Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Pekelný odpadlík a rudý bojovník s nadpřirozenem Hellboy si již vydobyl pevné místo nejen v srdcích čtenářů, ale i na pultech českých knihkupectví. Do prodeje se právě dostává šestá z knih jeho dobrodružství s podtitulem Podivná místa. Obsahuje dva na sebe navazující příběhy: Třetí přání a Ostrov, které jsou doplněné epilogem, skicářem a alternativním úvodem příběhu Ostrov.

Přestože se Hellboy v závěru minulé knihy Červ dobyvatel rozhodl opustit svůj rodný Úřad paranormálního výzkumu a obrany, paranormální jevy ho stále obklopují. V podstatě se tomu dvoumetrový rudý tvor s ocasem a upilovanými rohy těžko může divit. Hellboyův osud a cestu stále více předurčuje jeho pravá ruka, po které touží celá řada tvorů. Při svém putování po Africe se Hellboy setkává se šamanem Mohlomim, který mu prozradí, že jeho životní pouť se ocitla na křižovatce a ať si vybere kteroukoliv z cest, zavede ho na podivná místa.

Kniha Podivná místa je zatím poslední, kterou nakreslil sám Mike Mignola, a jak říká, symbolicky v ní uzavírá jednu kapitolu Hellboyova života. Provázání jednotlivých knih o Hellboyovi a Ú.P. V. O. (příběhy Úřadu paranormálního výzkumu a obrany po Hellboyově odchodu) ukazuje, jak má Mike Mignola dokonale promyšlený každý detail. Celá sága se postupně stává mohutnější a temnější. To vše při zachování typického vypravěčského a výtvarného stylu i charakteristického Mignolova suchého humoru a nadsázky. Do češtiny knihu skvěle přeložil Hellboyův dvorní překladatel Jan Kantůrek. Přestože je toto poslední Mignolou kreslený díl, Hellboy prožívá další dobrodružství, na kterých se Mignola stále podílí jako scenárista.

Obsahuje sešity série Hellboy: The Third Wish #1-2 (červenec 2002 - srpen 2002) a Hellboy: The Island #1-2 (červen 2005 - červenec 2005)

Scénář
Mike Mignola
Art
Mike Mignola
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-86839-32-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
526 g
Stran
152
Cena
599 Kč
Originál
Hellboy #06: Strange Places (Dark Horse Comics, 2006)
Varianty
Hellboy #06: Podivná místa (2. vydání) (2018)
Hellboy #06: Podivná místa (paperback) (2009)
Hellboy #06: Podivná místa (pevná vazba) (2009)
  • Spike
    Po výborném - a pro mě takřka dokonalém - Červu dobyvateli by to u mě další kniha měla těžké ať už by byla jakákoli, přeci jen tu předchozí beru jako vrchol série. Přesto si rozhodně nemyslím že by Podivná místa byl nějaký úpadkový díl, představuje pro mě kvalitní Hellboyovský standard.

    První ze dvou cca stejně dlouhých příběhů, Třetí přání, je takovou delší povídkou a je parádní esencí všeho co mě na Hellboyovi baví. Jen jsem vzhledem ke konci předchozího dílu čekal nějaké dobrodružství v Africe, která se tu objeví na prvních stranách a pak zbytek příběhu skočí jinam - pod vodu. Přijde mi to trochu jako by si to Mignola rozmyslel za pochodu, což ovšem nijak nesnižuje příběh co po těch prvních stranách přijde. Ten je jak akční, tak pohádkový, atmosférický, lehce dojemný, na jednu stranu sám za sebe fungující, tak do mytologie Hellboyova světa zapadající a z něj vycházející. Není to urychlená mlátička ani zbytečně natahované, vše je přesně tam kde má být. A to ani nemluvím o vizuálu, ten svět pod vodou který se tu Mignolovi povedlo tak nádherně zachytit, dokonalý coloring… prostě vizuálně je to slast, tohle čtení jsem si opravdu užíval a vychutnával. Budu-li to brát jako povídku, pak je to jedna z těch nejlepších, prostě parádní práce, co víc k tomu říct.

