Úžasný Spider-Man se vítězně vrátil z Tajných válek - a vypadá teď úplně jinak! Není ale na Spideyho novém černém obleku něco trošku divného? Po návratu do newyorských ulic Spidey zjistí, co přesně jeho nový kostým umí - nemá ale ponětí, že ten zvláštní oblek je ve zkutečnosti mnohem nebezpečnější, než by si kdy dokázal představit...

Obsahuje příběh:
V kůži vetřelce

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man #252-259.


Scénář
Tom DeFalco, Roger Stern
Art
Ron Frenz, Rick Leonardi
Ink
Bill Anderson, Brett Breeding, Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Christie Scheeleová, Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
676 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: The Saga of the Alien Costume (Marvel Comics, 1984)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.3.2021 06:47Komiksový výběr Spider-Man #016: V kůži vetřelce
    Odpustite pridlhý koment, ale toto je čistý návrat do detstva, vymačkol som slzu. Pre mňa nostalgická perla (ešte väčšia, ako KVS: Nezastavitelný Juggernaut), nakoľko ide plus mínus o kompletizáciu vôbec nie zanedbateľného počtu zošitov Záhadného Spider-Mana, ktorého u nás v 90. rokoch vydával Semic-Slovart (ďalej S-S). Keďže mi rodičia nemohli kupovať všetko, tak som sa k dokončeniu niektorých Spajdyho dobrodružstiev dostal až práve vďaka tejto knihe. Opätovne sa mi bohužiaľ potvrdilo, že nech už bol S-S akokoľvek dôležitý v budovaní nášho vtedajšieho komiksového Ja (za čo mu patrí moje doživotné ďakujem), nejako extra sa s tým nesr... a jednotlivé zošity vydával fakt halabala (niektoré stránky proste vyhodil). Peter tu dostáva totálny záhul. Nielenže sa mu rúca osobný život (sklamaná teta, sklamaný Nathan, sklamaný Robbie), ale ešte proti nemu stojí skutočný výkvet protivníkov. Nielenže naokolo poletuje bláznivý Lampiónový Jack a z úzadia situáciu sleduje nebezpečný Red Ghost so svojimi superopicami, ale je tu ešte i Hobgoblin (v S-S verzii Mátoha, jeden z tých lepších prekladov), za nitky z úzadia poťahujú pragmatickí mafiáni Rose (v S-S verzii Ruža) a Kingpin. Vždy ma bavilo, keď Spajdy nestál proti fantazmagorickým sokom (prepáč, Vulture), ale práve proti realistickým protivníkom. Sila týchto uveriteľných sokov najviac vynikne vo futbalovom príbehu, ktorý je zbavený akýchkoľvek superhrdinských „hovadín“, ale funguje na jednotku (trochu dokonca pripomína osud Daredevilovho otca a to už je vysoký level). Čierny kostým síce vycíti Petrove skryté priania, ale zároveň sa podpisuje na jeho psychike. A aby toho bolo fakt veľa, o slovo sa hlásia aj antagonisti Black Cat, sympatický zlodejíček Fox a zvierací Puma (ďalší môj obľúbenec zo S-S série). Keď Peter pochopí, že nový kostým (ktorý si na Zem priniesol z Tajných válek superhrdinů Marvelu) je viac parazit, než symbiont, zasiahne do deja FF4. S Prvou rodinou Marvelu mal Sieťomil odjakživa zábavnú, dynamickú interakciu. FF4 ho síce Venoma zbaví a uväzní ho, ale organizmus veľmi rýchlo uniká zo zajatia, aby sa definitívne mohol prerodiť v jedného zo Spajdyho najúhlavnejších protivníkov (viď. udalosti z KVS: Zrození Venoma, aj keď podľa môjho skromného názoru je Zrození Venoma paradoxne menej o Venomovi, ako V kůži vetřelce). Scenárista Tom DeFalco svojho času so Sieťomilom stváral neskutočne veľké kokosoviny. Najsilnejší z príbehov ale nepatrí akcii, ani mafiánom, ale obyčajnému dievčaťu, MJ, u ktorej zrazu vidíme aj jej druhú, odvrátenú, temnú stranu plnú tragickej a smutnej minulosti. Nie je to teda napokon len Peter, kto celý čas nosil masku...Obálku si môžete pamätať zo Záhadného Spider-Mana č. 20.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:27Komiksový výběr Spider-Man #016: V kůži vetřelce
    Trochu jiný Spidey, který v 80. ukázal, že to jde dělat i jinak. Tady to, podle mě, začíná. Tady je ten Spidey, který se mi moc líbí, ale ještě to není úplně ono. Jsme na začátku a teprve jsme dali nohu na plyn. Dávám 3 hvězdy.
  • Moon
    Jedno z těch lepších retro počtení, které zaujme i v dnešní době.
    Rozhodně jsem nebyl zklamán
  • NextOne
    Nějaké části jsem již četl v Záhadném Spider-Manovi od Semicu a jsem rád, za toto doplnění. Příběh potěšil, ačkoliv se zde příliš velká akce neodehrává.
  • Ter
    Jedna výhrada k prekladu: prečo Kingpin Rosovi vyká? Rose je syn Wilsona Fiska, takže to vyznie fakt čudne.
  • mearez
    Fajn osmdesátkový počteníčko. Osmdesátky mám rád a tenhle komiks byl strašně fajn. Jediné co mě doopravdy mrzí je, že Spideyho cesta k naleznutí skutečné podstaty kostýmu byla strašně krátká, vždycky jsem si totiž představoval, že tato dějová linka s novým kostýmem travala alespoň několik let. No co už, i tak se jedná o kvalitního Spider-Mana, místy mi moc nesedla kresba (člověk by čekal, že jedna z největších sérií Marvelu bude mít lepší kreslíře), ale celkově to byl fajn komiks. Za mě 4*.
  • kaylin
