V tomto svazku najdete kompletní příběh zrození jednoho z nejpopulárnějších marvelovských záporáků, legendárního Venoma! Jenže tohle je Ultimate vesmír, takže nepočítejte, že by bylo všechno tak, jak jste zvyklí...

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #33-38

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Mark Bagley
Ink
Rodney Ramos, Art Thibert
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Boris Hokr
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-365-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
472 g
Stran
176
Cena
379 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.1.2023 07:08Ultimate Spider-Man - Venom
    Pozor, toto nie je „samostatné“ dielo, ale plnohodnotné pokračovanie Spajďákovej ultimate série. Ultimate Spider-Man – Venom totiž obsahuje čísla 33 až 38. Dobrou správou je, že v češtine vyšli všetky predchádzajúce časti: prvých 7 príbehov v UKK Ultimate Spider-Man: Moc a odpovědnost a v 18-dielnej sérii Ultimate Spider-Man a spol. znova prvých 7 a následne sa pokračovalo až do čísla 32, na ktoré teda tým pádom nadväzuje dnešný komiks. Takže to u nás prekvapivo vyšlo komplet, čo nie je samozrejmosť. Len proste chcem povedať, že ak si chcete tento komiks prečítať bez znalosti predchádzajúcich dielov, nerobíte dobre. Ja celú ultimate sériu načítanú nemám a tak som si to príliš neužil. Až finálny pokec s Nickom Furym je TEN Spider-Man, akého X desaťročí zbožňujeme, hoc k nedostihnuteľnému (?) Straczynskému má ďaleko a netrvá to ani desať strán. Žiaľ, dovtedy nás čaká niečo, čo prioritne nie je zlé, len jednak treba fakt mať načítaných prvých 32 príbehov a jednak mne osobne tento projekt nesadol. Kresba Marka Bagleyho je dynamická a robustná, ale nebavila ma a miestami bola divná. Prečo Gwen vyzerá ako Joker? Nepáčilo sa mi ani omladenie postáv, vinou čoho Peter vyzerá ako 14-ročný chlapec po dvojmesačnej diéte, keď sa rozpráva s MJ, tá oproti nemu pôsobí ako pedofilka. Ilustrátor má problémy s výškou postáv. V jednej chvíli sa postava X rozpráva s postavou Y a postava X vyzerá nízka a postava Y vyššia a na nasledujúcom paneli naopak. Fušerina, alebo zámer? Obávam sa, že odpoveď poznám. Mňa celkovo nestrhol Bendisov plán reštartovať Spider-Mana. K projektu Ultimate Marvel pristúpil skrátka len preto, lebo sa istým ľuďom vo vedení nepáčilo, ako mladé postavy postupne zostarli, mali brady, deti a zdravotné problémy. Chceli ich vrátiť nazad do detských liet. Nie je to málo? Mne sa naopak práveže páči, že postavy zostarnú so svojimi fanúšikmi. Chápem, že každá slávna superhrdinská postava sa skôr alebo neskôr nutne musí dočkať rebootu, je to nevyhnutné ako smrť. Niektoré nové nakopnutia sú geniálne (Brubakerov Captain America, Smithov Daredevil), no u Bendisovho Spider-Mana si tým nie som istý. Napriek slovám tvorcov, že im nešlo o povrchnosť, sa mi zdá, že presne tú vytvorili. Dozvieme sa, že Peter a Eddie Brock boli v detstve priatelia, ale Peter na to zabudol (hlavne, že si pamätá na nejakého Traska). Na prvý pohľad šokujúca zmena oproti kánonu, ale keď sa nad ňou zamyslíte, možno si ako ja uvedomíte, že z nej nič nevyplýva. Detto Venom: už to nie je parazitická, večne nenažraná beštia z vesmíru, ale vedecký pozemský experiment. A znova sa pýtam: na čo je to dobré? Je to vôbec na niečo dobré? Alebo je to len zmena pre zmenu? Súboj bez kostýmu je ďalšia vec, ktorá pôsobí sviežo, ale zároveň s ňou nie je pracované tak, aby dostatočne zaujala. Nuž, na to si už asi bude musieť odpovedať každý z vás. Ja som si odpovedal. Bendis volí samé pohodlné spôsoby a skratky (rýchly prerod z priateľa na smrtiaceho soka neobháji ani ovplyvňovanie Venomom).
  • martin28
    martin2828.7.2022 16:41Ultimate Spider-Man - Venom
    Zrození Venoma v ultimátním vesmíru si představuji trochu jinak. Tohle bylo na můj vkus příliš ukecané a málo akce. Fňukna PP, který se neustále hledá a bečí a bečí, a pokud by to scenárista neukončil, bečel by tam dodnes...
    Slabota.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš16.12.2018 15:06Ultimate Spider-Man - Venom
    Máte k ruce Spidermana a Venoma. A uděláte ukecaný komiks.
