Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Co Laru Croft stále nutí pátrat v ohrožení života po nejvzácnějších pokladech světa?

Připojte se k půvabné archeoložce při jejím hledání dávno ztraceného zlatého dolu v arizonské poušti. Staňte se svědky její snahy vymýtit ducha z jistého hradu v Irsku.
Stůjte při ní, až bude obviněná z vraždy, i při jejím posledním setkání s Chasem Carverem. Nakonec se vydejte do budoucnosti na prohlídku muzea Lary Croft, kdy se Lařina sbírka cenných artefaktů dostane do hledáčku jí podobných dobrodruhů...

Obsahuje sešity série Tomb Raider #35-50 (prosinec 2003 - březen 2005) vydané nakladatelstvím Top Cow. Dan Slott psal pouze 50. sešit.

Scénář
James Bonny, Dan Slott
Art
Eric Basaldua (eBas), Michael 'Mike' Choi, Tony S. Daniel, Edwin David, Adam Hughes, Leonard Kirk, Tyler Kirkham, Greg Land, Francis Manapul, Romano Molenaar, Wilson Tortosa
Ink
Jay Leisten, Sal Regla, Jonathan Sibal (Jon), Joe Weems, Ryan Winn
Barvy
Justin Ponsor, Tyson Wengler
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-88152-52-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 325 x 39 mm
Tisk
barevný
Váha
2480 g
Stran
432
Cena
1300 Kč
Originál
Tomb Raider Archives Volume 3 (Dark Horse Comics Inc., 2017)
  • louza
    louza22.6.2023 10:28Tomb Raider Archivy S.3
    Jednoduché dobrodružné příběhy ala Alan a Indy o hledání starých artefaktů. Normálně by šlo o ne úplně pozoruhodnou n-tou variaci pulpu, nemít nejen hlavní hrdinka KOZY. Protože to je to oč tu běží. KOZY a prdel. Produkce knihy od kresby až po monumentální velikost knihy, zvolené přesně tak aby se na ní KOZY vešly (tzn. že kniha je obrovská [pozn. jako KOZY]), je dechberoucí. Pokud si ji při čtení opřete o kozy, tak doslova. Kreslíři ač každý jiný podávají skvělý výkon a KOZY rozhodně vyniknou ve všech jejich podání. A i kovaného čtenáře latexových pláštěnek občas překvapí perspektivou. Oko pozorovatele zaražené mezi půlky hlavní hrdinky se vidí opravdu málokde. A vlastně ani ty příběhy z pera několika málo autorů nejsou tak úplně blbé. Lařina schopnost najít po staletí nenalezitelné artefakty (KOZY!) je sice trošku ujetá, ale jinak to vcelku pěkně šlape, dává to smysl a dobře se to čte. Zvlášť pokud preferujete KOZY. Opravdu netuším, co budu s knihou dělat po přečtení, protože je neuskladnitelná a při čtení se čtenářky budou patrně stydět, že nemají takové KOZY a muži za to že jsou muži a sedají na lep tak okázale nízkým pudům, ale za ty KOZY to snad stálo.
  • faster86
    faster866.1.2023 00:27Tomb Raider Archivy S.3
    Tomb raider vytáhnete, když chcete číst něco co vás nepřekvapí a kdy dostanete přesně to co chcete - béčkové quilty pleasure. Spousta jedno, či dvou sešitových příběhů kdy v půlce knihy už vlastbě nevíte co bylo na začátku. Na můj vkus málo plavkových scén.
  • Palebras
    Palebras29.9.2020 16:23Tomb Raider Archivy S.3
    Po druhých archivech které mi svou kolísavou kvalitou, někdy divnou kresbou a hlavně příběhy spojenými s jinými sériemi trochu kazily zážitek z celé knihy, dostáváme archivy třetí a ty perfektně zvedají laťku o třídu výš. Tak jako v případě druhého dílu, tak i zde dostáváme více scénáristů a kreslířů, avšak vše je zvládnuto daleko lépe. Příběhy na sebe perfektně navazují, tudíž čtenář dostává ucelený zážitek a nemusí mít načteno spoustu dalších sérií. Jedině u Magdalény jsem absolutně neměl ponětí o koho se jedná, ale na příběh samotný to nemělo jakýkoliv vliv. Co se týče kresby, tak tady jsem neměl sebemenší problém a nikde jsem si neřekl, že by se mi vyloženě nelíbila. Některé z příběhu byly vyloženě perfektní a vyzdvihnout musím například Krvavou kletbu, který byl hororově laděný a skvěle atmosférický. Možná příběh Poslední sbohem byl mírně slabší, ale celkově se jedná o další perfektně nabušenou knihu s Larou, která mi rozhodně udělala radost. Plný počet!
