• S4TW
    Je to zábavné, je to vtipné, je to akční, je to bláznivé, ale zároveň to je i chytré, respektive na to, aby člověk pochopil některé odkazy a narážky, tak musí znát dobře historii a kulturu USA (což bude nejspíš problém i u samotných amíků). Samozřejmě nečekejte nějaké psychedelické drama s neuvěřitelně rozvinutou psychologií postav a filozofování nad smyslem života. Tohle je Deadpool, ten má bavit a daří se mu to sakra dobře. Duggan & Posehn jsou ti praví, kdo by ho měli psát, umí chytrý humor, ale zároveň infantilní a bez zbytečných zábran. Navíc je podporuje úžasná Moorova kresba, která tomu dodává další vtipnou a akční nadstavbu. Akce běží od začátku do konce, je to akce plná krve, výbuchů, vnitřností a mrtvých prezidentů. Je cítit, že to je rozjezd série, takže nejede ještě na úplně plné obrátky, ale za mě je to velmi slušných 90%. Jediný nedostatek vidím v překladu, který občas zabíjí vtipy (četl jsem originál, kde jsem se bavil o něco víc). Samotná postava Deadpoola je prostě super a já ji žeru.
  • S4TW
    Hawkeye jsem vždy považoval jako takového Avengera do počtu a tenhle komiks mi ukázal proč. Je to asi nejhorším komiks, jaký jsem v rámci UKK a NHM četl. První sešit je neskutečný shit, který za svou pitomost zaslouží korunu, je to trapné, hloupé, postavy absolutně nefungují a vše doplňuje hnusná kresba. Druhý sešit je zase absolutně o ničem, nic se neděje, nic se nestane, jen se vymění členové Avengers, ale celé to proběhne absolutně bez emocí. Gruenwald je jednooký král mezi slepými, ale pořád je to příběhově podprůměr. Hakweye si mě ničím nezískal, naopak mě spíš otravoval a záporáci byli jeden velký vtip. Ty kostýmy, to je horší než maškarní v Jedličkově ústavu. Příběh se snaží působit vyspěle a originálně, ale vyznívá to tak nějak naprázdno. Naštěstí se to celkem rychle čte a za chvíli už ani nebudete moc vědět, o čem to bylo. Jediné, co mě na komiks bavilo byla Gruenwaldova kresba, která je prvotřídní.
  • S4TW
    Finále tohoto eventu na mě působí jaksi přeplácaně, respektive zmateně. Abych to uvedl na pravou míru, tak jsem se bavil, jelikož se jedná o slušnou dávku akce, která frčí od první do poslední stránky, ale myslím si, že takto zásadní událost by si zasloužila více prostoru. Každopádně pokud chcete pouze nějakou akci bez větší promyšlenosti, jděte do toho. Zakončení mě sice zklamalo a byl jsem na hraně mezi 3* a 4*, ale poslední sešit byl tak parádní, že 4* jsou jasné, výborná kresba, úžasně atmosférická se skvěle depresivními barvami. Navíc mi celá kniha dala větší smysl až po přečtení bonusu, takže 4* určitě ano.
  • S4TW
    Po delší době celomarvelovský event, který mě vážně bavil. I přes to, že se zatím jedná o úvod, který vyvrcholí v druhé knize, tak se jedná o skvělou akci. Zápletka vypadá zajímavě, především zapojení Asgarďanů tomu dává zajímavý rozměr. Postava Odina tu je kulervoucí. Super je také to, že se autoři nebojí lehce přitvrdit a tak utržená ruka nevadí. Kresba je výstižně dynamická a dodává bojovým a akčním scénám na "filmovosti", takže se cítíte chvílemi jak v kině. Je pravda, že samotné postavy nedostávají moc prostoru, ale jak jsem řekl, je to komiks především o velké a všepohlcující akci, která se povedla. Takový velký event samozřejmě zahrnuje spoustu přídavků, kterých se v CZ nedočkáme a tak někteří můžou být lehce dezorientovaní, ale já to zvládl i bez nich a fakt jsem se bavil. Zapojení klaďasů či postav na hraně do týmu padouchů, to už je jen taková ta třešnička, co dodává na dramatičnosti. První polovina 90%, ale mám trochu obavy, jak se povede ta druhá...
  • S4TW
    Opravdu velké množství textu, ovšem tentokrát se jedná o celkem zábavný a vtipný text. Je zde spousta hlášek, slušných dialogů a i zajímavých myšlenkových pochodů hlavního hrdiny. To kvůli čemu je tento díl v UKK se objeví až v posledním sešite (Konec Spider-Mana), což je obrovská škoda, jelikož se skutečně jedná o to nejlepší a kdyby zde kniha začínala, tak by to celé bylo možná ještě o něco lepší. Kniha se skládá z několika menších příběhů a jak už to tak bývá, tak některé jsou lepší, jiné horší. Co ovšem chybí, je nějaký slušný záporák, respektive slušně napsaný. Všichni na mě působili jako banda absolutních dementů... Naopak, co knihu táhne, je soukromý život Parkera, který mě bavil daleko víc, než samotný Spidey. Jeho problémy se vztahy, školou, rodinou, jsou opravdu chytlavé, čtivé a vtipné. Kresba se mi líbí víc, než Ditkova, přijde mi taková živější a akčnější. Navíc je tu Spidey více jako svalovec (ovšem ne přehnaně) a Peter méně jako absolutní šprt. Komiks je lepší nadprůměr, ale do dokonalosti, respektive k pěti hvězdám má ještě daleko.
  • S4TW
    Wolverine je postava, kterou opravdu můžu a zatím se mi líbil snad každý jeho příběh, který jsem v ČJ četl. Takže očekávání byla veliká. První sešit, kde se Wolverine utká s Hulkem je celkem povedený, příběhově to je nic moc, ale souboj Hulk vs. Wolverine, to je prostě paráda. Kresba je takový průměr té doby. Hlavní příběh s Mystique je ... no, nic moc. Je to takové o ničem, ničím mě to nechytlo, nezaujalo, ale vlastně ani nijak zvlášť nezklamalo, jelikož Wolverine prostě baví, ať už hláškami nebo když se pustí do všech hajzlů okolo. Bojové scény jsou parádní, prostředí, ve kterém je komiks zasazen mi také sedlo a díky tomu měl komiks slušnou atmosféru, ale příběhově to byla slabota. Každyý sešit opakoval to předešlé - Wolverine nejdřív hledá, pak najde, pronásleduje, dohoní, je bitva, Mystique unikne a zase od znova. Co je ovšem parádní, tak to jsou úseky z minulosti, kdy se Logan seznámil s Mystiqeu, kdyby byl celý komiks jen o tom, tak bych byl daleko víc spokojen. Na kresbu jsem si chvíli zvykal, ale postupně jsem jí přišel na chuť, nesnaží se sice být za každou cenu realistická, některé obličeje postav jsou trochu WTF, ale prostředí je pěkně vykreslené, to samé bitvy a navíc má prostě atmosféru. Celkově mám z komiksu pocit, že se jedná o lehčí nadprůměr, všechny UKK s Wolverinem byly lepší.
  • S4TW
    Skvělá série, ke které jsem řekl snad již všechnu chválu, která mě napadla. Tento díl je opět parádní. Sice se jedná o relativně poklidnější knihu, ale menší akcičky nám jsou dopřány, navíc porcování mrtváků tu samozřejmě nechybí. Co chybí na akci, to dohání postavy, jejich vztahy, psychologie a dialogy. A samozřejmě šílený Negan, který je fakt krutopřísný magor, ale já se do něj zamiloval
  • S4TW
    Spider-Man bývá často sázka na jistotu, ale o to víc se můžete spálit. Spider-Manův origin příběh považuji za jeden z nejlepších originů, co jsem u superhrdinů četl. Nový design kresby vypadá fajn, na jednu stranu zachovává kouzlo původní kresbu, na stranu druhou se mu povedlo kresbu zmodernizovat. Další příběh se Sinister Six je klasicky šedesátkově naivní, ale i přesto bych řekl, že se jedná o slušný příběh narvaný akcí a hlavně nám pěkně představí některé z hlavních nepřátel Spideyho. No a Straczynski? Z Návratu jsem byl u vytržení, naopak Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou mě hodně zklamalo. A tohle je zase Návrat! Výroční příběh je sice velmi mysteriózní a má v sobě spoustu prvků sci-fi a fantastiky, ale tohle u Spider-Mana nikdy nebyl problém. A Straczynski prostě umí psát velké příběhy. Objevuje se zde spousta známých hrdinů a padouchů, Peter si to musí uspořádat v hlavě, nechybí ani vyšší poselství a zásadní věci k zamyšlení. Samozřejmě vše prokládá skvělá akce. Poslední dva sešity jsou zase klidnější, více o Parkerovi samotném, ale i tohle je to, proč je tento hrdina tak oblíbený, jelikož jeho občanská totožnost je neméně zajímavá a čtivá. Vše doplňuje parádní Romitova kresba, která je jak ušitá na míru Spider-Manovi. Ty krkolomné pozice a zvláštní tvary k tomu prostě patří. Jednoduše skvělý komiks.
