Deadpool, kterého dovlečou před americký senát, aby vysvětlil svou účast na mexickém masakru, jehož výsledkem byly stovky mrtvých, toho prozradí mnohem víc, než by se kdokoliv odvažoval doufat!
Vydejte se na výpravu do pochybné minulosti užvaněného žoldáka a poslechněte si příběh o jeho začátcích přímo od něj. Je to ale skutečně pravda, nebo jenom hromada pomýlených lží? Upřímně - koho to zajímá?! Deadpoola ze všech nejméně!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 86. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Deadpool: Wade Wilsons War #1-4 a X-Men Origins: Deadpool


Scénář
Duane Swierczynski
Art
Leandro Fernández, Jason Pearson, Dexter Vines
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Deadpool: Wade Wilson's War (Marvel)
  • ludek.n
    Nejšílenější postava Marvelu, Wade Wilson alias Deadpool, se předvádí v čtyřdílné minisérii scénáristy Duane Swierczynského a výtvarníka Jasona Pearsona v jeho typické roli ukecaného žoldáka. Přestože se tu najde pár příspěvků i ostatních postav, Deadpoolova proříznutá huba jede jako dobře naolejovaný stroj v jednom z nejmonumentálnějších monologů, jaké si lze vůbec představit. Jeho groteskní představení je plné humorných gagů, drsných hlášek a narážek (které si bezpochyby více užijí američtí čtenáři). Je to jedna velká šílená jízda z Mexika až do Capitol Hillu, kde před senátním výborem probíhá vyšetřování činnosti ultratajné skupiny X, jejímiž členy jsou kromě Deadpoola ještě Bullseye, Silver Sable a Neena Thurmanová alias Domino. Ničemu v tomto komiksu se nedá věřit, protože nic, co se tu řekne nebo ukáže, nemusí být o pár stránek dál pravda a naopak. Prostě cirkus odshora až dolů s největším klaunem všech dob v hlavní roli. Berte nebo nechte být, a to i s finálním sešitem X-Men Origins jako bonusem navíc. Přiznám se, že mě tento druh slovních a vizuálních hrátek, které si utahují z divokého násilí a nesmyslného zabíjení, poněkud míjí a těžko v tom hledám nějakou přidanou hodnotu.
  • trudoš
    Jak nemám psychedelické komiksy moc v lásce, tak tenhle jsem si užil naplno. Hlavně proto, že album poměrně smysluplně vysvětluje, kdo je Deadpool zač a že není radno věřit všemu, co vypustí z úst, což mi přijde jako skvělý nápad, srovnatelný snad jen s Maxxem od Billa Loebse. Abych však nestrašil, ta potřeštěnost vůbec příběhu neubírá na srozumitelnosti. Je to sranda, která má sice až hysterický podtext, ale právě ten dává postavě zajímavý rozměr. Komika je navíc nápaditá a chytrá, například celý ten v kresbách představený proces před senátním výborem je ve své pompéznosti nádherně jízlivý. Bohužel, legrace zaostává občas na úkor logiky, lépe řečeno přesně do okamžiku, kdy na scénu nastoupí prďácké slovní hříčky, dobré tak akorát pro puberťáky.
    Rozhodně bych ale uvítal větší rozsah, protože spoustu věcí si člověk musí domyslet. Nic to ovšem nemění na faktu, že editoři postavu zvládli perfektně představit. Člověk začne mnohem lépe chápat proč je užvaněný degenerát takový, jaký je.
  • Cinema Ranger
    Narozdíl od Drákulovy výzvy tady máme opět něco podobného jako je NHM o Deadpoolovi - jen lehce nadprůměrný komiks ve kterém se nachází dva vzájemně se odporující Originy o Deadpoolovi. Nic moc. Slabota. 60%
  • Blackhand47XD
    Tohle fakt ne, asi nejhorší Deadpoolovský komiks, který jsem četl. Člověku v podstatě stačí číst polovinu děje, protože hlavní zápletku si DP vymyslel.
