Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 2 další ukázky

La Perdida je příběh americké dívky, která se vypraví do Mexika hledat své kořeny, protože je po otci napůl Mexičanka. Carla, jak se dívka jmenuje, touží poznat mexickou kulturu a sžít se s tamními lidmi, jenže pořád jaksi nevidí – a nebo vidět nechce – zásadní kulturní rozdíly, vinou kterých se její cesta za poznáním stane spíš cestou do záhuby. Carla je mladá a touží po opravdovém životě, nechce dopadnout jako její přítel Harry, který si v Mexiku vypíjí mozek po vzoru svých velkých hrdinů, Williama S. Burroughse a Jacka Kerouaka. Carla si raději hledá přátele mezi místní alternativní scénou, mezi lidmi, kteří chodí na taneční párty, kouří trávu a sympatizují se zapatisty. Věci ovšem naberou nečekané obrátky, Carla zanevře na milovanou Fridu Kahlo, a je v Mexiku najednou ztracená. Jenže často se stává, že právě tak se člověk nakonec sám najde – tím že ztratí sám sebe.

Scénář
Jessica Abel
Art
Jessica Abel
Obálka
Jessica Abel
Překlad
Jaroslava Kočová (Koudelka)
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-537-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 240 x 23 mm
Tisk
černobílý
Váha
723 g
Stran
288
Cena
499 Kč
  • 2scha
    2scha mecenáš27.12.2014 18:43La Perdida
    Mé hodnocení asi trochu ovlivněné 6 týdny pobytu v MC a známými místy,kterými Carla prochází....Jináč by to bylo asi za 3....

  • Černá Krysa
    Černá Krysa20.2.2014 07:51La Perdida
    sorry, "naivita a rozporuplnost dělaly" :-)

  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 08:40La Perdida
    Další z kousků, který jsou nedoceněný. Kresba příjemně rozevlátá, ale zřetelná a dobře čitelná. Příběh se mi líbil, ať už o hlavní hrdince kdo chce smýšlí jak chce, myslím, že byla docela realistická, trochu naivní, ale proč ne? Kdo neni občas naivní, že jo. Naopak, její naivita a rozporuplnost z ní dělali postavu, která mi byla blízká (i když je mi jasný, že si teď koleduju o nějaký soudy tady), ve který se člověk chvílema i poznal....včetně toho, že u nějakejch jejích rozhodnutí jsem skřípala zuby a ťukala si na čelo. Ten příběh má charisma a skvěle zachycenou atmosféru. Na mě působí už obal, prostě mě to lehce vtáhlo do času i místa děje. S radostí oprašuju v knihovně.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.12.2013 11:15La Perdida
    Pod dekou já taky můžu, ale tohle není ani zdaleka Pod dekou:( Krajně nesympatická a krajně vypatlaná hlavní hrdinka znuděná USA jede do Mexika, aby zažila nějaké vzrůšo. Takový nudný lůzr se tam zkamarádí s bandou jiných marxistických lůzrů, kteří si vydělávají dealováním trávy, prodejem triček Che Guevary a obšťastňují ostatní svými přednáškami. Mexiko vypadá téměř nemexicky, neboť je vypravováno z jakési soukromé bubliny hlavní hrdinky, ale to tolik nevadí. Spíše se tam nic neděje, což by také nevadilo, jen je to celé takové nezajímavé. No, rave party s koksem, wow - no a dál? "Kapitalismus je zlo, Američané utlačují Mexičany, ale do USA bych se rád podíval a živil se jako DJ." Hm. Postavy na přesdržku, hlavní hrdinka by zasloužila několikrát lísknout, prvních dvěstě stran čekání. No a pak se to rozjede a je to celkem solidně napínavá záležitost, jejíž zápletku člověk tak trochu čekal, byť nečekal, že se nakonec rozjede.

    Je to prazvláštní komiks. Na první pohled udělaný ve stylu oněch realsitických komiksů, co mám rád, je i velmi dobře nakreslen a knížka hezky vypadá. Obsahově je to však celkem zklamání.

