Hawkman: Nekonečný let (Původně vycházelo od května do října 2002)
Prožil stovky životů, jeho duše se znovu a znovu reinkarnovala. Navěky mu bylo souzeno znovu se shledávat se svou pravou láskou. Tedy, až doteď...
Spřížněná duše prince Khufua se reinkarnovala v těle Kendry Saundersové, rovněž známé jako Hawkgirl. Jenže Kendra nemá žádné vzpomínky na své předchozí životy a velmi jasně dává najevo, že nechce s Hawkmanem nic mít.
Sledujte příběh dvou osudem stíhaných hrdinů, kteří rozplétají záhady tajuplného jižanského městečka St. Roch, cestují do exotických zemí a bojují se stvořeními a padouchy ze starodávných i nových mýtů.

Flash Comics #1 (Původně vyšlo v lednu 1940)
Prince Khufua a jeho milovanou Shieru zabil kdysi dávno princův nepřítel, Hath-Set. Umírající Khufu složí přísahu, že se bude reinkarnovat, dokud se nepomstí. Poté, co se znovuzrodí jako sběratel zbraní Carter Hall, musí najít svou spřízněnou duši a porazit svého nepřítele.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Hawkman (Vol. 4) #1-6, Hawkman Secret Files and Origins a Flash Comics #1


Scénář
Gardner Fox, Geoff Johns, James Robinson
Art
Patrick Gleason, Rags Morales, Dennis Neville
Ink
Christian Alamy, Michael (Mike) Bair Hernandez (Mike Bair)
Barvy
John Kalisz
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-139-2 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-139-2 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
570 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Hawkman: Endless Flight (DC Comics, 1940, 2002)
  • tom173
    V rámci žánru je tohle úplně v pohodě příběh o dvojici hrdinů hledajících vrahy rodičů Hawkgirl. Jenom je strašná škoda že tu nedostaneme celý příběh a působí to tak neúplně a předčasně ukončené. Jako představení charakteru Hawkmana je to fajn, jsem asi v menšině, ale mě byl sympatický a jsem rád že v kompletu vychází alespoň něco o hrdinech JSA.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.9.2019 15:15DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    Tak čekal jsem hrůzu, i podle komentářů, ale nakonec to nebylo nijak zvlášť otřesné, jak jsem se obával. Takhle, je to klasický DC-čkovský mainstream a kresba je prostě zaměnitelná (v DC komiksech té doby), přesto je to čitelné a rozpoznatelné v průběhu čtení. Kresba není rušivá, vyjma toho Showcase sešitu, ten byl otřesnej. Logika věci a nějaká mytologie postavy a zasazení do DC univerza by pravda mohlo být trochu lepší, když už jedeme od jedničky, ale šlo to. Naštěstí se to v průběhu napravovalo. Krom jediné maličkosti v Bitevním světě - trochu jsem se ztrácel, jak se tam dostalo a to vše kolem, tak mě to bavilo a četlo se to hezky. Až ty poslední sešity mě moc nebraly, ale aspoň odsýpaly. Green Arrow tam byl zbytečný a postrádal mi tam jakoukoliv logiku. Takhle se mohli tvůrci víc zabývat hlavními postavami a propojením Hawkmana a Hawkgirl. Celkově to vnímám jako slušný a poctivý mainstreamový komiks, který není terno, ale za to se dobře čte a odsýpá s respektem k reáliím našeho světa a DC univerza. Za mě 4 hvězdy.
    PS: origin story je jak z prdele a větší otřes jsem si myslel, že už nikdy číst nebudu. Bohužel se nestalo. Zaplaťpánbu za retconning.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 70: Hawkman – Nekonečný let" představuje postavu Hawkmana jako takovou, která není nijak výrazně zajímavá, kromě toho, že je arogantní a protivná. Má akční příběhy, které ale jsou propojeny trochu násilně, protože scenárista chtěl mít něco různorodého, ale přitom nemyslel na to, že by to mělo nějak držet jako celek. Nedrží. Příběh s Green Arrowem je pak jen takovou prohnilou třešinkou, protože tam celkově nezapadá. Člověk si říkal, proč tam byl vlastně Hawkman potřeba. Green Arrow by ten případ hravě zvládl sám. Takže nezbývá než uvažovat o tom, že šlo jen o snahu nějak zvýšit prodeje. Geoff Johns z mého pohledu jen potvrdil, že má sice skvělé znalosti o DC Universe anebo je skvělý v oblasti rešerší ale jeho příběhy mě prostě nebaví, nic mi neříkají. nechá nás naskočit do existujících postav, ale vrací se k jejich originu, ale ani v jednom případě nepředvádí něco, co by bylo zapamatovatelné nebo nějak zajímavé. Po tomhle už bych ani Hawkmanovi nechtěl dát další šanci.
  • Spacecore
    Příběhy Hawkmana a Hawkgirl jsou obecně dost zapeklité a složité a Johns tady dostal nelehký úkol trochu ten spletenec rozplést, což se podařilo a je to zdařilý start nové série, ale nepřináší nic světoborného. Je to dobrý upevnění status quo a zábavná jednohubka.
  • hroubek
    Chtělo by to více, takovýchto komiksů v DCKK. Je fajn, že v sérii vychází ty spoustu kvalitních a zásadních příběhů s Batmanem a Supermanem, ale čas od času vůbec neuškodí se seznámit s nějakým jiným hrdinou, jako je třeba Hawkman. Geoff Johns napsal dost slušný příběh, který nenudí a na seznámí s postavou funguje velmi dobře. Příběh je zábavný, pořád se v něm něco děje, ale pořádně se rozjede až s příchodem Smaragdového lučišníka, protože ten je jediný schopný říci Hawkmanovi, že by měl zkusit trochu jiný přístup k životu. A během těchto momentů mnohem lépe pochopíme čím si Hawkman prošel a proč se chová, tak jak se chová. Škoda, že toho není více. Hawkman je dobrý komiks a určitě neurazí.
