Koupit
Kira je obklíčený, ale ještě se pořád nehodlá vzdát. Podaří se Lightovi získat jeho zápisník? A podaří se mu dotáhnout do konce plány, které si připravil ještě před svým zatčením? Souboj mezi Lightem a L vstupuje do finální fáze. Po tomhle díle už nic nebude jako dřív.

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-167-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
208 g
Stran
214
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #07: Zero (Shueisha Inc., 2005)
  • Sawyer
    Tahle série mě dokáže dostat každým dílem. Bohužel se budeme s některými postavami muset rozloučit a přivítal nové. Ale líbí se mi, jak je každé zabití postavy uděláno. Není to nějak zdlouhavé, ale prostě z ničeho nic bum a je někdo po smrti. Musím říct, že je to hrozně návykové to číst. Jen se bojím další dílů, protože nové postavy na konci mě nijak moc extra nezaujaly.

    Celkem - 100%
  • sedw
    Tak toto byla paráda, tento díl jsem otevřel hned po dočtení minulého, protože cliffhanger byl obrovský. A nebyl jsem zklamán, příběh z minulého dílu se uzavřel parádně a to, co pokračovalo poté, bylo ještě lepší. Za mě prozatím nejlepší díl.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:42Death Note - Zápisník smrti #07
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • Fry
    Fry admin22.3.2015 09:30Death Note - Zápisník smrti #07
    "Death Note - Zápisník smrti #07" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Původně jsem chtěl zase začít citoslovci aka: "Bim, bam", ale tak necháme to na tom, že jsem se snažil... Higuči to má spočítané a Light se znovu zmocňuje zápisníku a tím pádem i jeho vzpomínek, jak tohle asi může dopadnout? Bohužel celkem blbě a to tak, že se v půlce dílu budeme s některými postavami muset rozloučit... Ale děj, nekončí, o pár let později se na scénu dostává Near a Mello - dva úplně opační lidé, kteří chtějí zápisník získat dvěma různými způsoby... No, bude to ještě drsné, co si budeme povídat... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Lightův zlovolný plán konečně dosáhl svého konce, když dopadl s pomocí L Higučiho se zápisníkem. Vrací se mu totiž jeho vzpomínky a poté, co na útržek zapíše Higučiho jméno, stává se opět jeho vlastníkem. Díky falešnému pravidlu třinácti dní, které do zápisníku zapsal Rjúk, jsou Misa s Lightem definitivně zbaveni podezření a tudíž propuštěni na svobodu. Když však L začíná opět pojímat podezření, stane se něco, co asi nikdo z nás nečekal. Rem se skutečně obětuje pro Misu s Lightem a L i s Watarim umírá. Light tak vítězí a v jeho cestě za vytvořením nového světa už mu nic nestojí. Nebo snad ano?
    Poslední dvě kapitoly se odehrávají o 4 roky později, kdy Light dokončí školu a je oficiálně členem vyšetřovacího týmu. V USA však už dávno vědí o Lově smrti, a přichází na scénu jeho následovník... N.
    Sedmý díl byla naprostá bomba! Konečně se vrátil starý známý vypočítavý Light, který mi ty poslední 2 díly fakt chyběl! Smrt L byla naprosto šokující a nečekaná a jeho výraz, když pohlédl do Lightovy tváře byl k nezaplacení. Časový posun byl docela příjemným překvapením, co mě však potěšilo méně, je další podivín ve stylu "L junior"... L byl bohužel jen jeden a změnou písmenka si moc nepomůžou... Bojím se, jak se to vyvine dál. Každopádně za mě zatím nejlepší díl. Perfektní kresba, dokonalá obálka, famózní příběhový zvrat a nakonec ještě únos! 100%
  • MB
    GWB, Azalin a erik: Pánové, nic proti, ale to už spíš 90% mužských postav v téhle manze vypadá víc jako holka. Nemáte náhodou nějaké latentní homosexuální sklony?
  • Azalin
    Azalin mecenáš15.8.2014 16:31Death Note - Zápisník smrti #07
    Zrovna to dočítám a taky jsem myslel, že je to holka.. ;-) Každopádně mi to příjde jako taková lehce nastavovaná kaše.. i když nepochybuju, že to bude napínavý až do konce.. ;-)
  • Schramm
    Tenhle díl přináší naprosto zásadní zvrat, který mě totálně překvapil. Za to palec nahoru, jenže se na druhou stranu bojím, jak se bude série vyvíjet dál. Neumím s to moc představit...
  • jirin
    Po dvou slabších dílech jsme zpět a jedeme. Lightovi klapne jeho plán, má zápisník zpátky a opět je proti L. Škoda jen toho zabití, ale nástupci vypadají zajímavě...