  • karl173
    Hlavní příběh Válka Wadea Wilsona je taková zábavná, svižná, dobře vypadající a čtivá jednohubka. Bohužel se ale nejedná o nic zázračného co se týče příběhu, a vlastně kdyby to nebylo tak celkem slušně a zajímavě napsané, tak bych s hodnocením šel níže. Druhý krátký příběh, který má být jako jakýsi Origin mě každopádně zklamal. Čekal jsem od toho trochu víc, byť to mělo jen jeden sešit. Je to jen takový stručný výpis informací, který je podaný nezajímavým způsobem. Jediné co je na tom dobré byla pěkná kresba a pár momentů. Celkově tedy tenhle komiks hodnotím jako lehký nadprůměr za 60%
  • Darth Raelchi
    Pro mě o poznání lepší než příběh v NHM, prostě mi víc sedl. Takový poctivý slušný Deadpool. Pozitivní vnímám, že jsem se fakt pobavil skoro na každé stránce, což u Deadpoola od dob Drákulovy výzvy nezažívám. Je to vtipné, srandovní, kaiser-sose-ovský styl příběhu, takže proč ne. přesto není to ten styl, který bych musel číst víckrát. Kresba byla také fajn, pro mě premiéra s tímto kreslířem.
  • tom99
    Vtipné až do samého konce. Byl to zábavný komiks a musím říct, že se jedná o pěkné oživení žánru, když hlavní postava promlouvá přímo k divákovi. Rozhodně je to zajímavý aspekt, i když se přiznám, že mi to i místy vadilo. Příběh poměrně dobrý, hlavně oceňuji zvrat zřejmě v půlce knihy.
  • hroubek
    Můj první komiks s Deadpoolem a musím přiznat, že to není úplně ono. Je to správně ulítle, ale ten děj je trochu moc velký bizar, hlavně v tom konci. Deadpool hláškuje, zabíjí, dělá bordel, je vtipný, přesto to není takové jaké jsem po filmu čekal. Přišlo mi to v určitém momentě dost neupřímné, a že si tvůrci dali malou domů. Škoda, z toho příběhu by šlo vytěžit více, kdyby to nebyl takový guláš.
  • luky.kuky10
    Nebylo to zas tak spatny, ale ani uplny top. Lepsi jsou komiksy s Deadpoolem od Crwe. Takovej lepsi prumer.
  • S4TW
    Podle názorů, které jsem na tento komiks četl, jsem ve vzduchu cítil průser, ovšem po přečtení musím říct, že tomu tak není. Ano, je pravda, že Deadpool má hned několik lepších (a možná i znatelně lepších) příběhů, ale i tak se jedná o zábavné, vtipné a originální dílo. Že nevíme, co je pravda a co si Deadpool vymýšlí? No a co? Vždyť je to postava, která ví, že je v komiksu. Po celou dobu čtení jsem měl potutelný úsměv na tváři, ale je pravda, že výbuch smíchu se nedostavil. I přesto mě komiks bavil a přišel mi vtipný a originální. Poslední číslo bylo super v tom, že se jednalo o přesný opak a byl nám naservírován lehce vážný a pochmurný díl. Dialogy, monology i promluvy ke čtenářům byly povedené. Samotná postava byla dobře napsána a i vedlejší pobavily. Jediným větším kamenem úrazu tohoto komiksu je jeho kresba, která mi vyloženě nesedla a navíc mi místy přišla odfláknutá. Sice se jedná o humorný styl kresby, ale řadím ji mezi podprůměrnou. Jsem velkým fandou Deadpoola a s čistým svědomím říkám, že mě tento komiks nezklamal.
  • kaylin
    Knihu "Ultimátní komiksový komplet 67: Deadpool - Válka Wadea Wilsona" přečtete, odložíte a na nějakou dobu si na ni nevzpomenete. A pak na ni zapomenete úplně. Raději si přečtete něco jiného. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/04/1147-ultimatni-komiksovy-komplet-67.html
  • Alfi
    Lenny, ak to vztiahnem na konkrétnu knihu napr. tvoje hodnotenie "Deadpool: Drákulova výzva je comics hodně o psychologii a tragické postavě", tak to mi nesedí.
  • Lenny
    Alfi: DP je celkově hodně o psychologii a tragické postavě
  • Alfi
    UKK Deadpool je lepší ako väčšina zvyšných kníh z druhej séria, teda 61-120, ale horší ako by mohol byť. Čo je vyložený podraz na čitateľa je fakt, že dostane niečo iné, ako očakáva napríklad na základe filmu alebo knihy ktorú vydala Crew. Jednak sú v knihe dva "originy" Deadpoola, teda príbehy pôvodu, ale tie dva pôvody sa dosť líšia - nerozumiem celkom, prečo padla voľba práve tejto kombinácie príbehov.
