celek musím říct, že je to velmi slušná a svižná pohodová věc. Kresba je podobná jako v prvním příběhu a opět se na to dá dobře koukat. Za mě tedy příjemné překvapení. Co se týče retra, tak to moc nenabídne, protože v e chvíli kdy to začne být zajímavé už je pomalu konec a pak to utnou. Zbytek si musíte přečíst někde jinde. Ještě než zhodnotím celou knihu, musím vytknout, že v téhle knize hraje Black Knight spíše jen vedlejší role, takže pro přiblížení k postavě moc kniha nepomůže. Celkově ale hodnotím jako fajn lehký nadprůměr, který stojí za přečtení, byť se nejedná o žádný skvost. 60%
  • hroubek
    Asi mé největší překvapení bylo to, že v knize moc Black Knighta není. Kdyby byl kvalitní příběh, tak by mě to tolik nevadilo(jako to bylo u Wasp), ale zde ten příběh drhne. Fakt jsem měl ze začátku dost velký problém se chytnout, a navíc mě to přišlo celé jako velké WTF. Naštěstí se to čte celkem rychle a snadno, a v půlce to začne být lepší. Pak přijde sešit s Meggan, u kterého jsem ze začátku vůbec nevěděl co se děje, a jaký to má význam pro děj. Celé to je pak zakončeno dvou sešitovou bitvou, jenž se celkem povedla. Největší problém je to, že je zde spoustu postav, ale k žádné jsem si nevytvořil vztah a jejich příběhy se mnou nic nedělaly. Staré komiksy mě nevadily a neurážely. Celkově je Black Knight takové neurážející čtení, které nenadchne, ale taky nijak neurazí.
  • S4TW
    Retro část je to slabší, co Roy Thomas napsal, což samo o sobě může pro někoho být úplná hrůza, ale tak tomu není, prostě je to průměrné retro. Kresba je teda až podprůměrná, což způsobil asi záskok na poslední chvíli, Magneto opravdu vypadá špatně, ale především je úplně hloupě napsaný a působí jako úplný nýmand, hrozně lacině… Moderní část je docela dost ehhh… Upíři podnikají invazi z Měsíce do Anglie. Jak šíleně to zní, tak šílené to skutečně je. Je to prostě čistokrevné béčko, vlastně s úplně pitomou zápletkou, ale tak nějak to má svoje kouzlo. Jednoduchá zábava, ale pořád to je celkem dobrá zábava. Především poznáme nové postavy, i když, že by to zrovna nějak zvlášť bylo o Black Knightovi, to zrovna ne. Toho prostoru fakt moc nemá, otázka je, jestli v nějakém komiksu ho dostal víc… I tak jsem rád, že jsem poznal nové postavy, tentokrát z britského domu na Zázraky. Některé jsem si obohatil o nové poznatky a hlavně Dracula je celkem badass záporák, škoda, že nedostal nějaký důstojnější příběh. Konec je také spíš slabší, ale poslední stránka mě docela přesvědčila o tom, že s tou nadsázkou to psali již samotní autoři, ač je příběhová linka celkem vážná. Kresba není špatná, ale svoje osobité kouzlo také nemá, mainstreamová klasika. Jako někdy je prostě fajn, vzít všechny cool věci jako jsou upíři, kouzla, artušovská Anglie, rytíři, lodě (ne vesmírné) ve vesmíru, superhrdiny a moderní Anglii, smíchat tyto neladící věci v mišmaš a dostat výsledný nesourodý mix, který i tak baví. Zvláštně se to popisuje, ale takový mám pocit, celkově to neladí, ale baví to. Obecně, Black Knight mi do Marvelu obecně vůbec nesedí, podobně jako třeba Hercules, ale to už je věc jiná… Taky trochu nechápu, proč nejdřív nevyšel NHM: Captain Britain, který je ze stejné série, ale příběhově je před touto knihou a spoustu věcí nám to mohlo lépe osvětlit, to nedává vůbec smysl a je vidět, že vydavatel nad tímhle ani zbla nepřemýšlí…
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3.2018 20:58Nejmocnější hrdinové Marvelu #042: Black Knight
    Přiznám se, že na tohle jsem strašně těšil, protože jsem věděl o Bladeově hostovačce. Bohužel, mé nadšení nahradila lhostejnost. Nedokážu říct, že to je úplná kravina, ale zase to není vyloženě Marvel TOP(ík). Mám rád, když se mainstream vydá do jiných, méně zmapovaných vod, což tady v podstatě sedí - taková Marvel verze Justice League Dark (evokuje mi to jen ten film, co jsem nedávno viděl - nic hlubšího v tom není). Kresba je dobrá, prostě sedí, líbí se mi a hezky se to čte. Drákula je o to hezčí, protože je jeho inkering v podstatě minimální, což působí splývavým dojmem, tady to zabodovalo. První půlka příběhu, resp. první tři části jsou docela dobré a drží čtenáře v napětí a buduje se příběh. Dopředu jsem věděl, že toto je třetí story arc, ale pravdou je, že občas chybí znalost těch předchozích dvou. Svět působí až moc zaběhle před čtenářem, který o tom neví nic - můj případ. Věděl jsem jenom základy. Do toho všeho od Part 3 spolu s následným Annualem už je to změť jakýchsi nahodilostí, které někdo poslepoval