Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Poslední díl strhujícího fantaskního thrilleru! Finální utkání mezi Lightem a jeho pronásledovateli. Vyhrát může jen jedna strana... kdo závěrečnou bitvu přežije?

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-284-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
210 g
Stran
216
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #12: Kan (Shueisha Inc., 2006)
  • sedw
    Všechny výtky, které jsem měl k posledním dvěma dílům, musí stranou! Toto byla pecka, přečetl jsem na jeden zátah a skoro jsem ani nedýchal. Tomuto říkám parádní zakončení plné napětí. Nechápu, jak toto někdo mohl číst po jednotlivých číslech, já bych to nedal.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:43Death Note - Zápisník smrti #12
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.4.2016 12:52Death Note - Zápisník smrti #12
    A jeste jsem k DN zapomnel napsat jednu vec - nektere dejove klicky se krecovite drzi autorova planu, ale realne moc nejsou, resp. realne postavy by jednaly urcite jinak. Je to videt hlavne na ciste ucelovem pouziti techniky. Hned na zacatku jsou vysetrovatele schopni schovat Kirovi do maleho detskeho pokoje pres 60 (!) kamer. Kira o nich vi diky oldschoolovemu triku s dvermi, ale najit je nedokaze, resp. nemuze a tak to za nej udela smrtonos. Jinymi slovy, kamery jsou tak male a neviditelne, ze vazne nejsou videt a to jich v tom mini pokoji je pres 60. Takze pomerne rozvinuta technologie, ne? Proc ne. O x let pozdeji ale nikoho ani nenapadne zjistit si u operatora kdo Takami volal (a to se zasifrovat neda), nehlede na to ze nikoho celou dobu ani neodposlouchavaji s lacinou vymluvou o sifrovani (tvurci Snowdena jeste neznali...). To jako fakt? Rusove odposlouchavali i psaci stroje americanu (a to jako fakt) a o pul stoleti pozdeji nikoho nenapadne odposlouchavat telefony? A to ani kdyz jediny sifrovany ma Takami, jak v textu zazni? Zkratka tam chybi hrozne moc skutecnych vysetrovacich postupu vsechno je strasne ohnute kvuli tomu aby doslo k souboji mysli a to tomu vazne skodi.
    A jeste jedna vec - na tech pravidlech pouziti deniku je dost videt jak si je autor vymysli za pochodu a mnohdy vari z vody jen aby tam mel co napsat.
    Pokud by autori udrzeli rozsah do sesti knih a meli odvahu na silnejsi konec, tak by to byla skvela serie, ale takhle cim vic o DN premyslim, tim vic se skore snizuje. Takze celkovy dojem ze serie neni 75, ale max. 65%.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.4.2016 01:18Death Note - Zápisník smrti #12
    Usoudil jsem ze nema smysl hodnotit jednotlive dily, takze kam jinam napsat dojem z cele serie nez sem. Celou serii jsem si dal pekne v kuse, takze myslim ze mi nic neuteklo (a vubec nechapu proc bych si mel kupovat trinacty dil).
    Predne - Death Note (DN) je desne ukecane hlavne co se vnitrnich monologu tyce. Nekdy je skoro k neucteni, hlavne v pripade kdy na x stranach sledujeme vnitrni pochody napr. Neara a na dalsich x stranach pak identincke pochody a kontrapochody Kiry.
    Prvni tri dily jsou opravdu dobre - promysleny duel dvou mysli je strhujici i kdyz na akci skoro nedojde. Ctvrty dil je zlomovy, ti co cetli vedi, tem co ne, nebudu nic prozrazovat. Nicmene od tohoto dilu se zacina zapletka hledat znova. Zapisnik prechazi do rukou Higucimu a nasleduji dva dily z korporatniho prostredi, ktere buhvijak silne nejsou. Nasledne prichazi N a Mello a serie zacina chytat druhy dech. Duel N a L je dobry.
