Koupit
Aby odkryl tajemství své minulosti, pouští se Wiccan a jeho Young Avengers do epického dobrodružství s cílem najít Scarlet Witch. Chce ale vůbec žena, která zavinila rozpad Avengers a téměř vyhubila mutanty, být nalezena? Jedna věc je však jistá - jejich neuvěřitelné dobrodružství změní marvelovský vesmír jednou provždy.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 84. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Avengers: The Children's Crushade #1-9, Avengers: The Children's Crusade - Young Avengers #1 a Uncanny X-Men #526


Scénář
Allan Heinberg
Art
Jim Cheung, Olivier Coipel, Alan Davis
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Kateřina Špirochová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
837 g
Stran
256
Cena
249 Kč
Originál
Avengers: Children Crusade (Marvel)
  • ludek.n
    Po rozpadu Avengers v roce 2005 se objevilo hned několik navazujících sérií, jednou z nich byli i Young Avengers Allana Heinberga a Jima Cheunga. Osmička teenagerů s nadpřirozenými schopnostmi funguje ne jako izolovaná skupina hrdinů, ale je pevně svázána se starými dobrými Avengers, a koneckonců i s X-Meny a mutanty všeobecně. Vždyť sám mocný Magneto se holedbá vírou, že dva z chlapců jsou jeho vnuci. Billy Kaplan alias Wiccan a Thomas Shephard alias Speed jsou také hlavními hybateli děje, neboť jsou to právě oni, kdo se vydají hledat svou údajnou matku, Wandu „Scarlet Witch“ Maximoffovou, a to i přes nesouhlas všech okolo. Allan Heinberg stvořil bohatý epický příběh s novými i starými postavami a podmanivou zápletkou. Nic tady nejde tak úplně snadno a plány se mění doslova z hodiny na hodinu. Šermuje se mocnými kouzly, energií života i časem. Až si chvílemi říkám, zda té epičnosti není už příliš a Heinberg nás nevodí jako hodné pejsky jen okolo domu. Naštěstí je tu ještě Jim Cheung, který dal Dětské křížové výpravě opravdu nádhernou vizuální podobu. Nijak výrazně neexperimentuje, ale dá vám přesně to, co chcete v superhrdinné týmovce mít a možná i něco navíc (věřte nebo ne, ale Wandiny zelené oči dokážou člověka doopravdy uhranout). Young Avengers si v této knize ostudu rozhodně neudělali.
  • JackOneil
    Akční i vztahové pasáže dobře plynou a jsou dobře napsané. Velmi se mi líbila i kresba. K příběhu nemám co bych vytknul.
  • MEGA
    Tohle mě neskutečně bavilo. Postavy mi jsou sympatický už od série Young Avengers. Škoda, že není vydána česky. Příběh se pořád někam posunuje a skáče z jedné lokace na druhou, že nikdy nevíte, co se stane příště a nikdy jsem se nenudil. Jako jedinou (ale velkou) výtku bych měl ty retcony. Ty mě prišli zbytečné a kdyby měl scénárista víc nápadů, obešel by se bez nich, nebo by je aspoň napsal líp (protože "byla posedlá/ovládnutá tímhle a tamtím" je fakt levný). Mám strašnou chuť dát 5* kvůli kresbě, která je vyloženě božská.
  • karl173
    Tohle byla taková superhrdinská telenovela, při které se to přelévalo z jedné stranu na druhou skoro na každé druhé stránce. Postavy se místy chovali děsně hloupě a některé dějové zvraty, byť se snažili děsně šokovat, vypadali skoro až směšně. Ale přesto všechno, pokud berete superhrdinské komiksy s velkou rezervou, to byla slušná zábava. Navíc moc pěkně nakreslená a některé momenty a vývoj některých postav byli přese všechny okolnosti povedené. Navíc pokud má člověk lépe poznat Young Avengers, tak rozhodně doporučuji raději sáhnout po této knize než po té z NHM, která Dětské křížové výpravě nesahá ani po kotníky. Za mě tedy spokojenost, bavil jsem se, byť to není žádné veledílo. Solidní 4*
  • mearez
    Avengers mám rád, ovšem tento komiks je velice slabý. Chytl jsem se někde v půlce a i tak to furt bylo nemastný neslaný. Začátek je strašně pomalý a v takovém duchu se nese celá kniha. Obecně se mi nelíbí takovéhle zpětné hrabání se ve starých a i celkem dobrých příbězích. Vesměs mi taky přišlo, že až na Dooma, Scarlet Witch a Young Avengers měly ostatní postavy málo místa (v celém komiksu měl třeba Spider-man jen 3 věty, Luke Cage asi ani jednu), což mě malinko štvalo. Místy mě štvaly i rádoby héroické výstupy postav (když třeba Scarlet Witch v jednom dialogu říká, že si zaslouží zemřít a na to Wiccan, že je to celý jeho vina a na to Patriot řekně něco ve stylu ,,za to můžu já''). Ale je to fajn věc, která se ale nedá přečíst na jeden zátah. Ale nečekejte nic přelomovýho. Nejedná se o ničím významný kousek, protože homosexuální vztah už jsme viděli v předchozích Young Avengers komiksech, a obecně je taková ta snaha o genderové a rasové vyvažování týmu trošičku nepřirozená a trapná. Překlad vyloženě drhnul jen v pár bublinách, takže to neni tak hrozné, jak tu někteří přede mnou naznačovali. Za mě 3*.
