Alternativní obálka
Alternativní obálka
Ukázka č.1

+ 2 další ukázky

Koupit
Komiksová detektivka z divadelního prostředí, kde není nouze o podezřelé. Na tuhle premiéru komisař Oulibský hned tak nezapomene. Jeden z herců umírá na jevišti a brzy je jasné, že to byla vražda. Detektiv se pouští na těžkou cestu bludištěm otazníků. Jak se vyznat ve složité síti vztahů v zákulisí? Snad mu v tom pomůže jeho statečná žena, divadelní kritička Dita…

V roce 2014 vyšlo také ve francouzštině pod názvem Sortie des artistes a v roce 2015 v maďarštině pod názvem Löttek az elöadásnak viz. alternativní obálka.

Scénář
Lucie Lomová
Art
Lucie Lomová
Obálka
Lucie Lomová
Lettering
Lucie Lomová
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-87260-62-3 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
240 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
310 g
Stran
90
Cena
199 Kč
  • faster86
    faster8622.5.2022 09:09Na odstřel
    jako jo, nějaký nápad to má, provedení je OK, taková neakční "to je vražda, napsala"
  • trudoš
    trudoš editor6.8.2020 07:52Na odstřel
    Úsměvné dílko, jehož jedinou vadou na kráse je to, že se až příliš nevyhraněně pohybuje na pomezí grotesky a vážné detektivky. Legrace působí trošku strojeně, než aby se člověk jednoznačně přiklonil k první variantě, ale zároveň je to dějově hrozně naivní, takže brát komiks jako seriózní pokus o kriminálku nejde. Což ještě podtrhuje kresba Lucie Lomové, která u mě už navždy zůstane synonymem pro Anču a Pepíka. A právě její ztvárnění mezilidských vztahů v reálném životě k dobrodružným příhodám zmiňovaných myšek vyzněním moc daleko nemá.
    Koncepce zápletky je ovšem povedená, tenhle způsob vyšetřování já rád. Snad jen finální rozřešení působí zbytečně melodramaticky, ale to počítám, že byl v rámci stylizace i autorský záměr. Celkově tak musím počin hodnotit kladně, protože tu hodinu čtení jsem si užil se vším všudy, až je skoro škoda, že se výtvarnice neodvážila zajít trochu dál a nepředstavila čtenářům něco komplexnějšího. Tohle jsou právě ty případy, kdy by mi víc stránek vůbec nevadilo.
  • Netorack
    Netorack27.11.2019 09:47Na odstřel
    Je to taková jednohubka na možná 30 minut, ale zaujala mě, má zajímavou černobílou atmosféru (nebýt těch mobilů a cesty do Ameriky, klidně se to mohlo odehrávat v 70. letech jako černobílá televizní detektivka) a přečetl jsem si ji rád. Je to úplně něco jiného, než co se obvykle v komiksu vyskytuje, což oceňuji. Můj dojem ze samotného komiksu je na čtyři hvězdy, přidávám jednu bonusovou navíc za poměrně originální téma, prostředí a vůbec odvážný počin.
  • nfo
    nfo23.1.2019 18:51Na odstřel
    Prekvapive velice sympaticka ceska detektivka od ceske autorky. V zaveru je dej pribehu ponekud prekotny, ale celkove me toto dilko velice prijemne prekvapilo. Samotna cernobila kresba neni ke skode. Scenar uveritelny, cte se to s lehkosti, klidne na rozdil od jinych komixu bych se nebal mit toto v hardcover verzi. Za me 90%.
  • Carlita
    Carlita21.1.2017 19:29Na odstřel
    Na odstřel od Lucie Lomové je divadelní komiksovou detektivkou. Pro mě je to ale hlavně Anča a Pepík bez myší, takže polovina kouzla je pryč a zbyli jen nudní divadelníci. Detektivka je fajn, ale není to nic objevného. Komiks na ukrácení volné chvíle, ale nic, co by si člověk měl potřebu koupit. Zvlášť když víte, že Lucie Lomová je autorkou třeba výborného komiksu Divoši. No a kdo by zapomněl na Čtyřlístek?!
  • choze
    choze22.7.2016 08:35Na odstřel
    Detektivka z uměleckého prostředí a vražda s uměním přímou související, to je podle mého gusta a tahle se docela povedla. Spíš než nepříliš sympatická "kritička" Dita (pardon, ale jak neprofesionálněji se kritik může zachovat, než že recenzuje něco, co neviděl?), která dominuje obálce a příběh s ní začíná, je hlavní postavou - co do propůjčeného prostoru - její manžel, naopak schopný a sympatický detektiv Oulibský, byť Dita to na konci celé rozsekne. Právě postavy by mohly být výraznější, zajímavější, ale líbila se mi vrahova backstory, byť to SPOJLER - že vraždil, aniž by věděl, že je Vavrys v blázinci, mi přišlo poněkud hloupé.

