Ukázka
Ukázka
Ukázka
Od událostí posledních knih uplynulo už deset let. Alita se dostala mezi ty, proti kterým bojovala a coby agentka pronásleduje šíleného vědce, který rozsévá chaos a utrpení. Jenže ani v poušti, kam se vydává, není zcela osamělá. Narazí na nové postavy... a s nimi přicházejí do jejího života i nové problémy a nová těžká rozhodnutí.

Obsahuje knihy GUNNM #07 - Angel of Chaos (duben 1994), GUNNM #08 - Fallen Angel (září 1994) a GUNNM #09 - Angel's Ascension (červenec 1995)

Identický dotisk v březnu 2021.


Scénář
Yukito Kishiro
Art
Yukito Kishiro
Obálka
Yukito Kishiro
Lettering
Štěpán Brož, Marie Novotná, Darya Subotsina, Alena Veselá
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-674-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 38 mm
Tisk
černobílý
Váha
710 g
Stran
588
Cena
589 Kč
Originál
GUNNM #07, GUNNM #08, GUNNM #09 (Kodansha Ltd., 1994, 1995)
  • martin28
    Finale grande! Emotivní nápaditá akční jízda plná osudových zvratů, lásky i nenávisti. Perfektní postavy, skvělý lore a především ultradémonický génius - profesor Desty Nova. Vlastně tu máme ještě jednoho génia: Jukita Kišira. Neuvěřitelně skvělý příběh s ještě neuvěřitelnější kresbou. Tady není o čem. 100%
  • tom173
    Tak poslední díl Ality co u nás vyšel dočten a musím říct, že mi postavy budou chybět. Všechny dějové linky dostaly uspokojivé zakončení a i když je konec strašně zkratkovitý, stejně mi udělalo radost jak to dopadlo. Ano, pořád je tu pár drobností co nedávají úplně smysl ale v rámci daného vesmíru asi fungují. Alita je prostě perfektně napsaná manga. Pokud by u nás vyšlo pokračování, určitě bych do něj šel.
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.4.2021 22:30Bojový anděl Alita #04: Dobytí Salemu
    Bojový anděl Alita 4: Dobytí Salemu je vydareným finále tejto veľkolepej manga série. Snáď sa ešte k tejto hrdinke vydavateľstvo Crew v budúcnosti vráti, ale ak aj nie, máme tu uzavretý príbeh jednej sympatickej ženskej hrdinky. Skvelá kresba, veľa akcie a napínavý príbeh. Alita sa naozaj vydarila a vôbec sa nečudujem kultovému režisérovi Jamesovi Cameronovi, že si túto mangu tak obľúbil. =►Celá recenzia◄=
  • Sagikkun
    Pardon, ale... cože?
    Vstřebat závěr(y) téhle kvalitní série mi dalo trochu zabrat, po dočtení jsem nevěděl, co si mám myslet. Abych to ale vzal popořádku:
    V poslední knize se vydáváme na skutečně akční a epickou jízdu, která za těch 600 stránek toho dokáže pokrýt hodně. A tím myslím vážně hodně, až jsem si občas říkal, že některé informace měly být lépe rozkouskovány a být pokryty napříč celou sérií, než je na poslední chvíli naflakát sem. Ale budiž - dostanou se nám odpovědi na mnohé otázky a především se všechno (nebo téměř všechno) uzavírá. Líbil se mi odkaz na první knihy, je to fajn připomenutí té dlouhé cesty, který čtenář s Alitou ušel a který se k takovému velkému finále vážně hodí.
    Osobně jsem trochu doufal ve větší využití AR a jejích dalších verzí, mělo to super potenciál, ovšem vzhledem k tomu, co všechno se ještě mělo v příběhu stát a že už tak je kniha opravdu špalek, to chápu.

    No a pak přichází na řadu konec/konce. Za ten první bych napálil Kiširovi jednu hvězdu, protože něco tak líného a odfláknutého jsem nečetl dlouho. Prostě ve stylu "mě už to nebaví, pojďme to rychle uzavřít, čus".
    Naštěstí se nám dostane pokračování, konec 2.0, který je rozhodně uspokojivější, ale zato poněkud prazvláštní a kýčovitý.
    Nevysvětlí se tam vše, protože jak už jsem psal, něco měl Kiširo řešit už předtím a ne na poslední chvíli - na druhou stranu, určité tajemno dává větší prostor naší fantazii. No a to co se tam vysvětlí, to je... nějaké. Not great not terrible.

