Šest Spideyho nenebezpečnějších protivníků - Norman Osborn, doktor Otto Octavius, Electro, lovec Kraven, Sandman a Vulture - uteklo z vězení S.H.I.E.L.D.u. Spojená svou nenávistí k pavoučímu hrdinovi se tahle zlověstná tlupa rozhodne pomstít Petru Parkerovi za své minulé porážky. Jejich cílem je Spider-Manova rodina a jeho přátelé. Ultimate Spider-Man musí podstoupit největší oběť, aby své šílené protivníky zastavil jednou provždy.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 82. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #153-160


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Mark Bagley, David Lafuente, Sara Pichelliová, Chris Samnee
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
717 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Ultimate Spider-Man: The Death of Spider-Man (Marvel)
  • Rapty
    Tento komiks byl opravdu celkem dojemný a nečekal jsem takovou horskou dráhu emocí. S tímto komiksem jsem opravdu nad míru spokojen a to nemluvím o kresbě tohoto komiksu protože je překrásná. Tomuto komiksu dávám slušných 5 z 5
  • Delphín
    Úctyhodné zakončení fajn série! Ta obětavost pro druhé z Petera sálá víc než kdy dřív a já si jeho odhodlání užíval. Věříte te mu tu vůli a ten strach o své blízké Závěrečný fight byl skvělý. Správná mlátička kde Spideymu pomalu dochází síly ale do poslední kapky krve bojuje o své nejbližší. A závěrečná poslední kresba? Doják. Ještě větší doják to ale mohl být, kdyby smrt Spider-Mana přišla nečekaně, tak nějak by to ještě víc vzalo za srdce. Rovněž některé pasáže byli zbytečně uspěchané. Bendis se asi těšil na závěrečnou velkou bitvu a ta se mu povedla! Když se za tím obecně ohlédnu, Ultimate série měla pár slabších sešitů, ale ve většině případů si Ultimate Spider-Man držel velice vysikou kvalitu. Až nebudu mít co číst, Ultimate Spider-Man bude sérka, ke které se kdykoliv rád vrátím!
  • trudoš
    Nakonec spokojenost. Kdyby si Brian Michael Bendis víc pohrál se závěrečným soubojem, kde mi pár detailů moc nesedělo, byla by spokojenost maximální. Jde o to, že autor si s postavami nakládá, jak zrovna potřebuje, takže má-li někdo dostat do frňáku, dostane, přestože o okénko dvě dříve to byl právě on, kdo měl v dané situaci jasně navrch. Ale v superhrdinském komiksu to asi jinak nejde.
    Co jsem však kvitoval jako nejvýraznější plus, byla výměna na postu kreslířů. Nechci Marku Bagleyovi ubírat na zásluhách, přeci jen, dělal na sérii od samého počátku, ale mně osobně nikdy jeho styl nesedl. Chris Samnee a Sara Pichelli se k teenagerskému Spider-Manovi perfektně hodí a každý z nich dal vyprávění zase jiný rozměr. V rámci celého alba mi ovšem uniká smysl prvních dvou příběhů, které se finální smrti nijak zásadně netýkají. Na druhou stranu, krátké hostovačky Iron Mana a Captaina Ameriky mě jen utvrdily v přesvědčení, jak velká je škoda, že Ultimátní Marvel tady nikdy nevycházel komplexněji.
  • JackOneil
    Asi to nejlepší z UKK. Díky tomuto komiksu si někde musím sehnat pokračování (Fallout) a pokračovat dále. Přibližně od druhého sešitu vás nutí Smrt Spidermana číst až do konce. Velmi odvážný krok pro autory k připravení světa pro nového Spider-Mana Milese Moralese.
  • karl173
    Tohle je hodně čtiví komiks. Proletíte jím v cuku letu a možná si ani neuvědomíte k čemu všemu zde došlo. Od chvíle kdy nastoupí příběh s názvem Smrt Spider-mana je to neskutečný sešup plný ne kdovíjakých nápadů, ale naopak velmi realisticky vypadajících událostí, které superhrdinskému komiksu tak chybí. Kdyby superhrdinský komiks fungoval takto všude, byl by to úplně jiný žánr. Už by to nebylo jen o akci a superhrdinství, ale bylo by to přímočaré drama. Což je něco, co se v tomto žánru dost často ukazuje jen jako nafouknutá bublina. Tady je to ale upřímné a proto tento komiks chválím. Skvělé čtivo 5*
  • Cinema Ranger
    Je jasné, že nejde o nejlepší komiks, ani nejlepší o Spider-Manovi. Ale jedná se o velmi smutnou jednohubkou, kterou přečtete během chvíle, protože vás nenechá oddechnout a budete si ji velmi dlouho pamatovat. Kresba i scénář je úžasná, ale nechápu proč Ultimates nepomohli Spider-Manovi🤔.