    Druhý příběh Ostrov už je krapet složitější. Nutno říci že pokud to s Hellboyem myslíte vážně a nechcete zůstat jen u kratších, minimálně propojených povídek, tak tohle je nutnost. Je to v rámci Hellboyovy mytologie příběh zásadní, vychází z mnoha předchozích a uvozuje i ty následující. Problém je, že se tady Mignola soustředil spíše na předání informací čtenáři než na to aby to nějak fungovalo samo o sobě. A tím nemyslím bez znalosti předchozích událostí. I předchozí delší povídky jako třeba Skříňka plná zla budovaly hlubší mýtus tohoto světa, ale zároveň se dobře četly i coby příběh jako takový. Ne že bych měl problém Ostrov dočíst, ale rozhodně šlo předání informací a vyprávění samotné propojit nějak elegantněji. Což nechci nějak tvrdě kritizovat, však podobný problém že to působilo spíše jako expozice pro další události než dobrá story sama za sebe, mělo už Probuzení ďábla. Nutno ale říct že jako upoutávka na následující dění to funguje dobře, a navrátivší se skřet Gruagach z povídky Mrtvola se tu rýsuje jako dobrý záporák a hybatel budoucího děje.
    Že se s tím příběhem trochu trápil přiznává i sám Mignola, a tak na konci najdeme spoustu nepoužitých stránek, skic i návrhů. Což jsou dobré bonusy.

