Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
V mytickém městě Kompiam vedle sebe žije mnoho inteligentních ras. Nuwan je člověk, kuchařský učeň ve službách velkého mága, kterého se zmocní ďábelský grimoár magie, jehož inkoust začne Nuwanovi kolovat v žilách místo krve.

Nuwan se vydá společně se studentkou Lerëh, dcerou čarodějky Lyreleï, do paláce její matky, neboť doufá, že zde najde pomoc. Ale Lyreleï sleduje vlastní zájmy a zmocní se těla své dcery. Nuwana pronásleduje strašlivý inkvizitor Amutu a také bývalý majitel grimoáru – bezohledný mág, jenž je otcem Lerëh. Nuwana čeká překvapivé odhalení úžasného tajemství, které skrývá tvor, jehož až dosud považoval jen za svého zvířecího mazlíčka…

Scénář
Christophe Arleston (Scotch)
Art
Olivier Boiscommun
Barvy
Claude Guth, Florence Torta
Obálka
Olivier Boiscommun, Claude Guth
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jan Havlíček (Gmork), Josef Vybíral
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88098-73-7 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
237 g
Stran
56
Cena
229 Kč
Originál
Danthrakon #03: Le Marmiton Bienheureux (Drakoo, 2020)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 23:02Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Třetí a poslední sešit pokračuje v nastaveném, změna oproti dvojce: "Finále má po druhom svižnom diely výrazne pomalšie tempo a takmer celé sa venuje tajomstvu malých chlpatých maznáčikov", jinak zas nové postavy, lokace, skutečnosti, odhalení, až je to přepálený, jakoby autor měl moc nápadů na tři sešity a všechny je sem chtěl narvat. Dal bych třetí díl na úroveň prvního. Nejvtipnější je tady odhalení jistého mstitele, o němž nikdo neví, kdo to je. :D to mě fakt pobavilo, jak shodil masku a fakt nikdo nečekal, že to bude on, ale hlavně to nikoho ani nezajímalo, ani o něm nevěděli :D Ivane, podle mě by to měli okleštit o zabíjení a možná o nahotu, abych dal tuhle minisérku dětem, spíš je pro náctileté podle mě, možná 12+? třetímu dílu dávám 3*, celkově průměrná příjemná série se silným průběhem příběhu, jehož úvod nahazuje moc info a závěr je přepálenej, fakt by to chtělo sešit navíc :)
  • SickNail
    SickNail mecenáš4.1.2022 13:50Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Výborné a pekne nakreslené fantastično s milými hlavnými hrdinami. Ťažko sa mi hodnotí len jeden zošit, keďže je to príliš komplexné, a ak si prečítate druhý alebo tretí bez tých predchádzajúcich, tak s najväčšou pravdepodobnosťou budete stratení.
    Ako celok je to ale parádna farebná jazda no možno skôr pre mladšiu generáciu. Napriek tomu je tam pomerne dosť krvavých scén, a finále je už jeden veľký magický randál. Obsahovo naozaj milá jednohubka a je škoda že to nevyšlo spolu v tvrdej väzbe.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.12.2021 05:45Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Tak a máme tu finále. Je to nezbedné, tvári sa to (a je to nakreslené) ako pre malé deti, ale v skutočnosti v sebe tvorcovia nezaprú (zjavne ani nechcú) značnú dávku podvraťáctva. Naočkovali ním nielen trojku, ale celú sériu. Neviete, kam skôr skočiť očami. Postavy veľmi fajn. Dialógy vtipné. Poetické nápady (sedemmíľové čižmy). Ak chcete v deťoch vyvolať lásku ku komiksom, táto uvoľnená, hravá, šikovná, milá, vtipná a vynaliezavá francúzska séria je na to doslova ako stvorená. Exkluzívne nakreslené. Rapídne pútavo inkerované.
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.10.2021 20:03Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Danthrakon 3: Šťastný kuchtík je posledným dielom tejto krátkej fantasy série. Finále má po druhom svižnom diely výrazne pomalšie tempo a takmer celé sa venuje tajomstvu malých chlpatých maznáčikov. Celkovo by som sériu a aj posledný diel hodnotil medzi 3* a 4*, zaokrúhlim hodnotenie smerom nahor, lebo v podstate sa jedná o príjemnú nenáročnú fantasy a celková téma silnej magickej knihy vtelenej do mladého kuchára sa Arlestonovi vydarila. Napísal už síce aj výrazne lepšie série, ale viackrát bol u neho problém ten, že síce boli prvé diely série veľmi zábavné a svieže, tie nasledujúce postupne strácali kvalitu a príliš sa opakovali. Danthrakon má tú svoju kvalitu v podstate vyrovnanú a aj keď by bol ešte nejaký ten diel navyše vhod (aby nebol dej tak uponáhľaný), musím povedať, že to tentokrát ukončil včas a je fajn, že sa dej zbytočne nenaťahuje. Dúfam, že bude predajnosť dobrá, aby sme sa dočkali aj iných sérií od Arlestonovho nového vydavateľstva Drakoo, tých zaujímavo pôsobiacich komiksov je tam viac. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2021 12:45Danthrakon #03: Šťastný kuchtík
    Tohle je prostě finále, jak má být, i když je místy předvídatelné. Zase další příběh o nastolení rovnováhy mezi starým a novým pořádkem / světem. Ta touha říct, že určité staré vlivy a původní řád věcí jsou pořád silné a mají nám co říct, a že bychom na ně neměli zapomínat, i když jsme tzv. civilizovaní a svým způsobem i nad přírodou. Autoři na to poukazují měrou vrchovatou a číší to z nich skoro na každé stránce od půlky tohoto alba dál. Do toho všeho je to příjemný, pohádkový, ale i drsně udělaný příběh, který vás nakonec baví. Prostě dobrodrůžo, jak má být, na dostatečném prostoru, i když možná jedno album navíc by si to zasloužilo, aby lépe vyniklo pozadí postav a děje. I když to je jen maličkost, která mému celkovému dojmu neubírá. Dávám 4 hvězdy.
211122