Poslední detektiv Vykoupení (sběratelská varianta) - obálka pod přebalem 1
Poslední detektiv Vykoupení (sběratelská varianta) - obálka pod přebalem 2
Ukázka

+ 4 další ukázky

Nová Amazonie v nedaleké budoucnosti. Dvacet let poté, co hvězdnou kariéru Joea Santose ukončí případ vražd, během kterého přijde nejen o ruku a nohu, ale i parťačku, je Joe přinucen vrátit se do Služby, protože jak se zdá, tak se vrátil i vrah. Podaří se mu tentokrát s pomocí nové robotické parťačky vraha chytit, nebo je opět odsouzen k nezdaru?

Vyšlo jako 5. svazek edice Mighty Shorts.
Tato verze byla přikládána také zdarma pro předplatitele komiksové knihy Tulák:
https://comicsdb.cz/comics/9947/tulak
https://comicsdb.cz/comics/9952/tulak-sberatelska-varianta


Scénář
Claudio Alvarez
Art
Geraldo Borges
Lettering
Radek Švarc
Překlad
Filip Štěpánek
Redakce
Haseyo, Filip Štěpánek, Zuzana Štěpánková, Kateřina Veselá (II)
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-907931-6-3 (Mighty Boys)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
470 g
Stran
80
Cena
364 Kč
Originál
El Último Detective (Acción Comics, Inc., 2020)
Varianty
Poslední detektiv: Vykoupení (2023)
Poslední detektiv: Vykoupení (sběratelská varianta) (2023)
  • Svraster
    Jednohubka, která rychle (někdy až moc rychle) odsejpá, příběh je poměrně jednoduchý, připomínal mi povídky v časopisu Ikarie. Pobavilo, ale nenadchlo - 3a1/2*
  • louza
    louza20.12.2023 17:10Poslední detektiv: Vykoupení
    Detektivní příběh o vyšetřování vraždy pomocí narkotik. Figurky jsou docela pěkně rozestavěné, je tu originální prostředí, futuristická stafáž v podobě robotů, a několik old school klasik, jako detektiv ve výslužbě s traumatem. Kresebně soudobý standard. Problémy vyvstávají hned po prvním tahu. Děj je rychlý. Až moc rychlý na to o co se autor pokouší. Tvůrci naprosto nic neříká časová osa, takže traumatizující události s klidem posouvají dvacet let na zpět navzdory tomu, že všem postavám v knize je tak kolem pětatřiceti, takže si předchozí děj musely prožít už někdy v sedmnácti. Hrdinovo znovunabytí schopností je mírně řečeno úplný blábol (mentální projekce, která ale ve finální scéně navzdory nehmotnosti přerovnává skříňku v jeho habitatu) a pak zdánlivé detaily, jako robot, který už od začátku nemá nohy a pohybuje se na podvozku (a ještě na to tvůrci v jiném případě upozorňují), aby na konci knihy vesele ťapal po dvou. Brutální náběh na vidle, jasně dokazující, že tvůrci už od začátku neměli vůbec tucha, jak svůj úžasně epický finální zvrat provedou a vařili z vody, což je u takhle krátké knihy fakt divný. Potud bych snad ještě udržel tři hvězdy, ale dodatečný příběh o tom jak hlavní hrdina přišel ke svému králíkovi (a zase...kterému je v době hlavního děje 30!let) mě totálně dorazil. To, že všichni roboti mluví v kapitálkovém písmu, kde A vypadá jako R a kniha tak vypadá jako plná překlepů, už je jen smutnou shnilkou na dortu.