    90%
  • Darth Raelchi
    Z celé série Ultimate Spider-man mi toto přijde jako to nejlepší z celé série. Četl jsem něco málo i mimo UKK a i seriál jsem viděl, který jde teda trochu jinudy a musím konstatovat, že tady se teprve autoři tzv. našli. Možná je to dáno i tím, jak série začala pro mladé publikum, tak s jejich přibývajícím věkem a tím pádem rostoucím počtem sešitů série, stárl a zrál i Peter Parker. Začátek série je parafráze, místy až parodie, tady je to epos. Tragický příběh jednoho člověka. Opravdu se mi chtělo místy brečet. Dlouho jsem nečetl komiks, který by mě tak chytl. Ta sebeobětavost a potřeby jiných nad své. Do posledního dechu to táhl dál a já mu to opravdu věřil. I tu kresbu už jsem vzal na milost. Tohle je skvělý příběh a v UKK se dobře vyjímá.
  • Carnage
    Věřím, že pro někoho kdo nepřečetl celýho Ultimate Spider-Mana je hodnit na základě toho mála co vyšlo v UKK těžší, ale já ho celýho načtenýho mám a smrt si zaslouží plný počet. Kdysi (když to vyšlo poprvé) to semnou celkem otřáslo, protože Ultimate Spidey je pro mě srdcovka.
  • louza
    Ultimátní smrt Ultimátního Spider-Mana. Bendis celou dobu udržel status teen hláškaře i bezstarostnou snadno konzumovatelnou formu vyprávění, která ale v podstatě jde v duchu toho čím Spidey býval ve svých takzvaně zlatých dobách. Na věčnost ho stylově vyprovází ansábl věrných přátel i nepřátel (Sinster six) a umírá rukou své řádně nasteroidované nemesis. Stylový konec vystajlovaného Spider-mana jehož jedinou vadou je, že po dekádě od svého vzniku už začíná i on působit jako retro (telefony Nokia apod.).

    Technická poznámka : Nikdy by mě nanapadlo, že se dožiji doby, kdy mě víc než Gwen nabo MJ bude vzrušovat tetička May.
  • Michal Opitz
    Kdybych neznal Spidermanovské universum a přečetl si jen tenhle book, tak bych si řekl: Jo, to je super, teenager se schopnostmi pavouka a fakt mu jde o život. A jsou tam super záporáci!
  • S4TW
    Nejedná se o dokonalý spider-manovský komiks, ale přesto je velice dobrý. Hlavní nedostatek vidím v tom, že na hlavní pointu komiksu je upozorněno hned několikrát na začátku, takže konečná smrt Parkera nemá zdaleka takový emocionální efekt, jaký mohla mít, kdybychom to tolik nečekali. Příběh rozjíždí své tempo postupně, ze začátku je tempo hodně vlažné, skoro až nudné, ale postupně nabírá na obrátkách a nakonec je to zběsilá a drsná jízda mezi panely. To podtrhuje i kresba, kterou hodnotím jako velice povedenou. Především dvojstránkové kresby a akční scénky.Na komiksu se mi především líbí, že má takový teenagerovský vzhled, ale příběh je i přesto velice drsný a krutý. I když se mi komiks celkem dost líbil, tak si pořád myslím, že klasický Amazing Spider-Man je minimálně o třídu lepší, než ten z Ultimate Universe.
  • Fimi
    Před tím jsem se nikdy nesetkal s Ultimate Spider manem, tím pádem to pro mě byla novinka, ale velice příjemná, souboj je velice dobře zpracovaný, akorát mě teda štvalo, že z těch šesti nepřátel celkem v pohodě odrovnal všechny a nakonec zbyl jen Osborn, štve mě, že se na něj všichni vykašlali a nechali ho samotného, ale jinak je to moc pěkně udělaný komiks. Spokojenost, tak nějak mi Ultimate Spidey vyhovuje více než Amazing
  • J.T.honza
    Jako jo, oproti těm historickým komiksům se to číst dalo, ale Bendis mi dlouhodobě nesedí a tady se to zase ukázalo. Od komiksu s tak zásadní zápletkou bych prostě čekal víc.