    V souhrnu tak jde o další povedenou Hellboy knihu. Sice má své mouchy v případě trochu hrbolatě vyprávěného - ale určitě ne špatného - Ostrova, avšak Třetí přání, parádní atmosféra a k dokonalosti vyvedená kresba a barvy to bohatě vynahrazují. Navíc z hlediska děje je tohle jedna z těch nejdůležitějších knih, a chybět by žádnému Hellboyovu čtenáři neměla - už jen proto, aby se v těch dalších neztrácel. 8/10
  • SteveCZ
    Kdybych měl nějak shrnout tuto knihu pár slovy, asi bych řekl: Tady končí všechna legrace. "Podivná místa" definitivním uzavřením předchozího dějového celku. Jenže jak všichni víme, kde něco končí, něco nového začíná. Je to tak spíše přemostěním mezi staršími příběhy, s nástinem toho co nás čeká. A hlavně se povídka "Mrtvola" ze třetí knihy stává pro celé univerzum důležitá díky návratu jedné postavy, která má s titulním pekelníkem nevyřízené účty. 8,5/10.
  • Fry
    Hellboy #06: Podivná místa - Jak sám název této sbírky napovídá jedná se vskutku o podivná dobrodružství na podivných místech tvořící jakýsi přechod z úvodních etap série k nadcházejícímu dějovému oblouku v osmé a deváté knize. Hodnotit však tuto sbírku není úplně jednoduché, a ač výsledek za to stojí, Spoutaná rakev nebo Pravá ruka zkázy přinesly o třídu lepší povídky ... Za mě 4*!
  • regressiv
    Nejak sa mi potvrdzuje, že veľa komiksových fanúšikov má dosť mizerný vkus. Podľa mňa najlepšia Hellboyova kniha.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore15.3.2020 18:27Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Občas trochu pomalejší tempo, ale to vypadá že se v dalších dílech zlepší.
  • perak
    Trošku pomalejší tempo vyprávění, v některých částech poměrně surrealistické a retrospektivní, vysvětlující některé nezbytné detaily z Hellboyových dobrodružství, s jejichž odkazy se můžeme setkat v průběhu jiných příběhů s Hellboyem. V této knize nejde jen o podivná místa, ale jak je Mignolovým zvykem, je zde i dostatek podivných postav, které mají s Hellboyem rozličné záměry. Ačkoliv by to zpočátku mohlo vypadat, že Hellboy se nechává vláčet osudem nakonec každá postava dospěje k poznání, že s Hellboyem je těžké (vlastně nemožné) si zahrávat. Podle epilogu to vypadá, že zvolnění vyprávění bylo jen dočasné a že v dalším pokračování se zřejmě dočkáme větších soubojů.
  • Moon
    Podivná místa. Název, který vystihuje celou knížku. Tentokrát je to krapet jiná kniha než předchozí, Hellboy je tu tak trochu loutka, která se nechává vláčet dějem. Nejsou tu žádné velké bitky a akce. Je to mnohem pomalejší a je to hodně o tom, že v této knize se dozvíte spoustu věcí o tom jak funguje svět hellboye a jak vznikl obávaný Had.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 13:22Hellboy #06: Podivná místa (2. vydání)
    Mystický a mysteriozní a duchařský Hellboy. Něco naprosto úplně jiného než jsme byli doposud zvyklí. Je to v podstatě road movie, ale za poznáním. Hellboy prochází "světem" a připravujeme se le grand finale. Hellboy hledá sám sebe a svůj úděl. Tvrdý pekelnický režim vs. hellboyova osobnost. Tohle mě bavilo, škoda že tam není třetí část od Gary Gianniho.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.4.2019 20:37Hellboy #06: Podivná místa (2. vydání)
    Hellboy se vydal na svou vlastní cestu a já byl zvědavý kam se děj bude posouvat dál a jak moc. V této knize jsou dva příběhy, jeden se odehrává pod vodou a druhý na ostrově a oba spojuje navíc Afrika. Oba příběhy jsou fajn. Opět se jedná o klasického Hellboye, který někam přijde a nějaké prastaré zlo se ho pokusí zabít nebo zmocnit. Navíc se zde dozvídáme další střípky z celého příběhu. Příběhy mají opět tu svojí správnou atmosféru a jsou zajímavé svými nápady a čtou se velmi dobře, přičemž jsou doprovázené Mignolovou typickou kresbou. Má to ale jeden háček. Vše co se dozvíme jsme tak nějak už buď tušili nebo věděli jelikož se spoustu věcí pořád opakuje. A v tomhle mám jistý problém. V 6. knize bych čekal už větší posun vpřed, jenže Mignola celou sérii posouvá malými krůčky. Za mě tedy dobré, ale čekal jsem víc.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.1.2019 01:39Hellboy #06: Podivná místa (2. vydání)
    Už trochu jiný Hellboy ale rozhodně mě bavil více než Červ. Linka pod mořem pěkná a Ostrov povedený a konečně se teď začne odehrávat linka s Gruagachem, skvělý díl
  • 3DD!3
    Psychadelická jízda od začátku do konce. U prvních dílů Hellboye mi malinko začala vadit jistá schematičnost příběhů. Podivná místa jsou diametrálně odlišná. Spíše vysvětlují pohnutky hlavního hrdiny, osvětlují čtenáři co se stalo kdysi a proč je rudý ďáběl tak nebezpečný světu. Vizuálně jde asi nejlepšího Mignolu. Především kombinace se žlutou barvou vypadá výborně. Navíc jde o poslední větší příběhy, které sám ilustroval. Za mě jeden z nejlepších dílů.
  • Murphy722
    Jak už bylo zmíněno, paperbacky od Centra není to pravé ořechové. A proto si dávat velkého majzla na to, abyste neměli zachvíli listy v ruce. Hellboy na mne zde působil trocha rozpačitým dojmem. Krásné narážky a citace světových děl sic vzaly za své, ale nemohl jsem se zbavit pocit toho, že jsem přečetl jednu stranu a ztratil totálně pojem, o čem vlastně byla? Bohužel, tímto šlápl trochu Mignola vedle.
  • kaylin
    Comics Centrum odvedlo dobrou práci, i když u paperbeckové verze časem dojde k tomu, že se začne mírně rozlepovat, především obálka nedrží úplně dokonale. S tím se prostě musí počítat. Pokud chce fanoušek lepší verzi, sáhne po vázané, která nemá chybu. Skvělý je i překlad Jana Kantůrka – no, je pravda, že jsem od něj nic úplně špatného ještě nečetl. Škoda jen, že příběh uvnitř knihy není o něco lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/51-hellboy-podivna-mista-65.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.4.2012 16:47Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Hellboye už nějaký pátek nesleduji, přeci jen prvotní bezbřehá fascinace Mignolou trochu opadla a kdo se nezačne dříve či později opakovat... výtvarně se to nikam nevyvinulo, ale možná proč chtít další evoluci, když se to blíží dokonalosti. Scénář je poněkud chaotický a děravý ve smyslu tom, že by snesl více popisnosti, ale jeho neskutečně temné ladění s odérem smrti se mi velmi velmi pozdávalo. Pro mě platný pokus a přemýšlím, že si koupím ještě nějakýho, v paperbacku to cenově rozhodně jde...zajímavý, že v pevnejch deskách to má 91%, asi to tenhle druh nákupčích bere trochu vážněji :)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.8.2011 19:46Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Hellboy se hodně opakuje. Chtěl sem napsat víc, ale tohle zní tak dobře temně a tajemně Asi jako "tohle zničí tvůj měchejř hošku" posvátná věta pro požírače šumáků... Hm...Přiznám se, že sem se občas lehce ztrácel a nevěděl úplně co se děje a kde se to děje. První povídka byla v pohodě, ale druhá lehounce chaos. Stále Hellboy, ale o něco slabší kousek i když temnota je všude. Ve vašem záchodě, ve vaší kabelce i ve vašich srdcích (i plíčkách které jste si udělali na cibulce) mám trošku pocit, že Mignola chtěl být se zrodem hada Ondry Džiháda tak strašně moc originální a cool až mi to přišlo malounko plytké, ale ačkoliv to vypadá, že tohodle Hellboye hanim, tak to zase ne. Žádná pohana se nakonec nechystá a čarodějnice se pálit nebudou, protože i když jsem měl výtky (né víc synů Vítků) tak tohle je Hellboy a já ho lovískuju.
  • tonda
    První kapitola byla dobrá, ale tu druhou jsem nepochopil.
  • The Genius
    Do hodnocení Podivných míst se mi dlouho nechtělo, ačkoli mi tento kousek leží už přes rok v knihovně. Před přečtením Pražského upíra jsem se ale rozhodl ponořit se do něj znovu, abych si připomněl děj a dostal se znovu do obrazu. No a moc lehké to opět nebylo.

