Jáchym i jeho rodiče žili šťastně v údolí ukrytém mezi horami. Jenomže pak se objevily stíny, a nic už nebylo jako dřív. Temná hrozba byla vyslovena: můžou jen utéct, nebo se podřídit.
Vydejte se na podivuhodnou cestu, cestu nebezpečnou i dojemnou zároveň.

Pedrosův komiks Tři stíny byl v roce 2009 nominován na prestižní americkou cenu Will Eisner Award v kategorii grafický román.

Scénář
Cyril Pedrosa
Art
Cyril Pedrosa
Obálka
Cyril Pedrosa
Překlad
Tomáš Chlud, Václav Najman
ISBN/ISSN
978-80-904234-4-2 (Tomáš Chlud - Sýpka)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 230 mm
Tisk
černobílý
Váha
702 g
Stran
270
Cena
320 Kč
Originál
Trois Ombres ()
  • Alfi
    Alfi16.9.2023 09:03Tři stíny
    Ide o veľmi jednoduchú alegóriu, pri čítaní ktorej, ak si na začiatku tipnete "toto bude o tom a tom" tak uhádnete. Mohlo by to byť stále fajn, kresba sa mi páčila, začiatok bol fajn, koniec bol fajn ale stred na lodi bol fakt WTF.
    Vadil mi papier, ktorý je hrubý a neohybný a ťažko sa v knihe listovalo bez rozlámania chrbta.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.7.2021 15:45Tři stíny
    Tohle byla fakt krávovina na entou. Naprosto nezáživné. Ztozožnění s postavami je na můj vkus násilné a účelové a prostě mě to nenadchlo ani nebavilo. Celý příběh mě absolutně nezajímal a už jsem se těšil až to zaklapnu. Tohle fakt ne. Kresba taky děs a ty změny stylu tomu vyloženě škodí.
  • choze
    choze27.1.2016 10:08Tři stíny
    Dojemný příběh v dynamické kresbě. Ne, že by mě to sejmulo, ale rozhodně fajn věc.
  • kaylin
    kaylin25.8.2015 07:44Tři stíny
    st dopadne, ale přitom je závěr takový, který očekávat nebudete a je ve svém podání nesmírně krásný. Finále je poetické, a i když to není klasické happy end, dá se o něm takto mluvit. Je to možná ještě něco víc. Tak nádherná kombinace šťastného a smutného konce, až vás to překvapí. I když jsou v příběhu - hlavně na cestě - některá trochu hluchá místa, nebo taková, která podle mě nemají až takový význam, i když jsou hodně rozkreslena, je komiks "Tři stíny" krásným zážitkem, který se vám s jiným komiksem nebude opakovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/987-tri-stiny-75.html
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 18:39Tři stíny
    Skvělá, děsně atmosfeŕická kresba. Příběh hořkej a těžkopádně doléhající na novopečeného rodiče (já). Poetika smíchaná se zlověstností. Jeden z nejlepších komiksů, co jsem četla, vlastně i jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla....
  • Norri
    Norri mecenáš5.7.2015 18:07Tři stíny
    Nevím, jak to mám hodnotit. Ač nejsem fanoušek černobílého komiksu, tak ta kresba je úžasná. Poselství je jistě také dobré, ale... Už dva dny to převracím v hlavě a pořád mi tam něco nesedí. Pořád mi něco uniká a nebo tam hledám něco, co tam není. A možná se v tom moc vrtám. Každopádně je to úžasný komiks a stojí za přečtení.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.5.2015 06:55Tři stíny
    Velice silný a jak píše invape dojemný příběh. A jak píše Kaluž, přes to temno a marnost, z toho radost ze života přímo cáká. Jelikož vše bylo řečeno, nemám co dodat. Snad jen, více takových!!
  • K-Os
    K-Os2.1.2013 13:35Tři stíny
    kresba se mi libi a skvele se hodi k pocatecnim radostnym casum i k temnemu pokracovani deje, ktery vyusti velmi uspokojive a ja osobne jsem cekal konec mnohem vic obycejnejsi a kycovity. mam tuhle knihu moc rad a znova si ji cas od casu listuju.
  • invape
    invape mecenáš30.11.2012 15:16Tři stíny
    dojemný a vynikající příběh o smíření se s nevyhnutelným
  • mart.in
    mart.in mecenáš8.11.2012 21:59Tři stíny
    Nějak mě to neoslovilo, ani příběh, ani kresba. Ale chápu, že někomu se to líbit může.
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.10.2012 16:05Tři stíny
    Hmmm, těžko se to hodnotí, je to podobně špatně stravitelné dílo jako třeba Habibi (jediná aspoň trošku podobná věc, která mě napadla). Jenže mi příliš nesedí kresba, no a příběh, o ten vlastně ani moc nejde, jde tady o určité řekněme poselství, které autorovi neupírám, ale na komiksovou knihu mi to připadá trošku málo..
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.1.2012 04:07Tři stíny
    „Vydržet a dál žít s radostí.“

