Desky
Přebal zadní
Ukázka č.1

+ 2 další ukázky

Koupit
Mezi hrdiny bez bázně a hany, kteří se zrodili ve fantazii amerického spisovatele Roberta Ervina Howarda, vyčnívá, vedle barbara Conana, puritánský válečník Solomon Kane. Jeho dobrodružství se odehrávají v reálném šestnáctém století, které autor obdařil řadou nadpřirozených postav, duchů démonů a čarodějů.
Některé příběhy se odehrávají v hlubokých neprobádaných džunglích Afriky, Kane ale pronásleduje a nemilosrdně trestá zlo i v zemích Evropy. Vyznavač puritánské víry dodržuje zvláštní kodex cti a za všech okolností jde nekompromisně za cílem, který si vytyčil.

R. E. Howard o Solomonu Kaneovi napsal devět povídek, tři básně a v pozůstalosti se našly čtyři fragmenty dalších dobrodružství. Jeden z nich využil scenárista Scott Allie jako základ pro napsání scénáře knihy Solomon Kane: Ďáblův hrad. Solomon Kane se po bitce s loupežníky setkává s anglickým dobrodruhem Johnem Silentem. Spolu jedou navštívit barona von Stalera, vládce takzvaného Ďáblova hradu. Odkud se vzal na šibenici oběšený mladík? Jaká tajemství Silent skrývá? Co má společného baronova muslimská manželka a duch opata ze zrušeného opatství? Na všechny tyto otázky musí Kane najít odpovědi, aby dokázal přežít svůj pobyt v Ďáblově hradu.

Kniha Solomon Kane: Ďáblův hrad vyšla u příležitosti premiéry filmu Solomon Kane, který vznikal na našem uzemí za vydatného přispění českých herců a filmařů.

Scénář
Scott Allie
Art
Mario Guevara
Ink
Mario Guevara
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-86839-43-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 240 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
516 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Solomon Kane: Castle of the Devil ()
Varianty
Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback) (2010)
Solomon Kane: Ďáblův hrad (pevná vazba) (2010)
  • louza
    Solomona mám rád a tady bych odpustil i nepůvodní příběh, který je sice jen na motivy, ale ve finále vlastně funguje stejně dobře, jako jakákoli jiná Kaneovka. Problém je ve zpracování. Svéráznou moderní kresbu bych ještě kousnul, ale ne už pocit, že příběh není do komiksu dobře zpracovaný. Čtení nebylo hladké a občas jsem při něm plaval v ději, sem tam nebylo zřejmé co je přítomnost a co flashbacky. Motivace jednotlivých postav byly dost zastřené. Jako celek to zapadlo, ale úplně fluentní čtení to teda nebylo. Škoda, líp to nakreslit a líp zkomiksovat, byla by to pěkná kniha.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.1.2023 09:04Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Nepotěšil ste mně, ani já vás nepotěším. Ako u Jonaha Hexa, tak aj u Solomona Kanea som rád, že u nás vyšiel a ako u Jonaha, aj tu mi bohato stačil jeden diel a po druhom netúžim. Netúžil po ňom zrejme nikto, keďže je to prvý a zároveň posledný výskyt puritánskeho kňaza v našich končinách. Obálku kreslil Mignola, ale komiks samotný Mario Guevara (farby dodal mignolaovský Dave Stewart - Hellboy, Baltimore). Kresba ma nenadchla. Na niektorých miestach bola taká nezrozumiteľná, že som musel jednotlivé scenérie dlho študovať, aby som pochopil, na čo sa vlastne pozerám. Počas úvodného prepadu v spánku Solomon na jedného z útočníkov zaútočí tak, že to vyzerá ako keby ho Kane ovracal červenými zvratkami. Až pri bližšom skúmaní som si uvedomil, že ho presekol