    To co mi na serii vadi je konec. Ostatne to souvisi s mangou obecne. Uz jsem neco nacetl a jestli ma manga nejaky spolecny rys, tak je to slaby nebo zadny konec. Crying Freeman - pohlazeni po tvari, Gunsmith Cats - jeste nevysly vsechny dily, ale zadny prekvapivy konec asi neuvidime, Spirala - fajn, ale vubec tam ten konec nemel byt, Balzamovac - skoda mluvit, tam neni co koncit, nicmene zaver tretiho je fajn alespon v tom ze nechava prostor fantazii (skoda ze podobny konec nema Spirala) a Death Note? DN konci presne tak si zhruba od osme knihy rikate ze skonci a porad doufate ze tvurci budou mit odvahu a predvedou neco povedeneho. Ten konec je proste hrozne jednoduchy (i kdyz to co mu predchazi je az prekombinovane) a je vazne skoda ze to tvurci neotocili vic do hororu - Near je si s L natolik podobny, ze se uplne nabizi fakt ze N by mohl byt dalsi Kira. Pripadne nam mohli panove ukazat jak je zmizeni Kiry uplne k nicemu, protoze na napravu ve spolecnosti uz je pozde apod. (Jezis taky umrel hned na zacatku ;)) Je tam naznak v podobe procesi v zaveru knihy, ale proste to neni dost.
    Takze konec to sice ma, ale pro me neuspokojivy, protoze jsem dostal presne to co jsem tusil ze dostanu a ani kapku navic. Skoda.
    Celkove dojem ze serie: 75%
  • Fry
    Fry admin3.4.2015 16:41Death Note - Zápisník smrti #12
    "Death Note - Zápisník smrti #12" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A je... konec! Nejlepší (ano, opravdu jsem to napsal) manga právě končí a jak se píše dole... Je to dobře, ale, ale... Bude mi prostě smutno - já jsem teď poslední skoro celý měsíc s tohle mangou přežíval a vychutnával si celý příběh od začátku a jsem prostě smutný, že už je opravdu konec!! Až do samotného finálního aktu, jsem byl napjatý a dopadlo to podle mě blbě... Některé postavy jsem si oblíbil natolik že zůstanou v mém srdci navždy, jiné už nechci v životě vidět! Takže "Hra je u konce!" ... Jednou si to přečtu ZNOVA! ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2015 17:07Death Note - Zápisník smrti #12
    Byl to masakr a vlastně ani nevím, jestli jsem chtěl, aby to skončilo tak, jak to skončilo. Nicméně finále to bylo důstojné (ne tolik ono natahování série) i se všemi nedokonalostmi, které k tomu patří. Asi první delší manga série je za mnou - teprve teď při psaní komentáře si to uvědomuji:-) Bylo to setkání napínavé a milé, obzvlášť první díly a celkový nápad stojí za to vyzdvihnout.

    Celkový dojem: 80%
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Závěrečný díl je tu a musím říct, že jeho čtení pro mě bylo těžké... Nutilo mě to sice číst dál a dál, abych viděl, jak to celé teda dopadne, ale na druhou stranu jsem to prostě dočíst nechtěl... Za těch 12 dílů jsem si na postavy zvykl, některé si oblíbil, a tak pro mě bylo dost nepříjemné to celé ukončit... Jedinou útěchou je mi to, že celou mangu můžu kdykoliv vytáhnout z knihovničky a přečíst ji celou znova...
    Co se týče únosu Takady z předchozího dílu, tak ten byl v podstatě vyřešen během první kapitoly, v druhé kapitole se Lightův tým přesunul na místo setkání a zbytek knihy se odehrával v onom skladišti. Ačkoliv mi bylo jasné, kdo vyjde ze skladiště jako vítěz, pořád jsem doufal v nějaký zvrat. V nějaký zlom, v něco, co zvrátí celou situaci. A jednu chvíli to dokonce vypadalo, že jsem se svého vysněného zvratu dočkal! Následoval ovšem další zvrat, který ten první zcela vytěsnil... Zkrátka, abych se do toho nezamotal, konec mě zas tolik nepřekvapil, ale když jsem četl, jak se to stalo, jaká byla ta chyba, která zapříčinila pád jedné strany a celkově samotný průběh setkání Neara s Lightem, bylo to něco neuvěřitelného a zároveň to vlastně dávalo smysl! Byla to malinká chybička, ale na tu tady hlavní protagonisté čekali bezmála 10 dílů...
    Nelíbilo se mi ale, že poslední kapitola nám vlastně vůbec nic nevysvětlila. Nevíme, co se stalo s Misou, jak se žije Lightově rodině a hlavně už jsme nenavštívili říši smrtonošů, a tak vlastně ani nevíme, jestli se Rjúk dál nudí, nebo zase někde řádí...
