Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Komisový CROSSOVER ROKU!

NEW YORK. Želvy nindža jsou uprostřed největší bitvy svých životů. Ve stejnou chvíli proti nim stojí děsivý klan Noha se svým vůdcem Trhačem i mimozemské síly generála Kranga - jenže právě tohle měl Krang v plánu. Teď se může jediným posunem v časoprostoru zbavit obou svých největších rivalů najednou.

GOTHAM. Jako by neměl temný mstitel Batman už takhle plné ruce práce s ochranou svého města proti Penguinovi, Killer Crocovi, Ra's al Ghulovi a dalším, přichází na scénu nový nepřítel: Trhač a jeho družina nindžů, kteří byli přeneseni do nic netušícího Gothamu a rozpoutali tu hotové peklo. Jejich cílem je technologie, která je může vrátit zpátky domů... Současně se však hodlají s pomocí nejobávanějších Batmanových protivníků zmocnit celého Gothamu.

Hrdinové však mají mnoho podob a Temný rytíř nebojuje sám. Své síly spojí s Leonardem, Donatellem, Michelangelem, Raphaelem a mistrem Třískou. Dokážou pak společně Netopýr, Krysa a Želvy porazit nejzběsilejší lotry obou dimenzí?

Obsahuje sešity série Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles #1-6

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem se sběratelskou obálkou.