  • Alex´s
    Nejlepší komiks který jsem kdy četl! Kresba je úžasná a scénář ještě lepší! Scarlet witch a doctor doom byli hvězdy! Young avengers jsou užasná skupina. Jenom bych vynechal iron lada, ten to jen pohoršil. X-meni tu vystupovali úžasně. Další pochvala by měla být pro Emmu Frost a captaina americu. Trošku mě tu štvalo chování cyclopse, moc dobře ho neznám,ale něco o něm vím. Po tomhle komiksu jsem se dozvěděl, že ho fakt moc nemusim. Kresba +,scénář +,postavy +,dialogy +. Zaslouží si to 5 hvězdiček, prostě nejlepší komiks,určitě doporučuji !! * * * * *
  • Blackhand47XD
    Nová generace Avengerů je na světě a snaží se najít ženu, která způsobila genocidu mutantů. Zápletku s Doomem však mohli vynechat.
  • Darth Raelchi
    Tohle mě aspoň malinko chytlo, až když jsem si to přečetl podruhé. Jinak je to moc tlusté na to, oč tam vlastně jde. Zbytečně přeplácané a hraní si na city. Teenage drama nebo Young adult fiction by tomuto ranku sedělo. Pokus o homosexuální vztah se nekoná, protože Hulkling si může vybrat, jak bude vypadat, což eliminuje genderové dělení jeho rasy. Zase zajímavé je, že z pohledu dnešní doby je to spíš zajímavé v rámci genderových studií než z hlediska gay/lesbian romance do mainstreamu. To tam paradoxně není, ale je tam právě to příjemné sdělení, že nevadí, kdo jste a co jste, hlavně že se milujete. Nevadí mi to, ale přesto všechno, ne každý uvažuje tak, jak jsem tady uvedl já, a tím pádem to spoustě lidem může projít jako pájka máslem a říct si tak maximálně, proč tam jsou gayové. Škoda, chtělo by to víc na tom jejich vztahu zapracovat, když už tam teda MUSÍ být. Když už, tak už, ne?! - VIZ ALAN MOORE (pro pochopení toho, co mám na mysli). Ale jinak to napodruhé šlo číst o poznání lépe a pozitivně vnímám nové postavy (až na počáteční výhrady, viz výše). V dnešní době je to pro mě daleko přínosnější než neustále recyklovat staré známé. Máme je rádi, ano, ale možná neuškodí je dát na pár let k ledu a vytáhnout je za nějaký čas, jinak se nám omyjí!!!! Přese všechno je toto to lepší z UKK a kresba je slušná. Celkově to ujde, ale příště trochu zkrátit, ne co do počtu sešitů, ale příběhově. Trošičku cajdák.
  • S4TW
    Když nad tím tak přemýšlím, tak mě komiks opravdu bavil. Má to skvělé tempo, je to akční, zábavné a plné zvratů. Navíc to navazuje na důležité události, které se u Marvelu staly, což já osobně mám velmi rád. Na druhou stranu je vidět, proč jsem o Heinbergovi nikdy dřív neslyšel. Nápad je super, scénář je zajímavý, ale to zpracování místy hapruje. Postavy se z ničeho nic začnou chovat jako hovádka a to jen z toho důvodu, aby měl autor svůj velkolepý zvrat. Navíc si myslím, že na moderní komiksy je to přeplácané textem, i když celkem čtivým, ale i tak je tam celkem dost takových těch zbytečných vejšplechtů. I přesto si myslím, že po scénáristické stránce se jedná o čtivý a zábavný komiks, který nemálo lidí zabaví. Navíc mě se nové postavy líbily, především Wican je opravdu epic. S nastrčením homosexuálního vztahu problém nemám, naopak se jedná o zajímavé zpestření a myslím si, že v superhrdinském komiksu by to vždy působilo tak trochu násilně a účelově, zde to autor podal dobře. Co je opravdu parádní, tak to je kresba. Ať už se jedná o samotné postavy, bojové scény, detaily či zobrazení kouzel, tak je vidět kreslířův ohromný talent.