    Ačkoli Mike Mignola v jednom z komentářů tvrdí, že tento svazek, v pořadí už šestý, uzavírá jedno hellboyovské období, mám pocit, že to bylo uzavřeno už v díle minulém, na jehož konci Hellboy opustil ÚPVO. Zatímco Abe a spol. se s Hellboyovým odchodem vypořádali bravurně (viz samostatná série), Hellboyova sólová dráha začíná, řekněme, poněkud rozporuplně. A především zmateně. Ale popořadě.

    Kniha se skládá ze dvou příběhů - Třetího přání a Ostrova. Třetí přání je, dalo by se říci, trošku delší povídka, ve které se Hellboy dostává skrz Afriku a po seznámení s jednou postavou africké mytologie, která se stane jeho pomocníkem, do hlubin moře. A tady je první "ale" - na konci Červa dobyvatele Hellboy zmiňuje svůj odchod do Afriky, aby v ní v podivných místech pobyl pouze cca prvních deset stránek. Pokud se i zbytek knihy odehrává v Africe, není to nijak zvlášť poznat. Objeví se tu pár narážek na africkou mytologii a to je vše. Tyto narážky nejsou nijak vysvětleny (možná by bylo na místě mírné objasnění v komentáři Mika Mignoly místo jeho zkušeností se "strašnou východoevropskou chřipkou" chycenou v Praze :) a čtenář je nucen dohledat si je sám, což sice není na škodu jeho vzdělání, ale příběh by měl fungovat i bez toho, což se ovšem občas neděje. Každopádně je Třetí přání povedená a příjemně temná povídka, tak jak to mám u Hellboye rád.