  • S4TW
    Od komiksu jsem dostal přesně to, co jsem očekával (což se nedá říct o filmu), ale ani o kousek víc. Je to prostě neskutečná akce bez zábran, kde skáčeme z jedné mely do druhé a vychutnáváme si přestřelky, pyromancii, trhání a bouchání hlav a všelijaké různé další masakry. Příběh sice nemá nějakou vyloženou hloubku, ale jsou tu motivy postav a kniha někam směřuje a vyvíjí se, což od tohohle stylu přesně vyžaduji. Je pravda, že se autor místy pokouší i o humor, který mu příliš nevychází, ale rozhodně to není tak násilné, jako tomu bylo třeba u filmu. Komiks je sice především o Deadshootovi a Harley (za což bychom měli poděkovat, jelikož jsou to výborné postavy), ale i ostatní dostávají svůj prostor, na kterém mají šanci se projevit a většina z nich si získala mé sympatie - King Shark, El Diablo a vlastně i třeba Boomerang. Postavy jednoduše fungují a vztahy mezi nimi jsou super, jelikož nikdy nevíte, co jeden druhému udělá. Slabší je kresba, která sice neurazí, ale ani nenadchne. Naopak fungují barvy, které podtrhují atmosféru a jsou správně DC temné, jako to mají fanoušci rádi. Ve finále jsem fakt spokojený, i když maximálně nadšený nejsem. Dostal jsem, co jsem chtěl, ale cítím, že tam je ještě nějaký prostor pro zlepšení. Skvělá akce.
  • S4TW
    Jako jo i ne. Na jednu stranu se jedná o příjemnou změnu oproti klasickým superhrdinským komiksům. Tato kniha má originální atmosféru, prostředí a postavy. Na stranu druhou je zde spousta nedodělaných nebo ne úplně povedených věcí. Tak třeba Jonah Hex mi nepřišel tak super, jak jsem čekal, ve finále se jedná o průměrného cowboye, který se objevuje v každém druhém westernovém filmu, to třeba takový Arkham je daleko zajímavější postava. Dále mi vadila určitá šablonovitost, kdy se objeví nějaká zločinecká skupina, která chce ovládnout město, hrdinové příběhu je odhalí, následně jsou zajati a následně se nějak vystřílí ven. Kniha se snaží být bad-ass a vtipná, ale funguje to tak napůl. Ale je pravda, že se určitě jedná o drsnější pojetí, než tomu je u většiny superhrdinských komiksů. Na kresbu si musíte chvíli zvykat, ale má něco do sebe, ale některé obličeje působí, jak z mangy. Špatné mi přišli barvy, které vůbec nepodtrhují atmosféru. Pokud se dále povede zlepšit několik nedostatků, tak to bude super série, zatím se jedná jen o příjemnou změnu a svižnou jízdu, ale žádný zázrak.
  • S4TW
    Celkově bych řekl, že se jedná o dobrý komiks, ale má velká ALE. Origin - je to super nápad, zatáhnout takto různé hrdiny pod jeden tým, zápletka je fakt dobře vymyšlená, navíc i použití Lokiho je ideální, ale na celém díle je cítit, že se to dělalo velmi na rychlo (to jsem poznal ještě před čtením bonusu) a nejvíc trpí kresba, která je snad nejhorší, jakou jsem u Kirbyho viděl. Hlavní příběh - opět se jedná o skvěle vykonstruovaný příběh s dobrou zápletkou, skvělými záporáky, vlastně i hlavní postavy fungují, ale nějak to celé na mě působí přeplácané. Prostě tento příběh dostalo moc málo stránek a celý tím trpí. Ale i tak je cítit vysoká kvalita, o které svědčí i využití tohoto příběhu pro film. Kresba Peréze mi moc nesedí, i když netvrdím, že není kvalitní. Ale opět na mě působí jaksi přeplácané a nepřehledně. Co je ovšem super na této knize, je to bonusový materiál. V žádném českém vydání jsem neviděl takhle skvělý, věcný, zajímavý, poutavý a rozšiřující bonus - už jen kvůli němu bych do knihy šel. Pár věcí, možná zásadních, možná drobností a jednalo by se o plný počet, takhle je to na hraně 3/4, ale za bonus...
  • S4TW
    Je obrovská škoda, že tak skvěle nakreslený komiks sráží slabší scénář. Po příběhové stránce mi přijde, že se jedná o hroznou slátaninu všeho možného. Je vidět, že se Steranko snažil do komiksu za každou cenu přinést něco nového a tak experimentuje nejen v kresbě, ale bohužel i ve scénáři. Tudíž se jedná o špionážní sci-fi fantasy hororovku řízlou humorem. Bohužel mi tato kombinace na Nicka Furyho moc nesedí. Ale pravdou je, že i přesto je scénář o dost lepší, než v první části. Fury je stravitelnější, postavy uvěřitelnější a dialogy chytřejší. Ale hlavním důvodem, proč si koupit tento komiks, je absolutně parádní kresba, která na tu dobu musela být něco neskutečného. Zde se experimentování absolutně vyplatilo. To, jak Steranko pracoval s panely, jak pracoval s kresbou a využíval všemožné věci (barvy, stínování, ale i využívání fotografií), to je opravdu luxus. Bohužel toto dílo sráží velmi slabý scénář, ale kresbou se jedná o nejlepší starší komiks v UKK.
  • S4TW
    Vezmu to krátce. Nick Fury je takový drsňák, že jsem měl několikrát chuť, aby mu konečně Strucker prohnal něco hlavou. To, že je superhrdina v ohrožení života a nějak se z toho dostane, to už je úděl tohoto žánru, ale když to je co pět stránek, tak už to je vyloženě vopruz! To předimenzované plánování nejen Struckera, ale i Furyho bylo až trapné. Oba vlastně všechny nečekané vývoje situací měli předem naplánované a jen záleželo na tom, který z nich vidí dál. Můj plán byl totiž to, že to bude přesně takhle a i když nevím, co tohle je, tak je to určitě bomba, která vás zničí – asi nějak takhle. Navíc je tenhle komiks až moc fantasy, sci-fi nebo já nevím co. Do špionážního dramatu to má daleko a futuristické sídlo Hydry mi přišlo vážně moc. Ale jinak má komiks celkem svižnou akci, spád a pořád se něco děje. Navíc Sterankova kresba je vážně vysoká kvalita a tento borec přinesl do komiksu spoustu inovativních věcí, o čemž se můžeme přesvědčit i zde. Aspoň kvůli kresbě to stojí za prolistování.
  • S4TW
    Já si myslím, že série Živí mrtví má pořád co nabídnout. Ano, je pravdou, že tvůrci jedou podle nějaké šablony, kdy nás chvilku jakoby uspávají, všechno se vyvíjí a vypadá to, že bude líp, ale pak přijde nějaká nečekaná (či čekaná) událost, který všechno rozes... a převrátí vzhůru nohama. Pak nastane řež a akce. A pak zase znovu. Mezi tím se řeší mezilidské vztahy. Ale faktem zůstává, že nám příběh má pořád co nabídnout a umí neustále překvapovat a šokovat, čehož je tento díl dobrým příkladem, jelikož scéna, při které to jeden ze skupiny schytá, je opravdu silná. Já naopak mám názor, že Kirkmanovi postavy jsou skvělé, uvěřitelné a neustále se vyvíjí. Na jednu stranu se chovají, jak bychom všichni čekali, na stranu druhou dokáží i překvapit něčím nečekaným. Tahle série si pořád drží velmi vysokou kvalitu, což je vzhledem k počtu čísel a tomu, že jí pořád píše jeden člověk, obdivuhodné. Postavy se vyvíjí, příběh se posouvá a akce také nechybí. Je to prostě super.
  • S4TW
    Podle názorů, které jsem na tento komiks četl, jsem ve vzduchu cítil průser, ovšem po přečtení musím říct, že tomu tak není. Ano, je pravda, že Deadpool má hned několik lepších (a možná i znatelně lepších) příběhů, ale i tak se jedná o zábavné, vtipné a originální dílo. Že nevíme, co je pravda a co si Deadpool vymýšlí? No a co? Vždyť je to postava, která ví, že je v komiksu. Po celou dobu čtení jsem měl potutelný úsměv na tváři, ale je pravda, že výbuch smíchu se nedostavil. I přesto mě komiks bavil a přišel mi vtipný a originální. Poslední číslo bylo super v tom, že se jednalo o přesný opak a byl nám naservírován lehce vážný a pochmurný díl. Dialogy, monology i promluvy ke čtenářům byly povedené. Samotná postava byla dobře napsána a i vedlejší pobavily. Jediným větším kamenem úrazu tohoto komiksu je jeho kresba, která mi vyloženě nesedla a navíc mi místy přišla odfláknutá. Sice se jedná o humorný styl kresby, ale řadím ji mezi podprůměrnou. Jsem velkým fandou Deadpoola a s čistým svědomím říkám, že mě tento komiks nezklamal.
  • S4TW
    Daredevil je jediná postava, jejíž příběhy mě v UKK vždy velmi bavily. A jelikož je Frank Miller můj oblíbenec, tak jsem nepochyboval, že budu s komiksem velmi spokojený. A světe div se, byl jsem. Ano, je pravda, že je scénář lehce nevyrovnaný a poslední dva sešity považuji za pouhý lehký nadprůměr, ale zbytek hodnotím jako skvělé kousky, které posunuly superhrdinský žánr mílovými kroky kupředu. Mám pocit, že velkou zásluhu na tom má Frank (a to mluvím o příběhu). Příběh je reálnější, vážnější a temnější, než tomu do té doby bylo. Odstranění té zbytečné a přehnané velkoleposti považuji za nejistý, ale velmi chytrý krok. Navíc je vše umocněné kresbou, která je úžasně inovativní, netradiční, zábavná, skvěle znázorňuje vnímání světa Murdockem a bojové scény mi přišly parádní. Je sice vidět, že se FM ještě hledal, ale I tak má kresba neskutečné kouzlo. Navíc postavy jako Octopus, Hulk, Urich, ale především Bullseye tomu všemu dodaly pořádné koule. Za lehkou nevyrovnanost scénáře bych strhl hvězdu, ale svou revolučností si komiks získal hvězdu zpět. Kousek, ke kterému se určitě nejednou vrátím!