    Bohužel. Přijde mi to jak produkce nějakého hodně začínajícího autora komiksů a dost se divím, že taková věc vyšla v krátké edici Mighty Boys, kteří se kodexově pasovali na zachránce té jediné kvalitní komiksové četby v Čechách. A po slušných začátcích a dokonce výtečné Matce, nebo úžasných Ozvěnách to skutečně tak vypadalo. Teď se mi v kontextu Pošťáka a tohodle dárečku ale zdá, že ti proklínaní tupí čtenáři, kteří si tak tvrdošíjně nekupují jejich bezvadnou produkci ve větších než malých nákladech, ví co činí. Připravované Sea of Sorrow se mi ještě docela líbilo, takže na to se těším. Ale zbytek edičáku mě nadějí neplní. Škoda.
  • perak
    Díky rozsahu knihy jsou karty celkem rozdané - tady nelze očekávat detailně propracovaný příběh s nějkaými dějovými odbočkami. Postava staršího velmi schopného detektiva, který v minulosti byl účaten nepovedené akce, která ho dosud traumatizuje, také není z nejoriginálnějších. Ale díky robotický postavám ten příběh celkem funguje, a pokud odhlédnete od některých vypravěčských zkratek, tak si četbu užijete. Od Mighty Boys asi dosud nejslabší kousek, ale jako bonus k druhé knize určitě super a knihu bych si pořídil i v případě, kdyby dárkem nebyla.
  • Moon
    Rychlá sci-fi jednohubka, která je občas dost hloupá a zkratkovitá. Nicméně akce baví a hlavně stylizace a kresba je nádherná.
    Není to mistrovské dílo, ale necítil jsem se uražený.
    Bohužel se nicméně vypaří rychle z hlavy.
  • delsemela
    Jednoduchý scifi příběh na odreagování s velmi pěknou kresbou kvůli které jsem zvolil nakonec vyšší známku pro celé dílo.
    Prostě celkově to neurazí ,ale že bych na to za xlet vzpomínal jako na naprostou topovku tak to taky říci nemohu.
    Vše dost zachraňuje velmi pěkná kresba alias takový šálek si prostě nechám líbit :-), k tomu všemu jako překvapení (vlastně zadarmo)na konci roku - tak to je tedy taky velká lahoda :-)...prostě díky Mighty Boys !

    celkové hodnocení: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.5.2023 18:23Poslední detektiv: Vykoupení
    Když nad tím přemýšlím, zatím se mi všechno od Mighty Boys vlastně docela nějakým způsobem líbilo, něco o něco méně, něco fakt hodně. Ovšem zde jsem narazil na doposud největší zklamání (jednou to přijít muselo), které mě osobně minulo zcela obloukem. Tahle jednohubka se vlní v akčních latinskoamerických sci-fi rytmech, ale prosviští rychleji než nohy brazilské tanečnice cha cha, do toho takové úsměvné plot twisty a řekl bych až nehumor. Možná i lehce zbytečné budování tkanin menšího universa, o němž v tuto chvíli nevím už nic, protože proč taky...

