Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 10 dalších ukázek

Koupit
Nabručený vlkodlak, poslíček s pizzou, šest tisíc let starý démon a hlava chrliče jsou jediní, kdo se dokážou postavit ve třech (a půl)příbězích silám zla, které ohrožují Lisabon.

Za druhé světové války hledala v Portugalsku útočiště řada nadpřirozených bytostí. Upíři, vlkodlaci, chrliči a duchové nyní žijí pokojně ve stínech mezi lidmi. V podzemí však nejhorší ze všech nestvůr začala nabírat sílu a chystat se k návratu. V dalším příběhu bude muset naše nepravděpodobná čtveřice čelit největší katastrofě ze všech – Apokalypse, jak je popsána v knize Zjevení. Na Zemi vtrhnou morové rány, kobylky, obří stvůry a dvě stě milio­nů démonů a vtáhnou naše hrdiny do dobrodružství biblických rozměrů. V poslední části budou naši hrdinové čelit mnohem osobnější hrozbě: vrací se starý nepřítel, aby změnil život Rafana Mendonçy v noční můru. Čeká nás dojemný příběh o lásce, pomstě a obřích pavoucích!

Poprvé na světě vychází v souborném vydání.

Scénář
Filipe Melo
Art
Juan Cavia
Barvy
Santiago Villa
Obálka
Juan Cavia, Santiago Villa
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Ladislav Niklíček
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Alexandra Niklíčková, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dystopie, humorný, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-089-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
173 x 239 x 37 mm
Tisk
barevný
Váha
1194 g
Stran
416
Cena
899 Kč
Originál
As incríveis aventuras de Dog Mendonça e pizzaboy #01, As incríveis aventuras de Dog Mendonça e pizzaboy #02: Apocalipse, As incríveis aventuras de Dog Mendonça e pizzaboy #03: Requiem (Tinta-da-China, 2010, 2011, 2013)
  • Ivan Kucera
    To je ale komiks, vaše vašnosto! Zhltol som ho ako malinu. Vrátil ma nazad do detstva, keď som so zatajeným dychom koncom 8O. rokov objavoval skryté čaro komiksového média. Filipe Melo (Balada pro Sofii) do scenára naakumuloval všetko: náckov, detskú Bibliu, krásne zohrato nezohratý tím, pizzu, Hellboya, Hallblazera, Mignolu, Lovecrafta, ukecaného chrliča (ktorý fakt nemá rád, ak ho ocikáte), chápadlá, 6000 rokov starého démona vyzerajúceho ako prefajčené rozkošné dievčatko so psím pohľadom, okultných detektívov, vlkolakov, kaiju a samozrejme zombie Hitlera, ktorý je stále rovnaký slaboch, ako v 40. rokoch. Ku koncu tempo trochu pokleslo, popkultúrne odkazy ma po štyridsiatke nebavia, vsuvka s Dark Horse je, nuž, vsuvka s Dark Horse (ale zas ponúka Rafanov smutný origin, takže ju beriem na milosť) a nechápal som, v akom univerze sa dej odohráva: policajti neveria, že hrdinovi ukradol skúter oživený kamenný chrlič, ale pripadalo mi to tak, že sa zjavne okolo nich odohráva plno zjavne nadprirodzených udalostí. Isté rozčarovanie som cítil aj zo záveru. Súhlasím s tvorcami, že predtým sa odohralo toľko apokalyptických „veľkofilmových“ vecí, že koniec sa mal niesť v komornom duchu. Problém je, že on sa napokon vlastne v až tak komornom duchu vôbec nenesie: ohrozené mesto, príšery, akčné scény, poznáte ti. Len raz za čas v poslednej kapitole preblesne smútok a nostalgia v zmysle všetci starnú a tým pádom sa menia a (možno áno možno nie) múdrejú a nie každý prežije. O to viac zamrzia posledné strany, kedy sa všetko vezme z rýchlika, na nič nie je čas, kľúčové postavy z deja vypadávajú bez rozlúčky a ak postava X naozaj len kamuflovala svoju smrť, tak proste neverím, že by to aspoň nenaznačila svojim priateľom po tom všetkom, čo spolu prežili. Napriek tomu som z tohto fantastického komiksu nadšený. Parádna chémia medzi absurdnou ústrednou štvoricou (OK, tri a pol), krásna a hravá (dole hlavou otočené dialógy v scéne, keď postavy visia dole hlavou zavesené zo stropu za nohy) kresba Juana Caviu, úžasné farby Santiaga Villu a tradične nadštandardné vybavenie od CC: pevná väzba, prebal, lacetka a masívne textovo-fotografické dodatky a bonusy iného charakteru. Nemám úplne v láske, ak je príbeh (či už knižný, komiksový, seriálový alebo filmový) príliš otreštený, ale tu sa to myslím podarilo vybalansovať; bolo to tak akurát, aby to bolo vtipné a pritom aby sme nestratili úzky kontakt so sympatickými postavami a so zábavnými vzťahmi medzi nimi. Keď to budete čakať najmenej, resp. vôbec, chytí vás za srdce a nepustí. K tomu úvodné slová od Romera, Kaufmana z TROMY, Hoopera a Landisa. Skvelé je, že hoc jednotlivé „kapitoly“ vznikali v rozmedzí mnohých rokov, tvorcovia svoje milované postavy nikdy nestratili zo zreteľa a nadväzujú na ich osudy, čiže hrdina sa napokon ožení s kolegyňou z „jednotky“ a Rafana napokon dobehnú jeho finančno-sociálno-poisťovacie problémy z „dvojky“.
