Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Edwarda Elrica nezajímá nic jiného, než jak svému bratru Alphonsovi vrátit jeho původní tělo, o které přišel při nebezpečném alchymistickém pokusu. Zároveň je však státním alchymistou, a proto mu nezbývá než krátce přerušit svou pouť a věnovat se služebním povinnostem. Na první pohled snadný úkol se však rychle změní v noční můru a bratři Elricovi musí čelit nejen šílenému vědci, ale také tajemnému vrahovi likvidujícímu státní alchymisty.

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-514-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
232 g
Stran
188
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #02 (Square Enix, 2002)
  • Fort
    Díl ve kterém vám dojde, že tohle bude dlouhá série a hold se zde budou díl i úplné obyčejné věci, které ovšem jen prohlubují zážitek a dávají postavám váhu.
  • Multiverzum
    Fullmetal Alchemist 2 pokračuje tam, kde prvý diel skončil. Rozvíja príbeh a zároveň prináša viac akcie či emócií. Stále si udržuje vysoký štandard vlastný tejto sérii, pričom niekedy ho dokonca prekonáva. Nič sa nemení na tom, čo som hovoril už pri prvom diele. Pokiaľ chcete nejakú oddychovú, akčnú mangu, s Fullmetal Alchemist skutočne nestúpite vedľa.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/fullmetal-alchemist-ocelovy-alchymista-2/
  • VanTom
    Pokračuje zručné představování společnosti různorodých Státních alchymistů, hodně se naťukávají etické důsledky jejich konání. Zároveň začínáme v pozadí tušit nějaký zlý masterplán. Akce nechybí, na rozdíl od svérázných postav a jejich vzájemného "stírání" však dvakrát ne(v)táhne.
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #02 - Nemůžu si pomoct, ale zatím mě to stále moc nechytlo. Příběh jako takový pokračuje přesně tam, kde v předchozí knize skončil, nicméně i přes pouze několikadenní prodlevu mi chvilku trvalo, než jsem se v ději patřičně zorientoval. Autorka má místy super nápady, linie s vyhořelým vědcem, nebo uprchlým alchymistou jsou zajímavé a občasné vtípky osvěží i docela vážné situace. Přesto mám stále pocit, že mě hlavní linie spíše nebaví a občasné urychlení děje je víc na škodu, než ku prospěchu ... Za mě 3*!
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády25.12.2018 18:56Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #02
    Musím předem říct,že mně překvapilo,že se tam objevujou drsnější pasáže a celkově komiks je temnější než první díl.
    Jinak to,co platilo pro první díl pasuje i do druhého,jen s tím rozdílem,že akce už je srozumitelná.
    Jinak příběh:Ed a Al se dozvědí o dalším alchymistovi,který by jim prý mohl pomoct s kamenem Mudrců.
    Ovšem se taky po městě potuluje nebezpečný zabiják alchymistů,takže na průser taky zaděláno.
    Jinak kresba je taková klasická japonská.
    80%
  • Fimi
    Mangám pomalu přicházím na chuť a tohle se mi líbí, je to zajímavé vtipné akční a příběh nenudí...spokojenost, jsem zvědav jak dlouho u toho vydržím
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.3.2018 07:32Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #02
    Platí to, co jsem psal u prvního dílu. Vůbec nic by se mi nestalo, kdybych tuhle sérii nečetl, ale místy se zasměju a je to přiměřeně akční.

    Celkový dojem: 50%
  • Mitsuko
    Druhý díl rovněž nezklamal. Příběhy na sebe již navazují a vypadá to, že se začíná rozjíždět větší dějová linka, konečně pořádně vidíme záporáky, objevují se nové postavy a major Armstrong je prostě skvělý.
    Strašně se mi líbí, že do sebe všechno opravdu zapadá, dává to smysl, ani v jednu chvíli jsem si neříkala takové to ,,WTF?”. Jo a první kapitola mě sama o sobě opravdu dostala.

    Chci víc, víc, víc!
  • Koci
    Tohle mě hodně baví. Po prvním seznamovacím dílu se tady už pomalu začínají rozjíždět hodně zajímavé dějové linky a postavy. Jestli si to udrží tuto laťku i nadále, tak to bude veliká paráda :).
  • Lobok257
    Při čtení alchymisty se mi paralelně v hlavě neustále promítá dříve viděné skvělé anime. Toho se už nezbavím.... :) skvělá manga, skvělé anime
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.2.2018 11:45Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #02
    Priznavam, ze ac je to manga, tak se mi to celkem libi. Alespon zatim to vypada, ze to ma nejaky zamer a neni to jen placani odnikud nikam.
    70%
18254
Četl/a (77)
81splinter, alchymista5, Alikkk, anka, Baffman55, Benny, Blockholm, Bronn, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Davidos402, desto, Dexir, Filip123, Final, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, Hønzza, IndyP, Jak, James, Jay-jay, jh666, kallenved, kapicka, kaylin, Keno, Kerbellos, kinak, kisuke93, Koci, Lobok257, Lokusta, Madao, Martinb, massilia, me, mindstormjak, Mitsuko, motycond, MrKulda, Mvelou74, oleav, Osimchin, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, RadimNemec, raenius, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sir_Pete, SkillJam, trudoš, VanTom, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zanir, zgrywus
(119)
81splinter, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Askalon, Awakener, BadBoy, Baffman55, Benny, blackJag, Blockholm, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, Covenant, cyboy, Dali, Dani El, Darker, Davidos402, desto, Dexir, Filip123, Final, Foxized, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, IndyP, invape, Jak, James, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, kallenved, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, krvinka56, kucik, listr, Lobok257, Lokusta, Madao, Mamut12, markic, Martinb, me, mike731, mindstormjak, Mitak, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, MrKulda, o2t2, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, Premek, RadimNemec, raenius, Ragnarog, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saran, Satan__666, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, seneke, Sir_Pete, SkillJam, superheroesstuff, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, Tialster, timek, Tomate, Toren, trudoš, VanTom, vishnar, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zanir, Zbysek2410, zgrywus
Chce (5)
besikv, filemon, Maty48, monty.cl, zlejzmrd
Nabízí (1)
buscheer