Scénář
James Tynion IV
Art
Freddie E. Williams II
Barvy
Jeremy Colwell
Obálka
Jeremy Colwell, Freddie E. Williams II
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-497-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
445 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Batman / Teenage Mutant Ninja Turtles (DC Comics, IDW Publishing, 2016)
Varianty
Batman / Želvy nindža (paperback) (2017)
Batman / Želvy nindža (pevná vazba) (2017)
Batman / Želvy nindža (limitovaná edice) (2017)
  • Norri
    Jsem rád, že mě ten komiks nezklamal a naplnil téměř všechna má očekávání. Vůbec se to nebere vážně a je to krásně nahláškované. Docela často jsem se při čtení smál. Co na tom, že příběh je jenom o tom, aby se udělala týmovka. Nikdo příčetný nemůže čekat nic hlubokého od crossoveru Batmana a pubertálních zmutovaných želvích ninjů. Tohle bylo naopak napsané tak, aby to bavilo a potěšilo fanoušky obou světů, a to se povedlo. Trošku rozpolcený jsem ohledně kresby. Některé strany jsou naprosto boží. No a na některých ta kresba vůbec nefunguje, jsou tam špatně proporce a obličeje jsou tak nějak směšné. Naštěstí to dobré převažuje. Celkově mám pocit, že tento komiks dělali všichni zúčastnění s láskou k želvám i Batmanovi. Za zmínku stojí i rozsáhlá galerie obálek na konci knihy.
  • faster86
    příběh je slabý, batman je napsaný slabě, za to damian, alfred a hlavně želvy včetně třísky jsou napsaní fajn, jako ujde to, ale nebýt fanoušrk želv, tak to jde o hvězdu dolů
  • Deži
    Super komiks, pri čítaní sa pár krát vo mne prebudilo dieťa, sem tam som sa aj zasmial. Pubertálne korytnačky a temný rytier je dobrý kontrast.
  • martin28
    Vzal jsem to jen tak z hecu a neměl žádná očekávání. Čekal jsem spíše četbu pro mladší čtenáře. Nakonec se z toho vyklubal parádní crossover. Kresba mi sedla jak prcka na kastrol. Trhač krutě zasolil a všecky ošéfoval, největší badass. Těším se na dvojku.
  • Palebras
    Spojení Batmana s Želvami nindža může evokovat poměrně slušnou volovinu, ale ono to ve finále opravdu funguje velmi dobře a dokonce musím říct, že je to lepší než jsem původně očekával. Dlouho mi oba díly ležely v knihovně a pořád jsem se tomuto crossoveru vyhýbal, ale konečně jsem se odhodlal přečíst alespoň první díl a opravdu jsem se bavil. Scénář není příliš rafinovaný, ale to by asi nikdo v tomto případě nečekal. Prim zde hrají souboje jak fyzické tak slovní plné různých hlášek, které vůbec nejsou nijak trapné či dětinské a rozhodně jsou příjemným osvěžením. Celé je to nakresleno skvěle, akce je dynamická, Batman je nařachaný jako blázen, ale například Batmobil, tak ten k designovým skvostům rozhodně nepatří. Celé to dohromady ale funguje více než dobře a jedná se o nadprůměrnou záležitost, která rozhodně potěší fanoušky jak Batmana, tak celé želví party.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.12.2020 06:43Batman / Želvy nindža (paperback)
    Vo svete komiksu existujú všelijaké crossovery, to dávno viem. Ale priznám sa, že existencia tohto konkrétneho zaskočila aj mňa. Predsa len, čo je od seba ďalej, než temný, pochmúrny, drsný a nebezpečný svet Batmana a Gothamu, než rozujúchaný, bláznivý a nákazlivo „tínedžerský“ svet nindža korytnačiek a ich hlučného, ale v zásade „pozitívneho“ New Yorku? Napriek tomu to funguje. To spojenie je natoľko nečakané, že je samo osebe super. Ak by aj ďalšie pokračovanie mali podobne „jednoduchšiu“ zápletku, asi by som už musel byť v hodnotení prísnejší, ale na prvý raz proste „musím“, či chcem alebo nie, dať vysoké hodnotenie. Samotná zápletka je dosť biedna a finálne „hromadné zmutovanie“ (nechcem spoilerovať, nechajte sa prekvapiť) je podľa mňa celé zle. Ale inak som sa bavil a chytilo ma to. Najviac ústupkov sa dožil Temný rytier, ktorý je o čosi menej temný a dokonca je pizzu. To korytnačky sa príliš nezmenili, stále sú to blázni a asi si viete predstaviť, čo s nimi urobí Batmanova jaskyňa plná parádnych technických vychytávok a (to hlavne) obrieho dinosaura.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:09Batman / Želvy nindža (paperback)
    Určené skôr mladším a menej náročným čitateľom, na strane druhej ja mám 36 a bol som rád, že som si aspoň na chvíľku mohol „oddýchnuť“ od náročných, skvelých a temných batmanovských záležitostí ako Kameňák, Dlhý Halloween, Ticho alebo Soví tribunál. Ale tú pizzu podľa mňa Batman jesť nemal.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-zelvy-nindza/
  • libormatejka
    libormatejka20.8.2019 23:05Batman / Želvy nindža (paperback)
    Dobré, zábavné a osvěžující crossover.
  • krvinka56
    Povedené Želvo Betmení setkání odehrávájící se v Gothemu. Kresba je povedená želváci vypadají dobře a nová verze Trhače se povedla. Příběh je sice jednodušší ale tady jde hlavně o to že je tu Batman a želvy plus pár superzmutovaných Batmanových nepřátel. Za mne spokojenost.
  • willis
    Tady jsem nic neočekával, spíš jsem se obával Deadpoolovského "humoru" , ale tady je to naprosto v pohodě. Příběh typu "musíme se vrátit do našeho světa" ok, nic převratného, ale kresba tohle posílá o úroveň výš.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.12.2018 13:21Batman / Želvy nindža (paperback)
    To co se mohlo zpočátku zdát jako jednoznačný průser, tak se nakonec nestalo a vyklubal se z toho slušný crossover. Především ze začátku překvapivě skvěle funguje chemie všech postav. Želvy, Batman, Tříska, Alfréd a skvělý nástup Trhače. Byl jsem velice překvapený jak mě komiks dokázal vtáhnout do děje a vše šlapalo jako hodinky. Jenže pak postupně začínal Tynion IV nabalovat další postavy, především záporáky, a vše začalo jít k průměrné rubačce mezi všemi zúčastněnými. A to mě už moc nebralo. Je to škoda, protože minimálně do poloviny vše směřovalo k pro mě velkému překvapení a vskutku dosti podařenému crossoveru. Takhle ve výsledku to sice stále je dobré, ale není to ten crossover, kterým mohl být. Za mě 60%
  • JohnyG
    Osvěžující crossover protikladů, vážného dospěláckého Batmana se ztřeštěnými želváky, které kromě nindžutsu zajímá hlavně pizza a nintendo. Scénář je schematický a pod heslem nepřítel mého přítele je můj nepřítel se na jednu stranu postaví Ra's al Ghul s Trhačem a na druhou Želvy s Batmanem. Na nic moc složitějšího v tom není prostor, ale vizuálně je to velmi pěkně provedené a jako taková akčnější chuťovka je to fajn. Škoda, že se nevyužilo víc těch klasických batmanových záporaků potom, co je mutagenem předělali na zvířata. To bylo zábavné. Každopádně na konci bonusů je zajímavá studie kresby želváků a vztahu tvaru jejich hlav a pásek přes oči k jejich charakteru.
  • choze
    Dle očekávání blbina pro děcka, sotva na jedno přečtení aneb průměrný Batman říznutý Želváky. Kresebně pěkný, ale scénář jde nejpředvídatelnější crossoverovou cestou, kdy se spolu hrdinové nejdřív pobijí a pak dají dohromady, přičemž se souběžně dají dohromady i jejich padouši, a celé to za spousty prostoduchého vtipkování o pizze rychle směřuje k finální megařezanici, která mi ale byla jako všechno tady ukradená. Ne, že bych od toho chtěl/čekal Návrat Temného rytíře, ale rozhodně to mohlo být výrazně nápaditější, vtipnější, střelenější.
  • 3DD!3
    Naprosto boží týmovka! Želváci patřili k mému dětství stejně jako banány a pizza, vidět je v týmovce s Batmanem v českém dabingu je prostě splnění sen. Příběh má navíc hlavu a patu (v rámci možností) a je jak želvákovsky vtipný tak Baťovsky vážný s úlitbou rodičům a počátkům celého poslání. Překvapilo mě že to kamarádství funguje stejně tak využití mutagenu v závěrečné řeži je hodně zajímavé. Srdcovka.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.2.2018 15:51Batman / Želvy nindža (paperback)
    "Ty kokos. Batman mě zabije."

