Ukázka
Ukázka
CIA si myslela, že se o ně postarala. Poté, co byli ve špatný čas na špatném místě a viděli více než měli, skončil jejich vrtulník v plamenech.
Clay, Puma, Jensen a Čokl – tým známý jako „Parchanti“ byl zrazen při jedné z tajných vládních operací svým nadřízeným důstojníkem Maxem. Parchanti, ale nečekaně přežili a nyní se vracejí a chtějí své životy zpět.
Svým posledním tahem Parchanti učinili přítrž ilegálnímu pohybu hotovosti svého bývalého zaměstnavatele CIA a aby měli pořád navrch, musejí dále riskovat – což znamená vypátrat Maxe, stínového agenta CIA, o jehož existenci nevědí ani mnozí zaměstnanci Agentury. Ale Max nechce být nalezen – nikým. A tak jak Parchanti sledují jeho těžce vypátratelné stopy na malinkatý ostrov Montserrat v Karibiku, zjišťují, kam až jeho vliv sahá a jak moc si chce své tajemství nechat pro sebe.

Scénář
Andy Diggle
Art
Shawn Martinbrough, Mark Simpson (Jock)
Ink
Shawn Martinbrough, Mark Simpson (Jock)
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Překlad
Kamil Bernášek
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-86839-51-6 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 235 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
199 Kč
Originál
The Losers 2: Double Down ()
Varianty
Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (paperback) (2010)
Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (pevna vazba) (2010)
  • karl173
    Nedalo mi to a ihned jsem se pustil do dalšího dílu. Zde se s hrdiny seznámíme trochu blíže, což je dobře. V prvním díle jsem měl občas trochu problém rozeznat, kdo je kdo, ale tady už jsem si zvykl. Trochu zde ubylo akce, která se rozjíždí spíše až ke konci. Děj je tentokrát více propletený a vlastně se na konci ani nerozmotá, což je blbé pro českého čtenáře, jelikož si zbytek už v češtině nepřečte.
    Kresba mi zde sedla skvěle a hlavně začátek má skvělé barvy.
    Je velká škoda, že to CC zařízlo. Rád bych v této sérii pokračoval, takže možná sáhnu po originále. Nicméně českému čtenáři bych doporučil přečíst si spíše jen první díl, jelikož v tomhle se zkrátka nic nevyřeší, ale spíš vás to donutí přemýšlet o koupi v AJ.
  • Norri
    Děj má spád a je nepředvídatelný. Kresbu jsem si už stihl oblíbit. Mám pocit, že potřebuju pokračování...
  • trudoš
    Rozdíl v kvalitě druhých dílů je u komiksů často rapidnější než u knih. První album musí zaujmout, takže je často našlapané od sklepa až po půdu. Naneštěstí druhé už jen má posouvat zápletku trochu dál, ale moc s ní nehýbat, protože se musí ještě trochu natáhnout, aby byla šance, že se prodá ještě třetí album, případně čtvrté atd.
    Tak nějak mi to přišlo i u Parchantů 2 - sice se jedná o příjemný akční komiks, ovšem se zápletkou se moc nepohne. Spíš je víc otázek položeno, než zodpovězeno. To však neznamená, že bych si tuhle klasickou nesuperhrdinskou týmovku neužil naplno. Je vtipná, nápaditá, akční a plná správně trhlých postav. Což podtrhuje i bezvadně padnoucí kresba.
  • luky.kuky10
    Sice jsem jako orvni videl film, ktery se mi hodne libil, ale tyhle dve knizky jsou pecka. Kresbu Jocka opravdu muzu, a pribeh je akcni a ma to hlavu a patu. Stejne jako u DMZ je i tady skoda ze nevyslo pokracovani.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš27.7.2015 17:24Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (paperback)
    Moc dobré pokračování jedničky. Asi založím nakladatelství jen proto, abych mohl dodělat zbytek... :-)
  • Netorack
    Velmi příjemné překvapení. Nečekal jsem vůbec nic a ono to nebylo špatné. Dokonce mě to nahlodalo k potenciální koupi zbytku série v angličtině. S kresbou jsem se musel chvíli sžívat, prvních deset stran jsem nebyl schopen poznat dva různé lidi od sebe, ale poddalo se to. Za peníze, za které se to dá sehnat, dobrý kup. Podruhé to asi číst nebudu, ale pobavilo.