    Komiks "Komiksový výběr Spider-Man 16: V kůži vetřelce" je fajn z toho pohledu, že se jedná o doplnění příběhů, které o Spider-Manovi známe. Vlastně je to fajn jen v tom ohledu, že tu máme pár dalších sešitů, které jsme do té doby česky neměli. Tím to ale bohužel tak nějak končí. Ty nové příběhy jsou tuctové, nejsou nijak zásadně zajímavé, neposouvají dění nikam dál a popravdě neposouvají ani postavu, i když se nějaké prvky tváří, jako že o něco jde. Ale třeba scény v redakci jsou nudné, stejně tak i konfrontace s May. Co se týká vztahů se ženami, je kniha "Komiksový výběr Spider-Man 16: V kůži vetřelce" v podstatě o ničem, i když se tu o tom dost mluví. A pravda, na konci už to začíná být trochu zajímavé. Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 16: V kůži vetřelce" je ale nakonec zásadní skutečně jen proto, že obsahuje první příběhy Spider-Mana v černém kostýmu. Moc víc v tom není.
  • Delphín
    Fajn čtení, které posunulo Spider-Manovo dění zase o krok dále. Štvaly mě časté narážky na události v minulosti, u chování Petera sem občas tak jako nevěřícně koukal, občas se totiž choval kapku nesmyslně. Vyzdvihnout musím hlavně poslední sešit, kde nám. M.J. odhalí svoji těžkou minulost.
    Tenhle díl je rozhodně super komiksová jednohubka, jenž za přečtení rozhodně stojí. Z děje si na zadnici nesednete, ale i tak se při čtení nudit rozhodně nebudete. 4* si tento komiks rozhodně zaslouží!
  • hroubek
    Je to fajn komiks. Samotné příběhy nejsou špatné a je dobré je znát, kvůli budoucímu vývoji děje. Nicméně pokud si tento komiks nepřečtete, tak o nic zásadního nepřijdete. V tomto komiksu je opravdu jen jeden důležitý sešit, a je to ten poslední. Sešit, který se věnuje Mary Jane. Díky tomuto sešitu čtenář mnohem lépe pochopí MJ, a taky jí začneme vidět z úplně jiného úhlu. A to jo moc dobře. Za mě je V kůži vetřelce fajn věc, která neurazí, ale není tady nic vyjmečného.
  • louza
    Důchodcovo labůžo, které jako jednu z mála klasik mohu ocenit v plném kontextu. Tyhle notoricky známé stránky jsem určitě četl vícekrát, než by bylo nejen cyboyovi libo. Mám je doslova vypálené na sítnici. A i když jde o fajn příběhy a snahu sérii někam rozumně posunout, stále nemůžu zapomenout na trauma, které mi svého času způsobila změna spideyho kostýmu. Větší pak už bylo jen při zjištění co k ní doopravdy vedlo a o čem ty zbožštěné tajné války vlastně jsou. V porovnání s nimi je základní spider-manovská řada učiněné Shakespearovské dílo. Hlavní bylo ale poznání, že když může Marvel spideymu změnit kostým. Může v podstatě všechno. Dokonce ho může i pokazit. Může způsobit, aby Spider-Man nebyl nejlepší. Což byla toho času myšlenka stejně rouhačská jako, že by Ramba čtyřku točil Chuck Norris, nebo slavíka nevyhrál Karel Gott. Dnes už víme, že se to všechno stalo a co se nestalo nás jistě čeká. Černý spideyho kostým je dnešní pohledem samozřejmě stejně boží, jako Venom který z něho vzešel. Tahle kniha je klasika, která je důležitá. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že největší pecky jsou a byli Tarantula s Juggernautem. Kteří nasnaštěstí v tomto kompletu čekají taky. Přes nepochybnou kvalitu tohle byl jeden ze zlomů kdy jsem zapochyboval o komiksu obecně. Druhý byl odchod Ljuby Štíplové ze Čtyřlístku. A kdyby nebylo Franka Millera a jeho Sin City, asi bych v budoucím životě ušetřil opravdu hodně peněz :-)
  • Tyfus
    Tak jsem po delší době přečetl Spider-mana, kterého tady před lety vydával už i Semic a musím říct, že to tam stále je! Tohle jsou přesně ty Spideyovské příběhy, kvůli kterým ho mám tak rád! Trable s nájmem, tetičkou May a MJ a do toho se chudák musí furt s někým rvát! Akorát mi tady prostě nesedí ten Kingpin a Hopgoblin, k těmhle příběhům prostě patří Mátoha a Srdcový Král... Z tohohle Spideyovského období by toho v kompletu mělo vyjít poměrně dost a já se nemůžu dočkat!
62042
  • trudoš
    to lantan1: O řádek níž se to řešilo, chyba není na straně překladatele.
  • lantan1
    Na jedné stránce mu ten zloděj v různých panelech říká: Red Ghost, Rudý duch a Rudý Ghost :D to je panečku překlad! (Jen Red Duch je z nějkého důvodu vynechán)
  • Wittgenstein
    Komiksákovi007: Mrkl jsem se do rukopisu a tam mám "Rudý duch". K téhle změně došlo v redakci, kterou mi portugalský nakladatel ani neukázal. Stalo se mi to poprvé v životě a doufám, že naposledy.
  • komiksák007
    Já jsem rád, že to mám i s těma sešitama, co byly zatím přeskakovaný, takhle pěkně v booku :) Akorát mi teda vadilo, že v těch, co jsou tady dodaný nově, je zřetelně jinej překlad, alespoň mi to tak přijde. Třeba jméno Rose je najednou přeložený "Růže", a pak se to zasde vrátí k Rose. A Rudý Ghost je taky teda na hlavu, buď teda přeložím jméno celé nebo vůbec.
  • NextOne
    Rodí se noví a noví čtenáři a jestliže tu v současnosti vychází komiksový komplet jedné postavy, je pochopitelné, že zrovna tenhle příběh by měl vyjít. Je to k naštvání, ale společnost nemůže hledět na ty, kteří to už četli, hledí také na ty, kteří to ještě vůbec nečetli a kvůli celé sérii, si ti co to nečetli, raději koupí tento výběr než UKK :)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš20.4.2020 16:22Komiksový výběr Spider-Man #016: V kůži vetřelce
    Záhadný Spiderman 20 -24 : 252-258 (Spiderman 19 a níž obsahuje, co předcházelo = 251, Spiderman 27 tuším obsahuje , co pokračovalo , tj. 300 a dal)