  • pueb
    Tohle mě celkem zklamalo. Příběh je takový zmatený a spíš by se hodil do nějaké knihy než komiksu. Young Avengers se mi prostě nelíbí. Nebýt Scarlet Witch a na...nýho Wolverina, tak bych hodnotil ještě méně :D
  • luky.kuky10
    události kolem Klanu M jsou skvěle vymyšlené. Pravda, některé komiksy jsou slátaniny, ale za mě to neplatí u Dětské křížové výpravy. Je to akční, má to děj a krásnou kresbu. Taky to díky 256 stranám není hned přečtené. Není to sice TOP, ale mě to bavilo. A co se týče překladu, tak mě nic moc extra nerušilo... Postavy jsou fajn, snad jen Patriot mě neuvěřitelně s**l. Klidně bych další YA dal v češtině:)
  • ConanVJ
    Příběhově mě to hodně bavilo, ale někteří členi YA celkový dojem hodně kazí a to i ti klíčoví. Kresba se mi hodně líbí a akční scény taky. 80% :)
  • baatcha
    Proč mají průměrní scénáristi neustále potřebu relativizovat geniální díla svých předchůdců? V případě Dětské výpravy se tohle týká Rozpadu i Klanu M, aniž by výsledek byl v čemkoliv lepší. Všechno se tu navíc vyřeší stejně pitomým zvratem, jako kdysi v případě Dark Phoenix: postava se nestala nástrojem apokalypsy proto, že byla už delší dobu magor a nakonec jí totálně hráblo, ale proto, že ji posedla démonická/mimozemská/božská entita. Což je něco, co se stává denně, že.

    Scénáristovu neschopnost nejlíp ilustruje to, že kdykoliv je potřeba dramatického zvratu, začne se jinak poměrně normální postava chovat jako naprostý idiot. Tuhle roli si postupně vyzkouší Iron Lad, Cyclops, Scarlet Witch a Patriot. Na druhou stranu musím říct, že je tu pár velice povedených momentů a kresba mě ohromně bavila. Je v ní skryta spousta detailů a třeba Doomovy čárymáry jsou kresleny nečekaně nápaditě, když uvážíme, že většinou se výtvarníci omezují na sršící barevné výboje ve stylu kouzelníků z Bradavic. Co se týče zmiňovaného překladu, neměl jsem s ním problém, i když souhlasím, že dvě tři věty mohly být přeloženy líp. Ve výsledku vlastně nedokážu říct, jestli mě tenhle komiks víc štval A/NEBO (muhehe) bavil. Což je vlastně něco, co mě samo o sobě dost baví.

  • Fimi
    Tuhle kresbu mám moc rád, příběh je opravdu dlouhý a propracovaný, postav jak nas.áno a hlavně je zde Doom, takže za mě spokojenost, jen to chce znalost předešlých příběhů, tohle mi vyhovuje, pro mě rozhodně jeden z nejlepších UKK z druhé serie
  • kaylin
    Kdyby neměl komiks docela dobré tempo a celkem příjemně se nečetl - takže vám nakonec nezabere tolik času, na kolik může při své tloušťce vypadat - asi bych šel ještě níž, protože tohle je dějově přesně to, co nemám rád. Plahočení se na místě a vracení se k něčemu, co už mělo zůstat neměnné. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1123-ultimatni-komiksovy-komplet-70.html
  • jh666
    Po Secret Avengers si cestu do UKK vybojovali i Young Avengers. Tenhle tým se od ostatních svým složením hodně liší, ale to rozhodně není na škodu. Rozmanitost týmu je skutečně a postavy jsou uvěřitelné, byť Patriot je docela otravný. Příběhově je to fajn (zvlášť, když si člověk uvědomí, že podobně jako Avengers: Elita mnisérie vznikla hlavně proto, aby se trochu obnovil Status Quo, který panoval před rozpadem Avengers), ale kresebně je to ještě lepší. Sice bych byl radši, kdyby Oliver Coipel nakreslil víc, než jen několikastránkový prolog, ale Jim Cheung je také výborný. Jediný problém mám tentokrát s Alanem Davisem. Jeho kresbu mám normálně moc rád, ale tady se příliš nevyznamenal. 82 %
  • Azalin
    Myslím, že Drekorian to vystihl dost dobře. Teplí superhrdinští teenageři měli navázat na skvělý House of M od Bendise a světe div se, nepovedlo se. Ale zase takovej špalek za ty prachy...
