Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
KDYŽ SE SRAZÍ LEGENDA A MÝTUS

Tom Taylor byl vytržen ze všedního života, aby bojoval s démonickým spolkem, který chce navždy zničit nadpřirozenou moc vyprávění. A pak je povolán do úplně jiné bitvy.

Ve světě Mýtů - zhmotněných postav z bájí, legend, pohádek a dětských říkanek - ohrožuje veškerou existenci síla ryzí temnoty. Šampión Mýtů, Modrák, byl zabit. Jejich nejobávanější bojovník, Wolfi, skončil v kobce. Jejich naděje jsou téměř v troskách. Mýty potřebují čaroděje, který by dokázal porazit samotného bubáka. Potřebují Tommyho Taylora.

Ale bude jim muset stačit Tom.

Obsahuje sešity série The Unwritten #50-54

Scénář
Mike Carey, Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Peter Gross
Ink
Russel Braun, Mark Buckingham, Peter Gross, Steve Leialoha, Inaki Miranda, Dean Ormston
Barvy
Chris Chuckry, Lee Loughridge
Obálka
Joko Šimizuová
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Petr Kotrle
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-758-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
412 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Unwritten #09: The Unwritten Fables (Vertigo (DC Comics), 2014)
  • faster86
    faster8624.12.2023 00:53Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    pokid čtete i mýty, tak je to fajn, jinak je to vlastně jen zabrždění před finále
  • Norri
    Norri mecenáš9.10.2022 21:06Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Mýty jsem kdysi jenom ochutnal v prvních dvou dílech, takže jsem si tuto knihu nemohl užít do všech detailů a plných emocí. Nejsem ani odborník na crossovery, ale myslím si, že tento se povedl. Nevím teda, jak moc velký dopad měla tato kniha na svět Mýtů, ale pravděpodobně se v dalším díle ukázalo, že se to někomu jenom zdálo. Myslím si ale, že děj oba světy docela úspěšně propojil a dostala se tam atmosféra obou. Navíc kniha končí pro svět Mezi Řádky možná zásadní událostí. A možná taky ne.

    Co se týká Mýtů, tak jim patří hlavní dějová linka. Musím říct, že mě toto naskočení do velmi pokročilého příběhu moc nebralo. Sérii Mezi Řádky zase patří obvyklý motiv - někdo Tomovi Taylorovi dokazuje, že je něco, co on si nepřipouští a tvrdí, že s Tommym nemá nic společného. Za mě je to krok zpátky. Měl jsem za to, že si to už srovnal. Celkově z tohoto dílu moc nadšený nejsem. Jedna věc mě na této knize ale opravdu bavila. Je to kresba Deana Ormstona. Bylo to jenom pár stránek, ale i to mě potěšilo.
  • Multiverzum
    Multiverzum17.2.2020 09:45Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Kolízia mýtov Mezi řádky pôsobila trochu rušivo, no stále prekypovala nápaditými motívmi.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/mezi-radky-9-myty-medzi-radky/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.11.2019 11:14Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Tak jsem nakonec poslechl tu stranu, která mi říkala, že si to přečíst klidně mohu, nežli vyjdou další Mýty. A musím konstatovat, že je tam plno věcí, o kterých nevím! (Nebo jsem je zapomněl? To se mi může též lehce stát). Crossovery obecně nemusím, ale tohle je mnohem lepší než třeba takový Velký mýtický crossover. Zde má člověk pocit, že čte hlavně Mýty, Mezi řádky tam de facto jen hostují. Nevím, zdali je tento díl "vzrušující na niterné a intelektuální úrovni" (jiné bezesporu jsou), avšak zábavné a "zručně" napsané to většinu knihy je. Pointa a konec mě totiž příliš neoslovil.

