Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 3 další ukázky

Mnoho desítek let předtím, než se poslední syn Kryptonu stal ochráncem Země, přišla z hvězd jiná bytost nadaná neuvěřitelnou mocí. Její zapojení do nejzhoubnějšího konfliktu lidské historie se stalo nejtemnějším tajemstvím vlády Spojených států. A to tajemství je prozrazeno. Jejich supervoják je opět vyslán proti nepříteli.
Muž z oceli. Jeho úhlavní nepřítel Lex Luthor. Jeho nejbližší důvěrnice Lois Laneová. Její nemilosrdný otec, generál Sam Lane. Technologičtí teroristé toužící obrodit svět. Ti všichni usilují o ovládnutí skrytého nástroje zkázy… a až se bitevní vřava uklidní, zůstane stát jen ten skutečný Superman.

Obsahuje sešity série Superman Unchained (NEW 52) #6-9

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Scott Snyder
Art
Jim Lee, Dustin Nguyen
Obálka
Jim Lee
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-090-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
417 g
Stran
128
Cena
399 Kč
Originál
Superman Unchained #6-9 (DC Comics)
Varianty
Superman Nespoutaný #02 (pevná vazba) (2015)
Superman Nespoutaný #02 (paperback) (2015)
Superman Nespoutaný #02 (limitovaná edice 52ks) (2015)
  • Norri
    Norri mecenáš4.4.2020 21:04Superman Nespoutaný #02 (pevná vazba)
    Pěkné zakončení příběhu. Začátek knihy je bitka na bitce a druhá půlka a konec jsou zase takové… Supermanovské. Ale bavilo mě to. Dojde sice k velkému zvratu, ale celé je to od začátku příběhu promyšlené a nedojde tam k ničemu nelogickému - na poměry Supermanovského příběhu, samozřejmě. Ačkoliv se mi první kniha líbila o něco více, tak je budu hodnotit obě stejně. Je to zkrátka jeden příběh a bylo by lepší, kdyby byl celý jednom v jedné knize.
  • Thurin
    Druhý díl pokračuje v trendu prvního dílu. Zajímavý by mohl být závěrečný twist, který však na člověka s maturitou z češtiny pomrkává už od prvního dílu, nebo paralela z dětství, která je ale zase na konci zabitá klasickým skautíkovským rozuzlením, jenž nenechává na blyštivém štítu nejnudnějšího superhrdiny ani nejmenší šmouhu.
  • mike731
    Není to taková pecka jako Snyderovi Batmani, ale pořád se jedná o hodně slušnou superhrdinskou jízdu.

    Hvězdičku navíc strhávám za české vydání. Nechápu, proč BBart nepočkal na dokončení celé série a pak ji nevydal celou v jedné knize.
  • Fry
    Superman Nespoutaný #02 - Přečteno během dopoledne a musím říct, že mě to nebavilo o moc víc než kniha první ... Superman je každým dalším sešitem staven do čím dál těžších situací, jednou bojuje o záchranu světa před teroristy, následně o své vlastní přežití a celé to končí "netypicky" pokusem o invazi na Zemi. Ze všech tří sérií se Supermanem z New 52 mi tak zrovna tahle přijde nejslabší a proto zamrzí, že jako jediná vyšla celá na rozdíl od Action Comics s nadstandardní zápletkou, nebo civilnější sérií Superman ... Za mě 3*!
  • TomD87
    Druhá polka príbehu je vlastne len jedna veľká superhrdinská rúbanica. Ale nejak mi to neprekážalo. Ako celok hodnotím veľmi dobre. Viacej sa mi to páčilo ako tie hovadiny od Morrisona .
  • luky.kuky10
    luky.kuky1028.1.2016 22:34Superman Nespoutaný #02 (paperback)
    Skvele pokracovani! Vsechny pribehove linie jsou moc dobre provazane, a ve druhem svazku do sebe zacnou zapad veskere souvislosti. Snyder Supermana konecne pozvedl, a je to nejlepsi kniha, vlastne dve knihy ktere za posledni dobu u nas vysly. V tomto pribehu je Lex genius. A nevim, zda se nekde nekdy objevil Wraith, ale konecne po dlouhe dobe fajn nova postava. V comicsu "Superman: nespoutany" ma kazdy svou ulohu, a nakonec treba i zjistime, zda ma Superman vubec nejaky duvod... Uz aby vyslo nejake pokracovani. PS: ke kresbe se snad ani vyjadrovat nebudu;-)
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.10.2015 09:59Superman Nespoutaný #02 (paperback)
    Po průměrné jedničce přišlo velké překvapení. Dvojka je vlastně jen jedna obří rubačka, ale setsakra působivá!
    http://www.youtube.com/watch?v=L4tB10b9eX8
  • kaylin
    Musíme se spokojit s tím, že je tohle uzavřená minisérie, kde Jim Lee ukázal, že je pořád jedinečným mainstreamovým autorem a že ho v kresbě jen málokdo překoná. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1010-superman-nespoutany-2-55.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2015 10:50Superman Nespoutaný #02 (paperback)
    Esence mainstreamu a průměrnosti, tedy Superman zachraňující svět v nepřetržité akci, ve vymazlené kresbě, hloubající sám o sobě, s dávkou patosu, vesmírného nebezpečí, teroristy a Lexem Luthorem.