  • S4TW
    Když nad tím tak přemýšlím, tak mě komiks opravdu bavil. Má to skvělé tempo, je to akční, zábavné a plné zvratů. Navíc to navazuje na důležité události, které se u Marvelu staly, což já osobně mám velmi rád. Na druhou stranu je vidět, proč jsem o Heinbergovi nikdy dřív neslyšel. Nápad je super, scénář je zajímavý, ale to zpracování místy hapruje. Postavy se z ničeho nic začnou chovat jako hovádka a to jen z toho důvodu, aby měl autor svůj velkolepý zvrat. Navíc si myslím, že na moderní komiksy je to přeplácané textem, i když celkem čtivým, ale i tak je tam celkem dost takových těch zbytečných vejšplechtů. I přesto si myslím, že po scénáristické stránce se jedná o čtivý a zábavný komiks, který nemálo lidí zabaví. Navíc mě se nové postavy líbily, především Wican je opravdu epic. S nastrčením homosexuálního vztahu problém nemám, naopak se jedná o zajímavé zpestření a myslím si, že v superhrdinském komiksu by to vždy působilo tak trochu násilně a účelově, zde to autor podal dobře. Co je opravdu parádní, tak to je kresba. Ať už se jedná o samotné postavy, bojové scény, detaily či zobrazení kouzel, tak je vidět kreslířův ohromný talent.
  • S4TW
    Mám to tak těsně mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Jelikož první dvě třetiny považuji za naprosto parádní. Líbí se mi ta údernost, rychlost, zábavnost a akčnost, která je poměrně dost oproštěna od tehdejšího zbytečného tlachání a popisování. Tohle všechno je díky pětistránkovému konceptu. Bohužel poslední třetina upadá do šedesátkové průměrnosti právě díky tomu, že se autoři rozhodli udělat delší příběh na pokračování, všechno začali okecávat a znudňovat. I tak si myslím, že se jedná o velmi nadprůměrný komiks ze šedesátých let, který má své kouzlo i v dnešní době. Využití severské mytologie je super (i když je velmi povrchní a nepřesné) a dodává dílu na zajímavosti, navíc i ta ukecanost najednou do toho všeho zapadá, protože takhle nějak by přeci mluvili Bohové, ne? Moderní háv kresbě velmi pomohl a absolutně mě utvrdil v tom, že Kirby byl PAN kreslíř, který by se neztratil ani v dnešní době. Bohužel, jak jsem už říkal, knize uškodila poslední třetina, proto jdu s hodnocením o stupeň níže.
  • S4TW
    Můj názor je, že tato série (potažmo kniha) měla začínat tam, kde začíná poslední sešit (#5). Jelikož to předtím není tajná špionážní akce, kterou nám anotace slibovala. Jedná se spíš o trochu jinou, akční superhrdinskou jízdu. Ano, píše to Brubaker, takže kvalita nechybí a fakt se to dobře čte, ale rozhodně to mohlo být ještě o dost lepší. Chybou je asi to, že se to najednou stranu chce tvářit jako Secret a na stranu druhou to pořád chce být Avengers. To jsou asi dvě věci, které úplně dohromady nejdou. Prostě Mars, konec vesmíru, Pozorovatelé a podobné Avengers kýče tomu škodí. Ale i tak se jedná o příjemné, oddechové čtení, které se přečte jedním hltem. Je fajn i využití méně obvyklých hrdinů. Navíc kresba je naprosto parádní (Deodato i ta v posledním sešitě). A poslední sešit je přesně to, co jsem od této série očekával. Jsem lehce zklamán, ale ne kvalitou, spíš směrem, který byl na začátku zvolen.
  • S4TW
    Opravdu se jedná o velkou bídu a to i pro fanoušky starších kousků. Tady ten komiks nezachraňuje vůbec nic, možná až na skvělou obálku Steranka. Ano, k Hulkovi patří, že se chová tak trochu bezhlavě a jako smyslu zbavený, ale že se tak chovají i všichni kolem něj? Tady prostě nic nedává smysl a pitomé číslo střídá ještě pitomější. Příběh skáče z jedné nesmyslné destinace do druhé, pitomého záporáka střídá ještě pitomější... a ono je to vlastně jedno, Hulk všechno a všechny stejně jen rozmlátí a půjde zase o dům dál. Jo, jsou komiksy, kde je tohle také, ale je to aspoň zábava a ne zdlouhavá nuda. Navíc tady to nezachrání ani kresba, neb se jedná snad o tu nejhorší, co se v UKK objevila. Severinová je zajímavá maximálně tím, že to byla jedna z prvních žen u komiksu, tím to ovšem končí. Kdo nečetl, tak ani nezačínejte. Odpad to úplně není, víc jak hvězdu si to zaslouží snad jen díky té parádní obálce Steranka a pár zajímavým akčním scénám, v UKK to ale být nemělo.
  • S4TW
    Musím říct, že jsem asi čekal víc. Komiks je jasně rozdělen do dvou částí. V první se rozklíčovává příběh s Thanosem. Tam mi jednoduše nesedí styl vyprávění, je to pro mě takové táhlé a místy nezáživné. Nápad dobrý, hlavní záporák Thanos vyloženě perfektní, vesmírné a psychedelické části také skvělé, ale celkově mi to nesedlo, nějak mi to nezapadlo do sebe a navíc konec je hrozně divný. Druhá část je něco úplně jiného. První grafický román Marvelu a ještě k tomu smrt jeho hrdiny. Navíc smrt pro superhrdinu velmi neobvyklá, na obyčejnou rakovinu. Ano, je to dojemné a hezky to hraje na emoce, ale místy to sklouzne k patosu. Každopádně to na mě moc emocionálně nepůsobilo, rozhodně jsem četl daleko silnější díla (a to mluvím o těch superhrdinských). Ale co je vážně úžasné, tak je kresba. Ta je parádní a navíc doplněna úžasnými barvami. Určitě se jedná o komiks, který bych doporučil a je to nadprůměrné dílo, ale má očekávání nebyla stoprocentně naplněna.
  • S4TW
    Půjdu asi proti davu, ale pro mě je čtivější Stan Lee než Jim Starlin. Asi to bude i trochu tím, že na tomto díle musel ještě spolupracovat s Friedrichem, což zapříčinilo trochu kostrbatější vyprávění. Naopak musím vyzdvihnout originální myšlenku a zápletku, která je kosmických rozměrů. Zde je vidět, v čem se autor cítí jako ryba ve vodě. Úplnou třešinkou je hlavní záporák, kterým je Thanos, tuto postavu řadím mezi své nejoblíbenější v rámci Marvelu, opravdu úžasný charakter. Zajímavá je i kresba, která podtrhuje kosmickou atmosféru. Slabší pasáže mi přišly ty, které se odehrávaly na Zemi (těch je bohužel víc), naopak ty v kosmu a ty, kde se autor zabývá filozofickými otázkami, jsou skvělé. Ve výsledku mi to přijde celé takové kostrbaté a nejspíš jsem od toho čekal o dost víc, ovšem mám pocit, že s druhým pokračováním přijde onen vrchol, tak uvidíme.
  • S4TW
    Neříkám, že se jedná o naprostou bombu, ale já byl hodně spokojený. Je to prostě Aaron, tady před příběhem dostává přednost celková atmosféra a hlavně jednotlivé postavy. Aaron je vůbec první, komu se povedlo napsat Cyclopse tak, abych ho nejen strávil, ale dokonce si ho oblíbil! To, jak tento autor dokáže pracovat s jednotlivými charaktery, v tom je dle mého nejlepší z nejlepších. Jasný, příběh místy pokulhává a silné pasáže střídají slabší, ale celkově to dílo funguje a splnilo to, co si vytyčilo, změnit svět X-Menů a vnést do něj něco zcela nového a nečekaného. Vše podpořila skvělá kresba, i když musím přiznat, že nemám rád, když se jednomu eventu věnuje takové množství kreslířů, pak si totiž nedokážu utvořit ucelený názor. Ale řekněme, že se jedná o silný nadprůměr a z 80% jsem kresbu vyloženě žral. Především bojové jedno a dvojstrany jsou oku líbivé (Cyclops vs. Sentinel je světová extratřída). Komiks je skvělý, ale asi není pro někoho, kdo vyhledává vyloženě příběhovou horskou dráhu a na atmosféru a postavy není tolik vysazen.
  • S4TW
    Skalpy si drží neskutečnou kvalitu již od své první knihy. Vlastně si myslím, že ta kvalita se od jedničky ještě o něco pozvedla. Tady prostě není nic špatně, všechno funguje, tak jak má a jak si to autoři představovali. Možná je pravda, že příběh hraje druhé housle, ale o ten v tomhle žánru přeci nejde. A i přesto si myslím, že i příběhově se jedná o světovou extratřídu. Ovšem gró této série je její atmosféra a postavy. Syrová, krutá, hnusná a nenávistná atmosféra. Zvrhlé, úchylné, ztroskotalé a zoufalé postavy. Možná si říkáte, že to nemůže fungovat, ale věřte, že funguje a oboje si oblíbíte, jak atmosféru, tak postavy. A kdyby nestačila mistrnost Aarona, tak tu je originální, skvělá, syrová, noirová a úžasně atmosférická kresba, kterou si nespletete s žádnou jinou. Říkal jsem si, že nemůže být nikdo lepší pro tuto sérii, než je Guéra, no, Furnóa mu značně šlape na paty. Můj názor je, že se jedná o současnou nejlepší sérii, která v ČR vychází. Jo, možná je ta násilnost a sexuálnost až přehnaná, ale o tom to přece je, tohle v tomto žánru chceme! Noir jako prase!