mečom. Hneď na nasledujúcej strane zvieratá dosahovali rozmery Godzilly. Začal som premýšľať, čo je to za čary. Ostatne, je to (dark) fantasy. Až následne mi docvaklo, že proste len stoja príliš vpredu a postavy za nimi veľmi vzadu a tak vznikol tento (zjavne nechcený) efekt. Na iných miestach je prítomný nezrozumiteľný „strih“. Ako keby zmizlo tu jedno, tam dve okienka. Takže konkrétne za mňa kresba sklamanie. Možno by som bol radšej, ak by komiks kreslil Mignola. Jeho výtvarný štýl síce až tak nemusím (odpustite rúhanie), ale aspoň je osobitý, čo sa o tomto povedať nedá. No stále lepšie ako scenár, ktorý je mdlý a nezáživný napriek tomu, že kysne pod ťažobou súbojov, hradov, temných lesov a príšer. Po atmosférickej stránke to nie je zlé. Ponurá tiesnivá doba, kedy ste šli ráno na hríby a nevedeli ste, či vás roztrhá zúrivý hladný medveď, prejdete okolo hnijúceho obesenca, ktorému budú vrany žrať oči alebo nazbierate plný košík čerstvých lahodných dubákov do praženice. Žiaľ, tempo je vražedne pomalé, zápletka nebaví, postavy nudia a dialógy jedným uchom dnu druhým von. Nikto netvrdí, že hlavný hrdina musí byť sympaťák roka. Veľakrát najlepšie fungujú antagonisti. No tento pán je fakt extra studený čumák. Solomonovi je prakticky nemožné dostať sa pod kožu, o srdci nehovoriac (zrejme žiadne nemá). Vedie divné reči a vyzerá ako „terorista“ z V jako vendeta, v jednej chvíli pištoľník, potom pomaly až samuraj. Strácal som sa v tom, nerozumel som tomu a ani som tomu porozumieť pravdupovediac nechcel, až do takej miery ma to nebavilo. Komiks je strnulý, statický, bez života a staromódny. Avšak nie sexi staromódny, ale proste len staromódny. Za najväčší plus tohto komiksu považujem to, že nám predsa len aspoň čiastočne rozšíril naše (komiksové) obzory už tým, že bol vydaný v češtine.
  • Covenant
    I když mám téma Solomona rád, byl jsem zklamán. Pro mě osobně to bylo nudné. Kresby byly dobré, ale vadilo mi na nich, že tak nějak postavy, předměty, prostě všechno splývalo. Krátký příběh na konci sešitu, mě potěšil více, než zbytečně rozvleklý předchozí děj. Určitě by se mi líbil komiks, s několika krátkými povídkami na téma Solomon Kane v jednom svazku. Takhle je to pro mě jen nějaký průměrný komiks, bohužel...
  • MignolaMoore
    Perfektní atmosféra, první polovina výborně vtáhne, uvede do děje (víc textu vůbec v ničem neškodí) a zbytek je už jen krvavý masakr, kde, byť vystupují v zásadě jen dva druhy monster, tak stojí za to a jde z nich respekt. Za mě kvalitní béčkové fantasy, kde se vnitřnostmi, drsnou, tajemnou atmosférou, a charakterní hlavní postavou nešetří.
  • Norri
    Norri mecenáš22.5.2021 22:39Solomon Kane: Ďáblův hrad (pevná vazba)
    Pokud nebudu nebudu řešit, kdo vymyslel jaký žánr a styl příběhů, ani který komiks u nás vyšel dříve, tak pro mě Solomon Kane nepřináší vůbec nic nového. Pokud by tam místo toho puritánského prudiče byl třeba Hellboy, tak to fungovalo úplně stejně. Vlastně by to fungovalo mnohem lépe. Kdyby to byl Hellboy, nebo třeba Zaklínač, tak by tam byl i humor. Alespoň špetka humoru by tam byla. Solomon Kane je tak neustále smrtelně vážný a tak nábožensky fanatický, že mě vlastně celou dobu hrozně sral. Pokud jde o samotný příběh, tak ten byl takový…. Hellboyovský. Scénář Scotta Allie nebyl úplně špatný a někde v půlce jsem začal být zvědavý, o co jde a jak to dopadne.