  • J.T.honza
    Výborné. Skvěle jsem si to užil, je to moderní, čtivé, napínavé, celou dobu jsem dumal nad tím, jak to skončí a uzavřený děj potěšil jakbysmet. Takových komiksů bych chtěl číst více.
  • Drekorian
    Teplý Naruto a jeho politicky korektní homeboys pátrají po momentálně nejžhavější MILFce v Marvelu, kterou si pro sebe syslí Dr. Doom. Uh. Z celého třeskutého maglajzu v Avengers: Rozpad, jsem byl akorát rozpačitý, byť se z toho zrodili skvělí New Avengers. Jenom nechápu jaký důvod (kromě skvělé kresby) bych měl mít číst eskapády D-list sidekicků, kteří umí maxímálně tak imitovat opravdické Avengers. Teda kromě toho, abych se mohl vysmát dementní manipulaci s časovou osou. Kresba 4 a půl hvězdičky, scénář jedna.
  • cyboy
    Pozor trochu spoileruju...
    Je fakt, ze ten preklad obcas vazne drhne. Syntaxe je mnohdy buhvi jaka, jen ne ceska, ale to jsou takove ty klasicke narky nad kvalitou prekladu, ktera srazi original atd. atd.
    Co rict k YA? Komiks je to vazne ukecany a tym mladych avengeru je no, jak to rict, proste divny. Nemuzu rict, ze by mi nejak prirostli k srdci, cimz nerikam ze to je spatny komis. Celkove by to bylo mnohem silnejsi a pusobivejsi, kdyby si panove z Marvelu nepousteli pusu na spacir a nerekli nam ze "uz zadni mutanti" je definitivni a ze to vazne mysleli vazne. To se pak cela linka se Scarlet Witch jevi temer jako samoucelna. Jedinou prilezitost pro mutanty vidim v tech, kteri se teprve narodi. Jelikoz jde o nahodnou mutaci (nekdy vykladnou jako evolucni krok), tak Scarlet Witch tezko mohla ovlivnit to co prijde. Ale zpet k tematu - diky od zacatku jasne dejove lince, ze "uz zadni mutanti" jsou definitivni, je prekvapive snad jen zapojeni Dooma a jeho posun na novou uroven.
    Dost mozna z toho nejsem uneseny i kvuli tomu prekladu, tezko rict, ale proste me to nechytlo a na dalsi eskapady YA moc zvedavy nejsem. Navic je z toho citit krecovita snaha o genderove a rasove vyvazeny komiks a to mi proste neni po chuti. Nejsem ani sovinista, ani rasista, ale jedna vec je delat neco jinak a druha je delat to za kazdou cenu jinak (napr. Thor jako zena, Spiderman jako mexican apod. - a ze ty serie maji uspech, co?).
    65%
  • TheWrecker
    Nebýt ukecanosti některých postav (hlavně Patriota, ten mě fakt sral), tohle by mělo jasných 5*. Vůbec bych nečekal, že mé první setkání s Young Avengers (jeden sešit v Hawkeye vol.1 nepočítám) dopadne zas tak dobře. Celé mě to vtáhlo a nepustilo, takhle nějak si to představuju. Chci více Young Avengers!
  • Ricarderon
    Nevím, kdo je Kateřina Špirochová, která přeložila tenhle komiks (comicsdb mylně uvádí Platu), ale má na svědomí nejotřesněji přeložený komiks celého UKK a vsadím se, že i roku 2016. Prakticky v každé bublině najdete otrocký převod z angličtiny a komiks se tak nedá skoro číst. Jako redaktor je uveden J. Pavlovský, který to ale podle mě ani neviděl, protože tohle by nikdy nemohl pustit. Pokud se tahle žena ještě někdy objeví v kolonce překladatel, je to jasný důvod nekupovat a přečíst si originál. Takové utrpení si nezasloužíme. Jedna hvězdička za naprosté zprznení předlohy.
20341762
Četl/a (99)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, Babany, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Devlin2, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Mr.klown, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, rafannn1, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Shin, Sick666, Sir_Pete, Spike, Standis0202, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(243)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, Azik2586, Babany, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mariomichal, Marthy76, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.klown, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, pueb, punisher, pusta, R3nd4 , radimisko, Radkos, raenius, rafannn1, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shin, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, Standis0202, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
ADM1, AwatarDK, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, Elnie, FatMonster, Rickettsia, Shpeckk
Shání (2)
delta11, MickeyStuma
Nabízí (3)
Al0f0k, Kreatik, Tommar