  • rewkon
    Mně se kresba líbila asi mám divný vkus bohužel příběh je součástí něčeho většího tak to hlavní pozadí příběhu je nám k prdu ,ale jinak jsem si asi nejvíce užil tu část s Arrowem.
  • Cinema Ranger
    Typický Johns + hrozná kresba = Blbost. 45%
  • cyboy
    Divnofigura Hawkmana v kombinaci s Johnsem je zcela dle ocekavani recept na paradni prus...
    40%
27197
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.8.2019 11:39DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    Docela mě i zajímá Batman/Huntress co avizují. Batman/Superman znám a zkusím - díky za tip. A Flashpoint fakt chci! Na ten se těším už dlouho.
  • lantan1
    Na tohle jsem se těšil, jelikož o Hawkmanovi skoro nic nevím. Sice se o jeho originu něco dozvíme, ale většina komiksu je opravdu jen nudná mlátička. Ale kresba je fajn. Nic přelomového.
  • rewkon
    Darth Raelchi tohle zas na koupi tak nestojí mně to nenadchlo ani neurazilo takový klasický komiks následující dva DC co vyjdou stojí za koupi Batman/Superman torment a Flashpoint.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.8.2019 19:56DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    No právě, to je ten problém. Johnse nějak beru, ale to co u nás vylezlo není zrovna to, z čeho si sednu na zadek a to co doporučuje FImi trochu znám a má taky recht. Jinak díky moc pánové za trochu osvětlení. Mám toho doma mraky, co čeká na přečtení - Fimi potvrdí - a potřebuju občas popostrčit a vyloženě neztrácet čas něčím, bez čeho se ve finále obejdu.
    Pokud jste nečetli Hawkworld, tak si to zkuste sehnat. Je to z roku 1989 tuším a má to super kresbu ve třech boocích od Tima Trumana.
  • cyboy
    Fimi: :) :) Ja jsem ale deb... Me uz ty slaboty uplne splyvaj.
  • Fimi
    Cyboy Dc, nikoliv Marvel...
  • cyboy
    Dart Raelchi: S Hawkmanem to mam fakt slozity. 1. povazuju ho za anorganickou figuru, ktera do Marvel univerza proste nezapada, 2. prakticky ho neznam, maximalne z tech steku, ktere ruzne po komiksech mel, 3. cela koncepce te postavy mi prijde vyslovene divna.
    Jako trochu blizsi seznameni s postavou je ten komiks asi v poradku, ale to proste nedokaze vyvazit vyslovene slaby scenar a Johnsovy obvykle kejkle, i kdyz tady se jeste relativne drzi na uzde.
    Nechci nikomu brat jeho nazor, ani polemizovat o tom, co se mu libi, ale fakt je, ze Johnse soupli jako kreativni dohled nad filmama, pote co jim doslo, ze Snyder je tahne z prusvihu do prusvihu. No a zpetne videno, je potreba rict, ze filmy pod Snyderem alespon trochu davaly smysl (i kdyz ho nedavaly). Protoze treba Aquaman je neco, co jsem mel problem dokoukat, tam se uplne rezignovalo na fyzikalni zakony a logiku. Ale je mi jasne, ze jsem se svym nazorem v mensine. Holt jdu po pribehu a ze probihaji velkolepe digiorgie na me dojem neudela, pokud zbytek nedava smysl. Kazdopadne to mam s Johnsem opacne nez Fimi - sice ho taky povazuju za "superhero mainstream autora", ale jinak si myslim ze obcas napise neco dobreho a zbytek jsou sr...
    Vzhledem k tomu, ze Hawkmana mas nacteneho, muzes myslim tuhle knihu klidne vynechat.
  • Spacecore
    Geoff JE jeden z nejlepších mainstreamových autorů posledních pětadvaceti let a právě proto dostal takový post v DC. To, že jeho nejlepší věci u nás doposud vydané nebyly, to není jeho chyba. A nečetl jsem od něj nikdy nic slabýho. Něco, co by šlo zaměnit s někým jiným jo, ale nikdy nepadá pod průměr.
  • Fimi
    Já beru Geoffa jako nejlepšího superhero mainstream autora... samozřejmě místy napíše sračku, ale jeho Green Lantern New 52 je jeden z nejlepších superhero komiksů
  • Azalin
    Pro mě Geoff Johns = STOP.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2019 21:57DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    Prosím o názory PRO a PROTI: mám do toho jít? Z nějakého důvodu jsem se na to těšil, ale když čtu dole cyboye, tak nevím nevím. Většinou máme podobný vkus a názorově se moc nelišíme. Do toho jsem četl skvělou třídílnou minisérii HAWKWORLD a ta byla přímo famózní. Nějaká žiju v tom, že příběhy kolem Hawkmana a Hawkgirl jsou prostě super. Díky předem!
Četl/a (56)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Fox01, Georgíno J., hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Lukis89, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, NecRoman, Negan, ondra kenway, Paldini, PeNNy, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(179)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, Kareru, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Lukis89, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, mcezik, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Piros0013, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, saja, Sajmon, Schirru, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
deadpool, delsemela, dvoracekpetr1, Maty48, Premek, Sebastian the wise