    Celkový dojem: 40%
  • erik
    Podobne ako pri prvom dieli, aj tento je pre mňa sklamaním. Nie, že by sa na Leeovu kresbu nepozeralo so záľubou, kameňom úrazu je však Snyderov scenár. Dobré nápady a momenty (atómová hrozba, Batman vs. Wraith) ubíja snaha spraviť z toho permanentnú bitku, ktorá sa tiahne kade-tade, z hlbín vesmíru až do hlbín zeme. V podstate pre nič za nič. Vyvrcholenie v podobe záchrany Zeme pred tými, čo ťahajú za nitky je tak úbohé, až som sa pre istotu znovu pozrel na meno scenáristu, Snyder celý "unchained" otesal do podoby dôkazu, prečo supermanovské komiksy z princípu nebývajú nič moc. Duchov v stroji je tu viac, než na cintoríne, tu pomôže tajomný kryštál, ktorý je však vzápätí nástrojom nepriateľa, tam sa Wraith správa tak, ako sa správa (toto nebudem prezrádzať) a v neposlednom rade si isto spomeniete na tajuplnú organizáciu "Vzestup", však? Tak tá je z príbehu vymazaná tak trápne, až to bolí.

    Druhá kniha uzatvára marazmus prvej a nikam nevybočuje. V rovine New 52 má za úlohu len privyrobiť si na známej postave. Škoda.
  • jh666
    Už první díl byl velmi povedený, přesto šlo stále jen o předkrm k velkolepému finále. Marně hledám co vytknout (možná jedno malé klišé se vloudilo), protože příběh skvěle šlape a všechno podtrhuje mistrovská kresba Jima Leeho.
  • jh666
    Už první díl byl velmi povedený, přesto šlo stále jen o předkrm k velkolepému finále. Marně hledám co vytknout (možná jedno malé klišé se vloudilo), protože příběh skvěle šlape a všechno podtrhuje mistrovská kresba Jima Leeho.
  • Schramm
    Příjemné čtení s několika dost zajímavými momenty k zamyšlení. Snyder školí Morrisona jak se píše příběh, ovšem na trůnu podle mě pořád v klídku dřepí Mark Millar s Rudou hvězdou. Kdypak se asi v Čechách dočkáme supermanovského příběhu, který fakt posadí jednoho na zadek?
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko8.9.2015 20:51Superman Nespoutaný #02 (pevná vazba)
    (po nepříliš zajímavém až tuctovém prvním dílu) příjemné překvapení a superman v tom správným, heroickým -slunečním- světle (!) emoce, atmosféra, ikonické scény a snyderova napravená reputace ..konečně kvalitní new52
1435134
Četl/a (61)
3DD!3, Al0f0k, Alfred, Bronn, Chaolinek, CHester Turner, Clarkos, crewni.konzerva, cyboy, Doppelganger, erik, Filip123, filosh, Final, Fives, georg, Georgíno J., Hugin, James, jh666, Jimbeam90, Kaaos, karl173, kaylin, Keenkeen, Ladinek82, lantan1, Librarian, Mates17, me, Mercurio, mineralk, miuanek, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Ozymandias, paulmuaddib, pearlxjam, Petrisko911 , PKD, PrastenejCitron, punisher, puolpm, rewkon, Schramm, Sharick, Shpeckk, Spacecore, Spike, Symbi, taidana, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomate, trudoš, VskPrzk, xflori01, zlejzmrd
(127)
2scha, 665+1, adam.ra, Agiru, Alfi, Alfonzo, Alfred, ArmadOon, BadBoy, beanek, blackJag, bmc75, burzum, Caylen-Tor, Chaolinek, CHester Turner, Clarkos, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, deadpool, DKoscik, Doppelganger, Erich, erik, FatMonster, fel68, Filip123, filosh, Final, Fives, Flash, Flowtek, georg, Georgíno J., gezic, hahahoho, Hawwwran, Hebled, herbert, holubdema, Hugin, ikshorm, iob, James, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kaaos, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, kubanec13, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lokas1998, m.jedle, Mamut12, Martin D. Antonín, Mates17, mcezik, me, Mercurio, MickeyStuma, mikado, Mikei, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Olesh, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perper, Petrisko911 , pk123x, PrastenejCitron, punisher, puolpm, Radkos, rewkon, Ricarderon, Rumburaq, Saiffer, Salien, Schramm, seneke, Sharick, Shpeckk, Skot, Spike, Staník, Symbi, tacmud, taidana, Tiba, Till, Tomasino79, Tomate, Tommy Monaghan, tomntp, trudoš, Tyfus, vishnar, Vítek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, DracoAn, henrycruel, J.T.honza, Kiko, mozzu, Sebastian the wise, xxaannddeerr
Nabízí (3)
iob, Librarian, Mildaha1