Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Claust svou velkou strategickou výhodu pramenící ze znalosti tajemné formule na výrobu střelného prachu nepromarnil. Ve své touze ovládnout Zemi věčných oblak vybudoval nedobytnou pevnost, v níž skladuje ohromné množství černého prachu. Mnichy Řádu z Kráteru tak čeká další vypjatý střet se zlým alchymistou a tyranem. Řád vymyslí plán, jak odvrátit hrozbu, nicméně půjde o složitý projekt, v němž i jediná chybička může událostem dodat nečekaný spád.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-931-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
700 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
El Mercenario #05: La Fortaleza (Norma Editorial, 1991)
  • perak
    perak25.7.2021 17:24Žoldnéř #05: Pevnost
    Příběh moc nepřekvapí, je celkem dost předvídatelný a v základních rysech využívá stejných postupů jako v předešlých dílech. Ale kresba neomrzí. Každá stránka je potěšením. Plus čím dál více se v každém pokračování těším na bonusové stránky, kde se autor věnuje nejen výtvarnému zpracování některého z témat využitých v knize, alepoměrné detailně i technické stránce. Jen těch draků mi je vždy líto. taková krásná stvoření a tak často končí zastřelena.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.5.2021 06:54Žoldnéř #05: Pevnost
    Vicente Segrelles sa vymyká štandardným komiksovým tvorcom. Nikdy nechcel „niečo povedať“. O svete, o ľuďoch. Nie. Jeho svet, to bola technika. Vynálezy. Prístroje. Nástroje. Výkresy. Mechanizmy. Technológie. To, na akom princípe čo funguje, z akého materiálu je to vyrobené a ako sa to správa, ak je to skombinované s iným druhom materiálu. Dostatočným dôkazom toho je azda i to, že už sme v piatom dobrodružstve a stále máme k dispozícii len zopár dôležitých postáv a plus mínus zakaždým rovnaký typ zápletky (zlý alchymista Claust chce ovládnuť Zem večných oblakov, mnísi v čele so Žoldnierom mu v tom zabránia a ideálne je, aby sa všetko skončilo megavýbuchom, ktorý ale Claust prežije a utečie v ústrety ďalšiemu pokračovaniu). Za bežných okolností by mi to vadilo už pri dvojke, ale Segrelles je skrátka príliš geniálny ilustrátor na to, aby som si všímal také „prkotiny“, ako je scenár, alebo „nedajbože“ práca s vývojom postáv (či už ich charakterov, alebo vzťahov medzi nimi). Namiesto to si „iba“ užívam to, ako krásne je to namaľované.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.5.2021 22:50Žoldnéř #05: Pevnost
    Já prostě nevím... je to tak krásně namalované... a tak krásně přiblblé. A autor je buď totální blázen, nebo génius, nebo oboje. Já prostě nevím. Chvílemi jsem si říkal, já to snad začnu číst jako parodii, mnoho věcí mi pak přišlo čtenářsky schůdnější. Tentokrát tři hvězdy za napínavost a bizarně zajímavý doslov.

    Celkový dojem: 50%
  • adevr
    adevr3.5.2021 19:06Žoldnéř #05: Pevnost
    Na tomhle komiksu je vidět, jak moc to autora bavilo. Chápu že každý nemusí ty jeho technické hříčky, jenomže je zároveň znát, jak si s tím vším nadšeně hraje, a to je vždy o level výš, než klasické komiksové řady amerických superhrdinů.
  • Olwen
    Olwen27.4.2021 15:01Žoldnéř #05: Pevnost
    Pátou hvězdu za domácí hrad.:)
  • louza
    louza24.4.2021 20:25Žoldnéř #05: Pevnost
    Zase jedno z "dějovějších" alb, kde přítomnost ne úplně komplikovaného děje vytlačuje úžasná krajino malebná plátna jichž si lačné oko užije nejvíc asi až v bonusech a to ještě trochu jinak koncipovaných, ale je jasné, že pokud padouch Claust dělá problémy, zasáhnout se musí. Naštěstí si sedl na sud prachu, takže s ním hlavní hrdina nemá zase takovou práci. Možná ne nejlepší, ale určitě tradiční dobrý Žoldnéř.
  • Good Games
    Good Games mecenáš23.4.2021 20:20Žoldnéř #05: Pevnost
    Žoldnéř 5: Pevnost je zatiaľ najslabším dielom série hlavne kvôli uťahanej prvej polovici. Je to tak trochu paradox, lebo predošlý diel považujem zatiaľ za ten najlepší. Stále je to však plné nápadov, prepracovaných detailov a baví ma touto sériou listovať aj vďaka skvelej maľbe. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2021 17:03Žoldnéř #05: Pevnost
    Obával jsem se toho, co jsem vnitřně nějak cítil, že k tomu dojde. Jak jsem byl unešený z předchozích 4 alb, tak tady už tak unešený nejsem. Problém je, že to jede vlastně na jedné vlně. Každé album se drží nějaké linie, že jsem si ve finále řekl, že mě to nijak zvlášť nevystřelilo, byť je to další zajímavá část série. Problém vidím v tom, že i když je tam ústřední dějová linka kolem Clausta, tak je vidět, že chce autor vždy nějak album zakončit, což nevyhnutelně vede ke zkratkovitosti. Takže mi to pak přijde vlastně "stejné". Není to přímo dokola to samé, ale přišlo mi to, jako kdybych už to někde četl. Takže doufám v nějaký zvrat v dalších albech. Pojmem zvrat myslím v rámci tvorby a vyobrazení postav a děje. Ať to zkrátka nepůsobí stejně a nesplývá to. Takhle mám obavy, abych vlastně nečetl 13 vzájemně si podobných alb s obměněnými reáliemi. Zatím ještě 4 hvězdy, ale už to trochu slábne, na můj vkus.
    PS: V podstatě to Ter dobře vystihl na konci komentáře. Takhle nějak to na mě teď působí také, až na to, že mám pro takové příběhy asi větší slabost a jsem míň kritický.
  • Ter
    Ter17.4.2021 12:46Žoldnéř #05: Pevnost
    Piaty diel, na ktorý som sa dosť tešil, a ktorý ma nakoniec vôbec nebavil. Je to už strašne rozťahané a "dej" asi zaostal na hranici v 14-dňovej karanténe. K tomu cenzurovaná obálka. Keby autor 13 rozťahaných epizód spracoval do jedného 200 stranového pribehu, mohlo to byť aj super.
6207
Četl/a (54)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, charvos, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Dinik, disclose, farnhajt, Final, flipflop, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, house192, Ianus, IndyP, Infarkt, Ivan Kucera, jankie, jh666, Kazumaki, KOWE, lantan1, Librarian, majer, Mariohurbanek, Mr.Plysh, NecRoman, Ozymandias, perak, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, robur31, RudyRod, S313, schefik, Schirru, SlouzimStarymPsum, start05, SteveCZ, taidana, trudoš, Ukko, Zbysek2410
(104)
2Hitman3, 2scha, Abe, adevr, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , Artigas, BadBoy, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, Dali, Darker, Deckard, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, felis, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, jakub186, jankie, Jay-jay, jh666, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, Kazumaki, kendor007, Kiwi1902, KOWE, kubosos, Librarian, Lojza, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, porculan, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, Ricarderon, RudyRod, S313, Saran, schefik, Schirru, Skot, start05, SteveCZ, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, vranakx, willis, worf, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (9)
besikv, delsemela, James, monty.cl, Murphy722, Nightmare, Raido26, sleepless, Tomasino79
Shání (1)
Nightmare