Norman Osborn je zpátky ve městě — a přišel s plánem na zničení našeho pavoučího hrdiny. Tenhle plán je přitom krutější než kdy dřív. A aby to bylo ještě horší, bývalý Green Goblin má teď k dispozici vlastní tým „polepšených“ zločinců, kteří se vydávají za hrdiny — Thunderbolts. Tým, který čirou náhodou zahrnuje největšího Spideyho nepřítele, hrozivého symbionta Venomal Tihle suroví zabijáci společně plánují Spider-Manovi ukázat sto nových způsobů smrti!

Obsahuje příběh:
Smrt na sto způsobů
Pátá fáze


Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man (Vol. 1) #568-573


Scénář
Dan Slott, Mark Waid
Art
Adi Granov, John Romita Jr.
Ink
Klaus Janson
Barvy
Dean White
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Veronika Jarrahová, Kateřina Veselá
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: New Ways to Die (Marvel Comics, 2008)
  • Moon
    Jednoduchý příběh a zvraty. Neurazí, ikdyž někoho by i mohlo.
  • Ivan Kucera
    Pre mňa klasický Dan Slott: aj by som sa naňho hneval, ale nemôžem. On tvorí tak, že sa občas zdá, že je strašne povrchný, v podstate až, ehm, hlúpy. A jednoduchý. Ale keď sa nad tým zamyslíte, uvedomíte si, že to v skutočnosti má hlavu a pätu. Napr. sa tu objavuje Anti-Venom. Na prvé vypočutie je to neskutočná blbosť. Ale ono vytvoriť „čističa zlej krvi“ vlastne vôbec nie je zlý nápad. Dokonca naopak. No a taká je celá Smrt na sto způsobů: je plná ako keby až detských nápadov, ale napokon si uvedomíte, že to prekvapivo celkom funguje a že i psychológia klaďasov, záporákov a antagonistov je plus-mínus uveriteľná a akceptovateľná. Nejeden raz Slottova práca pôsobí len ako pohodlný remake starších udalostí (Green Goblin nabratý vlastným klzákom), no keď to čakáte najmenej, s prekvapením zistíte, že to rafinovane smerovalo k niečomu inému, novému. A hoci Spidey za desaťročia povedal tisíce hlášok, Slottovi sa nejakým zázrakom skoro vždy podarí vymyslieť nejakú novú a úprimne vtipnú. Najlepší je pre mňa z tohto albumu každopádne krátky príbeh z pera hosťujúceho Marka Waida (Amazing Spider-Man: Rodinný podnik, Království tvé) nazvaný Pátá fáze. Disponuje fantasticky špecifickou, „digitálnou“ kresbou rodáka z Bosny a Hercegoviny (!) Adiho Granova (viď. podobne nezameniteľne nakreslený Iron Man: Extremis). Bonusy tvorí tradične nezáživný rozhovor „Spotlight“ a 6 strán obálok (vrátane Alexa Rossa).
  • martin28
    Tohle mi sedlo - očekávání, příběh, kresba. Vyloženě jsem se těšil, až Goblin nastoupí na scénu. Není to naprostá topovice, ale jedna z těch lepších knih to bezesporu je. 85%
  • Mleako
    První Brand New Day kniha, která mě fakt chytla a hodně bavila od začátku do konce. Normie, Thunderbolts, Eddie Brock... K dokonalosti tomu ale ještě pořád něco chybí.
  • Delphín
    Další skvělý dílo Dana Slotta, který do jednoho komiksu vložil řadu akce a svých nápadů, které jsou psaný skvěle a komiks se díky tomu čte moc dobře, pomáhá tomu i kresba Romity Jr. Zároveň se nám zde na úplném začátku přestavuje Brockova deep linie která je psána opravdu neuvěřitelné dobře, v této pasáži se zaskvěla hlavně práce s barvami, která atmosféru dělá ještě depresivnější. I postavu Anti-Venoma jsem si užil. Má sice docela blbý jméno ale vypadá a obecně je to dost fajn postava, snad se s ní ještě setkáme.
    V komiksu je bohužel pár pasáží, které mi bohužel moc nedávali logiku. Šlo třeba o chování či názory některých postav, nebo některé dění se tu třeba načne ale upadne do stínu jiných věcí, což mě trochu mrzí. I tak je to ale ten Dan Slott ve vší síle. Tento komiks mohu s klidným srdcem vřele doporučuju a přeji si, ať od tohoto pana autora ještě něco vyjde!
  • Sagikkun
    Slott i Romita Jr. se tu vážně předvedli. Na scénu přichází Norman Osborn, přičemž jako vždy s sebou přináší ďábelské plány, chaos a výzvy pro Petera, a taky velmi osobní spory. Příběh je nadupaný jak akcí, tak skutečně zajímavými nápady a zápletkami, ze kterých musím především vyzdvihnout Brockovu dějovou linii a jeho Anti-Venoma - nemůžu si pomoct, ale tahle postava mě neskutečně bavila. Celkově tu Dan Slott dobře pracoval se vším, co si v předchozích dílech vytvořil. A na kresbu Romity Jr. bylo radost pohledět, díky skvělému coloringu vynikla ještě víc.
    Tohle hodně můžu, jsou to lepší 4* sahající k pěti.
  • mcleek
    V rámci runu Brand new day lehký vzestup, ale celkově spíše průměr. 60%
  • hroubek
    Tohle je Slott jak ho mám nejradši. Plný nápadů, hlášek, parádní akce. Tady se jede dost na doraz a příběh uhání dopředu jako splašený kůň. A je to jenom dobře. Příběhu to jen prospělo, jelikož návrat Osborna je skvělý tah, do toho se objeví Thunderbolts a k tomu se představí (skoro)nová postava. Mě tahle akční jízda hodně sedla a velkou radost mi udělala i kresba od Romity Jr.. Velmi povedený díl výběru.
6144
Četl/a (42)
2scha, Al0f0k, Azik2586, Bary02, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, Honzin, hroubek, invape, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Keno, Librarian, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, opytz, Roiser, Sagikkun, Sajmon, simonator, Spike, Tomski, trudoš, TZcomics, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(139)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, filemon, Filip123, Final, Fox01, Glumal, Hlousks, Honzin, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, Kjon, komik.sx, komiksák007, Krvavý Patejl, Librarian, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lookass33, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, psramek, PumpingArrow, Ricarderon, RicHard. , Roiser, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, skepsi, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, Symbi, tacmud, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, valkys, VanTom, vita, VvV, willis, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (8)
Blackthunder, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, Madao, Nightmare, nx, Radkos
Shání (2)
Nightmare, nx
Nabízí (1)
Ivan Kucera