Koupit
Staňte se svědky zrození jednoho z nejnebezpečnějších nepřátel Avengers - šíleného robota pod jménem Ultron. Objevte, co pohání tuto kovovou hrozbu. Ultronovy strašlivé intriky změní Avengers jednou provždy! Schyluje se ale i k dalším změnám, protože do týmu vstoupí dva noví členové - Vision a Yellowjacket.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 70. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Avengers (Vol.1) #54-60 a Avengers King Size Annual #2


Scénář
Roy Thomas
Art
John Buscema, Don Heck (Donny), Werner Roth (Jay Gavin)
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
692 g
Stran
204
Cena
249 Kč
Originál
The Avengers: Birth of Ultron (Marvel)
  • ludek.n
    Než se Avengers (tady ve složení Giant Man, Wasp, Hawkey a Black Panther) podívají na zoubek šílenému robotovi s božským komplexem, který si říká Ultron-5, musejí se vypořádat s nejednou lapálií, občas vycházející z jejich vlastních řad. Napřed jsou tu Páni zla a proradná zrada komorníka Jarvise, poté se společně s Captainem Amerikou vydají strojem času dr. Dooma do minulosti, aby vypátrali, jak to bylo s Buckym a baronem Zemem, aby se hned po svém návratu museli vypořádat s proměněnou realitou a Scarlet Centurionem. Setkání se syntezoidem Visionem konečně probudí v Avengers zájem o původce všeho zla Ultrona, a když je tento padouch zpacifikován už se na scéně objevuje Yellowjacket, jehož svatbu s Wasp nevybíravě přeruší Ringmaster se svým cirkusem. Řečeno jednoduše „pro tým superhrdinů práce až nad hlavu“. Přes všechnu snahu se začíst, mi jednotlivé příběhy malinko splývají. Těžko v nich hledám něco, co by mě zaujalo nad rámec průměrného zážitku a určilo sekvenci k zapamatování. Tento problém mám ostatně se všemi scénáři Roye Thomase, ať už jsou účinkujícími X-Meni, Defenders, Inhumans, neuvěřitelný Hulk nebo jako v tomto případě Avengers. Dokonce ani King Size Annual #2, který je součástí tohoto ultimátního kompletu a který vrací do hry původní tým Avengers, na tom nic nezměnil.
  • trudoš
    Nemám rád staré Marvelovské komiksy pro jejich archaický přístup ke scénářům, kvůli naivním příběhům, nesmyslným koncepcím a náhodným zvratům. Přesto mě Zrození Ultrona v některých věcech mile překvapilo, třebaže stejnou měrou i zklamalo. Je znát, že se Roy Thomas snaží zápletky ozvláštnit něčím, co klasickým rubačkám chybí. Nejde o žádnou vyšší nadstavbu, ale občas dějem probleskne náznak složitější psychologické studie, což například v případě Yellowjacketa vysloveně zaujme. Stále je to sice občas peklo číst, pro všechen ten vysvětlující text a superhrdinský patos; na druhou stranu, klobouk dolů před nápady, s jakými tvůrci dokážou vyrukovat. Jen těch postav už začíná být na můj vkus moc, což je dáno týmovým duchem celého komiksu. Každá z figur má vlastní portfolio zločinců, takže když bojují spolu, není legrace si udržet přehled. Nemluvě o tom, že spousta padouchů je tu jen na jedno použití, až je skoro člověku líto se jimi zabývat, když jsou už po jednom sešitu postaveni mimo hru.
  • louza
    Skvělý John Buscema to tentokrát sám moc neutáhne. První dvě třetiny knihy je učiněný blábol, kde se jen fackují postavičky v elasťákách bez nějakého většího smyslu, který se marně snaží zajistit "šokující" cliffhangery, případně nelogicky ujeté cesty časem. Tohle že napsal Roy Thomas? Božínku... Situace se mění k lepšímu v poslední třetině knihy s příchodem Visiona, kde postavy konečně dostávají trochu lidštější rozměr, což vytahuje knihu z bahna alespoň do průměru. Paradoxní je, že je tu obsaženo dost pro Marvel klíčových momentů, které jsou ale zpracovány neuvěřitelně nedobře.
  • Alex´s
    Celý děj se toč í hlavně kolem Ultrona a Avengers. Je to krásný příklad toho, jak má vypadat retro komiks.Děj není moc důležitý pro svět marvelu, spíše slouží k pobavení, ale něco důležitého se tam najde. Ilustrace je úžasná. 3,7-4 hvězdičky.