    Poslední kapitola byla naprosto zbytečná a kdyby sérii utli o kapitolu dřív, nic by se nestalo. Sérii jako celek bych hodnotil asi 4 hvězdičkami, protože ačkoliv bylo v sérii pár hluchých míst a od 8. dílu šla kvalita postupně dolů, dokázala série stále překvapit, samotné finále bylo vynikající, kresba téměř bezchybná, charaktery postav uvěřitelné a hlavně jejich akce a činy logické a pochopitelné... Dvanáctý díl se mi až na poslední kapitolu moc líbil, a tak jej hodnotím taktéž 4 hvězdičkami... 80%
  • kaylin
    Konec si tak jede pěkně v jedné rovině a nějaká opravdová bomba, která by vás ještě šťouchla na poslední stránce, se nekoná. Za námi je dobrá série, která začala geniálně a skončila dobře. Ohromením se nebudete třást, ale já jsem stejně ani tenhle díl neodložil, dokud jsem ho nedočetl. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/861-death-note-zapisnik-smrti-12-70.html
  • erik
    No, takto. Konečne to dopadlo tak, ako som chcel. Finále je však pomerne nezáživné, autor opäť využíva svoju obľúbenú fintu - keď to nemá žiadny zmysel, stačí tvrdiť, že to ide podľa plánu a davy šalejú - napokon sa však všetko uzatvorí, dokonca aj ten zneisťujúci akože zvrat v záverečnej kapitole už nemá grády, ktoré by to pozdvihli. Takže, je tu koniec a to je fajn.
  • koudy
    koudy mecenáš10.2.2015 18:25Death Note - Zápisník smrti #12
    Tak teď vám prozradím celé zakončení detektivky: vrahem je zahradník! :)

    Předcházející díly jsem už kupoval jen proto že mě zajímalo jak to bude dál, ale zakončení je dobře napsané a dost napínavé - tak nějak odměňuje za ty roztahané předchozí díly.
    Sice to není "to jsem nečekal" ale taky to není "to bylo jasný už od začátku" (spoiler - no možná to je malinko víc to druhé)

    Asi to nejde hodnotit samostatně, ale jako celek je to jistá 4*
  • Schramm
    Tak skončila nejlepší manga pro nemangisty :) A výsledkem jsou hlavně rozpaky. Nestalo se vlastně nic, co by člověka posadilo na zadek, celé takové ukecané, přitom by možná stačilo, kdyby se karty neodkryly tak brzo. Celá série je ale i přes jistou překombinovanost pořád špička.
  • choze
    A epická přechcávací vyvražďovačka je u konce. Tahle série mě opravdu chytla až ve třetí knize, pak parádně frčela až do osmičky včetně, ale díly 9-11 se už jen kodrcaly k dílu finálnímu, který ne že by nebyl napínavý, ale vlastně nic překvapivého a kulervoucího nepřinesl - dostaneme jen další vysvětlovačku dalšího překombinovaného plánu, Lightův fanatický monolog a konečné zúčtování se zcela očekávatelným výsledkem. Ale i tak se už těším, jak si celou sérii přečtu znovu, tentokrát na jeden zátah.
  • brkowycz
    brkowycz4.2.2015 18:56Death Note - Zápisník smrti #12
    Vynikající závěr. Série v posledních dílech trošku ztrácela na tempu, ale závěr to vynahrazuje se vším všudy. Chvilku klasicky tápeme, co mají vlastně hlavní postavy zalubem, ale pak se rozjede závěrečná konfrontace a tu jsem prostě přečetl bez dechu na jeden zátah. Napětí, emoce a vyvrcholení jak má být. Škoda že celá série není tak o 4-5 dílů kratší, byla by to větší pecka, ale i takhle si autor po sérii knížek zbytečného roztahování dal s koncem evidentně záležet.
231862
Četl/a (78)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Blockholm, calvin10, charvos, cyboy, DanQ, Davidos402, Doppelganger, erik, Final, Fort, Fox01, Freckles, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, kapicka, kaylin, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudy, lacoste, Lijem24, Madao, Maty48, MEGA, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, oleav, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Sagikkun, Saiko-chan, saja, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, Toe, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, vishnar, VXP, xflori01, Zahonko, Zbysek2410
(146)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, blackJag, Blockholm, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, charvos, choze, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, filemon, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., Hades, Hamichal, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, jh666, jirin, jiskra, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Kerbellos, kisuke93, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, lantan1, Leland, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Madao, Mamut12, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, Mitak, Mitsuko, motycond, MP, Mr.Plysh, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, noMster, o2t2, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, songoku, Stara.kryta, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vishnar, VXP, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas
Chce (17)
Askalon, barthez, besikv, Bozhi, Braindead, CHester Turner, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, monty.cl, mozzu, sleepless, stepan.tichy, vranakx, xspeed, xxaannddeerr
Shání (2)
Černá Krysa, Lamahe
Nabízí (1)
MB