    Celkem slušně nakreslený crossover. Želváci jsou samozřejmě občas docela vtipní.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.2.2018 15:51Batman / Želvy nindža (pevná vazba)
    "Ty kokos. Batman mě zabije."

    Celkem slušně nakreslený crossover. Želváci jsou samozřejmě občas docela vtipní.

    Celkový dojem: 60%
  • Tyfus
    Skvěle jsem se bavil. Takhle si přestavuju dobrý crossover, nic hlubokého, jenom akce a zábava. Těším se na pokračování.
  • Final
    Final mecenáš27.12.2017 16:37Batman / Želvy nindža (paperback)
    Želví parta i Batman se chovají věrně svým charakterům, ze vzájemné konfrontace vznikne několik vtipných situací a nikterak komplikovaný děj kvapí k finále. Kresba velmi příjemná a galerie obálek na konci vynikající. V příběhu se mihne tak akorát padouchů z obou světů, gothamští tentokrát v netradičním provedení. Příjemná zimní jednohubka, rozumný doplněk do knihovny k ostatním Batmaním a Želvím publikacím.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.12.2017 18:19Batman / Želvy nindža (paperback)
    Je to viacmenej to, čo som aj čakal. Pekná kresba (až na najškaredší batmobil, aký som kedy videl), veľa hlášok a občas nejaká tá akcia. Je to fajn jednohubka, ale akčných scén je na počudovanie dosť málo a finále je doslova odfláknuté a nezaujímavé. Ale bavil som sa.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.12.2017 21:48Batman / Želvy nindža (paperback)
    Tady nebylo nutné se rozhodovat zda koupit či nikoliv. Tato nevšednost si určitě zaslouží svou 399-korunovou pozornost. Tady se totiž musí čekat naprostá oddychovka a pohodovka. Líbí se mi jak je Batman zkontrastován s naprosto odlišným komiksovým prostředím, které v podstatě komiks paroduje, resp. vzniklo jako parodie na komiks a filmovou subkulturu. Fakt božanská týmovka, jak je uvedeno v knížce a viz komentář dole. Pozitivum č. 1: v podstatě to na mě nepůsobí jako ECHT prvoplánová týmovka, spíš náhodně setkající se lidé a pak si v rámci toho všeho pomůžou. Pozitivum č. 2: Zajímavá kresba, opravdu to působí, jak když nějaký člověk interpretuje mladšímu publiku, co se to tenkrát stalo v tom Gothamu, když se srazili Batman a TMNT. Zároveň kresba působí i trochu hororově, ta zákoutí temných uliček jsou fakt překrásná a želvy jsou fakt drsné. Negativum: v podstatě tam není žádné výrazné napětí a děj je předvídatelný, někdy až moc. Vyvažuje to porce bojů a hlášek. Tady se fakt jedná asi o nějaký vydavatelský experiment, aby se dva světy střetly a jak to bude vypadat. Ne, že by to bylo špatné, ale někdy je ta účelovost spojit dva světy až do očí bijící, i když přesto, jak jsem uvedl, ono znázornění této týmovky nepůsobí úplně v příběhu jako prvoplánové. Každopádně jsem si celý komiks užil a docela se i pobavil. Je to spíš zajímavost pro sběratele a nevšední čtenáře, a kdo má rád oba světy, myslím si, že neprohloupí, když bude mít tuto knihu doma na poličce. V rámci komiksového vzdělání proč ne, v rámci kvality obou z těchto světů, průměr. Kresba krásná, děj přímočarý a prostý. Nic hlubokého a náročného, jednoduše - ZÁBAVA, proto 4 z 5. PS: Jedno velké mínus je slovo NINDŽA, sorry, ale nemůžu si pomoct, to jako někomu z bohemistické smetánky vadí slovo NINJA???
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.12.2017 21:33Batman / Želvy nindža (paperback)
    Jako ne, ze by to nemelo mouchy. Ale slovy Leonarda: Tohleto je totalne bozanska tymovka. :)
    80%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš12.12.2017 21:16Batman / Želvy nindža (limitovaná edice)
    Reklama jednou nelže. Opravdu je to v našich podmínkách komiksový crossover roku. Zábavnější by to bylo už jedině v případě, že by se tam dostal ještě Fanouš Dana Černého. Ale fakt bžunda a prďácká zábava, která dobře vynikne díky skvělému překladu Dareka Šmída. Želváci i Alfréd mu vyloženě sedli a převod je skvěle živý. Jen nechápu to "ty bído", pokud to teda není zakuklená narážka na "woe". :-) Nebo se to fakt říká?
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin11.12.2017 23:06Batman / Želvy nindža (limitovaná edice)
    Zvrat na zvrat na zvrat, který zvrátíme zvratem zvratu. Teen-Bat klišé. Ale fajn. Alfred si to dává, úchvatný hlášky, zasmála jsem se i nahlas. Moh by rapovat.