  • VanTom
    Výsek z šedesátkového runu Avengers je (klasicky) hrozně naivní, ukecaný, často vyloženě hloupý a "psychologicky" dětsky průzračný a černobílý ("Sice jsi nás zradil, ale pak jsi pro nás riskoval život. Jestli se tímhle účty nesrovnávají, pak si nezasloužíme jméno Avengers!" :-)). Ovšem četl se tak nějak hladce a bezproblémově.
  • Darth Raelchi
    Nejdřív jsem se těšil, pak si to přečetl a zjistil jsem, i na podruhé, že je to fakt ukecané a ucajdané. Snad nejlepší je John Buscema a jeho ztvárnění akčních scén a střihů mezi nimi, plus Vision je v jeho podání fakt parádní. Ultron paradoxně až tak ne, působí jak Man in a suit. Příběh je tuctový a opravdu ctí tradici jeden sešit = jeden příběh, i když tady je to samozřejmě pod taktovkou větší příběhové linie, ale sešity přesto mají vždycky své rozuzlení, což nedovolí se postavám a příběhu více rozmáchnout. je to bohužel moc svázané, ukecané a poplatné době. Vítěz - John Buscema.
  • Gregory47
    Sice mě to hrozně nebavilo a místama to bylo hrozně stupidní tak jsem se u toho náramně bavil a nemůžu dát méně jak 4 hvězdičky.
  • Fimi
    maeraz: může to být ten nejzásadnější komiks, může to být Watchmen, Swamp Thing nebo Dark Knight returns, pokud se mi to prostě nelíbí, tak tomu prostě dám jednu hvězdu protože nic nižšího tu není...myslim že nejsem sám, kdo si myslí že by tu mělo být ještě něco pod jednu hvězdu typu Odpadu jako na čsfd....
  • mearez
    Vzkaz všem co dali čtyři hvězdy a míň: Je to reto. Je to naivní, chaotický a je tam moc textu. I přes to je to skvost, který do Marvel univerza přinesl víc než třeba Winter Soldier nebo Old Man Logan (neříkám, že je to špatný, jen oukazuju na to, jak je to důležité pro historii marvel univerza).

  • Carnage
    Jedno z nejlepších retro UKK.
  • jayjay86
    jako vždy absolutní skvost.. :-* Nuceně jsem si tuto knihu dávkoval, jinak by to bylo zhltnuto na jedno posezení. Úžasná kresba, skvělé příběhy a několik opravdu zásadních událostí týkajících se vesmíru MARVEL. DOPORUČUJI!
  • S4TW
    Tohle je přesně to dílo, díky kterému mám tak v oblibě starší kousky. Duo Thomas a Buscema patří mezi extra třídu své doby a já už konečně pochopil proč tomu tak je. Tato kniha vám přinese nejen velice příjemný zážitek ze čtení, ale hlavně se tu stane opravdu spousta zásadních věcí, se kterými by měl být snad každý fanda Marvelu obeznámen (stvoření Ultron, Vision, Yellowjacketa, jedna z největších svateb Marvelu, zrada věrného sluhy a spousta dalších velkých dobrodružství). Byl jsem I velice mile překvapen, jak je dílo na svou dobu chytré a chytlavé. Ano, opět tu jsou klasické rysy komiksu stříbrné éry, ale tentokrát ve velmi snesitelné míře. Navíc bych řekl, že Thomas umí opravdu velice dobře psát postavy tak, aby byly zajímavé, měly vývoj a čtenáři si je prostě oblíbily. Tentokrát není dílo pouze o prostém příběhu, ale je tu kladen I velký důraz na pocity jednotlivých postav (především příběh s cestováním do minulosti). Velké množství zásadních událostí zapříčiňuje I to, že má příběh spád, je chytlavý a zajímavý a poměrně tlustou knihu s velkým množstvím textu přečte celkem svižně, což se musí zvlášť u starších komiksů náležitě ocenit. Výborný scénář doplňuje vice než dobra kresba. Sic se nejedná o nic extra originálního či odlišného, ale na druhou stranu je to kresba precizní, realistická, detailní a přehledná. Křiklavé a zářivé barvy samozřejmě nesmí chybět. Jediný menší problém jsem měl s občasnou nepřehledností panelů (ale opravdu v minimální míře). V konečném důsledku si dovoluji tvrdit, že to je jedno z nejlepších starších děl (80.léta a starší), jaké jsem kdy četl. Bavil jsem se a užil si to, co víc si přát.
  • MrKulda
    Je to asi moje chyba,že se mi tahle patlanice tolik nelíbila...To je prostě tak,když si člověk udělá nějakou svoji představu,domněnku,a pak se dostane ke skutečnosti.Já vím že to je už docela hodně starý příběh,ale kurva,tímhle jsem se fakt prokousával tak 4 dny :/ A nejvíc mě z celé téhle knížky,kde byl navíc onen Ultron jenom tak z 1/3,bavil příběh kde spolu bojují noví a staří Avengers (což jsem fakt nepochopil,proč to v knize je,protože to s hlavním příběhem nemělo vůbec nic společeného).Tenhle svazek bych spíš pojmenoval 'Zrození Visiona'.
