Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Osudový, krvavý příběh s prvky romantiky a velkou porcí akce! Dospělá fantasy, která si získala davy fanoušků, televizní seriál, celovečerní filmy i počítačové hry!

Hrdinou je Guts, Černý šermíř, obávaný bojovník, o kterém se raději nemluví nahlas. Má obrovský meč, kovovou ruku, stovky jizev z bojů a mučení a znamení, které k němu přitahuje síly zla. Ale ne vždycky byl takový. Příběh se postupně vrací zpátky do dob, kdy je Guts ještě mladý a poznává Griffitha, charismatického velitele oddílu Jestřábů. Muže, který mu změní život.

Identický dotisk v říjnu 2021

Scénář
Kentaró Miura
Art
Kentaró Miura
Obálka
Kentaró Miura
Lettering
Václav Maršík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-874-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
151 x 215 mm
Tisk
černobílý
Váha
395 g
Stran
228
Cena
249 Kč
Originál
Berserk #01 (Hakusensha, 1990)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 15:17Berserk #01
    Japonsky Conan a arogantni pubertak. Kresba ujde. Unika mi smysl a pribeh. Na muj vkus moc mlaceni.
  • massilia
    massilia28.6.2022 22:22Berserk #01
    Vcelku příjemné překvápko. Dospělejších mang je tady pomálu, tahle nabízí poměrně drsnou fantasy verzi evropského středověku - podobnou jako literární Zaklínač, který vznikal přibližně ve stejné době - ale výrazně krvavější než Sapkowského sága. Osamělý bojovník putuje světem plným brutality a bezpráví, od svého okolí se kromě své zarputilosti liší i silou, nezdolností a hlavně nezvykle velkým mečem (trochu mi to evokovalo Dragnipúr ze světa Malazu). Démoni, se kterými bojuje, jsou správně japonsky nechutní, vyprávění má šťávu a spád. Ještě mě napadá, že hlavní hrdina Guts má v sobě i cosi conanovského, ale oproti sterilnímu, uhlazenému Conanovi z Dark Horse si tohle nebere servítky a má to tu správnou jiskru. Tohle se dá číst.
  • Spacecore
    Spacecore4.2.2022 21:33Berserk #01
    Tohle mi dost připomínalo Devilmana, který vznikl dřív a který mi teda přišel lepší. Čili koncept super drsného zabíječe démonů, který je (asi teda) něco jako démon sám. Spoustu goru. Tady se mi líbila kresba, která se střídala vcelku často stylem. Líbil se mi i humor. Jinak ale zrovna nic pro mě v tuto chvíli. Přečetl jsem to, protože mi kámoš daroval Pevnost s přílohou, jinak bych po tom asi nesáhl, ale věřím, že když má člověk zrovna chuť na tohle, tak je to epesní, takže nemám problém vysolit 4*, ale do dalších dílů nepůjdu.
  • Sawyer
    Sawyer26.12.2021 13:04Berserk #01
    Tak jsem byl na tuto legendární série opravdu zvědavý a moje první dojmy jsou v celku pozitivní. První volumko bych asi srovnal s Green Blood. Stejně jako Green Blood je tohle velký formát, který je ještě o něco širší a perfektně se tak drží v ruce. Sice se jedná o první svazek, který je samozřejmě seznamovací, ale i tak je to příběhově docela plytké, jelikož jde v podstatě o dalšího nepřemožitelného hrdinu s velkým mečem jako žehlící prkno, který přijde někam do pajzlu, udělá rozruch, poštve na sebe všechny nepřátele, téměř prohraje, avšak zcela náhodu přesto vyhraje. I když se kresebně nejedná o další Green Blood, tak i tak musím kresbu pochválit a zároveň také ztvárnění všech monster, démonů, příšer a všechno ostatního. S dialogy se tu celkem šetří, páč hlavní hrdina je drsňák, co moc nemluví. Koho jsem si naopak hodně oblíbil je jeho elfí přítel Puk. Když to nějak sečtu, tak se jedná o fajn začátek jedné z nekonečných sérii a rozhodně jsem zvědavý, co mě v tomhle světě ještě čeká za potvory.