    Celkový dojem: 70%
  • Spacecore
    Spacecore31.10.2019 01:05Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Po přečtení celých Mýtů jsem se vrhnul na tento díl a po něm jdu anglicky dočíst Mezi řádky. Jako crossover to funguje skvěle, propojení obou světů sedí jako prdel na hrnec. I tématicky tyto série spolu souvisí, nicméně prim tu hrají Mýty a jejich alternativní linie boje s Temným pánem. Příběh je přímočarý a nechytl mě tolik jako samostatné Mýty, ale i tak to byl příjemný návrat do jejich světa a kupodivu konce některých postav byly možná ještě lepší, než jak je zakončil Willingham na konci Mýtů. Bavilo mě vidět konečně v akci malého Tommyho.
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.10.2019 18:37Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Pěkné prolnutí obou světů, které ani jedné sérii nedělá ostudu a velmi mírně rozvíjí příběhové myšlenky Mezi řádků. Pokud Mýty neznáte, spíš doporučuju přeskočit - autoři se nějakým představováním postav vůbec nezatěžují a mnohem víc prostoru dostávají Willinghamovi hrdinové.
  • kaylin
    Kniha "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" jen potvrzuje to, v čem je Mike Carey dobrý a v čem se tolik podobá Neilovi Gaimanovi. Oba dva milují příběhy. Ty staré, co se vyprávěly a vypráví, ale i ty nové, které mohou vyprávět oni. Ta láska k příběhům je z knihy "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" neskutečně cítit, stejně jako je cítit i z dalších dílů série "Mezi řádky". I když je tedy kniha "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" lehkým přešlápnutím na místě, které je doplněné o filosofický přesah, pořád je to příběh, který má co sdělit, který velmi dobře pracuje s postavami a vlastně i s napětím. Budete natěšení, jak to vlastně celé dopadne, tak proč si nedat jednu odbočku, která má zajímavé pojetí?
  • erik
    Prekvapivo najtemnejší príbeh Mýtov. Samozrejme, je to v podstate nepodstatná alternatívka, pokiaľ však po prečítaní päťtnástych Mýtov cítite ako ja sklamanie, táto kniha ho napraví. O Taylora nejde.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.9.2019 13:03Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Tentokrat ctenarsky jednodussi dil, kde se zapletky obou osvetu redukuji na to nejpodstatnejsi v danou chvili. Proto to neni spatne, naopak, je to sympaticky crossover, ktery se lehce cte. A ted vstric k apokalypse.
    70%
12147
  • Lenny
    Lenny mecenáš19.10.2019 18:34Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Tak jsem to konečně přečetl a nepřijde mi, že by tenhle díl čtenářům Mýtů něco spoiloval (max. smrt jedné hlavní postavy v díle 12 a drobné následky z dílu 13) - je to alternativní realita, kde umírají postavy, které v hlavní sérii normálka žijí. A třeba taková Frau Totenkinder je tu ještě ve stavu před svou bitvou z Mýtů #15. Že je Wolfi v nějaké konbce tak vůbec neřešte, v hlavní sérii se do ní myslím ani nedostane ;-)
  • erik
    Je ale fakt, že toto je nádherne "dark", takúto krutú a drsnú knihu Mýtov v klasickej rade nenájdete ani lupou.
  • Spacecore
    Spacecore14.10.2019 20:31Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    podle googlu je to zcela mimo kánon. Četl jsem tu 16 knihu a je to tak, že otázka Temného pána je tam vyřešena a vypadá to, že to skutečně nesouvisí s touto knihou.
  • erik
    Ja si myslím, že je to jedno. 16. Mýty ukončia Pána Temného a toto tu ho ukončí tiež, ale inak. Mne to prišlo ako alternatívka. Ja som si to prečítal a nemám pocit, že by mi to prekážalo.
  • trudoš
    trudoš editor14.10.2019 12:40Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    to GWB: Podle všeho ano, alespoň tak jsem to pochopil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.10.2019 11:13Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Takže mám to v ruce. Zeptám se ještě jednou pro jistotu - přečíst si to až po Mýtech 16?:-D
  • Sir_Pete
    Sir_Pete11.10.2019 16:08Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Mýty 16 vyjdou až někdy v Prosinci dle CREW webu, k dnešnímu datu :).
  • Fimi
    Fimi mecenáš24.9.2019 10:47Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Však 16 vyjde letos myslím listopad.. Vždy dva díly ročně ovšem 15 se asi dvakrát posunula ve vydání
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.9.2019 10:34Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    Draco: Super, díky. A kdy vyjde šestnáctka? Asi až příští rok, co?
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin24.9.2019 09:28Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    No pro lidi, co čtou obojí v češtině tu mám radu, nečíst Mezi řádky 9 dřív než vyjdou Mýty 16. Jinak je to brutální spoiler a nehezké překvapení.
  • Spacecore
    Spacecore23.9.2019 18:23Mezi řádky #09: Mýty mezi řádky
    To mě taky zajímá, kdy mám tohle číst, pokud jsem čtenářem obojího?
  • lantan1
    Mohl by mi někdo poradit, jestli je tohle nějak důležité pokud jsem čtenář pouze Mýtů? A případně kde tohle navazuje. Podle anotace skončil Wolfi v nějaké kobce, ale to si nevybavuju.
Četl/a (50)
adevr, anka, Bedou, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Elfo.here, Elnie, farnhajt, faster86, Fox01, frantisekcap1, Grrr, IndyP, invape, James, Jay-jay, jh666, jindroush, kallenved, kaylin, Kiwi1902, lacoste, mgeralt, namdnas, Norri, oleav, Paldini, pavlosson, Petr, petrSF, puolpm, RaptoR, rooty, Schirru, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, the.kasztan, Ukko, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus
(107)
2scha, adevr, Alfi, Alfred, anka, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Bedou, binnmode, bmc75, burzum, calvin10, Černá Krysa, charvos, chmelus, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, deefha, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Elnie, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, Fox01, Georgíno J., Grrr, herbert, hyba1991, hypermlok, invape, JackOneil, Jak, James, Jay-jay, jh666, jindroush, kallenved, Kapis, Karel Sec, kaylin, komik.sx, lacoste, lifi, Light, maara, Marvin, mcleek, merhyx, mgeralt, Mitak, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rumburaq, Scaleo1, Schirru, Sir_Pete, Skot, sleepless, suricattaontheway, syon, tacmud, The Genius, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, willis, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zd, Zdendy, zgrywus
Chce (17)
Askalon, besikv, chcita, delsemela, Filios dVekerec, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Joshua_T, Mamut12, Matej-29, Maty48, monty.cl, Premek, pxashes, Saran, skepsi
Shání (2)
buscheer, mineralk