  • Norri
    Norri mecenáš1.11.2018 23:09Tomb Raider Archivy S.3
    Klasická Lara Croft. Naivní, ale zároveň zábavné, scénáře a parádní kresba. Po příběhové stránce mi tyto třetí archivy připadají mnohem lepší než druhé. Stejně jako v prvních archivech, tak i tady je autorem všech scénářů jenom jeden autor, což hodnotím kladně. Na výtvarné stránce knihy opět pracovalo několik kreslířů a rozdíly v jejich kresbě je docela dost vidět. Žádný z nich není vyloženě špatný a celkově je kniha kresbou spíše nadprůměrná. Hodně mě potěšila kresba Wilsona Tortosy v povídce Krvelačné kameny. Ten se toho nebál a čtenáře zde neustále a docela drze provokuje oběma kůzlaty z Lařina stáda. V dalších jím kreslených povídkách už tak skvělý není. Naopak jako nejslabší, ale ne špatnou, hodnotím kresbu Leonarda Kirka ve třetí části příběhu “Mračna se stahují”. Dalo by se zmínit i pár kiksů v kresbě, či ve scénáři, ale to je u Tomb Raider asi zbytečné. Bavil jsem se a to je hlavní. Za kresbu a skvělé zpracování knihy Comics Centrem dávám o hvězdičku více.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2018 07:59Tomb Raider Archivy S.3
    Opět jsem nadšený a opět skvělá práce. Nemám co dodat. Líbí se mi vše. Standard, který byl nastaven od začátku je zachován a opravdu oceňuji ty různé změny na postu scénáristy a kreslíře. Dokonce mi přijde, že v této knize je Lara nejvíc sexy a také je nejvíc vidět dílčí části jejího těla. Určité věci mě zarazily, hodně úmrtí jejich parťáků a strašně málo lidí z jejího okruhu. Přijde mi jako, že Lara jaksi nepatří mezi lidskou rasu - myšleno, že je jaksi odtažitá, není tam žádné spojení nebo pouto. Jakoby nechtěla... anebo je to možná neúmyslný projev jiných tvůrců. Příběhové archy mi přišly, že jsou tady - přijdou a odejdou a Lara je tam dosazena. S.3 kniha je zároveň i finále k 50-sešitové sérii a i když mi přijde, že je poslední sešit jaksi násilně (svou povahou) vsazen na konec, pobavil převelice a dokonce i změna stylů kresby je v tomto případě vítaná. Asi nejlepší, podle mě, je Krvavá kletba. Temné, drsné a velmi emotivní a přitom je to takové i pravdivé (pomineme-li ten prvek fantaskna). Na stejné úrovni mi přijde Mračna se stahují - Šifra mistra Leonarda s Larou - a také temné a přitom je to jedna velká akce, od začátku do konce jedeme. Ostatní příběhy jsou rovněž velmi dobré a v této sbírce je velmi těžké určit mé TOP. Scenáristicky je to takové odlehčenější oproti S.2, jakoby tvůrci věděli jak na to a tato uvolněnost je cítit. Suma sumárum jsem velmi spokojený se vším co mám nabídnuto v této knize a Comics Centrum se zase vyšvihli. JSem zvědavý jaká bude S.4 - když už se jedná o jiný typ příběhů a většina z nich nemá spadat do 50-sešitové série... PECKA a PECKA!