    Ukk:

    Obsahuje sešity sérií The Amazing Spider-Man #252, #256-259, #300 a Web of Spider-Man #1

    A teď co s tím? ;)
  • louza
    Mám všechny ty sešity ještě do Semicu, ale když jsem teď ten staromilec, tak tohle určitě nemůžu minout. Už se těším až si potřetí koupím to samé a ukápnu slzu nostalgie. Protože tohle je Marvel! A tak to má byť, soudruzi.
  • baatcha
    Tyfus: Tak to mám možná komplet knihu, ani o tom nevím. :D Díky za info!
  • Tyfus
    baatcha: A ty zbylé sešity taky v devadesátkách vydal Semic... asi tak.
  • baatcha
    Tyhle Hachette komplety/výběry začínají být tím svým překrýváním docela pruda. Koukám, že tu až na 3 sešity navíc máme znovu celý Ultimátní komiksový komplet #009: The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma. A teď babo raď, chce se mi kvůli 3 sešitům navíc vypláznout znovu dvěstěpáďo? :D
    I když na druhou stranu, zase je to v překladu mistra Janiše... hm...
Četl/a (45)
2scha, Al0f0k, Azik2586, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, GavlaDan, hroubek, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, LookAss, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, roswelll, Sagikkun, simonator, Spike, trudoš, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(147)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, StressCZ, tacmud, Ter, TheoDread, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
deadpool, delsemela, hahahoho, petrik1710, PKD, smazenapikantniskeble
Shání (1)
smazenapikantniskeble
Nabízí (1)
BreakingAway