  • S4TW
    S4TW21.5.2016 14:59Ultimate Spider-Man - Venom
    Jednoduše musím říct, že Ultimate Spider-Man nedosahuje kvalit toho originálního. Možná jsem jen konzerva, ale v podstatě vše, co je zde originální a nově pojaté mi přijde slabší, než to původní. Celý koncept USM na mě působí, jako kdyby to bylo psané výhradně pro náctileté publikum. Ano, Ultimate Universe je možná temnější či syrovější, blíže tomu našemu skutečnému světu, ale i tak jsem měl pocit, že bych si dílo užil daleko více před deseti lety. Bendis rozhodně umí psát lépe. Navíc se zaměřuje především na Parkera (což je patnáctiletý klučina) než na Spideyho. Vše je daleko víc o psychologii postav a vztazích mezi nimi. Přeci jen velkou část příběhu se řeší pubertální problémy a vztahy. Navíc mě v tomto díle mrzelo, že Venom nedostal více prostoru a nebylo zde více akce, které by byl součástí. Co mě ovšem potěšilo, byla skvělá kresba Bagleyho, který dokonale vystihl atmosféru a zasazení příběhu. Z jeho postav čiší emoce a navíc skvěle zvládá i akční scény. Nad Spideym hůl nelámu, ale zázraky od něj už nečekám. Když si budu moct vybrat, raději sáhnu po tom šest-set-šestnáctkovém.
  • S4TW
    Pro mě celkem rozporuplné dílo. Ano, zase je to stará škola, takže klasická klišé a sáhodlouhé a zbytečné texty přeskočme a jednoduše ignorujme. Spíš mi vadí nevyrovnaná kvalita. První polovina komiksu je opravdu skvělá. Dokud píše Stan Lee, tak se jedná o kvalitní a zábavný komiks, eliminuje zbytečný text na tehdejší minimum a je celkem věcný. Scénář má spád a baví. Navíc ho doplňuje úžasný kreslíř Colan, který opravdu úžasně pracuje s mimikou, ale i jeho bojové a akční scény jsou na tehdejší nejvyšší úrovni. Poté komiks převezme dvojice Goodwin a Craig a kvalita komiksu jde rapidně dolu a to hlavně po té scénáristické stránce. Je vidět, že Stan byl pan scénárista. Největší kladem komiksu je samotná postava Iron Mana, která je prostě skvělá a zajímavá. Největší zápor vidím v již tradiční repetitivnosti. Iron Man nachází nového soupeře, chvíli spolu bojují, pak Iron Man vyčerpá své síly a je na pokraji smrti. Poté s vypětím všech sil síly znovu nabije a soupeře v opakovaném souboji porazí. A takhle to jde asi 5 krát za sebou. Jednoduše řečeno – první polovina komiksu je výborná, druhá polovina už začne nudit a navíc kvalitou se jedná o slabý průměr.
  • S4TW
    Bendis patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co současný Marvel má. Tento konkrétní komiks není vůbec špatný. Příběh funguje, scénář utíká, je bez zbytečných a nudných pasáží. Takový ten komiks, co dáte na jeden zátah. Navíc je skvělé, že se Bendis nebál a hojně využil fantasy prvky, což je v kombinaci s Iron Manem a Capem velice originální. Elfové, skřeti a draci, jo, to se mi líbilo. Vše doplňuje skvělá kresba Davise, který výborně zvládá bojové scény, ale i jeho krásná krajina Jotunheimu. No a ti dvojstrany? Lahoda a vizuální orgie. Co mi teda chybí? Vše na mě ve finále působí lehce béčkově. Nepochopte mě špatně, je to excelentní dílo, ale pořád to je béčko. Nic zásadního, převratného či epického. Bendis umí i daleko silnější věci. Ale i tak je to dílo, které jsem si užil a s chutí přečetl. A na můj vkus si kluci vjížděli do vlasů dost málo a v tomto se autor až moc krotil. Ale to, že Bendis a Davis jsou mistři svého oboru, to je zjevné.
  • S4TW
    Opravdová lahoda pro retromilce! Zatím jsem nečetl lepší superhrdinský komiks z éry 60. a 70. let, ba dokonce si dovolím tvrdit, že to je to nejlepší, co má dvojice Kirby & Lee ve své bibliografii. Chlapci byli továrnou na skvělé nápady a Kirbymu se povedlo vytvořit designy postav, které fungují dodnes. Ostatně je to i nejlepší komiks o FF, co u nás vyšel. To jsou prostě samé klady. A je to opravdu skvělý komiks! Pořád je to retro jako prase, ale tentokrát mi to přišlo daleko chytřejší, méně naivnější a i dialogy s monology nebyly tolik nic neříkající, jako u jiných děl z té éry. Jsou zde představeni takový velikáni jako Galactus, Silver Surfer či Inhumans. Děj má spád, nápady, dramatičnost a spoustu skvělých akčních scén. Kresba, prostě Kirby, nádherné scenérie, kvalitní souboje, no prostě lahoda pro oko retro fanouška. Jedná se asi o nejlepší reklamu superhrdinského komiksu šedesátých let, jakou nám mohlo UKK dopřát.
  • S4TW
    Tento komiks nám nabízí vše, kvůli čemu je Strange tak populární. Mystično, záhadu, paranormální jevy, halucinogenní scény, psychedelické stavy, magii, absurdní destinace, barona Morda a především Dormammua! K tomuto staršímu, ale stále skvělému dílu mám jen dvě věci, které bych mu vytkl. Za prvé to je umělé natahování příběhu, což zapříčiňuje, že se začíná opakovat, navíc padouši se chovají pořád stejně a hrozně předvídatelně. Druhou výtkou je slabší scénář od té doby, co ho nepíše výhradně Stan Lee, je to prostě cítit. Naopak absolutně úžasná je kresba, něco tak psychedelického, nadpozemského, plného různých patvarů, doplněného skvělou linkou, to muselo být na tu dobu dech beroucí. Knihu hodnotím jako velmi povedenou, ovšem natahovaný a opakovaný děj, a kolísává kvalita scénáře jednu hvězdu jednoduše ubírají. Naopak atmosféra, kresba a postavy, ty dodávají tomuto dílu velkou kvalitu a výjimečnost.
  • S4TW
    Skvělý Englehart, který se nebál vzít symbol a odkaz USA v podobě Capa a udělat z něj nepřítele státu, což mělo na tuto postavu obrovský vliv. Všechno vyvrcholilo v posledním sešitu, kdy byla postava Capa navždy pozměněna. Nápad je úplně super a tento scénář bych uvítal i na stříbrném plátně. Hrozně moc se mi líbí Captain America v této poloze, kdy to není jen miláček davu z nezlomnou vírou v USA. Naopak postava Falcona je vůbec to nejslabší na celém díle, úplně bych ho vypustil. Příběh má samozřejmě spoustu úsměvných momentů, ale lidi, jsou to sedmdesátá léta, to k tomu prostě patří. Kresba Sala Buscemy je extra třída a já, jako fanoušek starších děl, si ji nemohu vynachválit. Jednoduše mě to bavilo, příběh byl originální a měl nápad i hloubku (což je na jeho dobu téměř nevídaný jev).
  • S4TW
    S4TW9.4.2016 13:56Deadpool: Drákulova výzva
    Rozhodně se nejedná o nejlepší komiks s Deadpoolem, ale je od dvojice Posehn & Duggane, kterou považuji za ty nejlepší, kteří psali Deadpoola. Jasný, příběh nula, nula nic, ale o to tu přeci nejde! Tohle je především nabité eastereggy, zvráceným a černým humorem, řežbou, různými magořinami, hláškami, vtípky a Deadpoolem. Tomuhle komiksu jde především o to, aby své čtenáři pobavil, a to všemi možnými i nemožnými prostředky. A u mě se mu to z velké části povedlo. První polovina je opravdu skvělá, pak se z toho malinko stane slátanina, ale masová řež k tomu asi taky trochu patří. Tenhle styl humoru určitě není pro každého, takže se dá pochopit, že ne každý mu přijde na chuť, ale můj názor je, že v tom, co se snaží tenhle komiks dělat, je opravdu jeden z nejlepších. Je to minimálně o level lepší než Lobo. Kresba vůbec nezaostává, naopak je správně ulítla, barevná a bláznivá, ale zároveň čistá a přehledná, skvěle korespondující se scénářem. Srážím jednu hvězdu, protože vím, že Deadpool má i ještě lepší příběhy, ale i tak si myslím, že se jedná o jeden z nejzábavnějších (nejvtipnějších) komiksů, které u nás vyšly.
  • S4TW
    Kirkman si jede pořád to svoje dokola, ale pořád je to úžasné a baví to. Ale nenechte se zmást, koncept zůstává stejný, ale je doplňován o nové a originální prvky. Tentokrát se naše malá skupinka setkává s komunitou, která je tak velká, jako doposud žádná a ještě k tomu spolupracuje v rámci společenství komunit. To nám slibuje, že v budoucnosti mohou být konflikty větší a rozměrnější. Tento díl v podstatě jen připravuje půdu pro ty další, ale to neznamená, že by to nebyl skvělý díl. Kirkman je skvělý vypravěč, jeho postavy jsou uvěřitelné a výborně napsané a Adlard & Rathburn to doplňují úžasnou atmosferickou kresbou. I když se v komiksu zdánlivě nic neděje, tak se toho vlastně děje spousta a vy jen hltáte jednu stranu za druhou. Je to komiks, který mohu z čistým svědomím i nadále jen doporučovat.