  • adevr
    Vcelku docela fajn knížka... Co mi trochu, staromilsky, vadilo, bylo to, až moc počítačové kolorování, ale tak už to dnes , bohužel , bývá. Jinak je to parádní, zábavná jízda, plná všemožných příšer, výbuchů i krve..., takže žádný existencionální , ekologický, či ,,vztahová komikso". Jupí...!
    A hlášky jako třeba: ,,Není to Panna Marie? S tou sis asi moc neužil, co? " jsou opravdu nezapomenutelné.
  • Darth Raelchi
    To byla ale kravina postradajici veskery smysl ve svem sdeleni. Proste portugalska amerika ala eintopf, i pejsek s kocickou by tady meli silneho konkurenta. Tady me bavila snad jen kresba, ale jinak uz takove pribehy nedavam. Dalsi apokalypsy, nacky smichane v demonech, priserach a buhvicem uz prosim ne. Je to naproste zabijeni casu si tady pohonit ego, co vsechno papir snese, potazmo muj ctenarsky cas.
  • Good Games
    Žánrom sa jedná o hororovú komédiu, ktorá je inšpirovaná viacerými horormi a znalci sa určite potešia (predhovor napísali takí kultoví hororoví režiséri ako John Landis, George A. Romero alebo Tobe Hooper). Sympatickí a originálni hrdinovia, kopec vtípkov, hlášky a zaujímavé hororové dobrodružstvá. Naozaj som sa veľmi dobre bavil. Tento komiks som poznal už dlho, no nikdy som ani len nedúfal, že ho tu niekto niekedy vydá a stalo sa! A ešte aj v kompletnom vydaní! =►Celá recenzia◄=
  • Palebras
    Už samotný název tohohle titulu Podivuhodná dobrodružství Rafana Mendonçy a poslíčka s pizzou ve spojistosti s anotací ve mě vzbuzoval dojem, že se bude jednat o pořádnou šílenost. Po přečtení musím konstatovat, že příběhově se autor scénáře zas až tak moc neutrhl ze řetězu a jsem velice rád, že tahle krásná bichle nakonec přinesla velice vtipnou, výbušnou a dokonce i lehce dojemnou porci skvělého čtení. Kniha však před samotným čtením zaujme hlavně svým vzhledem, jelikož se jedná o pěkného macka čítajícího 416 stran v klasické formátu za který jsem velice rád, protože přes svůj počet stran se kniha pořád dobře drží při čtení. Hned úvodní příběh s náckama je skvělý a funguje dobře jako seznamovačka s hlavními postavami, abychom byli plynule vrženi do nabité akce. Určitě doporučuji těm, kteří neovládají němčinu použít překladač a přeložit si nejen pár hysterických Adolfových hlášek . Druhý příběh točící se kolem apokalypsy zabrnkal na šílenější notu a byl patrně nejslabším článkem této knihy, ale i tak se jednalo o velice příjemný počin. Laťku však opět zvedly kratší příběhy o Rafanově původu a celou knihu uzavíral komorněji podaný příběh. K samotným postavám nebylo příliš obtížné najít si cestu a vypíchnout musím hlavně Pazuula, protože tahle postava byla jednoduše skvělá. Oceňuj také množství nejrůznějších vtípků, filmových narážek a dalších odkazů, které zde byly hojně zastoupeny. S kresbou včetně barev jsem byl velice spokojen, možná mi však místy přišla dost tmavá. Podivuhodná dobrodružství Rafana Mendonçy a poslíčka s pizzou je opravdu velice povedenou knihou a je dobře, že se s tímto Comics Centrum vytasilo. Určitě bych se nebránil dalším podobně laděným příběhům.
  • Norri
    Instinkt mi říkal, že tohle nebude úplně pro mě, ale zvědavost tentokrát vyhrála. Zpočátku jsem se bál, že jsem se nepletl, ale při druhém čtení se mi to dostalo pod kůži. Humor je zde totiž docela specifický a zvláště v prvním příběhu může trošku připomínat animáky pro děti. Není to nic, u čeho bych vybuchoval smíchy, ale jsou to spíše drobnosti, které mě hodně pobavily. Jako třeba nepřeložené bubliny v němčině a japonštině (Googlu díky za jeho překladač), anebo hledání informací o apokalypse v těch správných knihách. Výrazy obličeje dětského démona taky stojí za to.