    S Ostrovem už to ovšem tak slavné není. Ani po třetím přečtení si nejsem tak úplně jistý, co se to vlastně na stránkách tohoto komiksu odehrálo, a to se neřadím mezi dutohlavé jedince. Čtení to není opravdu odpočinkové. Po pečlivém bádání je možno odvodit si, o co vlastně jde, ale jednoduchá práce to není. Chtělo by se doufat, že Mignola pracuje s naznáky, ale asi to tak nebude. Ono je to opravdu jen tak nějak zmatené a nedotažené, jakoby Mikovi občas docházel dech.

    Kresba je samozřejmě i tentokrát dokonale atmosferická a prostě taková jakou máme od Mignoly rádi. Potěší i komentáře (i když ty by se daly, jak již jsem zmínil, využít i jinak) a bonusy na konci knihy, jejíž české vydání je opět velmi povedené (ona pevná vazba je pevná vazba :). Objevily se hlasy, že příběh Podivných míst začíná dávat smysl po přečtení nadcházejících Hellboyových dobrodružství, kdy do sebe vše zapadne. Takže nezbývá doufat, že to tak bude a že si Mike vybral jen svou slabou chvilku. Jinak bude asi hodně lidí naštvaných.

    70 % dávám hlavně za Třetí přání a kresbu, jinak by to bylo slabých 60 %.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.9.2010 15:52Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Každý monolog a dialog je tak trochu utrpením, stejně jako příběh...
  • iantomasik
    Práce s informacemi je v tomhle díle vážně hodně rozháraná a některé takřka nezbytné panely prostě chybí (je vidět, že se s tím Mignola dost trápil), přesto se po vícerých přečteních stává tenhle díl dosti lahůdkovým.. Jestli se někdy dočká doplnění a přepracování, bude patřit k tomu nej..
  • Velkej šéf
    Hellboy si tentokrát jede sólíčko (až na to, že tam s ním stejně celou dobu je nějakej Afrikánec)!
    Musím se přiznat, že jsem si od sólovky sliboval víc a tohle mi asi přišlo jako nejslabší díl celé série. První příběh mě místy dost nudil a občas mi přišlo Hellboyovo odsekávání až trapné. Druhý příběh ale dost potěšil, akorát by to pro atmosféru chtělo přidat více černé barvy. Takhle bylo vše na můj vkus moc světlé. Dočkali jsme se opět pár náznaků o Hellboyově původu, které mi přišli trochu jako taková rekapitulace již známých věcí. Nejvíce se mi na tom líbilo prolínání s ostatními povídkami, což tomu dost přidává na kvalitě a komplexnosti. Ale doufám, že příští díl už bude zas o dost lepší.
  • FrAnK
    Jeden z nejlepsich dilu, mně osobně se to velice libilo, prolinani z minulich dilu a k tomu jeste odhaleni par novych veci..
  • karel
    karel mecenáš22.1.2010 07:33Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Kresba pořád dobrá, příběh se plantá odezdi ke zdi Mignolový hlavy. Zajímavej je bonus v podobě pár kreslených stran původní verze.
  • Pafnuc
    Nejnudnější a nejmíň zajímavej Hellboy vůbec.
  • Raikou
    Tak na tohle jsem se tak dlouho těšil díly předtím se mi libily toto mě ale zklamalo. Škoda snad se to příště napraví. Je to dosti znateny díl slabota.
  • massilia
    Hellboy má pravda zajímavou kresbu, ale ta bohužel zůstává po celou dobu neměnná, takže po těch letech ani příliš neuchvacuje. Ani chabší příběh téhle knížce nepřidává. Už se těším, až u nás vyjde Pokřivený muž. Tam je skvělý jak příběh, tak i Corbenova kresba.
  • willis
    Mignola pořád něco naznačuje, nedoříkává, zatajuje a dovymýšlí si k příběhu další rádobymystické odbočky, ale už to trvá přeci jenom příliš dlouho. Nevím jestli sám autor ví kam základní příběh směřuje, ale po tolika letech tenhle způsob vyprávění už začíná nudit, nebo spíš prudit. I jednotlivé dílčí epizody jsou si kostrou podobné. Hellboy se někam připlete, dostane naloženo, zmátoří se a všechno vyřeší svou kamennou rukou. Pořád se na kresbu pěkně dívá ale......co dál?
  • yojimbo