  • choze
    Takový dietní mix Ennise a 100 nábojů. Ennise to připomene vojenskou a špionážní hantýrkou a storkami, co ze sebe postavy sypou, bohužel tomu chybí Ennisova osobitost-úchylnost, práce s postavami a humor. 100 nábojů to trochu evokuje kresbou (a postavou Aishi, což je taková Dizzy), ale stejně jako Diggle není Ennis, ani Jock není Risso. Hlavní problém jsem měl s postavami - když vám v týmovce není ani jedna postava sympatická, je to blbé. Akce je soustředěná až do druhé půlky knihy a i když její umístění na ostrov s aktivní sopkou bylo fajn, nic o čem bych psal domů a opět ve mě zanechalo pachuť pomyšlení, jak by se na ní vyřádil Ennis. Kolem a kolem, jako akční mainstream pro puboše, eventuelně pro odrostlejší na záchod dobré, ale žádný zázrak, který je tu podle mě hodně nadhodnocený.
  • rooty
    Oba dva díly parchantů jsou super akční a místy i velice vtipný nářez. Potom, co to oficiálně Comics centrum pustilo bych tímto chtěl vyzvat BBart, aby řadu převzalo, u nich by to určitě u ledu neskončilo.. tak snad se někdy dočkám.
  • Kaluž
    Takže, abych zjistil co je ten Max zač, musím zafinancovat vydavatele a zkoupit všemožné limitované edice než je stihnou rozkrást distributoři nebo objednat další paperback v originále. Hmm, cenová politika hovoří jasně. Je to trošku škoda, Kamilovi to překládání celkem šlo.
  • kaylin
    „Parchanti: Zdvojnásobení sázek“ je komiksem stále vtipným, který se nespokojí s jednoduchou akcí, ale rovnou do dění zapojí i aktivní sopku. Jockova kresba dál pokračuje v úspěšném pojetí tohoto komiksu, navíc je doplněna ještě o něco uhlazenější kresbou Shawna Martinbrougha, jenž se ujal první a druhé části této knihy. Jock se vrátil pro části ostatní – a ke všem samozřejmě dál kreslil obálky. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/41-parchanti-zdvojnasobeni-sazek-75.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.11.2012 20:11Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (pevna vazba)
    Hezky se to čte. Jako jednička. Dobrej akčňák se zajímavejma postavama. Nemám pocit, že to by to nějak převyšovalo lepší průměr, ale zase na druhou stranu si to asi celkem brzo přečtu znova....Trojku bych si klidně dal.
  • mart.in
    Pokračování nezklamalo, dostal sem přesně to, co sem chtěl. Jock je řízek!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2011 19:36Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (paperback)
    Dvojka opět skvělá, plná vtipů, akce... ale zdála se mi slabší. Jinak ubylo mých oblíbených citoslovcí oproti prvnímu dílu ("fudda, fudda", "whuppa, whuppa", "pok"...)
  • andywart
    Dej začína byť zaujímavejší a vyvstávajú nové otázniky...inak platí to, čo som spomínal u jedničky
  • Marv_DailyPlanet
  • Marv_DailyPlanet
  • Marv_DailyPlanet
    Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek jsou opravdu velmi podařeným komiksem, ale mě osobně se více líbíl díl první. To ale neznamená, že jsou špatným komiksem, právě naopak! Pokud se například kouknete na hodnocení ostatních čtenářů různě po internetu, většině se druhý díl líbí více než ten první. Já si ale stojím za svým a Parchanti ode mě dostávají 85%
  • Marv_DailyPlanet
    Parchanti#2: Zdvojnásobení sázek jsou opravdu velmi podařeným komiksem, ale mě osobně se více líbíl díl první. To ale neznamená, že jsou špatným komiksem, právě naopak! Pokud se například kouknete na hodnocení ostatních čtenářů různě po internetu, většině se druhý díl líbí více než ten první. Já si ale stojím za svým a Parchanti ode mě dostávají 85%
  • punisher
    Ještě lepší než téměř dokonalý první díl.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš30.12.2010 10:51Parchanti #2: Zdvojnásobení sázek (paperback)
    Trošku lituju, že jsem prvním parchantům dal plný počet, hold neuvážený krok nováčka při hodnocení. Protože dvojka jedničku jasně překonává... Scénář je mnohem nadupanější, kresba stále výborná. Opravdu skvěle rozjetá, která musí pobavit každého. Už se nemůžu dočkat dalších dílů. Víc jak 100% už dát nejde, takže už nemám dalších možností...
