Koupit
Superman / Batman: Trýzeň (Původně vycházelo od srpna 2007 do ledna 2008)
Začíná to prostým vloupáním a končí mezihvězdnou bitvou. Zatímco Temný rytíř vyšetřuje zmizení prastarého kryptonského artefaktu, Superman vykazuje příznaky zdrcující úzkosti a paranoie. Stopa oba hrdiny zavede až na planetu Apokolis, kde Darkseid Muž z oceli ovládne a Batman propadne svůdnému kouzlu Bekky, zapřísáhlé odpůrkyně temného boha. Dvojice největších hrdinů Země je rozdělena, oba teď stojí proti sobě v konfliktu obrovských sil a nezvladatelných náporů emocí. Dokážou se opět spojit... nebo se nad vesmírem rozprostřou křídla neproniknutelné temnoty?

Forever People #1 (Původně vyšlo v březnu 1971)
Během prvního Darkseidova plnohodnotného vystoupení se Superman dozvídá o "Supertownu" a doufá, že v něm nalezne komunitu sobě podobných. Opustí však Zemi a nechá ji bezbrannou čelit Darkseidovi, nebo zůstane, aby ji ochránil?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Superman / Batman #37-42 a Forever People (Vol. 1) #1


Scénář
Alan Burnett, Jack Kirby
Art
Jack Kirby, Dustin Nguyen
Ink
Vince Colletta (Vinnie), Derek Fridolfs
Barvy
Randy Mayor
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-189-7 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-189-7 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
538 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Superman / Batman: Torment (DC Comics, 1971, 2007)
  • tom173
    Úplně v pohodě DC mainstream, volně navazující na Supergirl. Pokud si dobře pamatuju, tak je nám poprvé v kompletu představen Desaad a Batman si s ním musí jít poradit až na Apokalips (který, jak se ukáže, úplně tak Apokalipsem není). Tempo komiksu hezky graduje. Kresba není ničím výjimečná, ale nijak zvlášť mě při čtení nerušila.Takže celkově pro komplet dobrý výběr.
  • Cinema Ranger
    Nejtrýznivější čtení, které jsem za dlouhou dobu četl. Je smutné, že na jedno skvělé DCKK je třeba, aby tady vyšlo 5 špatnejch. 30%
  • Spacecore
    Tohle jsem teda četl v neoficiálním překladu v rámci celé řady Batman / Superman a rád si to ještě přečtu podruhé v kompletu, nicméně i tak si moc dobře vybavuju, že šlo o jednu z nejlepších knih celé série a příběh má výborné highlighty, které to drží dost vysoko. Pracuje se tu tradičně skvěle s New Gods mytologií a doplňující Forever People komiks je v celku zásadní věcí, takže nemůžu hodnotit jinak než pěti. Snažím se dívat se na celý komplet střízlivě i přesto, že jsem veliký fanoušek DC (odkojenej Marvelem), přesto mě mrzí, že se tady to DCčko tak podhodnocuje, respektive si myslím, že k němu ještě český čtenář úplně nedospěl a víc mu vyhovuje teen vibe, který nabízel, nabízí a bude nabízet Marvel. DCčko je stále nejkrystaličtější neředěnou podobou superhrdinského žánru (protože taky byli první) a tím pádem to jádro je hůře stravitelné. Rozumím tomu, ale je to škoda.
  • hroubek
    Superman/Batman: Trýzeň je zajímavý komiks. Hlavní myšlenka příběhu se mi líbila, líbili se mě i konkrétní zvraty, ale bohužel se mi nelíbilo to, že to nejde do hloubky. Problém je, že ani na moment nebudete mít o postavy strach. Všechno jede v přesně nalajnovaných linií. A je to škoda, protože kdyby šel příběh více do hloubky, a postavy se musely chovat jinak, tak by to bylo zajímavější. Kresba je pěkná, ale jsou panely, kde je detail na obličej postavy, a na ty se nedá koukat jelikož vypadají ošklivě. Starý příběh od Kirby není špatný, ale žádný zázrak to také není. Komiks jako celek je průměrný a ve výsledku, když si ho nepřečtete, tak o nic přijdete.
  • cyboy
    Ano, skutecne tryznive cteni. Minuly tyden jsem dal podobne slabemu NHMku tri hvezdy, tak to tady budu muset zopakovat, ale evidentne hodnotim nesmyslne vysoko.
    50%
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 71: Superman/Batman - Trýzeň" ukazuje, že i komiksy s Batmanem mohou být slabé, a to nejen proto, že je zde Superman. Ten zde stejně má spíše podobu jakési loutky, i když na začátku se jeho část příběhu vyvíjela docela zajímavě. Kniha "DC komiksový komplet 71: Superman/Batman - Trýzeň" je především promarněná příležitost, protože tohle mohl být komiks o tom, jak je Batman ovládán chtíčem, jak ztratí zábrany a třeba se i vykašle na svoje povinnosti a pak za to ponese následky. Tohle mohl být komiks o tom, jak Superman není schopný řešit své emoce, jak je hysterický, jak se neovládá. Jenže v konečném důsledku to není ve skutečnosti ani o jednom, tohle jsou jen okrajová témata, která jsou nakousnuta, ale pak odsunuta do pozadí. "DC komiksový komplet 71: Superman/Batman - Trýzeň" je komiks o tom, jak se Batman a Superman dostanou do problémů, ale jak to nakonec zvládnou bez ztráty kytičky. A to už je popravdě docela nuda.
36157
  • Spacecore
    Darth Raelchi: Rozhodně jsem nežádal soupis doporučené komiksové literatury, mám vlastní, i tak ale děkuju. Spoustu jsem toho četl buď anglicky, nebo digitálně přeložené, něco z toho znám a nemám zájem, něco mám na seznamu, něco neznám a podívám se na to, ještě jednou díky.