  • krvinka56
    krvinka5619.3.2014 13:46Death Note - Zápisník smrti #07
    Taky je dobrá tato stránka: http://www.postavy.cz/mello/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2014 12:09Death Note - Zápisník smrti #07
    erik: Však se ptám, jestli ta "holčička je kluk":))) Ale i tak díky za odpověď, wiki říká, že je to "on".

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mello_(Death_Note)
  • erik
    Nepochopil, Mello, navzdory výzoru, je pravdepodobne chlap... no, muž... no, teda samec...hm, ja to ani neviem pomenovať. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3.2014 12:07Death Note - Zápisník smrti #07
    No ty kráso, peklíčko. Obecně vzato nemám co dodávat ke komentáři k předchozímu dílu, ale! Normálně to s "L" jsem nečekal. Nechci spoilovat, tak jen řeknu, že to, jak to bylo scénáristicky provedeno, bylo parádní. Myslím ten konkrétní okamžik. Žádný cavyky, bum, je to. Jediné, co mi na celé sérii vadí - ale možná je to jen moje vina, kdy se u mangy neumím dostatečně intelektuálně naladit - je místy chaotické a komplikované spřádání Lightových plánů, ve kterých se někdy ztratím. Ale ono se to pak vždycky nějak vysvětlí no.

    Když přicházela Misa Amane, měl jsem strach, že to půjde trochu do kopru. Nešlo. Teď ale přichází Near a Mello (pochopil jsem to dobře, že ta holčička je kluk?), a já se bojím o trochu víc... ale uvidíme...

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    Zvrat, který přišel, je jednoznačně z těch, nad kterými se pozastavíte. Když se k němu dostanete, budete si říkat, jestli se to opravdu stalo, anebo je všechno jinak a my se v posledním dílu dozvíme, kde je pravda, ta jediná a jedinečná. Musím říct, že se na další díly neskutečně těším, protože si myslím, že tvůrci nám ještě mají co předvést. Jsem docela zvědavý, jestli by se k nám dostala i jejich druhá společná série "Bakuman", i když v tomhle případě už se nejedná o tak zajímavé, až fantasy a hororové téma. Óba a Obata však primárně předvádějí, že dokáží vyprávět příběh a že je celkem jedno, o jaký žánr se jedná. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/491-death-note-zapisnik-smrti-7-95.html
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš3.11.2013 11:50Death Note - Zápisník smrti #07
    Chuťovka. Manga v najčistejšej kvalite. Scénarista ukazuje, že vie ako narábať s príbehom aj napriek veľkým otrasom v postavách. Zlúpol som to na dva záťahy.
  • Fry
    Fry admin4.7.2013 12:26Death Note - Zápisník smrti #07
    Nemůžu si pomoct, ale tohle je nejlepší manga. Sice Naruta i Bleach také vychvaluji, ale toto je prostě jiné, je to lepší!

    "Death Note 7" - (Varování - tato část obsahuje opravdu velké spoilery!!) Deathnoutíček se tímto číslem posouvá na vyšší level. Začíná to klasicky, jak to skončilo (taková klidná linie), Higučiho zatkli, mají důkazy, vidí Rem a celkově to vypadá, že má "L" vyhráno, ale chybalávky - Light si to vše připravoval už hodně dlouho. Podaří se mu zneškodnit Higučiho, díky falešným pravidlům nedá vyšetřovacímu týmu jinou možnost, než aby je pustili, ale je tu něco víc, konečně se Lightovi daří, protože nejen, že nechá Misu zabíjet, ale konečně i Rem pochopí jeho hrozný plán, a to ten, že se musí pro Misu objetovat a zneškodnit "L" i Watariho, čímž sama také zahyne..... Je to opravdu hrozně emoční díl. Poté, mě ale Death Note malinko zklame a nechá postavy, aby se z roku 2005 dostali až do 2009, takže vlastně skoro nevíme, co se mezi tím dělo (hlavně z Lightem a Misou, kteří se rozhodli spolu žít! :D). No a v roce 2009 se objevují noví nepřátelé "Near" a "Mell", dva tzv. následníci L, kteří mají každý jiný plán na ovládnutí Death Note!

    Toto velké finále si rozhodně nenechte ujít a přečtěte si tuhle opravdu zvratovou sérii!
  • choze
    Rozhodně silný díl a výrazný dějový mezník v celé sérii. Úvodní dohrávka minulého sešitu respektive dvou sešitů, kdy se sešit vrátí k Lightovi je napínavá jak malý slipy, v půlce knížky čeká pro mě nepříjemný zvrat jako kráva (ale předpokládám, že není definitivní), objeví se nové zajímavé postavy... jediné, co mi brání napálit plný počet je, že tu není víc vtipného pošťuchování v trojúhelníku Light-L-Misa jako ve čtyřce, to pro mě byl vrchol série co do zábavnosti.
  • brkowycz
    brkowycz22.6.2013 12:51Death Note - Zápisník smrti #07
    Rozhodně vrchol série, i když při tomto výroku trochu podvádím, neboť znám příběh ze seriálu, který se comicsové předlohy drží opravdu věrně.