  • S4TW
    Nejedná se o dokonalý spider-manovský komiks, ale přesto je velice dobrý. Hlavní nedostatek vidím v tom, že na hlavní pointu komiksu je upozorněno hned několikrát na začátku, takže konečná smrt Parkera nemá zdaleka takový emocionální efekt, jaký mohla mít, kdybychom to tolik nečekali. Příběh rozjíždí své tempo postupně, ze začátku je tempo hodně vlažné, skoro až nudné, ale postupně nabírá na obrátkách a nakonec je to zběsilá a drsná jízda mezi panely. To podtrhuje i kresba, kterou hodnotím jako velice povedenou. Především dvojstránkové kresby a akční scénky.Na komiksu se mi především líbí, že má takový teenagerovský vzhled, ale příběh je i přesto velice drsný a krutý. I když se mi komiks celkem dost líbil, tak si pořád myslím, že klasický Amazing Spider-Man je minimálně o třídu lepší, než ten z Ultimate Universe.
  • S4TW
    S4TW16.3.2016 22:44Top 10, kniha druhá
    Musím říct, že jsem si druhou knihu užil o dost víc, než tu první. Nejspíš hlavně proto, že moje očekávání již byla úplně někde jinde. Pořád mi to jako parodie nepřišlo nijak zvlášť dobré, pár úsměvných situací, dělajících si srandu ze superhrdinského žánru tu je, ale vyloženě humorné to není. Přistupoval jsem k tomu, jako k celkem zábavné (nikoliv vtipné) kravince a potom se to dá užít. I tak si myslím, že se jedná o průměrný komiks, který mi svou koncepcí a stylem nesedl. Na druhou stranu musím říct, že finále bylo velice povedené a zdařilé, zápletka skvěle rozpletena a objevilo se hned několik překvapivých momentů, ale nepředpokládám, že se k této sérii budu někdy vracet.
  • S4TW
    S4TW14.3.2016 20:32Top 10, kniha první
    Řeknu to hned a na plno, za mě to je absolutně průměrné dílo, které mě vůbec ničím neoslovilo. Na druhou stranu mě ani zase moc neurazilo. Každopádně potom, co jsem si přečetl různá hodnocení jsem čekal mnohem, mnohem víc. Chápu, že se má jednat o satyru či parodii na superhrdinské komiksy, ale u parodie čekám nějaký vtip či srandu, ale tady jsem se ani nepousmál. Jo, je tu pár typických superhrdinských klišé a dokonce se tu objevují postavy z Marvelu či DC (samozřejmě inkognito), ale to je tak vše. Prostě tomu chybí více humoru či nadsázky. Takže, jestli se jedná o parodii, tak teda velká slabota a kdyby se náhodou o parodii nejednalo, tak je to snad ještě horší. Postavy průměr, ale je jich tu zbytečně moc, takže každá má hodně malý prostor a žádná mi k srdci nepřirostla (snad je Smax za něco stál). Příběh průměr, v podstatě o ničem. Vše podtrhuje nijaká kresba, která mě ničím nezaujala a chybělo mi tu více celostránkových panelů, vše je totiž takové nahňácané. Kecal bych, kdybych řekl, že to je úplná bída, ale tenhle komiks si určitě už nikdy znovu nepřečtu a budu se dost nutit přečíst si aspoň pokračování.
  • S4TW
    S4TW10.3.2016 18:12Skalpy #03: Mrtvé matky
    Ani nevím, jestli se v sérii něco zásadního, od minulého dílu, změnilo. Pořád je to stejně skvělá série se super scénářem a úžasně atmosférickou kresbou. Vlastně ano, když jsme u té kresby, tak tu poprvé vystupují jiní kreslíři. Konkrétně dva a musím říct, že se oběma povedlo udržet nastavenou laťku, především v otázce atmosféry a vůbec pocitu, jaký z celého komiksu vyzařuje. Ale Guéra to není a jsem rád, že má pořád hlavní práci na starost on. Jinak nemám, co bych dodal, scénář pořád šlape jako hodinky, na něco dostaneme odpovědi, jinde se otevírají nové otázky, ale pořád je to neskutečně drsná a špinavá jízda. Dashiell, kterého známe především jako velkého drsňáka, se ukazuje v novém světle. Ostatně většina postav si od prvního dílu prošla jistým vývojem, takže ani v tomhle nás Aaron neochudil. Tahle série má všechno, co od kvalitního komiksu vyžaduji a třetí kniha na tom nic nezměnila.
  • S4TW
    O Skalpech je zbytečné se nějak sáhodlouze rozepisovat, jelikož se jedná o parádní sérii. Ve svém žebříčku ji řadím na nejvyšší pozice. Úžasná kresba, ale hlavně originální a brilantní příběh se silnými charaktery. Tentokrát je každá kapitola zaměřena na jinou postavu a díky tomu dostáváme jasnější obrázek o jednotlivých postavách. Na jednu stranu je to příjemné zpestření, na stranu druhou tu trochu chybí Dashiell, jelikož ho pořád považuji za nejlepší postavu série. Dále se mi moc líbí využívání flashbacků, takže se dozvídáme spoustu informací navíc a příběh se ještě více rozvíjí. Jak jsem řekl, postavy a především vztahy mezi nimi jsou tu výborně rozebírány a napsány. Druhý díl je navíc o něco více detektivního rázu, ale spíš zde vzniklo více otázek, než jsme dostali odpovědí, to ovšem beru jako velké plus, protože mě to vyloženě žene vzít další knihu do rukou a pokračovat. Kruté, syrové, drsné, špinavé, ale především brilantní čtivo!
  • S4TW
    Tempo sice trochu uvadá, ale do popředí se dostávají jiné věci, které Kirkman zvládá snad ještě lépe, než vybíjení hord mrtváků. Tentokrát je to opět o psychologii postav, o jejich vývoji, posunu, o mezilidských vztazích a problémech mezi lidmi. Jednoduše se tu díváme na to, jak se lidé chovají v takto krizových situacích a co to dokáže udělat s jejich psychikou a chováním. Ale nebojte, jsou tu i nějaké převraty, překvapení a pár zombíků to taky schytá. Kresba je pořád famózní a atmosférická. Ostatně, celá tato série je především o atmosféře a psychologii a to zvládají tvůrci na podtrženou jednotku! Navíc to vypadá, že v dalším pokračování se opět nudit nebudeme a nechci to zakřiknout, ale nejspíš brzo se dočkáme dalšího velké převratu či akce. Rozhodně jeden z nejlepších post-apokalyptických psychologicko-hororových komiksů (můžete škrtnout i ty dvě přídavná jména) na trhu.
  • S4TW
    Rozhodně se jedná o důstojné zakončení jedné z nejlepších komiksových sérií (pro mě osobně zatím ta nejlepší, co jsem četl). Na jednu stranu je příběh slabší, než tomu je u prvního, druhého, třetího a čtvrtého dílu. Stejně tak hlavní hrdina nedosahuje kvalit těch předchozích. Na stranu druhou je to pořád neskutečná jízda a originální koncept. Všechno, co na Sin City milujeme (ženský, auta, krutost, atmosféra, originální kresba, drsné bitky, hustý hl. hrdina,...) si opět dosytosti užijeme a navíc Miller opět překvapil něčím novým, tentokrát se jedná o komplikovanější a rozsáhlejší zápletku, ale už mi to přišlo možná až moc překombinované a zbytečně -velké-. Každopádně i tak jsem si užíval jednu stránku za druhou a doslova jsem to zhltl. Opět je zde i něco nového v kresbě, neboť Frank přišel s jednou zcela barevnou kapitolou a originálně to zakomponoval, aby se nejednalo o rušivý element. Je to super bonus, ale jsem rád, že jinak je Sin City černobílé, neboť by dost ztratilo na své atmosféře, stylu a pojetí. Tento poslední svazek mám někde na pomezí mezi 4-5 hvězdičkami, ale nakonec rozhodlo to, že nemůžu takto úžasnou sérii uzavřít ničím menším než maximálním počtem.
  • S4TW
    Ano, je to tak, jedná se o slabší svazek série (a nejen velikostí). Poprvé je kniha rozdělena na minipříběhy, takže nás kniha nedokáže tak moc vtáhnout svou atmosférou a doslova nás zmrazit silou svého příběhu, jako tomu bylo u předchozích dílů. Ale pořád se jedná o skvělý komiks. To, co na Basin City žereme si užijeme, ovšem ne do takové hloubky. Na druhou stranu je zde zajímavá změna v kresbě, kdy Frank využívá více barev, než obvykle, to beru jako plus. Kdybych to bral jako samostatnou knihu, tak moc nefunguje a byl by to průměr, když to beru jako dokreslení předchozích dílů a něco navíc, něco extra, tak je to nadprůměr, ovšem průměr v rámci této série. Už jsem se do toho pěkně zamotal, ale jelikož Sin City je u mě top série vůbec, tak nemohu jít pod 4 hvězdy.