    Co se týká kresby, tak Mario Guevara sice kreslit umí, ale mě ten jeho styl nesedí. Má to atmosféru, má to často dobrou kompozici, ale nedokázal jsem tomu přijít na chuť. Připouštím, že to ke konci bylo lepší a některé panely se mi dokonce líbily, ale to je tak všechno. Více jeho komiksů asi nepotřebuji.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:11Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Další dobrá howardovina. Škoda, že se dál nepokračovalo. Slušně našlápnutá série. Tohle CC nedávám k dobru. Solomon Kane je fakt slušná jízda. A ty přesahy a narážky na křesťanství a pověry, no paráda. Solomon Kane mě baví, jak ve starém, tak i v novém hábitu.
  • MignolaMoore
    Perfektní atmosféra, první polovina výborně vtáhne, uvede do děje (víc textu vůbec v ničem neškodí) a zbytek je už jen krvavý masakr, kde, byť vystupují v zásadě jen dva druhy monster, tak stojí za to a jde z nich respekt. Za mě kvalitní béčkové fantasy, kde se vnitřnostmi, drsnou, tajemnou atmosférou, a charakterní hlavní postavou nešetří.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.11.2019 19:50Solomon Kane: Ďáblův hrad (pevná vazba)
    Svět Solomona Kanea vypadá dobře, avšak postava samotná si mě v této knize příliš nezískala, stejně tak jako příběh, který je poněkud předvídatelný a nemá navíc ani zrovna dobře zvolené tempo. Kniha místy působí nudným dojmem, ale na druhou stranu dokáže vždy opět něčím upoutat. Kresba je správně ponurá, ale v soubojích se mi trochu těžko rozpohybovávala. Kresbu však hodnotím celkově kladně, hodí se sem. Celkový dojem z knihy je někde mezi průměrem a nadprůměrem. Nečetlo se to špatně, ale zkrátka moc si mě tato kniha nezískala. Lehce lepší 3*
  • JohnyG
    Temný fantasy příběh s originální kresbou a pěkným coloringem. Líbily se mi doprovodné texty a celkové ladění. I kraťas na konci dokázal na pár stranách udělat velkou parádu. Za mě spokojenost. Jen baron s manželkou se chovali trochu zvláštně a nesedělo mi to moc, ale jinak taková parádní atmosféra á la Zaklínač.
  • andre
    andre mecenáš10.5.2018 12:47Solomon Kane: Ďáblův hrad (pevná vazba)
    K dočtení jsem se musel nutit, kresba mě nebavila (z velké části kvůli coloringu, respektivě kvůli ztrátě kresby při coloringu). Často jsem se ztrácel v tom kdo komu co říká (si myslí, vypráví). Poměr cena/zábava je, z mého pohledu, hodně špatný. Takže tak.
  • TonyT
    Výborná záležitost. Solomon Kane má v tomto příběhu skvělou hororovou atmosféru a parádní specifickou kresbu, kterou svými barvami skvěle doplnil Dave CONAN Stewart. Kvalitní vydání od Comics Centra je jen třešničkou na dortu. Vlastně jediná chyba téhle knihy je, že ani po tolika letech jsme nedostali další příběhy tohoto charismatického puritána
  • Schramm
    Solomon Kane je jeden z mých nejoblínějších Howardových hrdinů, moc nezaostává za legendárním Conanem. A musím říct, že i komiksová podoba mu velmi sluší, i když kresba ve mě původně v ukázce nevyvovávala nadšení. Člověk se však brzy naladí a s vyzněním příběhu tento styl naopak dobře ladí. Přesto se nelze zbavit myšlenky jak by to asi vypadalo, kdyby se tužky chopil Mignola nebo Corben :)
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.1.2017 08:48Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Tááák, jeden z propadáků Comics centra, který vydali těsně před filmem s nadějí, že to bude pecka a ono se to nechytlo. Kupoval jsem od MdS s celou hromadou paperbacků, jako Parchanti atd., tehdá snad za polovic ceny. Vůbec mě nezajímá, že to asi nikoho zajímat nebude, ale já si k tomu, jak už je mým zvykem, přidám ještě (ne)jeden svůj malý neúplně související příběh, protože ten zas po letech zajímá mě a mám ho asociovaný pak s knihou.