    Tohle u takové postavy, jakou Hellboy je, vysloveně zamrzí. Hned na začátek ale musím přiznat, žemnohem raději mám krátké povídky, než příběhy, v kterých se řeší jeho původ a účel, apokalypsa atd. První příběh je dobrý, byť počátek v podobě rychlého a nedomrlého ukončení "africké mise" dává tušit, že Mignola se v tom tak trochu plácá. Podmořský svět má ale své kouzlo a tak se dá ději leccos odpustit. Druhý příběh naopak začíná naprosto skvěle, pak náhlý střih a jde to od desíti k pěti. Působí to jako megalomanie, kdy autor ztrácí soudnost a půdu pod nohama. Škoda, velká škoda, protože jestli se tímhle skutečně uzavírá jedna kapitola Hellboyova života (podle slov Mignoly), tak se na pokračování těším mnohem méně, než by bylo zdrávo.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen7.10.2009 12:48Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    První povídka je dost dobrá - zbytek knihy opravdu nudný (každopádně za 299 to jde). Myslím si, že se z Hellboye snaží autor vytřískat co se dá...
  • krvinka56
    Tak Podivná místa sou místy opravdu podivná ale i zábavná podle mne je nejlepší TŘI PŘÁNÍ: ač mne nejvíc dostal ten hřebík v Hellbojově hlavě , to bylo poněkud moc praštěný.Příběh je dost dobrej a kresba mořských potvor (i ryb ) je perfektní.Nej víc mne zaujala ta část s dušema navíc hezky ztvárněno prostě Mignola.
    OSTOV:Začátek je naprosto perfekní i ta báseň co je tam se mi líbila ale závěr se Mignolovi nějak nevyvedl nápady perfektní ale nakonec to poněkud moc překombinoval.A zamotal se do toho díky tomu tento příběh hodně ztrácí.
    Ale co tuto knihu zachraňuje sou perfekní bonusy jak návrhy tak ukázka z toho jak to mnělo vypadadat původně.Kdyby autor nenapsal že se jedná o houbové lidi typoval bych nejspíš nějaký druh opice či homonkulů.Tento drobný bonus u mne zachaňuje hodnocení jinak bych dal 80%.Ale stále se jedná o kvalitní sériji.
  • Dinik
    Souhlasím s Kabukimanem, děj zmatený, nepřehledný a hlavně nudný! Dočetl jsem to vyloženě jen z povinnosti.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.9.2009 22:27Hellboy #06: Podivná místa (pevná vazba)
    Hellboyova sólovka - to by tak jeden řekl, jak ten svět není pln prokletých míst a hrůzostrašných oblud, když se tak polo-utopený dostanete od kruté čarodějnice, tak hned vylezete na ostrově s heretikem, který čeká 500 let jen na to, až vylezete z vody:-) Teď měl Hellboy docela štěstí, že ho zachránili bratři v Pánu. Musím říct, že jsem pořád uchvácen grafickou stránkou věci, sécnaristicky jsem si nemohl nevšimnout jistých stereotypů, do kterých Hellboy upadá. Nicméně na hutné atmosféře Lovecraftovských kulis, padající jak temný příkrov to vůbec neubírá a Epilog dává příslib krvavé řezby. Nádhera - a jak to voní, když to poprvé otevřete.....;-)
  • Kabukiman
    Zklamání... Od začátku do konce jsem se nudil a ztrácel přehled o ději. Dle mého nejhorší Hellboy co tady vyšel...
  • Mleako
    Mleako mecenáš7.9.2009 21:03Hellboy #06: Podivná místa (paperback)
    Skvělá atmosféra a kresba, ale, jak už řekl brkowycz, opakující se schéma vyprávění trochu oběma příběhům ubírá. Potěší ale opět Mignolovi bonusy v podobě skic a alternativního úvodu ostrova. Příště by mohl Hellboy zase nakopat zadky nějakejm náckům:)
  • erik
    Úprimne, Hellboy má svoju atmosféru a tú môžem. Vodné prostredie a ducharina, to je stávka na istotu, opakovanie neustáleho dovysvetľovania jeho zrodu/pôvodu/skamenenia ruky a pod. ma celkom nechytilo, stále si myslím, že kratšie poviedky v jednoduchej a údernej štruktúre Hellboyovi pristanú viac. Protekčne prihadzujem nejaké tie percentá.
  • brkowycz
    Opět prostě vynikající Hellboy držící vysoce kvalitu rozjetých příběhů. "Třetí přání" je výborné a "Ostrov" je opravdu velice povedený, hodně, hodně temný příběh ve kterém se podíváme na samej začátek světa a opravdu speciální prostor zde dostane Hellboyova ruka. Mě osobně to dost překvapilo, najednou to na mě vyskočilo a dost mě to zaskočilo. K tomu všemu výborná kresba a brilantní Mignolův scénář.
    Jediná pidi věc kterou bych snad vytknul je trochu opakující se téma příběhů - "Hellboy stojí proti nějakýmu zloduchovi - hellboy dostává nakládačku - něco se stane", které začíná být čím dál tím častější, nicméně, jak říkám, výborný scénář a vždy je to dobře podané.
3554218
  • Keram
    willis: Mike Mignola vie čo robí a veľmi dobre vie, k čomu smeruje základný príbeh. Dôkazom je najnovší, najdlhší, najzásadnejší a najdôležitejší príbeh zo ságy o Hellboyovi, pomenovaný The wild hunt.