    Nejvíc nejpřehnanější Batman ever, měla jsem co dělat, abych se nerozesmála nad tou mrňavou hlavičkou na olbřímím svalonově (sval plus balon) nafouklém těle. Ale jinak fajn a i na nasvaloně jsem si zvykla. A obálka je nejkrásnější. V galerii jsou jiný hrůzy...

    Miluju Michelangela.
  • Ter
    Čítal som to už v origináli hneď ako to vychádzalo a aj aktuálne prvé číslo druhej série tohto krosáku. Jednoducho a stručne - super!
2553193
Četl/a (95)
2scha, adevr, Ash Pointak, Badgu.y1902, ben_bella, Bronn, CaptainCzech, charvos, choze, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, Deathwing, Deži, Django, Doppelganger, erik, farnhajt, Final, Fr3d_K, Goldfinch, Golem, Himlik, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, John Wick, Johny87, JohnyG, Kaaos, kapicka, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kinak, kindanerd, libormatejka, Librarian, Lijem24, LookAss, Lukasitch, majer, marek zigmund stanko, Martin.imr, martin28, Mercurio, MP, Mr.Bolt, mywiel, namdnas, oleav, opytz, Ozymandias, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, PumpingArrow, punisher, RaptoR, RedButton, Rezet, rizecek33, Sagikkun, Schimi85cz, Schramm, Shpeckk, Sikk, SkillJam, slavik38, Son-Goku, Spike, taidana, Tomate, Tomski, Tomzany, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, VXP, w3cMarkus, WEAPONE, xxSIMIxx, Zbysek2410, zlejzmrd
(121)
2scha, adevr, ArmadOon, Ash Pointak, Badgu.y1902, batoo, BeeSee, blackJag, bmc75, burzum, CaptainCzech, Caylen-Tor, charvos, CHester Turner, CSE_AC/DC, cyboy, Deathwing, deefha, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, felis, Final, Fr3d_K, Golem, hahahoho, herrman, Himlik, IV, Izmir Čupr, Jack, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, John Wick, Johny87, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, libormatejka, Librarian, lifi, Lijem24, LookAss, lopik, maara, majer, Martin.imr, martin28, meffis, Mercurio, moiqpiom, MonsterGyre, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, opytz, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, punisher, RaptoR, RedButton, Rezet, rizecek33, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, Shpeckk, Sidi Santini, SkillJam, Skot, slavik38, slothest, Son-Goku, Spike, Staník, taidana, Till, TIM.biker, tomasko33, Tomate, tomned, Tomski, Tomzany, Toren, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Vojtěch 393, WEAPONE, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (14)
Azik2586, barthez, Blacklarch, ComicBookGuy, DracoAn, filosh, gezic, henrycruel, illy, Kiko, monty.cl, OldaB, Sebastian the wise, vrazdinek
Shání (1)
gezic
Nabízí (3)
karl173, Librarian, valon