    Každopádně nebylo mým úmyslem začínat analytickou nerdí debatu, kde si tu budeme psát seznamy komiksů, které vyvracují nebo potvrzují moje tvrzení, ani jsem nechtěl rozpoutat Marvel vs. DC flame, ač se trochu stalo, zkrátka jenom tvrdím, že mám DOJEM, že jsou DC komiksy generálně a průměrně brány dospělejší, na můj vkus, imho a můžete to dávat za vinu tomu, že jsem veliký fanda DC odkojený Marvelem, takže je to subjektivní. Nesleduju kontinuálně současnost, nebo jednu odnož, spíš dvacet let hltám, co se zrovna namane, proto si nedovedu tvrdit, že mám pravdu, dojem ale přetrává. Díky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.9.2019 22:37DC komiksový komplet #071: Superman / Batman: Trýzeň
    Cim ctu vic a vic, tim je to sul nul. Obe vydavatelstvi cili na vsechny mozne kategorie, dospelou nevyjimaje. Prijde mi kolikrat usmevne jak nektere veci v 80. letech byly pro mladsi a dnes by to neproslo ani za mak.
    Spacecore: nevim jak jsi na tom s aj, ale dam ti jen tak par tipu, kdyz uz me Fimi vyzval 🙂. Nejprve marvel- Strange tales a man-thing od liama sharpa (dela wonderku v rybizu), savage tales, savage sword of conan, old man logan s pokracovanim, wolverine zrozeni, hnev black panthera, DD obecne co to vzal miller do ruky, fury max (i ten 13-sesitovej), thor vikingove, hulk vs wolverine, infinity saga od starlina taky nehodnotim svym pojetim pro deti, zazraky od rosse, code of honor, adventures of captain america, marvel graphic novels, brubaker a bendis maji sve v dd a capovi aj, tajna valka, deathlok, machine man, starlord (ale ten co platil nez byl restart), tomb of dracula, celkove ukk a nhm toho maji pomerne hodne. Ted Dc- miller a batman je jasnej, watchmen, dc legacies (je to podobny zazrakum), atlantis chronicles, krize na nekonecnu zemi, moore v dc je jasnej, demonovska trilogie, cosmic odyssey, jeph loeb a tim sale run, grant morrison, ronin, adam strange od adama kuberta, hawkworld, rann thanagar war, jsa golden age, last days of jsa, smrt v rodine, kgbeast, ruda hvezda, a i v dckk je toho mraky.
    Jen reaguji na fimiho, taky jsou to me postrehy a jen me tak napadlo ti tam toho par nastrelit. Taky nejsem mistr vseho ale par veci uz jsem v zivote videl 🙂.
    Doma toho mam mraky a souhlasim s Fimi ze superhrdinsky zanr je dobre naslapnutej ve valiantu. Btw zkus Cap Stone (taky liam sharp) a steel prince od Titan comics 😉.
  • Fimi
    No u nás toho moc nevyslo ale pokud neberu ukk a nhm tak asi nejdospelejsi věci u nás bych řekl Ultimates, Daredevil od Bendise, Cap od Brubakera, 1602, možná old man Logan a dál klasický mainstream... Co DC za poslední dobu? No, možná tak něco od Rosse co má nějakou hodnotu jinak co, snad ne rebirth..
  • Spacecore
    neberu, však v pohodě :-) Vašemu přehledu nemůžu úplně konkurovat, já to čtu horem dolem všechno a nesleduju úplně co je aktuálně, říkám jaký mám pocit k tomu, čemu se dostanu. Prostě posledních deset u nás vydaných marvelů, ke kterým jsem se dostal byly do jednoho dětinské, možná jsem jen vybíral špatně.
  • Fimi
    spacecore: hlavně to neber nějak zle, jen se bavíme, o nic nejde
  • Fimi
    To je to co se snazim vysvětlit, DC má pořád dokola nějaké nesmyslné krize, navíc ta poslední od Kinga pěkně fanoušky nasrala, marvel má zase aktuálně War of realms ... Co třeba Iron Fist od brubakera, hawkeye od fractiona, vision od Kinga, Moon Knight od Lemira ... Vertigo fakt neberu, mluvíme o pláštěnkach a tam si myslím že si nemají co vyčítat a filmy? Pořád dokola dojí Batmana který prostě temný být musí protože je prostě takový.. Pokud bereme toho komiksového od osmdesátych let a filmového bez Schumachera.. Ale co zbytek? Jakože bvs? V čem je temnější než civil war? Možná mos ukázal vážnějšího supermana.. Ale zbytek? Ssq, shazam, ww a aquaman? No taaak v čem je to vážnější než filmy mcu? Jediné kde snad DC skutečně vede s přehledem jsou animaky..