    o čo konkrétne ide sa dočítaš tu: http://www.kocogel.info/
Četl/a (47)
123peta, 3DD!3, Abbott, autokineton, BadBoy, binnmode, charvos, DEmnoG, Doncek4321, emanek, erik, farnhajt, house192, invape, jindroush, Kaluž, Kapis, Killingjoke, Knuckless, lantan1, Librarian, Light, mart.in, Mercurio, MignolaMoore, Mr.Plysh, Nekrokok, Petrisko911 , Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, regressiv, robertsedmik, RudyRod, Schramm, Shpeckk, Spike, tacmud, trudoš, Velkej šéf, VXP, Walome, wittos, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(129)
123peta, Abbott, adam.ra, afri, arnecht, arsan, autokineton, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, calviti, Cassidy, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, DAN478, DEmnoG, Doncek4321, doophy, emanek, erik, farnhajt, fel68, filemon, FrAnK, gongon44, goodspeed, Grebenda, grinder, Hamichal, herbert, holubdema, house192, Hulik, Indy, invape, jjjirik, Johnny Sasaki, JPU, Kapis, Kazumaki, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, koniklec, krvinka56, Lamahe, Lisien, Loks19, mainman, Markyz de Sade, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Masinfira, Matej-29, matrosh, meffis, Mercurio, merhyx, MignolaMoore, mikado, MIKER65, Miriyak, moiqpiom, MP, MP81, Mr.Plysh, Mrlah, Murphy722, mutattoo, Nekrokok, Netorack, Neuro, padre_negro, Petrisko911 , plema, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, psramek, RadimNemec, raenius, raimi, RainDamage, robertsedmik, RudyRod, Rumburaq, Samurai-Jack, Saran, Schramm, seezeethree, Shpeckk, Silence, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, suricattaontheway, Symbi, tacmud, Teach, The Genius, Tialster, Tomek, Traum, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, Velkej šéf, willis, Wiruss, wittos, Xeelee, xintax, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, zlejzmrd
Chce (29)
AlienDr, Ashek, Badgu.y1902, Braindead, Bubsy, Corteg, delsemela, Drbo Jebo, EvilvsGod, Fr3d_K, gezic, ghousty, HevyEli, isildur heir, Komediant1842, kubanec13, kybl, Lobok257, lucmartincova, Maty48, palo, pechna, plaštěnkář, quardok, Tabasco, Tomate, Vojtěch 393, vrazdinek, Zelvak
Shání (10)
gezic, HevyEli, Komediant1842, LuckyLjuk, lucmartincova, Mighty_Morphine, peposek, quardok, Tabasco, Vojtěch 393
Nabízí (1)
plema