    Zív.
  • Sajmon
    Sajmon16.9.2018 18:48Ultimate Spider-Man - Venom
    Je to dost super komiks co se soustředí hlavně na Petera a jeho vzpomínky.. akce tu je celkem málo, hlavní procento akce tvoří závěrečná bitva. Jinak super. Za mě 10/10.
  • karl173
    karl173 mecenáš27.3.2018 21:19Ultimate Spider-Man - Venom
    Tak jsem si ještě jednou mohl užít Ultimate Spider-mana. Po ukončení jistého časopisu navazuje tento komiks přímo na poslední číslo. Díky tomu nebudete o nic ochuzeni a navíc ještě dostanete mnohem větší nálož než v jednom čísle časopisu. Díky tomu jsem se mohl do čtení více ponořit. Tato série dokazuje opět to že umí nejen parádní akci, ale také umí velmi dobře vykreslit osobní vztahy a trable Petera Parkera. Díky tomu nemusí být v jednom sešitě ani trocha akce a přesto vás to dokáže zabavit. Do toho přidejte skvělý origin s Venomem a další parádní Spider-man je na světě. A to vše v moc dobré kresbě , která mě osobně hodně baví. Za mě 90%.
  • mearez
    mearez16.5.2017 18:11Ultimate Spider-Man - Venom
    Chtěl bych víc bojů sVenomem. Jinak absolutní spokojenost.Bendis mě nezklamal.
  • 3DD!3
    3DD!319.7.2016 19:02Ultimate Spider-Man - Venom
    Zubatý slintal patří k Spideyho nejzarytějším sokům, už jen proto, že jde o jeho odhozený černý oblek alias mimozemský symbiont, co do sebe původně nasál něco z jeho schopností. Je fajn, že se mu dostalo sólového kusu, i když příběhově to není takové terno jak se čekalo. Odklon od původu symbionta není úplně na škodu. Tady si ho ukuchtili pěkně postaru, doma ve zkumavce. Spíše zamrzí, že Parker se v černém obleku skoro neohřeje a drásání jeho psyché a změna ve zlého pavoukovce tady v podstatě neproběhne. Jistě jsme pořád v botách patnáctiletého školáka, který v sobě nemá dostatečnou frustraci, ale je škoda, že to tvůrci přece jen nezkusili. Přeskok na Eddieho Brocka, zde (ne novinář, ale) student/vědátor, který s doktorem Connorsem kuchtí černý chrchel rovněž postrádá větší nenávist, která vždy působila jako katalizátor změny. Zde přichází až se samotným Venomem. Před tím jde pouze o zoufalce, který nesbalí Gwen Stacy a parazituje na objevu svého otce. Civilní linie, kde se poznávají dva staří kamarádi a snaží se si k sobě najít cestu je asi nejzajímavější z celého příběhu, ale závěr ji nevytěží dostatečně. Dost možná záměrně, protože s Venomem může být ještě spousta legrace.
  • S4TW
    S4TW21.5.2016 14:59Ultimate Spider-Man - Venom
    Jednoduše musím říct, že Ultimate Spider-Man nedosahuje kvalit toho originálního. Možná jsem jen konzerva, ale v podstatě vše, co je zde originální a nově pojaté mi přijde slabší, než to původní. Celý koncept USM na mě působí, jako kdyby to bylo psané výhradně pro náctileté publikum. Ano, Ultimate Universe je možná temnější či syrovější, blíže tomu našemu skutečnému světu, ale i tak jsem měl pocit, že bych si dílo užil daleko více před deseti lety. Bendis rozhodně umí psát lépe. Navíc se zaměřuje především na Parkera (což je patnáctiletý klučina) než na Spideyho. Vše je daleko víc o psychologii postav a vztazích mezi nimi. Přeci jen velkou část příběhu se řeší pubertální problémy a vztahy. Navíc mě v tomto díle mrzelo, že Venom nedostal více prostoru a nebylo zde více akce, které by byl součástí. Co mě ovšem potěšilo, byla skvělá kresba Bagleyho, který dokonale vystihl atmosféru a zasazení příběhu. Z jeho postav čiší emoce a navíc skvěle zvládá i akční scény. Nad Spideym hůl nelámu, ale zázraky od něj už nečekám. Když si budu moct vybrat, raději sáhnu po tom šest-set-šestnáctkovém.
  • Toren
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.4.2016 01:18Ultimate Spider-Man - Venom
    Souhlasim s G.W.B. Navic snad jen poznamku o kresbe, ktera je misty vazne spatna. Jsou tam panely na kterych jsou teticka May a Gwen vedle sebe a teticka May vypada mladsi. Na dalsich panelech zase Fury vypada mladsi nez Spider-Man. Misty se take zda, jakoby si kreslir spatne rozvrnul stranku, ale uz se mu ji nechtelo predelavat. Bendis vazne umi radove lepsi pribehy, moc nechapu proc tohle neprenecha nekomu jinemu.