    Snad jediný skutečně vážnější dospelejsi DC komiks od new 52 je dle mě White knight.. Metal je spíš takový zajímavý ale nepřijde mi jako něco dospělého.. Teď možná Damned.. Doomsday clock jsem přestal číst po dvou číslech ale v čem je to dospělé protože to navazuje na 30 let starý komiks a nyní to parazituje na pláštěnkach DC? Možná to někdy doctu tak uvidím ale nechám se poučit...
  • Lenny
    "Marvel NOW je celý ovlivněný filmama a mířící na dětský mainstream publikum"
    A proto jsou hlavní řadou Marvelu NOW Avengers/New Avengers od Hickaman, který děcka nemaj šanci pochopit a kde hrdinové ničí planety a dělají celkově sviňárny. ;-) Když chceš vyzrálost, namátkou mě napadá Coatesův Black Panther co hodně řeší politickou situaci v Africe nebo Spencerův Hydra Cap (opět pro děti a ovlivněn filmem, že?).

    Vždycky záleží na autorovi a na tom, jaký má editor koule (viz Immortal Hulk). Obě vydavatelství mají zábavný teen komiksy a obě vážný věci.
  • Spacecore
    Fimi: Tak ty jsi dost neutrální, já to hodnotím fakt subjektivně. Preferoval jsem Marvel od dětství až po pubertu a DC mi přišlo komplikovaný. Teď jsem DCčkář a Marvel si přečtu sporadicky. Jasně, bylo tu Marvel MAX, Marvel zombies, 80s a 90s Marvelovky měli dospělejší tóny (McFarlanův Spider-man etc), ale když bych se oprostil od speciálních řad, tak superhrdinský DC bylo vždy o kus vyzrálejší. Už jen z principu toho, že tu byli první a v 60s to Marvel refreshnul a dal těm komiksům lehčí, víc nadhledovější a možná zajímavější kontrast.

