Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V této napínavé knize se Miyamoto Usagi opět potkává se svým přítelem inspektorem Ishidou, se kterým se pouští do řešení série záhadných případů. Každý důkaz, na který narazí, budou muset pečlivě prozkoumat! Čekají na ně smrtící ryby, setkání s dobře známou dvojicí zlodějek a korupční spiknutí zasahující až na ta nejvyšší místa. Podaří se jim očistit jméno přítele a nadobro zlikvidovat jeden ze zločineckých gangů - nebo snad padouši uniknou spravedlnosti?

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #159-160 (listopad 2016 - prosinec 2016), #161-165 (září 2017 - prosinec 2017)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-748-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
318 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #32: Mysteries (Dark Horse Comics, 2018)
  • VanTom
    VanTom9.2.2023 12:34Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Další povedený Usagi (aneb Ctrl+V :)) se výhradně skládá z kriminálních případů, které náš všetečný ronin řeší společně s inspektorem Ishidou – a které se posléze ukážou jako propojené záhadným mocným intrikánem v pozadí… Možná i kvůli jednoznačnému „pokračování příště“ a přes v rámci možností neotřelé zápletky mě však 32. kniha zcela nestrhla. Potěšila hostovačka sympatické zlodějky Kitsune… ale už zase, kde se toulá třeba Gen? Bonusové dětské Chibi anekdoty pak šly naprosto mimo můj zájem.
  • sedw
    sedw11.12.2021 23:18Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Asi první Usagi, kde nedávám plný počet, ale "jen" 4 hvězdy. Ani mi nevadí, že tento díl byl v podstatě celý detektivní, ale po dlouhé době zde nebyl žádný příběh, který by mi vyloženě utkvěl v hlavě. Jde o několik navazujících malých detektivních příběhů, které se nakonec slijí do jednoho celku. A to je na Usagiho z mého pohledu málo.
  • p3tris
    p3tris31.10.2019 07:02Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Jak už název napovídá, v této knize půjde hlavně o vyšetřování. Usagi se spolu s inspektorem Ishidou pustí do pátrání v několika spolu souvisejících případech. Do cesty se mu tentokrát připletou zlodějky Kitsune a Kiyoko a nová postava, japonský "Robin Hood", nindža Nezumi. Jako bonus a nenásilné seznámení s manga kulturou jsou zde dva chibi příběhy, které Stan napsal se svojí ženou. Jde o krátké komiksy s "roztomilými" verzemi postaviček pro děti.
  • andre
    andre mecenáš21.10.2019 10:16Usagi Yojimbo #32: Záhady
    No ještě že u nás nevycházej sešitovky, to bych se asi brzo picnul. Čekat každy měsíc na pokračování příběhu to nejni nic pro mne. Takže to, že kniha nemá ukončený příběh mě opravdu nepotěšilo:-/ .... Ale jinak pohodovej, dobrej Usagi. Takže tak.
  • kaylin
    kaylin4.10.2019 16:25Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Kniha "Usagi Yojimbo 32: Záhady" nepřináší z hlediska série vyloženě jedinečné a naprosto uchvacující příběhy, ale Stanovi Sakaiovi se musí nechat, že i u třicátého druhého dílu dokáže přijít se zápletkou, která vás navnadí na to, co se bude dít dál. A jelikož zase tak často cliffhangery nenechává, je to i z tohoto hlediska něčím jiné. I když se mi kniha "Usagi Yojimbo 32: Záhady" nelíbila tolik, jaké jiné díly s ušákem, pořád se nedá popřít, že je Stan Sakai skvělým vypravěčem, který má co vyprávět. A jeho práce s japonskými reáliemi, hlavně tedy v příběh "Smrtící fugu" je úchvatná. Ke všemu je to doplněno i skvělou kresbou. Dověděl jsem se, že Usagi má vycházet u IDW v barvě. Trochu bych se bál, že to naruší příběhu s dlouhouchým roninem, ale docela rád se nechám překvapit.
  • louza
    louza18.9.2019 16:49Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Sakai opět mate tělem a vyšetřuje s Usagim a Išidou jednu dlouhou detektivní kazu složenou z malých kriminálních případů. Čili vše co už tu bylo opět v trochu novém kabátě. Jediné opravdu progresivní je, že to historicky poprvé nezvládne v jedné knize, takže se rozuzlení dozvíme příště. Ech jo. Vážně uvažuji, že přechod Usagiho k IDW a do barvy oslavím tím, že si ho přestanu kupovat, protože tohle tisíckrát provařený kafe fakt nemá fazónu. Vzpomínám na ostří trav, Gena s Jotarem a pláču steskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.9.2019 10:08Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Lenny si na Goodreads lehce postěžoval na to, že v poslední době je to Usagi spíše detektivní. To mně příliš nevadí. Cyboy si tady lehce postěžoval, že se neobjevují nové postavy. To mi vůbec nevadí. Přesto jsem tentokrát též nepocítil ono úplné králičí čtenářské pohlazení. Asi bych chtěl ještě trochu rafinovanější zápletku.

    Celkový dojem: 80%
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.9.2019 16:56Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Tentokrat jsou pribehy provazane/zretezene, coz Usagimu svedci vic, nez kratke epizody. Jedine, co mi trochu zacina vadit je orientace porad na ty same postavy, pricemz dalsi postavy se neobjevily uz strasne dlouho. No tak snad nekdy priste.
    80%
15181
Četl/a (50)
binnmode, Bonpar, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Deckard, Doppelganger, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, invape, James, jankie, japes, jiskra, kaylin, Keno, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, petrSF, Poseidon1978, Scaleo1, sedw, seneke, start05, the.kasztan, Ukko, VanTom, VasaX, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(110)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azbest, BadBoy, binnmode, blackJag, Bob, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, Final, Fox01, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jiskra, Joshua_T, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, lantan1, Lenny, Light, listr, Lobok257, maara, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pechna, petrSF, pk123x, Poseidon1978, raimi, Ruw, Saran, Scaleo1, sedw, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, Wasps, Wiruss, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (12)
afri, Askalon, bobo666_2005, burzum, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Lojza, Maty48, monty.cl, Nightmare
Shání (3)
afri, Al0f0k, Nightmare