    60%
  • jh666
    jh66625.3.2016 13:11Ultimate Spider-Man - Venom
    Crew se po roční pauze vrátila do světa Ultimate Spider-Man (snad tam chvíli vydrží) a já jsem za to rád. Venom začíná přesně tam, kde Ultimate Spider-Man a spol. skončil a po odbočce s napodobitelem nám Bendis servíruje další upravenou verzi jednoho z nejslavnějších Spider-Manových záporáků. Venomův origin je opravdu hodně překopán, ale do světa Ultimate Marvelu dokonale sedí. Akce není sice tolik, ale když přijde stojí za to, hlavně díky kresbě Marka Bagleyho, který je opět o něco lepší. 95 %
  • Final
    Final mecenáš23.3.2016 07:35Ultimate Spider-Man - Venom
    Příjemný návrat do Ultimate světa. Z větší části je pak takto kniha spíš konverzační, s poměrně málo akčními scénami. Dozvíme se o výzkumu Petrova otce, jehož výsledek si následně Petr užije doslova na vlastní kůži, odzkouší si nový oblek a pak konečně dojde na Venoma. Kterého autor bohužel jen představí. Na to že je celá kniha pojmenovaná Venom, si jeho řádění moc neužijeme. Nezbývá než doufat, že si Bendis schovává pořádnou Venomovskou akci na někdy příště. Přesto je kniha čtivá, zábavná a těm kdo si Ultimate Spider-Mana oblíbili, ji nelze než doporučit. Jako plus zmíním povedené obálky jednotlivých čísel. Za mě příjemných 80%.
  • kaylin
    kaylin22.3.2016 08:44Ultimate Spider-Man - Venom
    Bendis s takovou peckou prostě nepřišel. Hodně zachraňuje Mark Bagley, který už mi ke Spideymu tak nějak přirostl a Venom je v jeho provedení parádní, hlavně když se nasere. Ale tohle prostě není příběh, který by byl výjimečný. Je to dobrý příběh, ale na to, aby byl ultimátní, to přece jen není dost dobré. Takže nakonec jen průměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1127-ultimate-spider-man-venom-50.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.3.2016 18:47Ultimate Spider-Man - Venom
    Tož klasický "spajdy". Asi bych se v tom nějak víc nepitval a velké hloubky nehledal... samozřejmě, že je trochu zarážející, že Bendis, který stvořil snad jeden z nejlepších superhrdinských "street" komiksů (jeho Daredevil), občas napíše i něco takového, ale celková zápletka pro mě byla docela stravitelná, tempo vyprávění přiměřeně zábavné a moralizující/psychologické/vztahové vsuvky neotravující.

    Celkový dojem: 60%
  • baatcha
    baatcha14.3.2016 15:22Ultimate Spider-Man - Venom
    Tohle je fakt špatné. Je to asi nejhorší případ "lazy writing", autorské lenosti, jaký v komiksu pamatuju. A přitom se to rozjíždí velice solidně. První jeden a půl sešitu se obejdeme bez kostýmovaných hrdinů a přesto má příběh solidní spád. Jenže pak je nám představeno tajemství černé hmoty a to jsem povytáhl obočí. Takže Eddie Brock tedy studuje na univerzitě biologii, má k dispozici laboratoř a navíc spolupracuje s doktorem Curtem Connorsem, a přitom tu hmotu vlastně sám vůbec nevyvinul, jak by z toho všeho logicky vyplývalo, ale našel ji náhodou v ledničce v pozůstalosti svého otce? To jako fakt??? Navíc za celou tu dobu o látce nic nového nezjistil. Očividně ji ani nedal pod mikroskop. Netestoval na laboratorních myších. Vůbec nic o jejích "vedlejších účincích" neví, přestože se jí přímo týká jeho projekt na univerzitě. Zato Spider-Manovi pak stačí chvilka, kdy se hmotou nešikovně poleje, a během okamžiku o ní ví všecko. Tady už jsem nakrčil čelo. Co je tohle za příběhový zvrat? Spider-Man, který má bohaté zkušenosti z laboratoře, pavoučí schopnosti, cit a přesnost, se tou látkou nešikovně poleje? To jako fakt??? A pak už to Bendis vrší (což se rýmuje na "mrší") ráz na ráz. Zásadní momenty, na které si scénáristé klasických komiksů připravují půdu během několika sešitů, odbývá po krátké akční sekvenci "nečekaným zvratem" v jediném obrázku. Postava je hodná a bác ho! a už je strašně zlá. Eddie Brock je sympatický chlápek a najednou rup! a je to vraždící maniak, jehož jediným cílem je kdovíproč zabít Spider-Mana. To, že byl Eddie pošahaný odjakživa, přitom nijak nevyplývá ze samotného příběhu. Autor nám to prostřednictvím jedné z postav jaksi mimochodem dovysvětlí, až už je po všem.