  • S4TW
    Zatím nejslabší Želví menu, ale pořád se jedná o velice zábavné dílo. Problémem téhle knížky je, že je složena v podstatě pouze z bonusovek, takže se v ději téměř vůbec neposuneme. Navíc i co se týče stránky scénaristické, tak se jedná o to nejslabší. Především první sešit je velká nuda. Naopak poslední sešit řadím mezi to absolutní nejlepší (a to myslím kresbu i scénář), který má parádní koncept, hraní si s panely, vývoj a především závěr. Jak je slabší scénář, tak je lepší kresba, respektive jsem jí již přišel na chuť a líbí se mi ten skvělý kontrast, kdy s kresby čiší takový ten dětsky undergroundový nádech s temnými barvami, celkově to totiž vytváří skvělou atmosféru. Ještě druhý sešit beru za pěkné zpestření, super nápad. Celkově se jedná pořád o skvělou zábavu, ale po druhém menu jsem čekal o něco víc, každopádně mám takového tucha, že to víc bude v dalším pokračování.
  • S4TW
    Tak a máme tu dalšího vyšinutého psychopata, který má největší zálibu v tom, někomu urazit hlavu palicí. Harley je naprosto šílená osobnost, která místy působí až skoro jako schizofrenik. Je to komiks, který je postavený na jednoduchém příběhu, primitivní zápletce a absurdnosti. Ovšem, tento komiks si ani na nic jiného nehraje, neboť tu jde především o pobavení čtenáře a obrovskou dávku nadsázky. Jasný, nebudete se chlemtat až budete padat ze židle, ale i přesto ne mě humor tohoto komiksu působil celkem příjemně, ovšem občas trochu násilně, kdy se autoři opět snažili za každou cenu šokovat. Kresba je příjemná, nemám moc co k ní dodat. Harley určitě není pro každého, je to absolutně oddechové čtení, u kterého nechcete moc přemýšlet, ale naopak chcete vidět lítat části končetin a číst o tom, jak jedna magorka zachraňuje štěňátka a pomáhá důchodcům. Není to špatné, ale není to ani žádný zázrak, Jsem na hraně mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale jelikož mě to bavilo o kousek víc než Lobo, tak dám...
  • S4TW
    Lobo je jednoduše postava, která spoustě lidem vůbec nesedne. Já jsem se ovšem považoval za tu druhou skupinu, jelikož jsem fanda Deadpoola a třeba seriálu South Park. Bohužel jsem se mýlil. Je zde velice specifický černý humor, který je plný nadsázky, parodování, vulgarismů a nedělání si hlavy z ničeho... to by bylo všechno OK, ale zde mi to přišlo jednoduše infantilní, násilné a, no nevtipné. Ve finále jsem se tak dvakrát uchechtl, což je na tento typ komiksy žalostně málo. Na druhou stranu se mi moc líbila kresba, která je daleko zábavnější a vtipnější než samotný scénář. Pokud se oprostím od humoru, tak musím uznat, že se jedná o příjemnou oddechovku, která nemá úplně blbý děj, naopak je zábavný a originální. Je zde plno drsné akce, kdy lítá všechno kolem, ať už jsou to věci či části těl. Rozhodně jsem čekal víc, ale zase taková bída to taky nebyla.
  • S4TW
    Určitě se jedná o lepší kousek, než menu číslo 1 a to především díky velice povedenému příběhu, který vás okamžitě vtáhne. Příběh je napínavý, plný akce, je zajímavý a nese se v duchu sci-fi, což je vlastně u Želv novinka. A je to novinka, která komiksu náramně prospěla. Jednoduše jsem se bavil, užil si pořádnou jízdu a byl spokojen i ze strany, že hlavní zápletka se vyřešila, ale okamžitě se otevřela další, která nás čeká v dalším pokračování. Kresba je taková rozporuplná, někomu sedne, někomu ne, hold se jedná o oldschool underground a není to úplně komiksový mainstream ale jelikož mě sedla, tak nemám vlastně nic moc, co by mě na Želvách vadilo. Jo, vlastně jedna věc ano, přijde mi, že postavy nejsou nějak extra zajímavě rozpracovány, především, co se týče jejich psychologické stránky, prostě jsou hodně jednoduché, bez nějakého většího vývoje, ale to se třeba časem změní, jinak jsem velmi spokojen a komiks bych doporučil jako takovou lehčí oddechovku nejen pro fanoušky Želvích ninjů.
  • S4TW
    Tohle je přesně to dílo, díky kterému mám tak v oblibě starší kousky. Duo Thomas a Buscema patří mezi extra třídu své doby a já už konečně pochopil proč tomu tak je. Tato kniha vám přinese nejen velice příjemný zážitek ze čtení, ale hlavně se tu stane opravdu spousta zásadních věcí, se kterými by měl být snad každý fanda Marvelu obeznámen (stvoření Ultron, Vision, Yellowjacketa, jedna z největších svateb Marvelu, zrada věrného sluhy a spousta dalších velkých dobrodružství). Byl jsem I velice mile překvapen, jak je dílo na svou dobu chytré a chytlavé. Ano, opět tu jsou klasické rysy komiksu stříbrné éry, ale tentokrát ve velmi snesitelné míře. Navíc bych řekl, že Thomas umí opravdu velice dobře psát postavy tak, aby byly zajímavé, měly vývoj a čtenáři si je prostě oblíbily. Tentokrát není dílo pouze o prostém příběhu, ale je tu kladen I velký důraz na pocity jednotlivých postav (především příběh s cestováním do minulosti). Velké množství zásadních událostí zapříčiňuje I to, že má příběh spád, je chytlavý a zajímavý a poměrně tlustou knihu s velkým množstvím textu přečte celkem svižně, což se musí zvlášť u starších komiksů náležitě ocenit. Výborný scénář doplňuje vice než dobra kresba. Sic se nejedná o nic extra originálního či odlišného, ale na druhou stranu je to kresba precizní, realistická, detailní a přehledná. Křiklavé a zářivé barvy samozřejmě nesmí chybět. Jediný menší problém jsem měl s občasnou nepřehledností panelů (ale opravdu v minimální míře). V konečném důsledku si dovoluji tvrdit, že to je jedno z nejlepších starších děl (80.léta a starší), jaké jsem kdy četl. Bavil jsem se a užil si to, co víc si přát.
  • S4TW
    Předem říkám, že se jedná asi o nejslabší kousek s Daredevilem v hlavní roli, který v ČR vyšel. Ovšem při takové konkurenci, jako je například Ďábel strážný či Zmrtvýchvstání, to nemusí nutně znamenat ostudu. Vlastně se jedná o celkem slušný nadprůměr. Daredevila tady posedne Bestie a my tak sledujeme, co to s takovou osobností, která vždy prosazovala právo a spravedlnost udělá. Příběh se snaží šokovat tak, jak to předvedly předchozí příběhy o Nebojsovi, ale tentokrát se to tak úplně nedaří. Nevím, jestli je to tím, že se mi tento příběh na Daredevila úplně nehodilo (přeci jen se jedná o komornější postavu, která vyniká spíše v boji s klasickým, mafiánským zločinem než s celosvětovým) nebo tím, že se Digglovi nepovedlo zavrtat do hlavy Matthewa a nastínit jeho pocity a rozpory. Každopádně mi přišlo, že ta hlavní myšlenka tak nějak vyšuměla, stejně tak mě nezaujalo finálové rozuzlení, jednoduše jsem nebyl šokován jako v dřívějších dílech o DD. Ale i tak se jedná o celkem slušnou, temnou a místy brutální jízdu, kde se neustále něco děje a někdo se s někým rube. Příjemné je i hostování postav jako Spider-Man, Wolverine, Punisher či Bullsey (vždycky, když se někde objeví, tak je to bomba – boj s Daredevilem byl to top na tomto komiksu), ale i těch méně obvyklých jako Elektra či Moonknight. Kresba je taková dnešní slušný průměr, nenadchne, ale určitě ani neurazí. Dobře podtrhuje atmosféru komiksy, čili je temná, tmavá a realistická. S komiksem jsem spokojený, ale nejsem nadšený.
  • S4TW
    Tohle je přesně to dílo, které se nedá objektivně hodnotit a já se o to ani moc pokoušet nebudu. Samozřejmě, že je to dílo, kde máte kvanta zbytečného textu, hrdinové se místy chovají iracionálně, až naivně či dětsky, propaganda USA je tu v plné paráda (válka ve Vietnamu, Studená válka), kresba je úplně jinde než dnes, ale historickou hodnotu těmto dílům upřít nelze. Navíc i zde jsem si našel příběhové skvosty, které i za dnešními komiksy o moc nezaostávají, jedná se především o Spider-Mana, Daredevila, Avengers a Hulka. Mezi ty fakt slabé řadím především oba příběhy s Ant-Manem, které jsou fakt špatné. Kresba je sice retro, ale je to to absolutně top retro, jelikož Kirby a Ditko, neee? Ale především jsem byl nadšený z Billa Everetta, který dokázal naprosto bravurně nakreslit sešit s Daredevilem, to byla absolutní šedesátková lahoda. Je sice fakt, že jestli něco, tak se tato kniha fakt nečte svižně, ale myslím si, že by si jí měl přečíst každý fanda superhrdinského komiksu, jelikož zde nebyly položeny jen základy Marvelu, ale byl zde posunut žánr superhrdinského komiksu obecně. Jo, a ještě jednu věc mi Počátky ukázaly, že Stan Lee je opravdu génius.