  • luky.kuky10
    Prvnich par stranek jsem si rikal, ze pribeh i kresba je spise pro mladsi ctenare, dokud jsem se nedostal ke scene s Normanem Osbornem kdyz se promenil v goblina. Od tehle casti jsem se od pribehu nemohl odtrhnout. Je to nabite akci od zacatku az do konce. A pribeh se smrti spider-mana se opravdu povedl. Bal jsem se celkoveho zaveru, ale me obavy nastesti nebyly naplneny:-) malem ukapla i slza. Spider-man je pro me srdcovka, a tak davam Petrovi Parkerovi 5*
  • kaylin
    V knize "Ultimátní komiksový komplet 109: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, druhá část" umíral hrdina, kterého jsem neznal, respektive k němu neměl vztah, a byl jsem z toho dojatý. Ze smrti Ultimate Spider-Mana jsem nebyl dojatý vůbec. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1099-ultimatni-komiksovy-komplet-73.html
  • cyboy
    Smrt legendy, co dodat. Ano, neni to Bendisuv nejlepsi pribeh, ale porad je to jasne jeden ze dvou nejlepsich pribehu v UKK2. Trochu nepochopitelne se mi zdalo to, jak se na Petera vsichni vykaslali a proste ho nechali umrit (pricemz byli o par ulic dal), ale tenhle problem mam s celym Marvel universem. Kdyz kdokoliv z Avengers celi takrikajic zivotni vyzve, tak se muzete spolehnout ze zbyli clenove se nekde valeji plazi nebo tak neco a nechaji ho aby si to vyzral pekne sam.
    80%

  • Azalin
    Spiderman z alternativního vesmíru na jeho roky se sakra bohatými zkušenostmi s krásnými dívkami (všichni geekové závidíme) a možná i s nějakými těmi alternativními zkušenostmi se svými dvěma zamilovaně vyhlížejícími spolubydlícími Sněhem a Ohněm musí čelit Bendisově oblíbené kratochvíli, a sice útěku většího počtu superpadouchů z vězení. Bohužel zde Bendis opravdu není ve své vrcholné formě, Spideyho vtipné hlášky působí tak nějak unyle a průměrně, stejně jako celý příběh. I s kresbou.
  • jh666
    Bendisova Spider-Mana jsem měl vždycky rád, a to mj. i díky jeho smrti, která podle mě patří k těm nejlepším, co se Marvelu týče. Pro mě tu funguje všechno, co k něčemu takovému patří, akce, která vrcholí střetem se Spider-Manovou Nemesis, emoce a Bagleyho úžasná kresba. Takhle má umírat hrdina. Pro mě jeden z vrcholů Bendisovy tvorby. 100 %
    P. S. Je škoda, že v redakci zase kašlali na vedlejší kreslíře. Čtenář se tak nedozví, že na první dvou sešitech se kromě LaFuenteho podílela i Sara Pichelli a další lidé, nebo že třetí sešit nakreslil Chris Samnee.
  • baatcha
    jayjay86: Naděje umírá poslední. Ultimátní SM měl i své světlé chvilky, i když byly asi tak dvě a pokaždé to souviselo s tím, že Spider-Mana postřelili... Asi holt podvědomě očekávám, že v čem je Venom, to nemůže být úplný průser.
  • jayjay86
    for baatcha: Proč se těšíš na ,,crwáckého,, Venoma, když :,,je jasně vidět, jak nudná celá ultimátní série byla,, ? To snad není součást Ultimate Spider-Man nebo co už? :)
  • baatcha
    Za Spider-Manovu smrt nemůže Norman Osborn, ale mozková mrtvice scénáristy. Díky několika sešitům, předcházejícím v téhle knize samotnému grand finále, je jasně vidět, jak nudná celá ultimátní série byla. Když pak dojde k tomu hlavnímu, akce se slušně rozjede a emoce naberou na obrátkách. Jenže celé to shazuje fakt, že za logické skoky v příběhu by se nemusel stydět ani maestro Jaroslav Němeček se svými scénáristickými eskapádami. Aspoň, že Mark Bagley se naučil kreslit a docela mu jdou dvojstránky. Vlastně, abych byl přesný, nic jiného než dvojstránky mu nejde. Ale tak mohlo to být horší. (A ano, na crwáckého ultimátního Venoma se stále těším.)
3933201
Četl/a (114)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Bart, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, erik, Final, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr. Baboon, namdnas, NecRoman, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, Petrisko911 , petrSF, Pista, Prostě_Štěpán , punisher, radimisko, raenius, raimi, Rapty, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, SekyCZ, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(272)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, Babany, Bart, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Big_Boss, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daredevil99, Deckard, deefha, Delphín, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Lachvos, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Masinfira, Matio, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Opitz, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Baboon, MrKulda, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, PatrikTheMighty, pavel, pechna, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Prostě_Štěpán , punisher, pusta, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Rapty, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, Roiser, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, Sesta, Shin, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spider-man, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, Tabasco, tacmud, taidana, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, Tomski, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, vallyslayer, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (14)
Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Blackthunder, deadpool, delsemela, FatMonster, gezic, Jack, Matthew, Odal , Piggyslav, Raul, Rickettsia
Shání (5)
Clarkos, delta11, gezic, Mates17, Raul
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar