Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Je deset let po událostech z kultovního Klubu rváčů.Tyler Durden je mrtvý. Zůstal jen vypravěč původní knihy, který se uzdravil, oženil s Marlou, má syna, bezvýznamnou práci, a polyká prášky aby to takhle zůstalo. Jenže Marla má jiné představy o perfektním manželství a úžasném sexu. A tak začne prášky nahrazovat neškodným placebem.
A Tyler Durden se začne opět probouzet k životu.
Sám Chuck Palahniuk, autor kultovní knihy, sedl a napsal druhý díl – a to pouze v komiksové podobě! Ta mu umožňuje ještě víc pracovat s žánrem. Zvlášť, když má k ruce cenami ověnčeného kreslíře Camerona Stewarta.
Je to pokračování, ve které jste se ani neodvážili doufat – a vezme vás ještě dál, než byste si přáli.

Obsahuje sešity série Fight Club 2 #1-10 a Fight Club 2 Free Comics Book Day 2015

Scénář
Chuck Palahniuk
Art
Cameron Stewart
Barvy
Dave Stewart
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, detektivka, drama, noir
ISBN/ISSN
978-80-7449-427-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
936 g
Stran
280
Cena
799 Kč
Originál
Fight Club 2 (Dark Horse Comics)
  • trudoš
    trudoš editor27.10.2019 09:30Klub Rváčů 2
    Především je třeba říct, že nejsem ukřivděný idealista ani mě nijak nerozdmýchává myšlenka na močení lidem do polévky. Klub rváčů se tak pro mě nikdy nestal biblí, ovšem jeho literární tvůrce bezesporu zaujal. Jenže i když Chuck Palahniuk boduje v trefných komentářích, selhává v roztříštěné zápletce. Pročež jsem u komiksového pokračování dopředu rezignoval na snahu dát obrázkům nějaký řád a možná právě díky tomu se ze tří čtvrtin skutečně bavil. Celkově však na mě vyprávění působilo dojmem, jako by měl autor nápad, jak tragikomedii rozehrát a jen doufal, že jej v průběhu psaní napadne i jak jí smysluplně zakončit. No a nenapadlo. Přestože beru v potaz jeho vnitřní potřebu vypořádat se s kultem, který neplánovaně vytvořil, tím že bude kopat kolem sebe a křičet, že jsou všichni blbci, toho moc nepořeší. Zkrátka, jak říká jedna z postav komiksu, závěr je vážně „moc meta“. Rozhodně ale smekám klobouk před Cameronem Stewartem, protože kresebně se s celým projektem vypořádal na jedničku.
  • choze
    choze15.8.2018 10:55Klub Rváčů 2
    Nehvězdičkuju, protože jsem se tím blábolem nebyl schopen prokousat za půlku. Knihu i film přitom miluju. Kresba a vydání fajn, scénář děs.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD3.6.2018 21:20Klub Rváčů 2
    Parádní sequel ke skvělé knize (filmu). Kontroverze tu je na každém kroku, tentokrát autor ještě možná přiostřil.
  • zd
    zd13.1.2017 15:16Klub Rváčů 2
    Palahniukovy knihy mám moc rád, komiks mě docela zklamal. Ale možná jsem se jen na něj až příliš moc těšil. Časem si ho budu muset zopáknout, třeba to pak bude lepší...
  • PAK
    PAK mecenáš12.1.2017 11:16Klub Rváčů 2
    Klub rváčů 2 je hrozně ošemetný titul. Jeden z nejočekávanějších a nejrozporuplnějších v loňském roce. Jejím základním problémem je, že spousta lidí očekávala, že s názvem stejným, jako tehdá před dvaceti lety, půjde o pokračování toho kontroverzního příběhu, který známe úplně všichni. Akorát, že to tak vůbec není a osnova a celý ten pojem je brán jen jako nosný základ pro koncept, který s původním příběhem má jen pramálo společného.
    Ano, může se zdát, že je to zbytečná onanie, ale Chuck takový prostě je. Drzý, sebevědomý a provokující. A tu onanii si může dovolit.

    Za mne osobně ten příběh funguje bezvadně od chvíle, kdy si uvědomíte, že to není příběh " Klub rváčů", ale příběh o Klubu rváčů.
    Wow efekt na první přečtení funguje bezvadně, ale kvůli tomu, že to právě na tom wow-efektu stojí, tak opakované čtení už je takové meh a do TOPky loňského roku se to proto nedá řadit.

    http://www.mdscomics.net/musis-verit-tyleru-durdenovi/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.1.2017 09:46Klub Rváčů 2
    Říct, že je to místy matoucí palahniukovská onanie, která až netrpělivě čeká na relativně očekávaný konec a pointu, by bylo možná trochu nefér. Snaha vyjádřit šílenství rodící se v hlavě je celkem povedené, ale příběh mě příliš nezaujal, autorovy vstupy ke konci jsou vyloženě otravné. Kresba ok. Ale udělalo se kolem tohoto komiksu tolik haló, že jsem se asi zbytečně moc "natěšil" na něco, co za to nestojí.

    Celkový dojem: 60%
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2016 14:48Klub Rváčů 2
    U mne dobrý. "Klub rváčů" mám už léta načten a nakoukán a od druhého dílu v comicsovém podání jsem čekal vytěžení značky. Takže průměr, který se bude snažit zalíbit fanouškům. A ono hovno. Palahniuk fajnově navázal na původní story, nahodil autorskou linku, kde odůvodnil své myšlenkové pochody a ještě na fans, díky kterým se "Klub rváčů" stal mainstreamem - tedy přesně tím, čemu se původní kniha vysmívala - v závěru přátelsky mrknul. Odvážné:).
  • kaylin
    kaylin8.11.2016 04:51Klub Rváčů 2
    Já jsem se knihou bavil, jsou zde naprosto jedinečné nápady, skvělý smysl pro humor, jen to směřování mě tak nějak zklamalo a finále nenaplnilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1302-klub-rvacu-2-70.html
  • Lobok257
    Lobok25716.10.2016 21:10Klub Rváčů 2
    Las reglas del club:

    1. La primera regla del Club de la Lucha es: Nadie habla sobre el Club de la Lucha.
    2. La segunda regla del Club de la Lucha es: Ningún miembro habla sobre el club de la Lucha.
    3. La tercera regla del Club de la Lucha es: La pelea termina cuando uno de los contendientes grita "basta", desfallece o hace una señal.
    4. La cuarta regla del Club de la Lucha es: Solo dos hombres por pelea.
    5. La quinta regla del Club de la Lucha es: Solo una pelea cada vez.
    6. La sexta regla del Club de la Lucha es: Se peleará sin camisa y sin zapatos.
    7. La séptima regla del Club de la Lucha es: Cada pelea durará el tiempo que sea necesario.
    8. La octava regla del Club de la Lucha es: Si esta es tu primera noche en El Club de la Lucha... TIENES que pelear.
  • Schramm
    Schramm16.10.2016 18:14Klub Rváčů 2
    Souhlasím s předchozími komentáři. Druhý Klub rváčů ve mě zanechal hlavně rozpaky a otázku "co tím kurva chtěl říct"? Doteďka nevím, jestli Chuck mele z posledního a nebo jestli jsem to jen nepochopil. Kresebně se ovšem jedná o excelentní záležitost, takže peněz nelituju.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš11.10.2016 08:17Klub Rváčů 2
    Původní knihu i film mám docela rád. To samé bohužel nemohu říct o tomto komiksu, který mne mírně rečeno hodně zklamal. Zklamání je to po stránce příběhové, oproti tomu kresbě nelze vůbec nic vyčíst a podíl Camerona Stewarta na mém celkovém hodnocení jasně převyšuje podíl Chucka Palahniuka, který se v mých očích opravdu ve svých posledních několikerých dílech tvůrčně vyčerpal. Ale abych neopakoval již vyřčené, naprosto souhlasím s komentářem, který zde napsal cyboy, i když mé hodnocení je ještě více kritičtější. Škoda, hodně jsem se na tuhle knihu těšil, no a možná to je i ten hlavní problém. Vysoká očekávání se prostě ani zdaleka nenaplnila... Kresba 80%, příběh 40%, celkově 60%
  • Ricarderon
  • MrKulda
    MrKulda5.10.2016 18:07Klub Rváčů 2
    Klub rváčů 2 je dost těžké hodnotit. Někteří to považují za pokračování úctihodné, někteří tuto knihu nenávidí. Myslím si, že je vše hlavně o tom, co od tohoto sequelu vlastně čekáte. Všichni známe Klub rváčů jako naprosto kultovní záležitost, která mnohým z nás změnila pohled na svět. Hlášky Tylera Durdena nezapomene nikdo. Chuck ovšem věděl, že tohle zkrátka nejde překonat, a ani se o to vůbec nesnažil. Už jenom to, že zvolil formu vyprávění v obrázcích naznačuje fakt, že autor stvořil spíše "doplňující" příběh pro fanoušky, nová forma média taky znamená nová forma celkového vyprávění. Klub rváčů 2 je tedy spíše parodie na první díl. Kde je tedy problém? Lidé očekávali, že druhý díl jim opět změní život. Že jim Tyler Durden naservíruje nesčetně mnoho hlášek které se budou odrážet v jejich každodenním životě. Zkrátka čekali něco naprosto jiného. A když se tedy ukázalo že druhý díl se nemá brát až tolik vážně a dělá si sám ze sebe srandu, lidem se to nelíbilo. První díl jim změnil život a druhý díl je prachsprostá komedie? Tak to je hnus! Jenže... jak už jsem říkal, sám autor ví že něco tak kultovního jako první Klub rváčů se zkrátka nedá překonat a ani by nemělo cenu se o to snažit, nebo vytvářet příběh co by se mu mohl rovnat, to prostě nejde. Když budete Klub rváčů 2 vnímat spíše jako takovou vtipnější formu jak si připomenout skvělou jedničku, tak mi věřte, budete si celý příběh užívat mnohem víc. Je totiž škoda odsoudit to jen proto, že se ve vaší hlavičce vzala idea o tom, jak dvojka bude stejně jako jednička naprosto přelomová :)