  • S4TW
    Parádní vyvrcholení předchozích dílů, kdy se toho stane opravdu mnoho. Knihu jsem přečetl jedním dechem a byl jsem naprosto nadšený. Je zde spousta akce s mrtváky, postavy se dále vyvíjejí a posouvají, máme tu spoustu zajímavých událostí a hlavně nečekaných vývojů. Naši hrdinové jsou dotlačeni až k úplné hraně a musejí udělat nepředstavitelné věci, tento díl je opravdu, ale opravdu drsný. Čtenář si opravdu nemůže být jistý, kdo to zrovna schytá a tím pádem je neustále v napětí a očekávání. Atmosféru je tu opět opravdu elektrizující, prostě post-apokalyptická hororová akce, jak má být. Duo Kirkman & Adler je již tak sehrané, že to někdy působí, jako kdyby byli siamská dvojčata. Řekl bych, že se zatím jedná o vrchol této série (když beru to, co vyšlo jen u nás) a jen doufám, že Robert Kirkman bude v nasazené laťce dále pokračovat.
  • S4TW
    Opět se jedná o parádní práci dua Millar & Dodson, kdy je ovšem finální zážitek pokažen tím, jak se tento příběh rozhodlo vydat nakladatelství Hatchette. Nechápu, jak je možné, že vydají 8 z 12 sešitů, když to hlavní, zásadní, důležité a nutné vyvrcholení přichází v těch čtyřech sešitech, kterých se nedočkáme! Ok, neřekl bych ani popel, kdyby na to měli pouze jednu knihu nebo kdyby celá série měla třeba 25 sešitů, ale tady na to ten prostor byl. A Hatchette nás prachsprostě okradl o zážitek. Jsem přesvědčený, že finále by bylo fenomenální neboť nás tu opět Millar přesvědčuje, že je to jeden z nejlepších komiksových scénáristů a velmi zdatně mu sekunduje Dodson, který skvěle vystihuje atmosféru, jaká by měla ze Spider-Mana sálat. Nejedná se sice zase o tak úžasnou jízdu jako v první svazku, tentokrát je to spíše takové intermezzo, které se připravuje na pořádný nářez, který má přijít s posledními sešity, ale to vůbec není chyba Millara, protože ten asi těžko mohl tušit, že nějací chcípáci z vydavatelství připraví čtenáře o zážitek. Je zde sice o trochu méně akce, ale pořád je tu dost slušných bitek a především je tu Venom, jeden z nejlepších protivníků, kteří kdy proti Spideymu stáli. Autor se především soustřeďuje na psychické týrání Parkera. Postavy mají slušnou dynamiku a jsou skvěle napsány. Příběh funguje, kresba funguje, ale jednoduše chybí konec a mně to absolutně zkazilo zážitek. Dal bych horší hodnocení, ale komiks jako takový si to prostě nezaslouží.
  • S4TW
    Pokud chcete napsat ideální příběh s výstižnou kresbou o Spider-Manovi, tak si najměte Marka Millara a Teeryho Dodsona. Toto je totiž skvělý příběh, kdy je hlavní hrdina dohnán až na samotné psychické a fyzické dno, neboť čelí nepříteli, o kterém nic neví, ví pouze to, že je jeho rodina v nebezpečí. A jako by to nestačilo, tak k tomu potkává staré známé protivníky, kteří patří mezi ty nejhorší, kterým kdy čelil. Peter tu dostává tak moc naloženo, že si nepamatuji, kdy naposledy jsem ho viděl takto domláceného. Je fakt, že Mark akčními scénami vůbec nešetřil, a jedná se o velice drsné akční scény, kde nejsou civilní oběti výjimkou. Zoufalství ze Spideyho vyloženě čiší, je to komiks nabitý emocemi a atmosférou. Ovšem nechybí zde ani humor, který k síťolezci neodmyslitelně patří, ale tentokrát tu je v decentnější míře, což je jedině dobře, jelikož by to mohlo zkazit celkový dojem.. Postavy jsou také perfektní, uvěřitelné a čtenář se díky tomu může do nich snadno vžit. Monology i dialogy fungují, příběh krásně odsýpá a vy si ho užíváte, že za chvilku zjistíte, že jste na konci a ani nevíte jak. Tento perfektní scénář doplňuje krásná Dodsonova kresba. Kreslíř přesně vystihl styl, jakým by se měl Spidey kreslit, neříkám, že to je nejlepší kresba, co jsem kdy viděl, ale trefná ku příběhu a Spider-Manovi vůbec. Vše podtrhává precizní lettering a moderní barvy. Snažil jsem se, ale tento komiks jsem si tak užil, že prostě žádnou chybičku nevidím, paráda.
  • S4TW
    S4TW13.1.2020 07:55Essex County
    Sakra, to zahraniční vydání musím mít :( škoda, že nejde sehnat...
  • S4TW
    S4TW6.12.2019 17:12Providence
    Jako to vydání je shit, o tom žádná, ale co jsem pochytil, tak každý má možnost vrátit zboží a dostat zpěz peníze nebo ne? Jestli ne, tak pak ano, je něco špatně...
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 22:10Superman: Mír na Zemi
    Tak záleží jak na to nahlížíš... V případě špatné kresby a výborného čtenáře se opít rohlíkem nechají...
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 10:48Superman: Mír na Zemi
    Zajímavé je, že scénář dokáže kresbu často přebít a čtenáři jsou ochotni přimhouřit oko, když je výborný scénář a průměrná kresba, ale naopak to dost často nefunguje. :-)
  • S4TW
    S4TW3.12.2018 13:10Asgard
    Doppelganger: Já nevím, já to vždy bral 100/5=20%... 1 - 0-20, 2 - 21-40, 3 - 41-60, 4 - 61-80, 5 - 81-100... tam 80 je hrana, takže záleží k čemu se přikloníš...
  • S4TW
    S4TW17.11.2018 11:02Overwatch - Antologie #01
    A teď otázka, vážně vás to překvapuje a čekali jste, že se komiks bude chovat jinak, než ostatní média (hudba, film, knihy...) nebo je to jen takové povzdechnutí? :-)
  • S4TW
    Ona to skutečně žádná bída není. Samozřejmě pro vysazené fanoušky to může být trochu šlápnutí na kuří oko, ale prostě se to dá. Mě to bavilo. Ale faktem je, že DD má na poli scénáristu opravdu silnou konkurenci a vlastně všechno, co tu s DD u nás vyšlo je lepší, než tohle... Například Ennisův Punisher z UKK mi přijde debilnější :-)
  • S4TW
    Venomslav12stars: respektovat to je blbost, protože to tvrzení je blbost :-)
  • S4TW
    S4TW15.6.2018 08:56Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Pravdu díš. Hezky ty to napsal :-)
  • S4TW
    S4TW5.6.2018 07:54Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: Tak jedna věc je, že asi nejsem příliš náročný a líbí se mi široké spektrum věcí. Další věc je, že narozdíl od spousty rozlišuji mezi žánry a tak k dílu přistupuji. Když čtu supráky, tak očekávám supráky, ne nějaké psychologické drama s filozofováním o smyslu života... Ač, když se takový suprácký komiks objeví, tak to je někdy taky fajn...
    Načteno bych řekl, že mám tak středně, jak co se týče literatury, tak komiksu. Rád zkouším všechno, ale když se mi něco hodně nelíbí nebo jsem se dvakrát spálil, nevidím důvod do toho jít potřetí. Třeba Kůstka jsem zabalil hned po první knize, protože prostě nebudu desetkrát plivat na to samé. Podobné s Moorem, kdy jsem dal jeho Top 10, obě části a nebylo to ono, tak jsem se mu vyhýbal, ač zrovna tady je nutnost dát tomu ještě šanci - Watchmeni, Z Pekla, Vendetta - to si prostě přečtu. Jenže pak jsou lidi, co se jim nelíbí snyderův Batman první kniha, nelíbí se druhá, ale přečtou si všech 10 a dají desetkrát 1*, to mi už přijde ujetý...
  • S4TW
    S4TW3.6.2018 10:12Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: tak z 90% se mi vždy povede trefit do toho, co mě baví, asi nějaký čuch... když si přečtu autora, který mě už dvakrát nebavil, tak nevidím důvod po něm sáhnout potřetí... stejný se žánrem atp... jsou lidi, kteří jdou podesáté na superhrdinský film a diví se, jak moc superhrdinský to je... neříkám, že ti občas něco nesedne, ale u jistých individuí mám podezření, že to vyloženě vyhledávají, aby si mohli zanadávat, za hatit nebo nevím.
  • S4TW
    S4TW1.6.2018 16:51Šílená ze Sacré-Coeur
    Na jednu stranu úplně chápu, že i něco, co někdo bere pomalu jako modlu, druhému vůbec nesedne... Na stranu druhou se dnes a denně pozastavuji nad tím, proč si lidi vybírají ke čtení komiksy, které je evidentně nebaví, nebavily a bavit nebudou, nejspíš to věděli i před tím, než se pustili do čtení, ale mají nějakou zvrácenou potřebu v sebemrskačství... Osobně se mi stane tak jednou z pěti komiksů, že jsem průměrně spokojený a jednou z deseti, že jsem nespokojený... protože, světe div se, vybírám si čtivo, o kterém tuším, že mě bude bavit :-)
  • S4TW
    S4TW29.5.2018 16:38Svět Edeny
    Tak upřímně, Moebius je přesně ten kreslíř, který rozhodně nesedne každému, jeho styl je dost specifický. Alex Ross je zase moje modla, řekl bych, že kreslí tak, že se to musí líbit každému, ale jsem přesvědčený, že vlastně ne :-)... a to bych řekl, že je dale víc pro masy než Moebius...