stylem 5-ti letého děcka s nůžkamí a s Ábíčkem v jedné ruce a s Herkulesem v ruce druhé. Opravdu jsem se ztrácel a doteď nevím, jak se jim podařilo přelstít toho Drákulu. Trochu zmatek. Británii a mýty a legendy kolem ní mám moc rád, ale jaksi jsem to nevěřil té rytířce, ta mi tam prostě nesedí. Black Knight, který je hlavním motivem této NHM je tam úplně na nic a na h.....o. Možná kdyby NHM tvůrci dali halvy dohromady mohli nám naservírovat celý příběh Captain Britain and MI-13, klidně cik-cak, ale celý prosím!!! Nechápu proč za nějaký měsíc a půl má vyjít NHM Captain Britain a to v prvním story arcu. Druhý story arc v nedohlednu a podle anglické databáze asi i na furt :-(. Přitom jsem se tak těšil a nějakým sobě si vlastním způsobem se mi to i líbí. Prostě je to takové správně ulítlé a přitažené za vlasy. Bohužel takhle osamoceně to nedává moc smysl a je to v podstatě jen slušná vizuální adaptace s průměrným dějem. O prvních dvou sešitech ani nemluvě, hrůza a děs. Magneto mi připadá jak na drogách a Black Knight je tam v pár scénách, přitom ta postava není vyloženě blbá. Na druhou stranu, proč tam nehodili rovnou toho prvního z roku 1955?! Proč to nedat a doopravdy se s touto postavou neseznámit jak se patří. Nota bene, že samotným tvůrcem je Stan Lee a o Marvelu už se v podstatě dá hovořit. Naopak poznat úplně raný Marvel je pro mě daleko přínosnější než nějaké 60-ové Avengers, to už tady bylo tolikrát a už NUUUUDÁÁÁÁÁ. Díky Bladeovi dávám třetí hvězdu.
  • Tyfus
  • Carnage
    První dva retro sešity nebyli nic extra ale líbilo se mi jak se Avengers chovali hloupě u konce druhého, Magneto byl nakreslenej úplně hrozně...vypadal jak starší brácha Toada. Hlavní příběh knihy mě ze začátku moc nebavil. Později se to trochu zlepšilo a "twist" byl zajímavý ale ke konci to zas byl celkem guláš. Průměr.
  • filozof
    Black Knight není českému čtenáři úplně neznámá postava, občas se totiž objevuje jako vedlejší postava retro marvelovských komiksů. Sešity z konce šedesátek v této knize jsou zoufale průměrné ve scénáři i kresbě. Nahoru to zvedá origin, který má tu správnou kombinaci dramatu, techniky a magie. Dane je mi ve starých komiksech sympatičtější než jiní mnohem populárnější hrdinové.

    Moderní komiks začíná velmi slibně, bohužel někdy v polovině zcela nepochopitelně odbočí na vedlejší dějovou kolej. Pak se začne řešit které události se nestaly nebo proběhly jinak a scénář jde do kopru. Kresba postupně upadá také a závěr byl opravdu o ničem. Druhé pozitivum této knihy je seznámení se s britskými hrdiny, kteří jinde nedostávají moc prostoru. Dobře se tady předvede Blade, určitě lépe než ve svém vlastním čísle.
  • cyboy
    Bud jsem pri cteni utrpel mensi mozkovou prihodu, nebo to vazne bylo uplne dementni.
    50%
382092
  • Doppelganger
    je to seřazené, jak ty sešity vycházely. Ony ty Annuals většinou bývají samostatnější příběhy (a někdy je i píše jiný autor než hlavní sérii), aby si je mohl koupit člověk, co sérii normálně nekupuje, a byl potenciálně nalákán na kupování dané série.
  • plus-rovnáse
    Není to blbě seřazený? Ten Annual neměl být třeba na konci, nebo na začátku? Ještě jsem to nečet, ale působí to už od pohledu trochu rušivě mezi jednotlivými sešity Upířího státu...
  • mearez
    folozof: Ještě Avengers V obležení
  • filozof
    Seznam retro komiksů, ve kterých měl Black Knight vedlejší linku. Samotného mě překvapilo, jak dobře to navazuje.

    Ultimátní komiksový komplet #096: Avengers - Zrození Ultrona
    Ultimátní komiksový komplet #107: Defenders: Příchod Defenders!
    Ultimátní komiksový komplet #110: Válka Avengers proti Defenders
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #026: Doctor Strange
Četl/a (72)
2scha, Abbott, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Doppelganger, Fox01, Gustik5, gwen666, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, namdnas, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, petrSF, Pista, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, trudoš, Tyfus, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(201)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, beanek, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, Pista, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, regressiv, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
delsemela, JanSekeraCZ, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
NikkiKonig, SiWeX
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, www.foxbazar.cz