    Druhak, autori oboch príbehov sa rozhodli dať príbehom istý psychologický presah a tragicku hĺbku, obom. A nie celkom to musí sadnúť každému. Takže kadencia vtipov je výrazne, ale naozaj výrazne nižšia ako sme zvyknutý, miesto toho sa dočkáme snahy o vysvetlenie, prečo je Deadpool Deadpoolom.
    Kresba fajn, prevedenie knihy kvalitné ako vždy, príbeh skôr sklame ako poteší. 55%.
  • ertefol
    Z Deadpoola jsem četl něco od Waye, něco ze sebrané Classicy a všechno se mně líbilo. Válka Wadea Wilsona je překvapivě o něco vážnější, i když stále šílená a vtipná, a těch několik zvratů mě hodně potěšilo - i vyprávění ve stylu "komu věřit, komu ne a co už si úplně vymýšlím" je naprosto perfektní. Deadpool v tomhle případě není úplně stejný, jako v předchozích komiksech, ale i tahle jeho poloha mně sedla. Kresba mně připadala velmi OK. Jeden Origins sešit za Válkou Wadea Wilsona mně naopak přišel slabší, ani šílený, ani nijak příběhově nebo charakterově objevný (i když knock-knock vtípek fakt pobavil). Celkově to není žádná ultrapecka, nicméně velmi příjemná jízda ano.
  • J.Connor
    Koukám, že tu dostává Deadpool za uši, tak o jednu hvězdu zdvihnu své hodnocení, protože já byl příjemně překvapen. Po pubertálně infantilním a brutálně nadhodnoceném filmu, který se tváří, jak je jiný než klasické Marvelovky, aby byl ve finále schematičtější a ploší než všechny ostatní ...jsem fakt nic nečekal. A ne že by tenhle komiks byla nějaké ultrapecka, ale slušná a svižná zábava, která alespoň z konceptu UKK opravdu v několika ohledech příjemně vybočuje, to určitě je.
  • Fimi
    no dočetl jsem to dřív než jsem čekal a pořádná pecka v Deadpoolovském stylu se nedostavila, škoda, alespon že kresba není špatná
  • Doncek4321
    čekal jsem pecku a ta bohužel nepřišla.
  • J.T.honza
    Dvě slova: Víc Deadpoola!!!
  • baatcha
    Co si budeme nalhávat, není to taková řachanda jako Drákula. První storka, Válka Wadea Wilsona, mě ovšem velice bavila, pochechtával jsem se od začátku do konce a ten schizofrenní styl vyprávění byl něco úžasného! Druhý příběh, Deadpool: Origins, mě ale dost zprudil. Nejen, že zmizel humor, ale změnila se i Deadpoolova osobnost do té míry, že připomínal špatnou kopii Loba. Jak jsem u Drákuly psal, že komiks je o několik tříd lepší, než byl kdy Lobo... no tak u Originu to neplatí. Co mě ale u obou příběhů bavilo, byla kresba. Nebyl to úplný punk, ale po záplavě plastového mainstreamu ujetější kresba rozhodně potěší. Kór, když televizní moderátorka "Que pasa kucí!" má asi největší hrudní výbavu, co jsem kdy v komiksu viděl.
  • Fimi
    Jak mám Deadpoola rád, tak tohle se mi moc nelíbilo, ve službách Drákuly byl mnohem lepší, tohle je celkem nuda....
  • Lenny
    This isn't the Deadpool you are looking for.
    Jsem velkým fandou Deadpoola a tohle patří k těm nejhorším komiksům s ním.
  • Kabukiman
    To jako faaaakt? Fakt je tohle jeden z nejpopulárnějších marveláckejch superhrdinů? :o Na své první setkání s Deadpoolem jsem se docela těšil - všichni básní jaká je to super postava, hláškař, super film (ještě jsem neviděl) atd atd... Strašně nerad používám takové ty fotrovské věty, ale tady tu mrchu starobní musim použít, není jiná možnost. Asi kdybych byl mladší....o hodně mladší...zhruba někde v době, kdy je tělo v bouřilivém rozpuku a mozek nestíhá všechny ty nové pocity, začínající ochlupení přináší mnoho nových otázek, dochází ke zrádném rozladění hlasivek a z nějakých nepochopitelných důvodů se začne objevovat touha po něčem tak nepochopitelně lákavém, jako je vagina, pak by se mohlo stát, že by se Deadpool mohl stát mojí oblíbenou postavou.... Jinak fakt nevim. Hlášky? Nedělejte si prdel! Jaký hlášky! Vždyť je trapnější než většina mejch komentářů! Občas ho v komentářích někdo přirovná k Lobovi. Kdyby to Lobo zjistil, bezesporu by vás za to čekal hák se řetězem a vejlet po drsný asfaltce v závěsu za motorkou! Lobo je uplně jiná liga. Jednak neni spálenej jak uhel, ale je to namakaná heavy metalová mánička, něco jako Robert Trujillo z Metaliky a pak ty hlášky má tupej Lobo fakt o dost vtipnější. Lépe řečeno, Lobo je hláškař, Deadpool je....nehláškař. Na film se určitě kouknu, ale další komiks s Deadpoolem fakt nemusim.