  • cyboy
    cyboy mecenáš5.10.2016 17:28Klub Rváčů 2
    Palahniuka jako autora mam opravdu rad, ale tady se potvrzuje moje podezreni, ze bud ma poslednich par let slabsi obdobi, nebo se proste vycerpal. Posledni dve knihy me prilis neoslovily, i prestoze nebyly uplne spatne, ale srovnani s jeho nejvetsimi peckami jako Program pro prezivsi (podle me uplny top), Klub rvacu a Zalknuti proste nesnesou.
    A ted prichazi s pokracovanim Klubu rvacu o kterem nekolikrat prohlasoval, ze vlastne zadne pokracovani mit nemuze a jak se ukazuje, tak vazne ne. V teto knize, ktera je graficky paradni, se podle me vic vyrovnava se stigmatem autora Klubu rvacu, nez ze by prichazel s necim novym. To ze obsadil sam sebe, je misty vtipne, ale podle me to jeste vic ukazuje jeho zoufalstvi, behem ktereho se nenapadne potrebuje vyrovnat i s pitomostmi jako napr. vyslovnost jeho jmena. Kdo to nevi, tak podle nej je vyslovnost "Polanyk" a pry to vzniklo spojenim jmen, ktera si jeho prarodice po prestehovani z ukrajiny vybrali v americe (konkretne Paula a Nick). Tohle vysvetleni kulha na obe nohy, protoze jeho prarodice se s nejvetsi pravdepodobnosti jmenovali Palahniukovi uz predtim. Zkratka je to ukrajinske jmeno a jeho vyslovnost by proste mela byt "Palanjuk", ale to je to nejmensi. A hlavne na tom nikomu, krome autora, nezalezi. To ze se obsadil do role ve ktere pribeh vlastne vysvetluje uz se ale neda nazvat jinak nez autorskym selhanim. A to, ze je obcas i vtipny a narazi treba na vlastni zoufalstvi z toho, ze fanousci jeho knihu necetli a jen videli film (coz vazne neni totez) to jen podtrhuje.
    Klub rvacu byl ve sve dobe tak prelomovy, protoze prichazel s nepokryte antisystemovymi, misty anarchistickymi ale hlavne syrove pravdivymi myslenkami a mentalne ovlivnil minimalne jednu generaci ctenaru (vcetne me). Pokracovani je jakymsi dovysvetlenim a domyslenim konceptu (mnohdy i jeho opakovanim), ale podle me zcela zbytecnym a dost mozna i skodlivym vuci originalu.
    Zkratka nakreslene je to paradne, ale obsahove to obnazuje Palahniuka jako autora, ktery se vycerpal a je nucen vracet se ke starym konceptum a psat druhe dily (coz zacalo uz u pokracovani Prokleti). Doufam ze ho nenapadne psat druhy dil Programu pro prezivsi (tam to diky bohu nejde), ale treba Zalknuti konci ikonickou scenou, kdy hrdinove stoji na prahu noveho sveta, ktery si musi vybudovat na troskach stareho a tam by zoufaly autor urcite nasel tema na pokracovani...
    Kresba 85%, pribeh 65%, celkove 75%
11152781
Četl/a (86)
2scha, Babany, Baffman55, Benny, binnmode, Blackhand47XD, calvin10, cyboy, DanielT, davidek, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, farnhajt, filemon, Flowtek, Fox01, Garp, Georgíno J., guseppe, Hades, hellblazer, HellWeber, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, kaylin, Killingjoke, kinak, Kocour, Kouzelnik7, kubosos, lacoste, Light, Lobok257, LookAss, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Miss Amphipolis , MonsterGyre, namdnas, NecRoman, nocs, Olesh, PAK, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Pizza Guy, raenius, rajot, Rinter, rockyt, Ruw, Sagikkun, Schramm, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, VvV, VXP, Walome, Yefery, Zbysek2410, zd, ZD3H, zlejzmrd
(169)
2scha, adam.ra, Alfi, antiimini, Awakener, Azbest, Babany, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Benny, binnmode, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, calviti, chobotnička, Choky86, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DanielT, DAxik, Deckard, DEmnoG, Devilek, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Elnie, farb, farnhajt, filemon, Flowtek, Fox01, FrAnK, Georgíno J., gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hellaiser, hellblazer, HellWeber, herbert, Hulik, husakpetr93, invape, Isca, Jabba, James, james dixon, jankie, Jezbo, jiskra, John Wick, Joshua_T, kadas97, KadetJaina, kallenved, Karel Sec, kaylin, Kjon, Kocour, kubosos, lacoste, leny_v, Light, listr, Lobok257, LookAss, m.jedle, maara, Malachias, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martinb, Matejrychly89, MB, mcleek, Meesha, merhyx, mikado, Mikei, mikina, misa, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, Mr.Plysh, MrKulda, NecRoman, Nightmare, Odal , Olesh, Onkel 1928, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pekario, Petr, Petrisko911 , Pizza Guy, Poseidon1978, puolpm, raenius, Ragnarog, Raijin, rajot, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, Rowan, Roxigor, Ruw, Sagikkun, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, Schramm, Šedo, Shake, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, Toi, tomned, TonyT, Traum, Trevelyan, trudoš, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VskPrzk, vteco, VvV, VXP, Wakker, xintax, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, ZD3H, zdenur, zlejzmrd
Chce (15)
Badgu.y1902, barthez, besikv, deadpool, deefha, delta11, gwen666, Infarkt, lucmartincova, nx, plaštěnkář, polika36, stepan.tichy, XGMan!ak, xxaannddeerr
Shání (2)
deefha, lucmartincova
Nabízí (3)
Fox01, MB, Vrenn