    Hodnocení – 7,5/10
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:47Berserk #01
    V době, kdy začíná vycházet Berserk v češtině, už mnoho fanoušků tohoto nesmrtelného bojovníká zná. Zkoukli všechny anime, co se natočili a přelouskali alespoň část, nekonečného příběhu v angličtině. Dlouho jsem si přál, aby to vyšlo i u nás. Zároveň je prokletí, když ani nevíte, kolik prachů za svazky vyhodíte, kam to budete dávat, nebo kdy to skončí. Tento první díl samozřejmě všichni známe a víme, jak bude pokračovat. Přesto všechno jsem si objednal už další díl, aniž bych se nad tím pozastavil. Guts, tak trochu sociopat, co moc nekecá a spíše jedná se svým bezmála 2m dlouhým a 176kg těžkým mečem, je charakter k pohledání. Komunikaci zastává bezpohlavní bludička, co mi ze začátku vůbec do prostředí nesedla, ale časem jsem si zvykl. On tam někdo nakonec něco říct přece jen musí, aby doplnil obrázky s rozsekanými těly. Stručně řečeno - ŠLP ŠLP a jedeme dál.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.10.2021 08:59Berserk #01
    Slušný rozjezd. Líbí se mi tempo a prostředí vyprávění.
    Co je ale největším plusem, je kresba. Hlavně velké panely jsou tu parádní.
    Samozřejmě je to zatím jen začátek a tak se tu zatím nějaké příběhové
    smyčky nekonají, ale v této sérii rozhodně budu chtít pokračovat a jsem zvědavý kam bude směřovat.
    Zatím slušné 4*
  • Fort
    Fort29.8.2021 07:06Berserk #01
    Guts mi připomíná Kratose. jsem nasraný, mám velký meč a všechny vás zabiji i kdybyste byli bohové. Nesympatický hlavní hrdina, který bude muset ukázat svou vlídnou stránku, jinak s ním dlouho nevydržím.
  • Fry
    Fry admin28.12.2020 10:11Berserk #01
    Berserk Deluxe Volume 1, 1/3 - Příběhově docela plytké, jelikož jde v podstatě o dalšího nepřemožitelného hrdinu, který přijde, udělá rozruch, poštve na sebe všechny nepřátele, téměř prohraje, avšak zcela náhodu přesto nakonec vyhraje. Co však stojí za zmínku je kresba, precizní po všech stranách a naprosto vystihující explicitní násilí a utrpení všech poražených ... Za mě 3*!
  • trudoš
    trudoš editor7.9.2020 17:47Berserk #01
    Jako bych se vrátil do osmdesátých let a znovu koukal na dobové akční hity. Neříkám, že to nemá svoje kouzlo, ale člověk musí mít odpovídající věk a s tím i schopnost odpouštět neodpustitelné. Takže kdyby mi bylo dvanáct, moc bych neřešil, jak je možné, že se hrdina bez problémů ohání mečem, co je asi třikrát větší než on nebo jakým způsobem funguje samonabíjecí kuše, proti níž je rotační kulomet hračka pro děti. Jasně, bavíme se o blbostech, ale detaily dotvářejí atmosféru a na tu Berserk spoléhá nejvíc – temná až hororová fantasy plná násilí, monster a nějakého toho trudného rozjímání. To všechno bezvadně funguje jen do té doby, než člověk pochopí, že druhý Zaklínač se nekoná. Kentaró Miura hraje až příliš přímočarou hru, většinou založenou na bojích proti ukrutným přesilám a sadistickým příšerám. Tak snad v budoucnu potulný lovec démonů přestane dělat Zagorku a prozradí, co jej tak tíží na duši, abychom příště mohli vynechat všechny ty nic neříkající noční můry a významné pohledy.
  • Giskard
    Giskard3.8.2020 13:39Berserk #01
    Gutts, hrdo stojac po boku velikánov ako Skilgannon Hrozný a Drus Veliký...
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.8.2020 22:22Berserk #01
    Pecka! Perfektne kreslená, drsná, dynamická a úchylná manga! Takto nejak som si predstavoval moju obľúbenú hernú sériu Dark Souls v komiksovej podobe.
  • Good Games
    Good Games mecenáš31.7.2020 16:10Berserk #01
    Priamočiary, nekompromisný a brutálny. Taký je prvý Berserk a ja dúfam, že bude podobná celá séria. Samozrejme budem rád, ak sa postupne rozbehne zmysluplný a napínavý príbeh a nebude to len o akčných poviedkach. Mňa to však veľmi bavilo aj takto jednoducho krvavo. A kresba, že je v prvých dieloch slabšia a autor sa ešte len rozkresľuje? Ja ku kresbe nemám najmenšie výhrady a to si na kvalitnú kresbu potrpím. Veľmi sa teším na ďalší diel. =►Celá recenzia◄=
  • tom173
    tom17318.7.2020 16:40Berserk #01
    Několik epizodek provázaných úžasnými akčními scénami. V dialozích to trošku drhne a hlavní hrdina mi zatím moc sympatický není, ale snad se to rozjede.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.7.2020 16:23Berserk #01
    Já teda asi půjdu zase proti proudu. První příběhy jsou sice z raných devadesátek a nevylučuji, že se tato dlouhá série časem výrazně promění, tedy zlepší, ale první ochutnávka je naprosto chuťově fádní. Předrsnělý borec s obřím žehlícím prknem, což má být jako meč, se někde potlouká, aby to tam pak zmasil. Černobílý svět i postavy, triviální zápletky.