  • louza
    Postava Deadpoola je výsledkem čelní srážky Spider-Mana s Lobem. V knize jsou trošku vážnější příběhy, než by čtenář čekal, nadlehčované hláškováním hlavního...cosi. Hrdiny asi ne. Dočkáme se hned několika originů a je na čtenáři, aby si z nich vybral styčné body a zrekonstruoval co je nejblíže k pravdě. Rozhodně ne veledílo, ale celkem příjemný mírně nadprůměrný popkorňák na instatní pobavení to je.
  • Azalin
    Jsem drsnej zabiják, co hláškuje v každé bublině, tak je jasný, že mě musíte milovat. No, já už od dob X-Force nesdílím nadšení Deadpoolem a v tomto komiksu není nic, co by můj názor mohlo změnit. Ani na film se nechystám.
  • Norri
    Zpočátku se mi to líbilo, ale potom jsem se začal ztrácet ve verzích příběhu. Kresba dobrá, humor mi seděl. To bourání čtvrté zdi bylo super. Origins byl svým pojetím taky zajímavý ale pecka to nebyla.
  • ConanVJ
    Celkem pěkné dva příběhy, které nenudí a jsou i dobře uhozený. Za mě 80% :)
  • jh666
    Ne, tohle nevyšlo. Drákulovu výzvu od Duggana jsem si užil, ale tahle verze Deadpoola mi vůbec nesedla. Vím, že Deadpool to nemá v hlavě úplně v pořádku, ale tohle mi přišlo i na něj příliš přitažený za vlasy. Naštěstí je to jen alternativní realita. Knihu by mohl zachránit humor nebo kresba. Bohužel, nevyvedlo se ani jedno. Nezasmál jsem se ani jednou, možná se tak dvakrát třikrát ušklíb a kresba taky není zrovna oku lahodící. 40 %
  • cyboy
    Jde vlastne o dva originy v jednom a je celkem jedno ze si castecne odporuji. Umirnenejsi nez Drakulova vyzva. Subjektivne se mi zdalo, ze kresba je misty nevyvazena (nektere panely se mi zdaly odflaknute). Humor je tu pritomen nejen slovni, ale mnohdy i obrazovy, skryty v nenapadnych drobnostech. Obecne dobre. 75%
93544111
Četl/a (125)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Babany, binnmode, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Džoworka, Elnie, erik, ertefol, Fima, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, J.Connor, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, LookAss, lopik, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martin18, Martinb, Mates17, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, petrSF, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, sala, Schramm, SekyCZ, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, terrordemon, the.kasztan, tom99, Tomate, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, Zemblaff, zlejzmrd
(264)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, Babany, batoo, Beng.D, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, duri, dvoracekpetr1, Džoworka, Elnie, erik, ertefol, faster86, fifas, filemon, Filip123, Fima, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Glumal, Godsmacker, Goeger-Devil007, Gustik5, Hades, hahahoho, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hroubek, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, lopik, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin18, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mike-sh, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, MrKulda, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, octobersa, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, radimisko, RadimNemec, raenius, Ragnarog, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robert.hladil, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, spagr, Spike, start05, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, Tabasco, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Till, tom99, Tomasino79, Tomate, Tominos, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, vallyslayer, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zemblaff, zikaa, zlejzmrd
Chce (21)
ADM1, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, CaptainL, deadpool, delsemela, DracoAn, eseona, FatMonster, gezic, Izmir Čupr, Jack, Keno, Nevidal7, Odal , onfr300, Radkos, Rickettsia, Wargeron
Shání (3)
gezic, onfr300, Wargeron
Nabízí (2)
lopik, Masinfira