    Celkový dojem: 50%
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.6.2013 20:32La Perdida
    Fascinující výlet do Mexico City, při kterém se člověk i trošku přiučí španělsky. Hlavně sprostá slova. Jak už napsal DemnoG, je to takový podobný styl vyprávění a i kresby jako v komiksu Pod dekou. A ten já můžu. A tenhle taky.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2011 07:53La Perdida
    V podstatě už nemám, co bych dodal. Zpočátku Perdida dělá problémy, především s hrdinkou, ale i jejími přáteli, se lze jen stěží stotožnit. Není však vůbec naškodu se zhruba první třetinou prokousat, kniha pak začně gradovat až do velmi slušného finále. Dílo tak věrně kopíruje život hlavní hrdinky a zpětně mu nelze jeho začátek vyčítat, stejně jako hrdinka byla poněkud nudná, naivní a přihlouplá. To, že vyspění přišlo pozdě, není na škodu, velmi často přece člověk potřebuje pořádnou facku, aby se vymanil z postpubertální flow. Kresba ujde, přijde mi, že se postupem času mírně mění, minimálně zobrazení hlavní hrdinky, zajímalo by mě, zda to byl záměr. Za cenu v LK se Perdida jistě vyplatí.
  • willis
    willis23.12.2010 10:21La Perdida
    Tady bych se připojil ke kolegovi. Taky jsem si říkal: "ta je snad úplně blbá, to není možný". Její "prozření" na posledních stránkách je trochu pozdní. Těch 280 stran je zbytečně moc, četl jsem to několik dní, musel jsem se do toho nějak nutit. Jinak ale pěkná barevná obálka a v LK i příznivá cena.
  • doophy
    doophy23.12.2010 09:42La Perdida
    Tuto knihu jsem koupil jsem koupil v LK a docela lituji. Kniha mě nesedla kresbou a ani příběhem. Nedokázal jsem se sžít hlavní hrdinkou (spíše jsem si celou knihu říkal, co je to za kr---u). Pro mě obrovské zkamání a doporučiji obrovské zvážení nákupu této knihy...
  • Woffce
    Woffce16.8.2010 13:50La Perdida
    Další důkaz, jak blízko má dobrej komiks k filmu - a v tomhle případě jde fakt o "skvělej biják": Nosnej příběh, věrný reálie a uvěřitelný, propracovaný charaktery. "La Perdida" není srdceryvná báchorka o hledající (se) amerikánské dívence, ale setsakramentsky plnokrevnej příběh holky, co se v tom plácá - a pak už jen o něco míň... Jděte na to - nebudete litovat.
  • flipflop
    flipflop14.7.2010 09:32La Perdida
    Díky příspěvku od DEmonGa jsem zainvestoval a pořídil si tenhle komiks a můžu říct, že se mi moc líbil. Doplním, že 1 část knihy (dialogů) je psána španělsky s překladem pod okénky, což je dobrý pro toho, kdo se učí hablar espaňol.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš17.8.2009 22:43La Perdida
    Vyborny pocin. I kdyz vsem temhle radoby realistickym comicsum neverim a vyhybam se jim jako cert krizi, tak protoze si holt porad kupuji vse co vyjde, tak jsem ke mne dostala i La Perdida a konecne si muzu rici, ze se mi podarilo najit jehlu v kupce sena.

    Svym stylem, i kdyz ne casovym rozpetim, mi tenhle comics pripomel Pod Dekou, kresebne jsou si take podobni, i kdyz kresba Thomsona mi prijde napaditejsi.

    Dobre napsany pribeh o naivni divce, ktera chce lepsi a zajimavejsi zivot a proto vyrazi do Mexika za svym pichacem, jehoz rodina ma v Mexico City byt. Nevadi ji, ze spanelsky nehovori a ceka, ze "zapadne" mezi Mexicany. To se ji prirozene nedari, protoze pro ostatni je jen "bohata americanka, ktera vyrustala v luxusu" a je vice ci mene vyuzivana k prospechu ostatnich. Sama si takove zachazeni nechava libit, protoze neni schopna svoji cenu pro ostatni zvysit. Je zajimave sledovat, jak se z housenky stava kokon a nakonec motyl, tedy z naivni a prihlouple husy zena.

    Pro me velmi silny pribeh, ktery se mi dokazal dostat pod kuzi a zapusobit na me, doporucuji na destive dny na chate. A jestli nekdy budu mit dceru, ktera bude mit podobne vyletnicke touhy, tak tohle si pred tim precte:).
4111251
Četl/a (45)
2scha, 81splinter, ben_bella, Blacksad, Černá Krysa, Chaolinek, cobe, dajik, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, flipflop, Fox01, Grrr, guseppe, hhannie, hypermlok, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, Joshua_T, kaylin, Lawer de Sanctis, Le Porello, mywiel, NecRoman, Nexis, oleav, PAK, RadimNemec, RaptoR, robertsedmik, RudyRod, seneke, the.kasztan, Tony TwoDee, Ukko, Velkej šéf, VXP, ZD3H, zgrywus
(149)
2scha, 81splinter, adam.ra, amazing_k, Ashek, Azalin, Azbest, AZTeck, bboorreekk, BeeSee, ben_bella, bierce, blackJag, Blacksad, Bob, bobo666_2005, Bozhi, Braindead, calviti, Černá Krysa, Chaolinek, chobotnička, cobe, Corvus, CP, Cr4sh, Crazyliquid, CSE_AC/DC, DAN478, DanQ, davidek, DAxik, DEmnoG, Dezodoo, discovery, Doctorow, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, dre, Dr_Bilo, ebbe_voe, emanek, farnhajt, fel68, Fox01, Golem, goodspeed, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hash, hawkzn, holubdema, Hrnecc, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jett, jjjirik, Kapis, Kareru, Kazumaki, KdG, kerb, kilt, KINIMODUS, Kjon, krvinka56, Lawer de Sanctis, Le Porello, Lenny, Lobok257, lostkokots, Majkl, Mankin, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, mcleek, merhyx, mikki.maser, misa, monique, Mononoke, monty.cl, morbn, moris.cz, Moyek, MP, Mr. Terrible, mrtvý muž, NecRoman, Nexis, Nightmare, noMster, OldaB, pavel, pechna, PH79, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, RaidcomH, raimi, RainDamage, RaptoR, razielus, Ricarderon, robertsedmik, RR, RudyRod, Saiffer, SASAN_KING, sawtooth, Šedo, seneke, Skot, sleepless, strougy, suricattaontheway, tacmud, tomastrejbal, Tombal, Tominos, Tony TwoDee, Trevelyan, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vítek, VXP, Wiruss, Woffce, xai, Xeelee, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, ZD3H, zebedee, zgrywus
Chce (2)
fusnix, Holmwood
Nabízí (3)
Fox01, Grrr, Kjon