    Drekorian: Těmi typickými nagelovanými jinochy myslíš Poirota a Holmese?
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš23.1.2016 17:51Na odstřel
    Příjemná jednohubka, o které ale pochybuji, že se k ní ještě někdy vrátím. Lomová ze začátku knihy nastíní sympatický šrumec - postavy se rychle střídají, pořád někdo někam pospíchá a je z komiksu cítit takové zvláštní napětí. Bohužel to je nejlepší část knihy a postupně směřujeme až k antikataklyzmatickému konci. Autorka se drží žánru zuby nehty, nijak nevybočuje z předdefinovaných struktur, takže víte, že detektiv samozřejmě neodhalí vraha napoprvé ani napodruhé, ale vrah se objeví až poté, co se nejokatější kandidáti ukázali nevinní. Kresba je pěkná, ale ničím nepřekvapuje. Scénáristicky je zajímavé, že hlavní postavy už jsou vesměs všechny v letech oproti typickým nagelovaným jinochům, o kterých můžeme číst obvykle. Dohromady pěkný průměr.
  • baatcha
    baatcha3.10.2014 18:16Na odstřel
    Tomuhle dílu Lucie Lomové by rozhodně prospělo mnohem víc noirové atmosféry. Člověka to napíná, napíná, hned na začátek tu máme i nějaký detailní záběr průstřelu mozku, jenže poslední třetina děje, kdy se příběh změní v béčkový akční film, to hodně pokazí. Autorka neudrží těžký kalibr, který nasadila na začátku a slibný příběh se rozplizne... A přitom to mohlo být takové dokonalé, řekl bych až majorzemanovské dílko.
  • kaylin
    kaylin25.6.2014 16:05Na odstřel
    Lucie Lomová nezaujme jen příběhem a jeho vystavěním, ale i samotným pojetím, které je celkem vážné, ale sem tam na vás probleskne takový ladný, lehký humor, který vás dostane. Nejsou to vyloženě vtipy, u kterých se budete tlemit, ale příběh je příjemně odlehčený, laskavý. Prostě humor, který podtrhává celý příběh, jenž se postupně mění v celkem drsný a nechybí mu napětí. Tohle je jeden z těch komiksů, které budete celkem snadno vnímat jako film nebo jako díl nějakého televizního detektivního seriálu. Tomu ještě dopomáhá černobílá. Já jsem místy měl pocit, že "Na odstřel" je nějaký starší detektivní kousek, který běžel na České televizi někdy v neděli odpoledne. Je to takové příjemně nostalgické, což je podrženo ještě osobou vypravěče. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/666-na-odstrel-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3.2014 23:28Na odstřel
    Komiksových detektivek (navíc v českém prostředí) není tolik (nebo mě míjí, nebo si je nepamatuji). Tohle je takové sympatické dílko, které je typicky české a "lomovské". Napětí je přiměřené, akce více než umírněná, dialogy striktně seriózní, cesta za vrahem celkem přímočará. Příjemná odpočinková četba:-)

    Celkový dojem: 70%
614184