    Hořké obrázkové čtení se sladkou tečkou. Všechen ten bol a marnost, které se tiše a neodvratně vkrádají do životů ústřední trojice, jsou sice neustále na periferii čtenářova vnímání, přesto, díky velice citlivému přístupu autora ke kresbě i scénáři, z komiksu vyzařuje ohromná radost ze života. Příběh o vyrovnání se ze ztrátou bližního je završen, pro někoho možná banálním, ale pro mě uspokojivým poselstvím. Až jsem měl na krajíčku. Já, takový Punisher, kurva. A ten lettering se vážně povedl.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko11.10.2011 12:18Tři stíny
    předvídatelné, občas zbytečně mudrlantské (!) a i když pedrosa není pure žabožrout, mají TŘI STÍNY znaky jejich školy. Na druhou stranu myšlenky a poselství příběhu jsou lidské způsobem mě blízkým; takže ve finále spokojenost
  • brkowycz
    brkowycz18.8.2011 09:06Tři stíny
    Hned ze začátku bych rád vyzdvihnul kresbu, která se mi hrozně líbila a výborně se hodí k tomuhle románu. Připomínalo mi to figurky z filmů "Nightmare before christmas" nebo "Mrtvá nevěsta". Takové vševystihující, ale nepřehnané karikatury.
    Co se příběhu týče, tak i z této strany jsem potěšen. Prostřední část, která jakoby "natahuje", se taková zdá být až zpětně, po dočtení celé knihy. Ale i tato prostřední část má své opodstatnění, když otec Luis říká, že je i na lodi stíny dohnali, což koresponduje se závěrečným poselstvím. To bych přirovnal k poselství filmu "Fontána". A protože je to můj oblíbený film, stal se oblíbeným i tento comics. Přijde mi, jako taková ta skrytá perla, u které většina váhá, jestli si jí přečte, ale když to udělá, tak spokojená.
  • flipflop
    flipflop17.2.2011 19:57Tři stíny
    Moc pěkný komiks s příjemnou kresbou a milým poselstvím.
  • yojimbo
    yojimbo6.2.2011 16:42Tři stíny
    Skvělou, kouzelnou kresbu tak trochu sráží scénář, který, ačkoliv má dobře našlápnuto, postupně ztrácí grády a je rozmělněn zbytečnými vedlejšími postavami a událostmi. Škoda, protože jednoduchá premisa příběhu byla skutečně slibná a hodně mě navnadila, tudíž následovalo lehké zklamání z promarněné příležitosti. Ale abych moc nehanil - Tři stíny jsou krásný komiks, rozhodně stojí za koupi!
  • mikki.maser
    mikki.maser2.2.2011 21:55Tři stíny
    souhlas s GWB
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.1.2011 12:00Tři stíny
    Není pro mě jednoduché, psát o tomhle dílku - jedna věc je však jistá, jedná se o velmi zajímavý komiks.
    První, co bych zmínil je kresba, která je dynamická, půvabná a hezká, místy až fantastická a krásná. Druhá věc, která se povedla, je navození atmosféry, která kombinuje zvláštním způsobem mysterióznost a roztomilost, a místy balancuje na rozhraní realističnosti a fantastičnosti. Horší je to s dějem, který přes slibnou zápletku opíše relativně srozumitelný oblouk, ale v prostřední části je někdy možná až zbytečně zdlouhavý. Díky kresbě a celkovému duchu, který Pedrosa umí navodit, se těším na případná další dílka...
2422431
Četl/a (49)
123peta, 2scha, Alfi, ben_bella, Černá Krysa, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, farnhajt, flipflop, flyboj, Fox01, Grrr, guseppe, james dixon, jd., jiskra, Kaluž, Kapis, kaylin, Kerbellos, Lachvos, Le Porello, Light, Lobok257, marek zigmund stanko, mart.in, Moyek, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, PAK, pechna, rajot, RR, RudyRod, Shpeckk, spagr, spekktrum, start05, trudoš, Ukko, Velkej šéf, VXP, yogi
(109)
ach, Afrodoman, Alfi, aphonia, Azalin, Azbest, BeeSee, ben_bella, blackJag, Bob, bourgeois, Braindead, BreakingAway, brkowycz, Černá Krysa, CSE_AC/DC, davidek, DAxik, DEmnoG, Dezodoo, discovery, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Dzoglik, farnhajt, filemon, flyboj, Fox01, Fréza, Golem, goodspeed, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Henry108, Hulik, hypermlok, invape, james dixon, jankie, jd., jiskra, Jokerka, K-Os, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, Kerbellos, Kjon, Lachvos, Le Porello, Lenny, Light, listr, Lobok257, M4rsellino, Mankin, Martin Buchal, Marvin, matohan, matrosh, merhyx, mikki.maser, monty.cl, Moyek, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mywiel, naut77, NecRoman, Nexis, Nightmare, noMster, Norri, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, RR, RudyRod, Saiffer, Shpeckk, shyANDROID, Skot, Slaine, sleepless, spagr, spekktrum, start05, strougy, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tombal, Tomek, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vlast0, wayhui, willis, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, zebedee
Chce (11)
cybern, delsemela, filosh, flynander, fusnix, James, Laik, normsko, nx, RomikTronik, sawtooth
Shání (1)
normsko
Nabízí (1)
BreakingAway