  • Kabukiman
    Ani chvilku jsem se u čtení nenudil.
  • Galupus
    Parádně rozjetá serie. první díl nahodil akčnější ražení, druhý konečně řádně prohlubuje problematiku spiknutí a přibližuje nám jednotlivé postavy. Už aby byla venku trojka.
  • matrosh
    Druhý díl parchantů vůbec nepolevuje a je vidět že Diggle to ma dobře promyšleno. Postavy oproti prvnímu dílu získali větší hloubku a jejich motivace jsou daleko hlubší. Celé směrovaní příběhu navíc slibuje být plné zajímavých zvratů.


  • matrosh
    Druhý díl parchantů vůbec nepolevuje a je vidět že Diggle to ma dobře promyšleno. Postavy oproti prvnímu dílu získali větší hloubku a jejich motivace jsou daleko hlubší. Celé směrovaní příběhu navíc slibuje být plné zajímavých zvratů.

  • The Genius
    Druhý díl Parchantů je opět jízda plná akce, hlášek a drsných vtípků tak, jak ji známe z minulého dílu. Druhému dílu se však podařilo něco, co tomu prvnímu ne - navnadil mě na pokračování. Teď jen doufat, že se rostoucí kvalita této série udrží.

    Více na http://mygenius.blog.cz/1011/parchanti-2-zdvojnasobeni-sazek
1947133
Četl/a (52)
2scha, alois13, bierce, calvin10, charvos, ComicBookGuy, crewni.konzerva, cyboy, daon, Dezodoo, Doctorow, Doncek4321, filosh, Final, guseppe, hromotlk, hypermlok, James, jankie, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Koci, Lachvos, Lobok257, luky.kuky10, mart.in, Mercurio, namdnas, Norri, oleav, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, punisher, robertsedmik, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, the.kasztan, Ukko, Walome, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(133)
2scha, adam.ra, alois13, andywart, Babany, bierce, blackJag, Blair, Bob, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, camper, Černá Krysa, choze, ComicBookGuy, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, daon, Dezodoo, disclose, Doncek4321, doophy, dracula, ebbe_voe, faster86, FatMonster, felis, filosh, Final, Galupus, Grebenda, grinder, guseppe, Hamichal, Hebled, hedgehog, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, James, jankie, Jestrab2, Jimbeam90, jiskra, Kabukiman, Kapis, karel, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kindanerd, KINIMODUS, Knuckless, Koci, komik.sx, koudak89, kybl, Leland, Lobok257, luky.kuky10, m.abrams, macomix, Majkl, markic, Marvin, Marv_DailyPlanet, matrosh, Mercurio, mikina, mikki.maser, monty.cl, morbn, Mrfko, mrkirby, mttra, namdnas, Netorack, Niaz, noMster, Norri, novass, Nyxxie, obitus, oleav, pacient, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, POLAKST, punisher, q, Qee, Ricarderon, robertsedmik, Ronik, Rowan, RudyRod, Saiffer, Salien, san, Schramm, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, sleepless, SpiderJerusalem, Spideyy, spot, StanleyHu, stanleystar, t0mas, tacmud, timek, tomasko33, Tominos, Toren, Ukko, Wiruss, xai, yogi, Zbysek2410, zdennanek, Zeebonk, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (1)
fusnix
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (5)
Fox01, karl173, oleav, pavel, san