    Já osobně prostě autorovi všechno sežeru. Lightův plán možná byl skutečně riskantní, ale dá se říci, že ve chvíli, kdy ho vymýšlel, stejně neměl na výběr, protože ho "L" skoro odhalil. Beru to zkrátka tak, že mu to vyšlo a pravdou je, že autor se skutečně snaží v Lightových úvahaých pokrýt "všechny" možnosti. Teď asi po dvou knihách, kdy jsme si nebyli jistí co se Lightem děje, se všechno najednou vysvětlí a vygraduje v emočně silném polofinále této série. I u Rem mi přišlo, že nic jiného skutečně dělat nemohla, jestliže, jak bylo mnohkrát zdůrazněno, její primární motivací bylo udělat to nejlepší možné pro Misu Amane. Ale nevylučuji ani možnost, že jsem na těch "x" dalších možností jak obejít Lightovu past nepřišel, protože jsem blbější než mentálně zaostalý teenager :)

    Moc dalšího se o tomhle díle říct nezná, rozebrat jakoukoliv část děje by znamenalo kolosálně spoilovat. Cugumi děj servíruje vysokým tempem, až by si snad člověk udělal mozol na ruce od otáčení stránek, kdyby jeho oko neupotala ta naprosto geometricky přesná linka Obaty.
  • erik
    Siedmy diel je prelomový, keďže si neodpustím pár poznámok k logike deja, budú nasledovať spoilery:

    Prvú polovicu knihy som sa bavil, priam chechtal, pretože na scénu vstupuje "diabolský" Lightov plán. Niečo tak neisté a nepravdepodobné zvládne zrealizovať iba spisovateľ. Taký, ktorý umne oblbne davy (poznámky o tom, že to nevyšlo "úplne" dokonalo), takže sa ani na moment nezamyslia, ako beží niečo tak hlúpučké, založené na tisícoch neistých faktorov, v realite (a teraz nemyslím to, že vôbec existuje nejaký zápisník smrti). Vrcholom neviazanej zábavy je potom polovičné finále, kde Rem dumá (vlastne dumajú všetci, tak predumaný komiks som už dlho nevidel) nad svojimi možnosťami a koná "jediným" možným spôsobom, pričom aj mentálne zaostalý tínedžer určite bez váhania vymyslí na posedenie ďalších iks možností ako sa vysekať z Lightovej akože pasce a všetci by žili šťastne až do smrti. Nič to.

    Kniha nekončí, na scénu vstupujú ďalšie decká, máme tu konečne ráznu násilnú akciu v snahe získať zápisník a pripája sa aj kedysi prítomná FBI.

    Jedno tomuto komiksu uprieť nemožno. Je dynamický a dobre sa číta, navyše sa autorom darí ukončiť knihy v momentoch, ktoré jednoducho lákajú kúpiť si pokračovanie.
  • xflori01
    xflori018.6.2013 10:39Death Note - Zápisník smrti #07
    Tak toto je fakt velký zlom. Nechci spoilovat, co se přesně stalo, ale možná to všem dojde. Podle mě nejlepší díl. Už se těším na další, kde se naplno objeví schopnosti Neary a Mella.
37214
Četl/a (90)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, besikv, Blockholm, calvin10, charvos, crewni.konzerva, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doppelganger, erik, Final, Fort, Fox01, Freckles, FrostyPozarnik, Fry, Georgíno J., Hades, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, Kaaos, kapicka, kaylin, Kerbellos, kisuke93, Koci, koudak89, lacoste, Lijem24, Lobok257, Madao, Maty48, MEGA, mewt, misa, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, oleav, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Sagikkun, Saiko-chan, Saint of Killers, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, Vajper, vishnar, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, Zbysek2410
(174)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, besikv, blackJag, Blockholm, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, choze, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hamichal, Hannibal92, hawkzn, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, Ježek_22, jh666, jirin, jiskra, Jokerka, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Kerbellos, kinobuta, kisuke93, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Madao, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, misa, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, namdnas, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, noMster, o2t2, Oompa Loompa, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saint of Killers, Saran, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Vajper, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxSIMIxx, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas
Chce (16)
Askalon, Baffman, barthez, Bozhi, Braindead, carlmichael, CHester Turner, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, mozzu, stepan.tichy, wolfinov@seznam.cz, xxaannddeerr, Yone
Shání (2)
Baffman, Lamahe
Nabízí (1)
MB