    Kniha se mi tak hodnotí poněkud hůř. Je to neskutečně nabitá bichlička, která v mnohém uspokojí a v mnohém zklame. Avšak narozdíl od trochu slabší trojky, tady ve mě převládají především ty pozitivní emoce.
    Dávám tak 4*, Alita je celkově skvělá série, perfektní pětihvězdičková záležitost ale pro mě zůstane jednička.
  • Fry
    Bojový anděl Alita #04: Dobytí Salemu - Dostal jsem se k tomu až teď (více než rok od dočtení třetího dílu), takže jsem ze začátku knihy musel trochu listovat předchozími díly, což zapříčinilo že jsem se první třetinou spíše trochu pronudil. Nicméně po dojemném setkání Ality s Idem přichází část věnovaná Barjackovu tažení na Salem a poté i k finálnímu střetnutí s Desty Novou, jež musím označit za absolutní vrchol této série. Náhlý závěr sice otevírá dveře k možnému pokračování, avšak věřím že ideální závěr lze nalézt i v této knize ... Za mě 5*!
  • Mitsuko
    Řekla bych, že úctyhodný závěr. Mým favoritem stále zůstává třetí díl, přesto se mi ale i tento moc líbil. Na plný počet hvězd to ale nevidím, protože místy se na čtenáře hrne obrovské množství informací, kterými je najednou zahlcen a které místy trochu zhoršují orientaci, snadno mu tak může něco důležitého uniknout - třeba si nejsem schopná vybavit, proč vlastně Salem dělá to, co je tím největším tajemstvím Salemčanů, ale možná tam ten důvod ani nebyl.
    Co se mi ale rozhodně líbilo, byl ten souboj ideálů. Jestli je Salem dobrý, nebo špatný, jestli bojovat za jeho zničení, nebo za udržení. Díky těmto dilematům ani Kojomi nepůsobila se svým rozhodnutím nijak zle, protože čtenáři není naservírováno, které rozhodnutí by mělo být správné. Velice mě bavila také rozdvojená osobnost jedné z postav (kvůli spoileru nebudu zmiňovat které). A teda musím uznat, že na mě silně zapůsobil i ten konec, i když jsem si ho představovala úplně jinak, přišlo mi to velice odvážné, neotřelé a v tu chvíli i dost nečekané.
    Tohle volume navíc obsahuje také bonusové kapitoly s tím, jak to mohlo být po oficiálním konci. Ty byly místy trochu šílené, přesto bych se ale nezlobila ani za konec vyobrazený v tomto bonusu.
    Prostě mi to přijde opravdu super, tohle volume, i celá série.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:21Bojový anděl Alita #04: Dobytí Salemu
    Bojový anděl Alita: Dobytí Salemu je velkým finálem velké mangy. Přes udýchaný závěr a nevěrohodný dodatek se pořád jedná o kvalitativně nadprůměrné čtení. Škoda jen, že se Jukito Kiširovi nepodařilo udržet úroveň první knihy a díky nalepovanému balastu se filozofická linka Ality dostala až na třetí kolej. S filozofií a Panzerkunstem by náš bojový anděl dosáhl nebeských výšin.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/alita-a-dobyti-salemu
  • Liborius
    Důstojné ukončení slušné manga série, která měla svá slabší, ale i výrazně silnější místa. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/bojovy-andel-alita-4-dobyti-salemu/
  • Cabal
    Solidní, zábavná manga, jejíž čtení mě hodně bavilo.
  • jardoom
    Dobytí Salemu samo o sobě nabízí vyvrcholení, které uspokojí a zároveň i zklame. Nicméně tohle celé je prostě žánrově to nejlepší, co manga umí v oblasti scifi či kyberpunku nabídnout. Tohle celé si přečtu ještě hodněkrát.