    Celkový dojem: 40%
  • Fimi
    Fimi mecenáš13.7.2020 12:56Berserk #01
    Výborně čtivé a chytlavé. Za mě nejlepší manga série tohoto žánru co u nás vychází.. A protože to mám v jiném provedení a vazbě, nebudu hodnotit, aby tu nevznikl poprask. Každopádně mohu jen doporučit. Kdo má rád dobrodružnou fantasy akci, měl by sáhnout po tomto
1523931
  • trudoš
    trudoš editor27.10.2020 14:55Berserk #01
    Scarface: Tož nezanevřel jsem a nechám se překvapit.
  • Scarface
    Scarface7.9.2020 18:28Berserk #01
    trudoš: Tohle se rozjíždí od čtvrtého dílu, kdy vlastně začíná základní příběh.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.7.2020 11:28Berserk #01
    Už mi přišla pátá deluxka a pořád mě to baví...
  • Azalin
    Azalin mecenáš14.7.2020 18:32Berserk #01
    Tak jsem se dočetl v pevnosti, že se jedná o sérii plnou násilí a sexu. LOL. O sexu Berserk opravdu není.. :-D Jinak souhlas se Scaleo1, první díly jsou opravdu rozjezdové. I kresebně se ještě Miura hledal...
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.7.2020 16:43Berserk #01
    GWB dobře, tak já ti to říkat nebudu teda..
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.7.2020 14:25Berserk #01
    Kluci, neříkejte mi, že to pak bude hodně dobrý, já to nechci číst :D:D
  • Carnage
    Carnage14.7.2020 10:47Berserk #01
    Jo jo přesně tvůrci Dark Souls se několikrát přiznali že jsou fanoušci mangy a hodně věcí v jejich hrách je přímá inspirace a kopírka :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.7.2020 09:30Berserk #01
    Scaleo já měl celkem strach ze začátku ale první tři knihy jsem dal na posezení a fakt je to super fantasy a hlavně výpravné.. Cetl jsem že strašně moc jiných věcí se inspirovalo právě Berserkem
  • kinak
    kinak14.7.2020 08:09Berserk #01
    Pokud to bude alespoň z poloviny tak dobre jako anime, tak by mi nevadilo ani kdyby v prvním díle byly jen prázdné stránky...;)
  • Scaleo1
    Scaleo114.7.2020 00:37Berserk #01
    většina fandů Berserka se shodne, že první tři knihy byly nejslabší. to Miura ještě nevěděl, jakým směrem se bude série ubírat a postava Cascy byla vymyšlena prakticky na poslední chvíli. od čtvrtého dílu se to už pořádně rozjelo a teď je Berserk jeden z nejlepších fantasy komiksů všech dob i po třiceti letech. pokud jste viděli v jakémkoli médiu týpka s velkým mečem, tak inspiraci hledejte u Gutse. to ani nemluvím o Souls videohrách. tam přímo vykradli design některých monster z Berserka.
  • Fimi
    Fimi mecenáš13.7.2020 17:09Berserk #01
    GWB jak říkám, možná se mi to líbí tolik proto, že to čtu rovnou souborně...
Četl/a (78)
81splinter, akrijus, Alikkk, AlmightyMates , Azalin, Bronn, Bubákolog, calvin10, charvos, Cinema Ranger, Covenant, crow75, Darker, Darth Raelchi, Deathwing, desto, Dexir, Erich, filosh, Final, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, Giskard, Goldfinch, IndyP, James, jeanbaklajean, jh666, karl173, Kerbellos, kinak, kisuke93, lacoste, lantan1, Lobok257, LuckyLjuk, Madao, Mamut12, massilia, Mauglí, mewt, Mitsuko, Mr.Plysh, Negan, Nexis, Osimchin, Petrkoll, Plechy, plema, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, punisher, raimi, Rinter, rockyt, Sagikkun, Sawyer, Schimi85cz, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, start05, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, vita, vranakx, xflori01, Yefery
(131)
81splinter, akrijus, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bubákolog, burzum, calvin10, charvos, CHester Turner, Dali, Darker, Deathwing, desto, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Erich, farnhajt, filemon, Filip123, filosh, Final, Franta z Čokolády, Georgíno J., Goldfinch, GORERATED, gruno, herbert, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, JackOneil, jakub186, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, Jokke, kapicka, Kareru, karl173, KarlosJB, Kazumaki, Keno, kinak, kisuke93, Kouzelnik7, kucik, lacoste, lantan1, lifi, Light, listr, Lobok257, Lokusta, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, Madao, Mamut12, Mauglí, Mikei, Mitak, Mitsuko, Mr.Plysh, NecRoman, Negan, Nexis, Nightmare, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Osimchin, Paldini, pechna, Petrkoll, plema, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, Premek, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, Rinter, rockyt, Sagikkun, Saran, Schimi85cz, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, sleepless, smazenapikantniskeble, Spacecore, start05, tacmud, Tarka Daal, TheLavk, Tialster, tom173, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zahonko, Zanir, Zbysek2410, zdoog
Chce (8)
Blacklarch, Cever, deadpool, Fida, HellWeber, L4MIOzZ, Maty48, monty.cl
Nabízí (1)
Were-chan