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš23.8.2018 17:31Tomb Raider Archivy S.3
    Třetí kniha mě bavila o něco víc, než druhá. Sice se tu taky dost střídají autoři, ale ten rozdíl někde není zas tak extrémně patrný (i když ty nohatice a jiné kreatury Tonyho Daniela anatomicky nějak moc nepobírám). Příběhy jsou pořád docela úsměvné, ale třeba proměnec duší měl zase jednou zajímavého záporáka. Magdalenu jako postavu jsem doteď vůbec neznal, ta holka je tady pro mě asi největší záhada (jinými slovy: WTF). Nejvtipnější byl poslední příběh, ale tady raději nebudu nic prozrazovat. Taky mě trochu zaráží, jak je každý parťák po Lařině boku spotřební zboží, ale co naplat. Těším se na další knihu.
    PS - písmenkovou povídku jsem raději nečetl.
  • 3DD!3
    3DD!321.8.2018 08:22Tomb Raider Archivy S.3
    Archivy se jasně definovaly za a) jako četba pro nostalgiky, kteří hltají obrazy a jednoduchý (někdy až hloupý) brak, který postrádá pozlátko a potřebný nadhled, který třeba Indymu dodával Spielberg s Lucasem a za b) komiks pro teenagery, kterým stačí akce a zábava. Ani v jedné z těchto škatulek třetí Croftová neselhává. Komiks nabízí neuvěřitelnou porci stejně neuvěřitelné akce, klišovité záporáky, poklady i nevysvětlitelné záhady. Vizuálně je především zajímavá hra s odhalováním křivek titulní krásky, aneb vykouknutí je více sexy než celý full frontal. Scény sprchování nebo pochodování v ručníku tak dostávají nový rozměr a mohou směle rovnat těm akčním, často je i předčí. P.S: Finální čistě textová povídka je škvár nejhoršího kalibru.
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.8.2018 18:48Tomb Raider Archivy S.3
    Mirne zlepseni oproti druhemu dilu. Logicke lapsy v tomto pripade moc neresim. Trochu mi ale vadila prutokovost muzskych partaku, kteri navic vetsinou umreli, coz Laru nechavalo uplne chladnou. Ona je v tehle knize obecne dost odlistena. Zabijou ji kamosku a ona je uplne v pohode, zabijou ji partaka, kterej byl neco jako jeji bratr a zase je v klidu. Jako jednoducha zabava to ale celkem funguje.
    70%
61983
Četl/a (58)
2scha, 3DD!3, adevr, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, Const.ex, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deefha, Dezodoo, DracoAn, duri, faster86, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., invape, Izmir Čupr, James, jankie, jh666, Jimbeam90, Kamoš, kaylin, Khagrael, lacoste, lantan1, Martinb, me, Mercurio, mineralk, NecRoman, Norri, Olesh, Palebras, PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, rewkon, Rezet, robertsedmik, RudyRod, schefik, SekyCZ, Spike, taidana, trudoš, TZcomics, Wasps, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(176)
2scha, 665+1, adevr, Agiru, Alfred, Anton Whatever, Azbest, Azik2586, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, Benny, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, comicsland, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Davispear , Deckard, deefha, DegiCZ, delsemela, DEmnoG, desto, Devilek, Dezodoo, DKoscik, doophy, DracoAn, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, grinder, hahahoho, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, hugosnowden, ikshorm, invape, Izmir Čupr, Jack043, Jak, jakub186, James, jankie, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joshua_T, KadetJaina, Kamoš, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, komiksák007, komiksak1, koudak89, kucik, lacoste, lantan1, Lenny, libormatejka, Lobok257, Lojza, ludek.n, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, Marthy76, Martinb, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, PH79, Poseidon1978, Premek, punisher, Radkos, raenius, rewkon, Rezet, Ricarderon, RicHard. , robertsedmik, Rowan, RudyRod, Salien, Saran, schefik, Šedo, SekyCZ, semi41, skepsi, Skot, sleepless, slothest, Sole, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Till, timek, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, tomned, Tomzany, trudoš, tulipstros, TZcomics, utresyby, Valdaufinka, vishnar, vranakx, VvV, Wasps, Wiruss, xintax, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
Abe, charvos, ComicBookGuy, deadpool, dvoracekpetr1, Fida, filosh, Macek78, Maty48, Miriyak, monty.cl, skepsi, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (1)
komiksak1