  • S4TW
    tak potom jo, jen škoda, že se to řeší po xx letech, ale jestli se to vyřeší, tak mi může sklapnout :-)
  • S4TW
    a ti, co mají druhé, třetí, čtvrté vydání, jsou také jiná skupina :D, chápu... Na to, že je tahle stránka jen databáze, je tohle celkem velký nedostatek, který to celkově dost mrví, ale chápu, že co je zajeté, tak se nikomu s tím nic dělat nechce...
  • S4TW
    Už to tady asi padlo víckrát, ale to fakt není způsob, jak házet různé verze pod jednu záložku? Vždyť je to úplně debilní mít rozsekané hodnocení a komentáře do třech stránek... ale to je jen takový ten ranní hate...
  • S4TW
    baatcha: S tou Crewí si to taky trochu maluješ, respektive přístupu fanoušků k nim. Mnoho jejich věcí je ztrátových, takže jim tu péči fanoušci úplně nevracejí. Naopak jim vydělávají (jak sami tvrdí) masové věci stylu AC, Bart či Živí Mrtví... Jo, má to lepší papír, možná více pečují o překlad, ale formát či nějaké bonusy... Takže těžko říct, jak by vypadalo jejich vydání, v tomhle bych víc věřil CC...
  • S4TW
    invape: To není o tom, jestli se to hodnotí přísně či ne, tady jde spíš, že se to spousta lidí snaží srovnávat s dnešní tvorbou, což prostě nejde. Tehdy se prostě komiksy psaly jinak, pro jiné publikum, byly jiné techniky, navíc bylo i spousta zákazů, co se tam nesmí objevit... A já jsem třeba přesvědčený, že kdyby dnes vyšel Shakespeare ve formě, v jaké vyšel původně, tak to nikdo nečte/do divadla na něj nechodí... Ale samozřejmě je to nesmysl, protože v dnešní době by SHakespeare psal jinak... Je prostě nesmysl si kupovat klasická díla a pokaždé se pozastavovat nad tím, kolik je tam zbytečného balastu, textu a naivity, prostě takhle se psalo, stejně tak si můžeš stěžovat, že barvy byly jedny a ty samé v každém komiksu... Pak je samozřejmě otázka porovnání jednotlivých starších děl mezi sebou, to už má hodnotu... Jsem přesvědčený, že jednou se budou nový čtenáři takhle pozastavovat nad V jako Vendetta, Sin City nebo já nevím čím, jak je to nečtivé apod.... A my nad tím budeme kroutit hlavou ;-)
  • S4TW
    S4TW19.4.2024Koupím
    Sháním anglické HC/Deluxe:
    Green Arrow By Jeff Lemire & Andrea Sorrentino Deluxe Edition
    Trillium - Deluxe Edition
    Bloodshot Salvation Deluxe Edition
    The Complete Essex County (HC)
    Sentient Deluxe Edition
    Moon Knight By Lemire & Smallwood (HC)
    Royal City Book: The Complete Collection Deluxe
    Gideon Falls Deluxe Edition, Book One
  • S4TW
    S4TW24.5.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Pouze osobní předání v Praze.

    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Hellboy 1 - Sémě zkázy - 380,- Kč
    Hellboy 2 - Probuzení ďábla - 380,- Kč
    Hellboy 3 - Spoutaná rakev a další příběhy - 450,- Kč
  • S4TW
    S4TW12.4.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Pouze osobní předání v Praze.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Hellboy 1 - Sémě zkázy - 380,- Kč
    Hellboy 2 - Probuzení ďábla - 380,- Kč
    Hellboy 3 - Spoutaná rakev a další příběhy - 450,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 300,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 240,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 200,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - viz. foto)
  • S4TW
    S4TW28.2.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Batman - Noc nestvůr - 200,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 340,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 340,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 260,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 240,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - na vyžádání dodám foto)
  • S4TW
    S4TW18.1.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Skalpy 9 - Zatnout pěsti - 240,- Kč
    Batman - Noc nestvůr - 200,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 340,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 340,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 260,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 240,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - na vyžádání dodám foto)
  • S4TW
    S4TW16.11.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Ultimate Spider-Man - Venom - 250- Kč
    Živí mrtví 26: Volání do zbraně - 180,- Kč
    Skalpy 8: Musíte hřešit, abyste byli spaseni - 290,- Kč
    Deadpool 6: Prvotní hřích - 240,- Kč
  • S4TW
    S4TW11.9.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč
  • S4TW
    S4TW11.9.2018Prodám
    Prodám Avengers - Time Runs Out (AJ), kniha je úplně nová, ještě ve fólii.

    autor - Jonathan Hickman
    počet stran - 520
    cena - 700 ,- Kč
    pouze osobní předání v Praze
  • S4TW
    S4TW23.7.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Sága 1 - 270,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč

    Avengers - Time Runs Out HC (AJ) - 700,- Kč
  • S4TW
    S4TW2.7.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Sága 1 - 270,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč
    Top 10 - kniha 1. - 200,- Kč
    Top 10 - kniha 2. - 350,- Kč
  • S4TW
    S4TW23.5.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Assassin's Creed 1: Zkouška ohněm - 190,- Kč
    Assassin's Creed 2: Zapadající slunce - 190,- Kč
    Assassin's Creed 3: Návrat domů - 190,- Kč
    Sága 1 - 250,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 200,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
  • S4TW
    S4TW7.3.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Assassin's Creed 1: Zkouška ohněm - 210,- Kč
    Assassin's Creed 2: Zapadající slunce - 210,- Kč
    Assassin's Creed 3: Návrat domů - 230,- Kč

    Avengers - Time Runs Out, kniha je úplně nová, ještě ve fólii.
    autor - Jonathan Hickman
    počet stran - 520
    cena - 800 ,- Kč

    Kontakt: eskoner@seznam.cz
  • S4TW
    S4TW12.6.2017Prodám
    Prodam komiksy:
    Goon 4 - Cest a desive konsekvence z ni plynouci - 400,-Kc
    Transmetropolitan 10 - Naposled - 300,-Kc
    Obe knihy jednou ctene, v perfektnim stavu, Transmetropolitan ma lehce trhlou vazbu, ale jen nepatrna vada (foto mohu zaslat). Idealne predani v Praze, postovne plati kupujici predem.

    eskoner@seznam.cz
  • S4TW
    S4TW5.5.2017Prodám
    Čau, prodám Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí za 400,- Kč. Ideálně osobní předání v Praze nebo pak pošta (+90,-Kč) s platbou předem.
  • S4TW
    S4TW10.4.2017Prodám
    Prodám:
    Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - 400,- Kč
    Goon 05: Zvrhlé choutky - 400,- Kč


    Vše v perfektním stavu, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, jinak si kupující hradí poštovné a peníze posílá předem.
  • S4TW
    S4TW27.3.2017Prodám
    Prodám:
    Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - 450,- Kč
    Goon 05: Zvrhlé choutky - 400,- Kč
    Živí mrtví 19: Válečné bubny zní - 150,- Kč
    Živí mrtví 20: Totální válka - 1. část - 150,- Kč

    Vše v perfektním stavu, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, jinak si kupující hradí poštovné a peníze posílá předem.
  • S4TW
    S4TW19.4. 15:00Nakupujeme venku
    Četl jsem první dvě knihy Northlanders a je to super série pro fanoušky historických věcí. Řekl bych, že úvaha, že tu Brian Wood nefunguje, je dost lichá, spíš nefungovalo DMZ, neřekl bych, že se tu nějak zvlášť rozlišuje, od jakého to je autora, pokud to není někdo jako Mignola... Northlanders tu měli vyjít v době, kdy frčel seriál Vikingové, teď už by se to asi špatně chytalo...

    Jinak já se teď vrátil asi po 4 letech ke sbírání a zjistil jsem, kolik sérií mi uteklo a už je neseženu ve formátu, ve kterém jsem to rozjel (třeba Goon Library, Fables Deluxe, etc.). Teď se snažím dotáhnout si co nejvíc Lemireho v HC/Deluxe verzích... Tam mi zase utekl první díl Gideo Falls :(
  • S4TW
    S4TW11.4. 11:36Pindárna
    Zapomněli jste na Providence bez bublin!
  • S4TW
    S4TW9.4. 14:17Pindárna
    Mě u Goona chybí 5. Library edice a mám teď mrzeníčko, že už nejde sehnat :(
  • S4TW
    S4TW5.4. 11:34Sběratelský klub
    josekan55: 4k za kus, to je do příjemna! To jsou tam nějaké kousky, co už mají hodnotu 10k?
  • S4TW
    S4TW20.11.2018 15:32Pindárna
    Můj pohled na prodejnost komiksů u nás (který může být samozřejmě úplně mimo) je ten, že obyčejná masa lidí má totálně zkreslené představy o tom, co to komiks je a jak jako médium funguje (co může nabídnout). Ano, pořád si valná většina myslí, že se jedná o obrázkové čtivo pro děti či líné čtenáře. A já osobně mám pocit, že tohle tvrzení se nedaří nakladatelům vůbec bourat, ani nějak nepociťuji, že se o to snaží. Upřímně, jediné reklamy na komiks, které vídám mimo komiksovou bublinu jsou na Argo. Komiks je u nás hrozně uzavřená skupina lidí, do které se moc nových nedostává (ono, když se člověk podívá na hlavní skupinu na FB, která je bohužel docela slušná berná mince, tak se není moc čemu divit, tam už taky odradili pár potencionálních čtenářů...), teď je otázka, jak tohle změnit, jak to médium víc zvážnět, aby nefanouškovi komiksu přišlo normální si v knihkupectví koupit komiks :-)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 387 (cca 115868 Kč)
Mám: 340 (cca 98482 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0