    USM Venom mě naučil, že se mám do budoucna obloukem vyhýbat čemukoli, co má co do činění s ultimátním Spider-Manem a jeho pitomým scénáristou. Komiks jsem otevíral s nadšením, ale po dočtení jsem měl sto chutí vrazit jej Bendisovi do pr*ele.
  • Alfi
    Alfi9.3.2016 11:56Ultimate Spider-Man - Venom
    Toto je veľmi príjemné prekvapenie, ktorého snaď jediným záporom je zmena vo formáte voči doteraz vydaným USM-nom. Na druhej strane, ten zápor je zároveň aj kladom, keďže síce je knižka o niečo väčšia, ale lepšie sa číta.
    Na 176 stranách nájdeme celý príbeh o Venomovi, od jeho stvorenia až po uzavretie dejového oblúku, iný ako ho poznáme z klasického Spider-mana, originálne spracovaný. Čo poteší najviac sú dobre spracované emócie, kde Peter Parker nie je len obyčajný búchač, ale naozaj mu uveríme, že je 15ročný chlapec so svojimi problémami a starosťami.
    Snáď jediné, čo ma prekvapilo je, kto každý pozná Peterovu tajnú identitu :-)
  • brkowycz
    brkowycz8.3.2016 11:53Ultimate Spider-Man - Venom
    Menší rozkouskování příběhu určitě velmi USM pomáhá. Působí to jaksi konzistněji. Celkově obdivuji lidi, kteří jsou schopní číst příběhy po sešitech, protože mě to pak přijde, jako kdybych si pustil pět minut filmu, a na pokračování se podíval za měsíc. Někdy prostě trvá, než je příběh správě vybudovaný a může dojít k akci. V tomhle by mohla být síla Spidermana v booku, nikoliv v sešitě, protože Bendis pečlivě buduje své postavy a místo toho, aby jedna mlátička stíhala druhou, vyvíjí příběh a vše směřuje k závěrečnému střetu hlavních hrdinů...
    Příběh je skutečně odlišný od všemi známého originu Venoma. Vlastně se trochu opakuje vzorec z příběhu s Green Goblineme ze začátku série USM. Spíše než lidský záporák, vystupuje Venom jako jakési krvelačné monstrum, které vidíme na obálce. Kromě Venoma samozřejmě Parker řeší buchty a má nového kámoše. Příběhově nic, z čeho bych si doma sedal na zadek a nadšeně hltal stránky, ale neskutečně mě to baví. Spidermana jsem měl vždycky rád a tyhle příběhy jsou pro mě výletem do dětství. Zároveň není příběh tak drasticky naivní, abych ho ve své dospělosti nedokázal pozřít. Super a snad budou další díly!
10291871
Četl/a (78)
2scha, 3DD!3, 66pepo66, Alfred, Baffman55, Bronn, calvin10, Cemino, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, Devlin2, dvory, erik, Final, Fox01, fvalek1, gezic, invape, Ivan Kucera, James, jh666, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kaaos, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Kouzelnik7, lacoste, Ladinek82, Lijem24, Lobok257, Madao, martin28, Martinb, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MP, namdnas, Negan, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piggyslav, PrastenejCitron, punisher, raenius, RaptoR, RedButton, RudyRod, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schramm, Shpeckk, Sick666, Spike, terrordemon, Tommar, trudoš, Tyfus, VvV, xflori01, xxSIMIxx, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(131)
2scha, 665+1, 66pepo66, afri, Aldo26, Alfi, Alfonzo, Alfred, asgardpepa, Azbest, Baffman55, bboorreekk, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Bronn, burzum, calvin10, Cemino, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dinik, disclose, doophy, dvory, erik, Fida, Final, Fox01, fvalek1, gezic, Godsmacker, hellblazer, holub1727, Hulik, ikshorm, invape, Jak, James, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joker189, JORDY, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, komiksák007, lacoste, Lijem24, listr, Lobok257, maara, Madao, markic, martin28, Martinb, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, mineralk, miuanek, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr. Baboon, namdnas, NecRoman, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piggyslav, pk123x, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, punisher, raenius, RaptoR, RedButton, Ricarderon, Rickettsia, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Sajmon, Salien, Saran, Schramm, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, Symbi, tacmud, The Genius, TheWrecker, Tialster, timek, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (13)
81splinter, Azik2586, Benji, deadpool, Doppelganger, Honza R., Ilock, LookAss, nx, prokop.prcik, S313, smazenapikantniskeble, xxaannddeerr
Shání (5)
Al0f0k, Clarkos, LookAss, nx, Symbi
Nabízí (3)
66pepo66, Fox01, MB