    Celkový dojem: 40%
  • trudoš
    Jednoduchá sci-fi detektivka, které ubližuje pouze střídmý rozsah. Třebaže zápletka není rafinovaná, v mnoha ohledech by si zasloužila rozvedení, aby děj nepůsobil tak zkratkovitě. Přesto příběh funguje i v téhle podobě. Scenárista Claudio Alvarez neponechává nic fantazii a vše podstatné tím či oním způsobem čtenáři předloží. Jen na nic vlastně není pořádně čas, tempo působí uspěchaně a zvraty vykalkulovaně. Na druhou stranu právě ta neochota udělat z devadesáti minutového akčního béčka tříhodinový blockbuster mi byla nesmírně sympatická. Navíc ústřední motiv spolupráce zkrachovalého vysloužilce a přemoudřelého robota funguje naprosto precizně. Mám pro podobné tandemy slabost, takže mi přišla škoda, že autoři nedostali více prostoru pro plnohodnotnou konfrontaci protikladných hrdinů. Atmosféru pak korunuje zkorumpované prostředí Nové Amazonie, kde státní orgány překrucují skrze média skutečnost tak okatým způsobem, až si jeden říká, jestli to náhodnou nemá něco společného s realitou.
  • Good Games
    Poslední detektiv: Vykoupení je akčná sci-fi detektívka. Jedná sa o dynamický príbeh, v ktorom ide po stopách vraha netradičná buddy dvojica vyšetrovateľov. Zatrpknutý Joe Santos, ktorý prišiel pred dvadsiatimi rokmi kvôli hľadanému vrahovi o parťáčku a ženský robot, ktorý má Joeovi pri vyšetrovaní pomáhať. Dobre vymyslená jednohubka, pútavé čítanie a znovu kvalitné spracovanie od Mighty Boys. =►Celá recenzia◄=
  • Sagikkun
    Milá jednohubka s velice líbivým vizuálem, a fajn detektivním příběhem. Vzhledem k počtu stránek to odsýpá rychle, někdy až moc rychle, přičemž tato zkratkovitost je (a zároveň není) vlastně největší negativum této knihy. Nicméně to beru takové, jaké to je, autor chtěl prostě vytvořit chuťovku, na jejímž malém prostoru se mu i tak povedlo vytvořit poutavý, celkem živý a uvěřitelný svět, a do něho zasadil nijak komplexní, avšak neurážející příběh, který má akci a spád. Nic víc, nic míň. Hlavní dvě postavy mě bavily a příjemně se doplňovaly, a víceméně na všechno, co v příběhu hraje nějakou roli (nebo se tam i jenom mihne), dokázal autor více či méně odpovědět, osvětlit nebo jinak rozvést, takže do sebe věci postupně hezky zaklapnou.
  • faster86
    Je to takový fajn příběh u kterého nevadí novinové výstřižky, které vás hlouběji seznámí pozadím děje. Konec mi přijde takový zrychlený, ale u 80ti stránek ho asi ani nejde natahovat.
  • Norri
    Tak tohle bylo příjemné překvapení. Zábavná jednohubka jako luxusní dárek od Mighty Boys. Cyberpunková detektivka v lehce dystopické budoucnosti. Policejní příběh z Nové Amazonie plný robotů, umělých končetin, drog, zášti a pomsty. Moc dobře se to čte. Při vyvrcholení děje jsem sice trošku nadzdvihl obočí, ale neurazilo mě to. Ke krátkým příběhům takové rozuzlení asi patří. Hlavní postavy, organického i křemíkovou, jsem si rychle oblíbil a s radostí bych si toho přečetl víc. Navíc se na to pěkně kouká. Kresba je pěkná a živé barvy k tomu sedí. Komiks dvakrát doplňují novinové stránky, které přibližují politickou situaci Nové Amazonie, ve které těžbu dřeva nahradila těžba nového vzácného kovu - vitria, a hlavní slovo mají jeho producenti.
628253
Četl/a (68)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, BadBoy, calvin10, cobe, Darth Raelchi, delsemela, Dezodoo, disclose, Dzoglik, farnhajt, faster86, Fida, fifas, Fox01, Future-Death, Good Games, hellblazer, house192, invape, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jiskra, karl173, Kil-Khal, kinak, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lenny, Light, listr, luky.kuky10, malylada, Mamut12, mineralk, Moon, MP, Mr.Plysh, Mysak92, NecRoman, Nexis, Norri, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, Sagikkun, SickNail, Sir_Pete, start05, T3ss, terrordemon, trudoš, Unerr, vankobra, vranakx, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(133)
2scha, Alfi, Anton Whatever, BadBoy, beanek, Beng.D, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, Caylen-Tor, cobe, conan114, CSE_AC/DC, Dalamar, Darth Raelchi, Davispear , Deckard, deefha, delsemela, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, Dzoglik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, frantavasil, Future-Death, gehorak, Glumal, GORERATED, Hades, hellblazer, herbert, house192, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, James, james dixon, Jay-jay, jeanbaklajean, jiskra, jjjirik, kapicka, Karel Sec, karl173, KarlosJB, kendor007, kinak, Kouzelnik7, krupan, listr, Lobok257, Lojza, luky.kuky10, maara, malylada, Mamut12, mcleek, merhyx, mikado, mineralk, misa, Mitak, Moon, MP, MP81, Mr.Plysh, Mysak92, NecRoman, Nexis, Norri, Onkel 1928, Paja78, pavel, pechna, PeNNy, perak, petad, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, Ricarderon, RicHard. , rockyt, rooty, Sagikkun, Saran, schefik, Shake, SickNail, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, trudoš, vankobra, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, Wasps, Wasseg10, willis, xintax, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (1)
monty.cl
Shání (1)
Šedo
Nabízí (2)
karl173, Light