Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Dyer a Danforth z výzkumného týmu Miskatonické univerzity proletí malým letadlem neznámým antarktickým pohořím a přistanou, aby prozkoumali obrovské kyklopské cizí město, které se nachází za ním.

Zde konečně odhalí ohavné tajemství veškerého života na Zemi... Ale podaří se jim uniknout z těchto nejzazších slují na dně světa a zachovat si dostatek zdravého rozumu, aby mohli varovat lidstvo...?

Obálka je ve skutečnosti vyvedena ve stříbrné a zlaté barvě s leskem.

Scénář
Gó Tanabe
Předloha
Howard Phillips Lovecraft
Art
Gó Tanabe
Obálka
Gó Tanabe
Lettering
Jan Nekvapil, Andrea Nekvapilová
Překlad
Vít Ulman
Redakce
Tereza Micková, Marek Mikeš
Žánry
adaptace, horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-410-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
165 x 235 x 26 mm
Tisk
černobílý
Váha
810 g
Stran
336
Cena
449 Kč
Originál
Kyouki no Sanmyaku Nite #03, Kyouki no Sanmyaku Nite #04 (Kadokawa Shoten Publishing Co., Ltd., 2017)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.1. 08:35V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    ... historie je zajímavě odvyprávěna v díle druhém. V těchto horách by mi též skutečně jeblo. Ještě, že jsem zimomřivý. 2/2

    Celkový dojem: 90%
  • louza
    Platí vše, co již bylo mnou řečeno v rámci první knihy. Ale poměr vypleštěných tváří členů expedice a epických monumentálně klenutých obrazů tajemného horstva plného emzáků se tady úplně otočil, což způsobilo o proti první vcelku blábolivé knize o dost větší nadšení. I samotná předloha mi ve své druhé půli sedí přece jen více. 85%
  • trudoš
    trudoš editor3.12.2023 09:05V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Druhý díl adaptace jediného románu H. P. Lovecrafta V horách šílenství nabízí oproti úvodní části méně dějových zvratů, protože je prakticky celý složen z prolézání tajuplných trosek. Akce žádná a průběh statický. Vynahrazuje to ovšem způsob, jakým Gó Tanabe vykresluje Lovecraftovu vizi mýtu Cthulhu, Prastarých a Mi-Go, přičemž je to asi vůbec poprvé, co jsem rámcově pochopil, jaké jsou mezi nimi rozdíly (dosud jsem je, já nehodný, považoval za tvory z jednoho šuplíku, přitom mám tvorbu podivného pána z Providence načtenou odzadu dopředu a zase zpátky).
    Nechci však ani na vteřinu naznačit, že bych se cítil zklamán. Atmosféra zamrzlé krajiny, historie stará miliony let a konfrontace s mimozemskými tvory - z nichž nejvíce mě dodnes paradoxně děsí obří tučňáci albíni - dělá z díla výjimečný počin. Kde jsem u originálu usínal pro zdlouhavé popisující pasáže, tady jsem si tvůrčí záměr užil se vším všudy. Teď ještě aby Gó Tanabe adaptoval Příběhy Artura Gordona Pyma a byl bych úplně spokojen.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.11.2023 06:53V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    „Když se nad tím zamyslím, tak se ani nedá říct, že by byli krutí.“ Na môj vkus sa tu (na rozdiel od tajomnej jednotky) príliš vysvetľovalo. Miestami to pripomínalo skôr prírodopisný film o Cthulhu, Shoggothoch atď. Prvá polovica, v ktorej postavy stáli proti tajuplným entitám, som sa cítil byť viac znepokojený, než tu, kde už sa šlo naozaj dá sa povedať na doraz. Ku koncu už toho tak nejak veľa. I tak sa ale bez debaty bavíme o vynikajúcej mange a akiste jednom z najlepších hororových komiksov, aký u nás v r. 2023 vyšiel (nie, že by ich bola tona...). Silne a autenticky na mňa zapôsobili najmä monumentálne dvojstrany s úchvatnými prírodnými scenériami. Akonáhle do toho Tanabe zakomponoval vesmírne hrôzy, paradoxne už to nebolo úplne ono. Každopádne fakt skvelá, intenzívna vec. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-v-horach-silenstvi-h-p-lovecrafta-2-manga
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.11.2023 20:33V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Jako jo, dobrý, ale jako všechny komiksové adaptace geniálního originálu je to taková jedhohubka, na které člověk zapomene a příště si přečte stejně raději znovu originál.
  • Fort
    Druhý díl už je dost fantasknější. Manga však trpí svou předlohou. Lovecraft byl mistrem popisu, napětí a budování světa, ale měl sklon k nevýrazným postavám. Dialogy se často čtou, jako by bylo jedno, která postava mluví. Přesto jsou repliky z původního díla vybrány tak, aby účinně posouvaly děj kupředu.
  • Good Games
    Good Games mecenáš1.11.2023 18:18V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Znovu skvelá temná hororová atmosféra na štýl legendárneho filmového hororu Vec od Johna Carpentera. Kresba je aj tentokrát vysoko atraktívna aj pre tých, ktorí Japonskú kresbu inak celkovo nemusia. Gó Tanabe je v kresbe prekvapivo epický a celkovo je kresba veľmi detailná. Síce mi prišiel druhý diel o niečo slabší ako ten prvý, no stále je to vysoká hororová kvalita. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 16:53V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Super zakonceni, dobra mytologie, kvalita nekolisa, za me paradni komiks, kdyz to vidim vcelku. Tanabe je vazne fanousek a jeho vizualni pojeti je velmi pusobive. Za me paradni komiks.
  • filemon
    Atmosféra jedničky byla naprostá pecka, dvojka už ji pro mě ztratila. Podotýkám, že nejsem fanoušek "hrůzostrašného" kultu chobotničky z druhého patra a zmínky o "odporné a zakázané knize" Necronomicon a děsivých dávných městech mě spíše rozesmějí. Přijde mi to jako kouzlení atmosféry blábolením o nesmyslech. Dále klobouk dolů před vědci, kteří jedním pohledem na jeskynní grafitti rozklíčují do detailu celou historii prastarých. Třešničkou už byla neskutečně neakční honička s oktoplasmatickým prastarým a k zešílení vedoucí pokřik "tekeli-li tekeli-li", kterýmžto budu odteď strašit děti. :)
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.10.2023 22:01V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Mazec! Atmosférou ještě lepší než první kniha.
9157