  • luky.kuky10
    O zrození Ultrona jsem měl úplně jiné představy. Čekal jsem opravdu epický příběh, jak Hank Pym se Starkem nebo Bannerem stvoří tuto ikonickou postavu. Ale bylo to přesně jako ve filmu - "a hele, lusk a je tu Ultron"! To že jsou old comicsy ukecané je jistota, se kterou se musí počítat. Ale zde jsem byl trošku zklamaný ohledně příběhu. Nejlepší sešit byl, když se Avengers dostali do alternativní reality, a střetli se s původními Avengers, první sešit s Yellowjacketem a nejlepší bylo zrození Visiona! Škoda, že comics zrození Ultrona není skoro vůbec o Ultronovi. 3 a půl*
  • ertefol
    Hodně zdlouhavé, náročné, graficky ne až tak povedené... Průměr až podprůměr, který sice přináší několik ikonických i velmi pěkných momentů, ale ze svého kouzla postupem času dost ztratil.
  • P.G.
    Mno, jak to říct. Jsem z této knihy hodně zklamaná. Ano, je to můj oblíbený styl kresby, je tam spousta textu, který by toho mohl hodně říct - jenže! Kresba je místy taková ... podivná (perspektivou, detaily). Je tu několik velkoformátových panelů, které jsou opravdu působivé, několik velmi povedených momentů (třeba plačící vision), ale to je na záchranu dojmu málo. Příběhy jsou dost naivní, sice uzavřené na jeden sešit, ale přesto místy hodně křečovité. A ta spousta textu ve výsledku vlastně nic moc neříká. A to je škoda.
  • J.T.honza
    Klasický komiks z hluboké minulosti se vším, co k tomu patří. Za mě je to příliš ukecané a primitivní, takže palec dolů.
  • Kabukiman
    Naivní klasika. Pro mladé generace to asi neni,já tyhle oldskůly rád,takže spokojenost:)
  • baatcha
    U mě velká spokojenost. Ano, příběhy jsou naivní, dialogy nepravděpodobné a kostýmy spíš než oděv superhrdinů připomínají masopustní masky, ale celé to má krásný a fungující drajv.
  • kaylin
    Kniha "Ultimátní komiksový komplet 96: Avengers - Zrození Ultrona" nabízí příběhy, které jsou scenáristicky jednoduše špatné a křečovité, ale v kresbě, která je na svou dobu dobrá a dá se obdivovat i dnes. Bohužel ty scénáře ji stejně srážejí. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/986-ultimatni-komiksovy-komplet-96.html
  • Lenny
    Příchod nového Black Knighta, zrození Visiona a Ultrona, debut Yellowjacketa...
    Na to kolik je v knížce kultovních momentů mi ty příběhy přišly až příliš průměrné. Občas se objeví fajn hláška nebo krásná scéna (závěr s plačícím Visionem nebo celostránkový panel svatebčanů s poznámkou o nealko punči), ale čekal jsem od toho víc.
  • jh666
    Tento komiks je určitě pro historii Marvelu velmi důležitý, jelikož se tu objeví několik postav úplně poprvé. To je ale bohužel to nejlepší na celé knize. Scénář je typický pro svou dobu (jednoduchý, hodně textu, co sešit, to až na výjimky uzavřený příběh). Ze všech příběhů na mě nejlépe působil origin Visiona, ten je skutečně povedený. Na třetí hvězdu pak knihu vytahuje Buscemova kresba. Fanda klasické kresby nejsem, ale Buscema rozhodně patří k těm lepším kreslířům 60. let. Obálka s Visionem je perfektní i po letech.
8243817
Četl/a (107)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, autokineton, Azik2586, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, Deckard, Denis1996, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, erik, ertefol, Fives, Fox01, GavlaDan, gezic, Glumal, Gregory47, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kinak, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, Pista, Procky, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, samuelo12, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, T3ss, Tawax , terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, yardaformi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(275)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, Azik2586, batoo, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, DANT3_, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drekorian, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Fives, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, GavlaDan, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gregory47, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, keNNoslaw, Keno, kinak, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, ma_fecko, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Procky, punisher, pusta, Qee, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, Stara.kryta, suchosch, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vallyslayer, VanTom, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, Zjew, zlejzmrd
Chce (8)
AwatarDK, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Jack, Maty48, RedButton
Shání (1)
delta11
Nabízí (6)
BreakingAway, Fox01, kinak, Masinfira, mgeralt, Tommar