    Každopádně New 52 je podle mě dost dospělý (Batman, Superman, Wonder Woman). Rebirth ne no, tam to tlačej všelijak a nejsem vůbec s výsledkem spokojenej, ale zase to vyvažujou nový řady Justice league, Doomsday clock apod. Kdykoli si ale v knihovně půjčím nový Marvel (Avengers, Spider-Man cokoli), tak je to prostě dost teenagerovský, užvaněný, chce to být vtipný a prostě i to Marvel NOW je celý ovlivněný filmama a mířící na dětský mainstream publikum, zatímco DC tlačí další krize a ty věci jsou dost složitý někdy.

    Nevím no, o nic jako nejde, vše se odvíjí od trhu a ty dvě nakladatelství se musejí lišit a vidíš to i na filmech (tam je DC zas temný a vážný až moc) a animáčích (tam je Marvel striktně pro děti, zatímco DC dává rating 18+ a mimoto vydává různý lego, teen titans a dc super holky věci). Musíš uznat, že nejsem jedinej, kdo to takle vidí.
  • Fimi
    Spacecore no chápu tě ale absolutně nesouhlasím nicméně to respektuji... Mně přijde poslední dobou když se bavím s někým tak řekne že DC je pro dospělé a marvel pro děti protože watchmen, vendetta, sandman swamp thing a pak z nich vyleze že to ani nečetli a že vůbec komiksy nečtou ale žijí v tom že se to obecně říká jelikož před 30 lety vyšlo pár dospělých řad a tak najednou dostalo DC punc komiksy pro dospělé...

    Zajímavé, třeba na rebirthu, new 52 mi nic dospělého nepřijde, ani na Metalu třeba Teda pokud něco z poslední doby... Přijde mi to stejné... Nebo v. Em je cokoliv od rebirthu dospelejsi ez třeba immortal hulk, venom nebo gog od Catese, liga dospelejsi než Avengers... Nevím no, ale respektuji to... Samozřejmě že vertigo z DC dělalo trochu něco jiného ale to je bokem, však i marvel vydává věci bokem jako adaptace Kinga Temná věž a Svědectví, star wars... Jinak někdy v 80 nebo 90 letech marvel dělal nějaké marvel horors a to vypada moc pěkně o tom by ti něco řekl Darth Raelchi který to má.. Nebo možná Lenny

    Valiant je super můžu jen doporučit, za mě nejlepší superhero univerzum
  • Spacecore
    Fimi: hele, rval jsem si do hlavy deset let Marvel komiksy, deset let DC, můj dojem je, že DC je dospělejší (už jen když si k tomu připočteš Vertigo), je to dojem. Když teď čtu nový Marvelovky, přijde mi, že cílí hlavně na mladší publikum, zatímco nový DC cílí na starý fandy a dospělý. Je to jen můj dojem, absolutně neanalytickej jo? Proto říkám vibe, vibe cítíš.

    O Valiantu vím, něco jsem četl a udělali nedávno jakýsi restart, tak jsem si to dal do seznamu věcí, do kterých se určitě pustím. Jednou.

    Mluvil jsem spíš o tom, že mě mrzí, že tak skvělej komiks jako tenhle má tady 2.8 hodnocení a pak důzní Deadpoolové, Spider-mani, Rocketové, Thanosové pro děti etc mají mnohem víc, přesto, že na mě působí příliš infantilně. Dávám to za vinu tomu, že je Marvel obecně populárnější a tedy stravitelnější pro většinu.
  • Fimi
    Spacecore,, teen vibe, který nabízel, nabízí a bude nabízet Marvel" vždyť DC nabízí naprosto stejný teen vibe jako Marvel, nabízel a bude nabízet... Nebo v čem je to DC tak dospělé? V superpets? Plasticman? Superhrdinky? Harley? Teen Titans go? Teen Titans? Jen nyní nově DC otevřelo divizi DC Young adult a DC pro děti hned vedle DC klasického
    mainstreamu pláštěnek.
    Takže i DC bude teen vibe, ať to znamená cokoliv,

    Zkus komiksy valiantu, to je jiná superhero liga
Četl/a (56)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Fox01, Georgíno J., hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, malylada, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, ondra kenway, opytz, Paldini, PeNNy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(177)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, Kareru, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, deadpool, delsemela, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Maty48, Premek, Sebastian the wise
Shání (1)
suricattaontheway
Nabízí (1)
Al0f0k