    Ležím si tak v rámci povánočního hnípání v noci rozvalený u televize s jednou rukou v trenkách a druhou svírající střídavě chladného lahváče a ovladač - a co nevidím na JOJke plus? Solomon Kane! Tak si říkám, že to zapnu a hned jsem si vzpomněl na doby mládí, když jsem četl tu jednu knihu o Puritánovi od Howarda, co u nás vyšla. Film je opět kapku jinde, ale hlavy se tam sekají pěkně, krev stříká, vnitřnosti taky tečou proudem a krkavci tahají oči z prázdných důlků oběšených lidí, to vše v příjemně mlhavě temných kulisách, Kane není vymydlený metrouš, který za svitu romantické luny pláče nad rozlitým mozkem své milé a tak celkově je to takové správně kruté a špinavé.

    Toš jsem vytáhl ruku z trenek a zahrabal pro změnu v knihovně a našel ještě ve fólii zabalený komiks, který čekal na tuto chvíli přes pět let a vdechl jsem ještě znatelnou vůni nového papíru, plného tiskařských barev. No vida, kolik toho jde sesmolit, aniž bych o komentované knize něco řekl. Takže máme tu knihu o Solomonovi, kterou produkoval Joshua a musím říci, že jsem moc spokojený, je to opravdu temné, atmosférické, příběh svižně klouže v kalužích krve, démoni jsou děsiví a Kane je zásadový kazišuk, jež se nebojí useknout ani hlavu pomazanou. Velice příjemně strávený čas, akorát v poloosvětleném autobuse z toho moc mít nebudete, chce to fakt dobré světlo. Klidně bych si další díly v paperbacku koupil u CC "na přání."
  • Yuichiro
    Solomon Kane se mi jako komiks dost líbil. Příběh naprosto perfektně rozvržený, ve stylu staré školy, s výbornou atmosférou. Ta graduje v druhé polovině knihy, která je již čistokrevně hororová. Kresba je velice originální a k příběhu perfektně sedla, jediné, co bych jí snad vytknul, bylo to, že jsem se v jednom nebo ve dvou případech na okamžik ztratil v tom, která postava je která, protože ty obličeje si byly sem tam až moc podobné, ale to je opravdu detail. Samotná postava Solomona Kane mě paradoxně nenadchnula skoro vůbec, je až moc šablonovitá, ale do celého příběhu se to takhle asi hodí. Škoda, že CC v týhle sérii už dál nepokračovali...
  • Flash
    Flash mecenáš17.1.2016 16:28Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Solomon přináší žánr, který mám hodně rád. Fantasy, hrady apod. Líbila se mi především čistota kresby a její přehlednost. Příběh je tuctový ale mě tyhle doby a temna baví. Nemůžu však dát 5 hvězd, kvůli toho, že nechápu proč něco není přeloženo, něco jo. Německy neumím a hledat se mi to nechtělo. To bych četl o hodinu déle.
  • ConanVJ
    Parádní hororový příběh, který dokáže vtáhnout do děje a díky kvalitní kresbě a temným barvám, navodit tu správnou dobovou a temnou atmosféru. 100% :)
  • sedw
    Po delší době jsem si opět přečetl hororově laděný komiks a byl jsem spokojen. Příběh byl dostatečně kvalitní na to, abych se těšil co bude dál a dostatečně napínavý a temný na to, aby mě nezačal nudit. Osobně si však myslím, že mírné zkrácení by komiksu neuškodilo. Co se týče kresby, zcela dokonale k tématu a příběhu sedla, je též třeba vyzdvihnout coloring, barvy byly vážně dokonalé a ještě umocnily tísnivou atmosféru! Jediné, kde mi kresba nesedla, byly akční scény, zde byl místy poměrně problém poznat, co se právě děje. Celkově tedy zasloužené 4*, dokonalé to nebylo, ale bavil jsem se velmi dobře.
  • Bubsy
    Solomon Kane rozhodně zaujal. koupil jsem ho ve výprodeji paperbacků z CC. Za tu cenu jsem dostal víc než jsem čekal. Příběh a jeho atmosféra postupně s vyprávěním houstne. Postava Solomona Kane je příjemně nedokonalá. Po sérii komiksů s dokonalými hrdiny jsem si příjemně oddechl u postavy, která chybuje a ani není přehnaně sympatická jako ve většině současné produkce. S Conanem tu určitá podobnost je, ale spíše co do vyprávění příběhu než do fyzické podoby. Barevná paleta navíc napomáhá pochmurné náladě celé knihy.