    Všechny tři příběhy jsou poměrně konzistentní. Mají podobnou náladu a strukturu. Výjimkou je jen vyprávění, které bylo uděláno pro magazín Dark Horse a postavy v něm často bourají čtvrtou stěnu. Autoři naštěstí nezamrzli v jedné poloze a jejich vyprávění a výtvarno se, stejně jako jejich postavy, postupně vyvíjí. Jednotlivé příběhy od sebe ve vyprávění dělí vždy několik let a na postavách, zvláště na Poslíčkovi, je to znát. Stárnou a mění se jejich vzhled i životní priority. To je osvěžující a v posledním příběhu docela i emotivní.

    Kresba a hlavně barvy se mi v prvním příběhu nelíbily. Ty barvy jsou vážně peklo. Od druhého příběhu jsem byl už ale spokojený.
  • Alfi
    Ďalší humoristický komiks od Comics Centra. Po skúsenosti so Shaolinským kovbojom som bol opatrný, ale zbytočne, kniha je fajn. Je to omnibus, kompletné vydanie troch noviel, štyroch poviedok a bohatého textového aj obrazového materiálu. Príbeh Rafana (prezývka), Poslíčka (tiež prezývka), démona Pazuula a hlavy chrliča síce časť humoru stratila v preklade, ale nie je to trapas, ako som sa obával. Nesúrodá skupina v každom príbehu bojuje za záchranu sveta, pričom najkomornejší (aspoň relatívne) je prekvapivo tretí z nich. Zároveň je aj najemotívnejší a je to pekná rozlúčka s postavami uzatvárajúca ich príbehový oblúk. Kresba je fajn, koloring je troška moc počítačový, ale dá sa zniesť. Je to rozhodne vydarený výber od CC.
72152
Četl/a (46)
123peta, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, calvin10, Darth Raelchi, Dezodoo, foudy, Fox01, Garp, Good Games, Grrr, HevyEli, invape, Ivan Kucera, James, Joshua_T, KOWE, Light, listr, Mamut12, misa, Miss Amphipolis , MP, NecRoman, Nexis, Norri, oleav, Palebras, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, roswelll, RudyRod, Saint of Killers, taidana, terrordemon, trudoš, Ukko, Yaromil, Zbysek2410, zipiik, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(98)
123peta, 2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, buscheer, calvin10, cobe, CSE_AC/DC, Davispear , deefha, delsemela, Dezodoo, farnhajt, filosh, Fox01, Georgíno J., Glumal, Grrr, guseppe, herbert, HevyEli, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, Joshua_T, karl173, KarlosJB, koudak89, KOWE, listr, maara, Mamut12, markic, mcleek, merhyx, Mikei, misa, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, pavel, pechna, perak, PH79, Poseidon1978, raenius, RaptoR, RicHard. , roswelll, Rowan, RudyRod, Saint of Killers, Saran, schefik, Sikk, Skot, sleepless, slothest, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, VanTom, vishnar, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (7)
Abstinent, Draco nobilis, KarlosJB, Lojza, monty.cl, Nightmare, the.kasztan
Shání (3)
D.K.Logic, Nightmare, Šedo
Nabízí (2)
Grrr, Ivan Kucera