    http://www.comixzone.cz/view/2556-bojovy-andel-alita-4-dobyti-salemu/?page=detail#content
  • kaylin
    Série "Bojový anděl Alita" končí knihou "Bojový anděl Alita 4: Dobytí Salemu" a jsem docela rád, že už to nebylo delší. Ne že by série neměla nápady, ale popravdě jsem měl pocit, že se v určitých ohledech začíná podobat sérii "Ghost in the Shell". Byly zde dobré nápady, ale najednou se začaly obalovat v balastu a místo toho, aby je autor vysvětloval v příběhu, prostě si pomohl poznámkami pod čarou Jasně, pořád to není úroveň "Ghost in the Shell", ale v určitých ohledech to na mě působí jako neschopnost autora tohle vysvětlit čtenářsky lepším, zajímavějším a přijatelnějším způsobem. Zase mě trochu těší, že Jukito Kiširo dokázal sérii dokončit, a to způsobem, který je uspokojující. Je zde zakončení, a i když vám nemusí sednout, příběh se uzavřel. Jasně, že by se v něm dalo pokračovat, ale to skoro u každé série. nakonec dokazuje to "Battle Angel Alita: Last Order". Takhle je ten konec ale fajn, sedí a dává smysl. Ale tenhle příběh skončil a já neměl pocit, že to byl jeden z těch konců, které by ve mně příliš zanechaly. Kniha "Bojový anděl Alita 4: Dobytí Salemu" je jinak 600 stran dobrého čtení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2019 08:52Bojový anděl Alita #04: Dobytí Salemu
    Divné. To se mi honilo hlavou, když jsem dočetl hlavní část knihy 4. To všechno pro tohle? Celý ten rok a něco čekání a čtení Ality pro tohle? Ani nevím, jestli to dobře nebo špatně, ale prostě ten konec je divný. Ani nevím, jestli končí nebo nekončí. Má to končit nebo nekončit. Problém je, že celá série si hraje na to, že směřuje k nějakému cíli, který je jasně definovaný už od začátku série a pak jakoby se v knize 4 řeklo, že na to kašleme a dáme si tam něco jiného, hm.... třeba pronásledování v poušti, nějaký boje, atd. Bohužel, to je asi problém mangy, je její délka. Nechtělo se mi číst vše od začátku, i když bych asi měl, abych to celé pochopil, protože mi muselo někde něco uniknout, nebo jak už je to nějaká doba od trojky a i od jedničky a dvojky, tak mě to asi dostatečně nenabudilo a ve finále je to takové "meh". Když si to tak v hlavě přerovnávám tak mi bohatě stačí jednička. Tam je vše a takhle by to klidně mohlo končit s otevřeným koncem a ne to tady natahovat a natahovat, až už ani nevím, proč to všechno je, kdo jsou vlastně ty postavy. Vím, že to někde bylo, ale kdo je sakra Kaos, Den a Kojomi, nějak mi ty postavy unikají a nemohl jsem je v průběhu čtení zařadit. Kresba je úchvatná, detaily a akce také. Preciznost a přístup k celé sérii je prostě nadstandardní, tak proč to necvakne. Ano, dostalo se nám nějakého pokračování, ale to mi přišlo jako úlitba fanouškům, ať teda máme nějaký konec. Jenže on byl tak klišovitej a tuctovej až praští. Pár částí a prvků bylo dobrých, s tou post-salem érou, ale jinak nic moc. Asi to bude chtít jedno pořádné čtení a pokud možno tzv. v kuse (vcelku). Jak říká cyboy dole: "Nevím jestli se k tomu někdy vrátím, ale necítím potřebu se toho zbavit, takže asi tak." Taky 4 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.3.2019 15:22Bojový anděl Alita #04: Dobytí Salemu
    Má to něco jako konce a těžko řict, který je lepší/dobrý. První je hodně uspěchaný a druhý sice má jistou poetiku (ale také klišovitost) a docela funguje, ale ta cesta k němu je podivná.
    Celá série tak není vysloveně špatná, ale celkově zapadá do mé definice mangy. V první knize se budovalo a vypadalo to, že se někam směřuje. V druhé přislo přešapování na místě (ale čitelné), ve třetím se opět přešlapovalo na místě, i když se snahou to nějak posunout, což úplně nedopadlo a ve čtvrté se prakticky vracíme k první a snažíme se to celé nějak uzavřít.
    Nevím jestli se k tomu někdy vrátím, ale necítím potřebu se toho zbavit, takže asi tak.
    Tento díl 70%
    Celá série: 70%
72611
Četl/a (62)
0r0b0r0s, 2Hitman3, AlmightyMates , Benny, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, desto, Doppelganger, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Good Games, Hønzza, IndyP, James, jankie, jeanbaklajean, John Wick, Kadin, kaylin, Keno, kinak, L4MIOzZ, Ladinek82, Lokusta, martin28, Martinb, Maty48, Mitsuko, monocyt, Mr.Plysh, Mysak92, NylKasbri, Osimchin, pearlxjam, PeNNy, perak, Plechy, Poseidon1978, Premek, Qvestor, RaptoR, Sagikkun, Scaleo1, seneke, Sir_Pete, start05, the.kasztan, tom173, trudoš, xflori01, Yefery, ZD3H, zlejzmrd
(118)
2Hitman3, Abe, alchymista5, Alfi, AlmightyMates , Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benny, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Buchtic, Cabal, calvin10, charvos, Corvus, cyboy, Dali, desto, Doppelganger, erik, farnhajt, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, GORERATED, IndyP, invape, Jak, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, John Wick, Kadin, kapicka, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, Keno, kinak, Kiwi1902, Kouzelnik7, krvinka56, kucik, L4MIOzZ, Lamahe, lifi, listr, Lobok257, Lokusta, LuckyLjuk, maara, martin28, Martinb, Maty48, Mitak, Mitsuko, moiqpiom, monocyt, MP, Mr.Plysh, Mysak92, Nightmare, Norri, NylKasbri, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, Petr, Plocan, Poseidon1978, Premek, RadimNemec, RaptoR, Sagikkun, Saran, Scaleo1, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, songoku, Stara.kryta, start05, syon, tacmud, Tialster, timek, tom173, Tomate, Toren, trudoš, vishnar, vranakx, Vrenn, worf, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zanir, ZD3H, zlejzmrd
Chce (13)
arnecht, Badgu.y1902, besikv, delsemela, duri, filemon, Himlik, kisuke93, monty.cl, sleepless, Tarka Daal, Tiba, vevera6
Shání (1)
Al0f0k