    Kresba Maria Guevary se mi líbila, ale mám s ní problém havně v akčních scénách kde je extrémně nepřehledná. To způsobuje to, že si akční scény prohlížíte několikrát a snažíte se pochopit co se vlastné děje. Ve výsledku to scény, které mají mít určitou dynamiku zpomaluje a trošku kazí výsledný dojem. Jinak bych tuhle knihu doporučil všem s fantasy pozitivním myšlením. Pro ostatní conanofily povinnost.
  • Final
    Final mecenáš23.3.2015 07:50Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Příběhově zaujal, kresbou už moc nepotěšil. Případné pokračování bych ale uvítal. Za mě 75%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2015 08:56Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Zápletka, zasazení děje a atmosféra se mi přesně trefila do vkusu. Asi je marné předpokládat (na hřbetu visí čísilko 1), že dojde k vydání dalšího dílu, zvlášť když v Comics Centrum i se Žabím morem je to nahnuté, ale aspoň tuto knihu jsem si docela dost užil. Díky za ni.

    Celkový dojem: 80%
  • mr.des
    Davam 75% protoze Solomon Kane je muj oblibenec a tato stylizace mu svedci. Trochu rozpaky mam z kresby, ktera je misty naprosto vynikajici a misty nesedi ci pusobi odflaknuteji.
  • kaylin
    "Solomon Kane: Ďáblův hrad" je komiksem, který mě překvapil. Přiznám se, že jsem od něj moc nečekal, ale scénář je smysluplný a je v duchu klasického Howarda. Scott Allie nemusel do panelů vkládat vysvětlující komentáře, přišly mi trochu zbytečné, ale tohle je obecně nešvar amerického komiksu, který se často snaží být až příliš konkrétní, příliš vysvětlující. Kresbě nelze nic vytknout, je správně temná, šerá, o to více zasáhnou ty panely, kde stříká krev a létají vnitřnosti. Mario Guevara odvedl skutečně skvělou práci. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/33-solomon-kane-dabluv-hrad-70.html
  • mart.in
    mart.in mecenáš2.3.2013 15:52Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Asi po roce jsem si to přečetl znova, ale ani tentokrát to úplně nezafungovalo. Přijde mi to zbytečně zdlouhavé a ukecané, občas mě to skoro nutilo některé texty přeskakovat. Chtělo by to víc ponurosti a atmosféry navozené kresbou, ne popisnými texty. Fajn jsou ale souboje bez zbytečného natahování, sek, sek, hlava pryč.
  • krvinka56
    Tak film se mi velice hodně líbil a tak sem si pořídil i tento komiks.Obálka je povedená Mignola si dal opravdu na ní záležet. Od něj by se mi tento komiks rozhodně líbyl víc.Kresba je místy perfektní hlavně zpracování zvířat a detajly má naprosto perfektní.i ta příšerka .Ale jakmile je to v povzdálí tak mi to přijde horší.Oba příběhy sou naprosto super.Kratší povídku sem si tedy přečetl jako první.A další večer sem se pustil do hlavního příběhu kterej sem s chutí přelouskl celej.Rád bych vyzdvihl bonusy které sou naprosto perfekní.A dotvářejí toto dílko.Sem spokojen a schutí se začtu do dalšího komiksu.U mne na stejné místě vedle Conana ikdyž neznám knižní předlohu.
  • willis
    Howardův fragment Ďáblův hrad končí v komiksové adaptaci na stránce jedenáct. Původně ho dopsal rutinér R.Cambpell a česky vyšel ve sbírce Solomon Kane (Laser 2001). Scénář komiksu se od výše zmíněné stránky ubírá svou vlastní cestou. Ingredience a příběh tedy vcelku klasické (někdo by mohl použít i slovo klišovité), studené a tlumené barvy, občas přeruší sytě červená na vyhřezlé vnitřnosti, či stříkající krev. Kresba detailní, potěší i spousta bonusových náčrtků na konci. Celkově u mě převažuje spokojenost, přestože nevidím důvod proč na úvodní díl nepoužít rovnou nějakou kompletně dopsanou Howardovu povídku? Pokračování bych přivítal, ale u frekvence vydávání CC to bude asi nadlouho ale kdybych si vybíral mezi Kanem a Conanem, asi by o prsa zvítězil urostlý cimmerijský hrdina.


  • andywart
    Kresba k príbehu sadne, snáď by mohla byť ešte o trocha ponurejšia, ale páčila sa mi. Solomona poznávam len cez tento komiks, takže porovnávať nemôžem, ale každopádne som spokojný...
  • Kabukiman
    Solomona jsem četl zatím snad jen jednu povídku, tuším že v knize Svatyně odpornosti (nebo tak nějak se jmenovala), takže jsem k němu přistupoval jako neználek a jen jsem tušil,že to bude taky pořádnej pacholek jako Conan nebo Kull, když vyšel z pera Howardova:))) Komiks je to takovej pomalejší a na nějakou rubačku se docela dlouho čeká,ale i tak jsem si to užil. Solomon byl v pohodě- až na ten celibát:))) Vlkodlak dobrej, lítající hajzlíci taky v pohodě... Pokud vyjde další,tak si ho rozhodně koupím.
  • flipflop
    Kresba se mi moc líbila, Solomon Kane je tuhej a zásadovej jako řemen.
  • doophy
    Velmi příjemná kresba, napětí....
  • erik
    Vyrástol som na Howardovkách, nuž som sa na tento komiks tešil. A som celkom sklamaný. Solomon Kane je jedna z najzaujímavejších Howardových postáv, jeho poviedky sú prevažne kostrbaté, ale v kombinácii s imagináciou na mňa fungujú. V tomto komikse je všetko ihravé, pestrofarebné a stráca sa temnota predlohy. Navyše, hoci dej nie je práve podstatný, tu silno cítiť snahu o literárny spôsob rozprávania príbehu. Vo výsledku ma to nebavilo. Čiže, dobrodružný komiks "se vším všudy" na jedno použitie, ktorý vnímam ako slabší priemer. Škoda, Solomon Kane by mohol byť parádnym komiksom.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen26.6.2010 10:18Solomon Kane: Ďáblův hrad (paperback)
    Dobrý komiks. Stylem kresby mi trošku přpomíná Hellboye...
25513051
Četl/a (48)
81splinter, BadBoy, bananzluty, Benny, binnmode, ConanVJ, Darker, Deckard, DEmnoG, desto, Don_Canagliume, emanek, farnhajt, fel68, foudy, Fox01, hellblazer, invape, jankie, Joshua_T, kallenved, karl173, Khagrael, Librarian, Light, luky.kuky10, Mamut12, mart.in, MignolaMoore, mywiel, Norri, Ozymandias, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, RadimNemec, Raul, rooty, RudyRod, Schramm, sedw, terrordemon, Tomket.Tom, trudoš, Valdaufinka, Walome, Yefery, Zlord_Antijezis
(98)
81splinter, Avian, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, bboorreekk, Benji, Benny, binnmode, blackJag, Cassidy, ConanVJ, Corvus, CP, CSE_AC/DC, DAN478, DEmnoG, desto, Don_Canagliume, emanek, Erich, farnhajt, fel68, Fox01, Galupus, Ghostt, goodspeed, grinder, Hamichal, Hebled, hellblazer, Holmwood, Hulik, Indy, invape, jankie, Joshua_T, kallenved, karl173, Kazumaki, kucik, Leland, Lenny, Librarian, Lisien, luky.kuky10, Mamut12, Markyz de Sade, mart.in, Matio, merhyx, mikado, MIKER65, mikina, Miriyak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Odal , pavel, pechna, Pepares, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, q, Qee, Ricarderon, RicHard. , RodRoder, rooty, Rowan, Roxigor, RudyRod, sedw, Shake, Skot, Slaine, sleepless, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, vishnar, vranakx, Wiruss, xintax, Yefery, Zlord_Antijezis
Chce (9)
Ajit, Alikkk, Braindead, delsemela, isildur heir, Maty48, MignolaMoore, Samurai-Jack, xxaannddeerr
Shání (1)
husakpetr93
Nabízí (3)
karl173, Mildaha1, MindReader