Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Některá přání by se neměla plnit. Hororový příběh v podání jednoho z nejlepších českých komiksových ilustrátorů Petra Kopla.

Martin Lafetka byl normální dospívající kluk s běžnými problémy. Někdy míval pocit, že je tak obyčejný, až je pro ostatní skoro neviditelný. Jeho velkým přáním bylo dokázat něco výjimečného. Některá přání by se však neměla plnit. Martin zemřel. Tím ovšem jeho potíže teprve začaly. Byl povolán zpět do života, aby se stal členem řádu vzkříšenců, jejichž úkolem je doprovázet zbloudilé duše ke Světlu. Něco se však zvrtlo. Rituál, kterým byl povolán, nebyl proveden správně a Martina teď čeká boj proti samotnému řádu. Nebojuje však pouze o svůj vlastní život.

Tak jako v předchozích knihách se můžete nechat unášet skvělou kresbou Petra Kopla, ale tentokrát nikoli do viktoriánské Anglie, ale do míst nám dobře povědomých: děj se odehrává v současné České republice, na území Kraje Vysočina, většinou přímo v Jihlavě nebo jejím okolí. Jak je v knihách Petra Kopla zvykem, i v tomto případě obsahuje publikace bonusy, ať už v podobě možnosti stát se jednou z postav příštího komiksu Petra Kopla nebo pozvánky na výlety na místa hrůzných nálezů ostatků obětí nebo jiných významných míst zmíněných v knize.

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-7413-304-6 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
165 x 235 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
615 g
Stran
176
Cena
328 Kč
  • Sagikkun
    No ne...
    Je Petr Kopl nějakým zvláštním druhem Vzkříšence a dokáže se mnou komunikovat? Protože všechno, co jsem vyčetl u první knihy, se tady zlepšilo.
    Tak popořadě: fajn nápady tu stále jsou, některé jsou opravdu úsměvné (místa nedávající smysl), ten větší (probourávání čtvrté stěny) už ale není jen pomrkávání na čtenáře, nýbrž má v příběhu skutečně důležitou roli a jeho potenciál je využitý mnohem více a lépe.
    Právě samotný příběh pak už není jenom zbytečně natažený úvod, nýbrž plnohodnotný děj s rekapitulovaným začátkem, prostředkem i velkým finále. Kopl si tu zde své malé fiktivní univerzum skvěle rozšiřuje, přidává na atmosféře, akci, informacích a hlavně! - vedlejší postavy tu už působí reálněji, s vlastními osobnostmi a s většími interakcemi s Martinem. Dokonce i ten Martin už není tak tuctový, jeho postava je zajímavá v tom, že je to vlastně anti-hrdina. Chápete obě strany, i tu (občas stupidní) Martinovu, protože už má nějakým způsobem vykreslenou osobnost.
    Ke spokojenosti pak přidává lepší kresba a barvy, tvrdé desky a menší bonusy na konci.
    Za mě rozhodně oproti minulému dílu zlepšení! Jednička byla fajn, tohle bylo ale parádní a se čtyřmi hvězdičkami tady neváhám.

    Je škoda, že se příběh uzavírá v Zázrakovi. Vzkříšenci a propojení se mi tam líbilo, vůbec bych se ale nebránil plnohodnotné a (zřejmě) finálové třetí knize.
  • Norri
    Norri mecenáš29.1.2017 15:31Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí
    Oproti prvnímu dílu přidal Petr Kopl na hororové atmosféře. Rozšiřují se i pravidla daného světa. Shrnutí předchozího děje se mi tam zdálo tak nějak navíc. Ale třeba to někomu, kdo nečetl první díl, pomůže. Hlavní hrdina zde poměrně často bourá čtvrtou zeď a to až tak, že zatahuje čtenáře do děje. Kopl změnil i kresbu, která si zachovává jeho typické rysy, ale přidal na detailech a "realističnosti". Celkově změna kresby komiksu spíše uškodila, ale krvavé a hnusné věci jsou teď opravdu hnusné.
  • baatcha
    (Ne)mrtvý emo superhrdina v hororovém příběhu s otevřeně homosexuálními liniemi (mám na mysli samozřejmě linie nahých kluků ve sprše) potvrzuje, že Petr Kopl je v současnosti tím nejvýraznějším českým autorem.
  • Lenny
    Lenny mecenáš25.3.2015 10:56Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí
    Druhé procitnutí se příliš nepovedlo. Zápletka s Vzkříšenci je krapet překombinovaná, děj se díky neustálému vysvětlování strašně vleče a postavám chybí dostatek prostoru, abych jim věřil to, co dělají. Výborné finále a občas hezké bourání čtvrté zdi to bohužel nezachrání.
    2,5*

    Podrobná recenze od cca 19:00 http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-27-recenze-bez-hudby/
  • carolos
    Martin Lafetka sa vracia späť v hororovom- fantasy komikse Kroniky vzkriesenca – Druhé precitnutie, na ktoré sme čakali dlhé dva roky. Vyplatilo sa čakanie?
    V prvom dieli sme sa zoznámili s mladým teenagerom Martinom, ktorý sa stáva terčom šikany zo strany spolužiakov. Pri úteku pred agresormi spadol v poli do skruže, kde zomrel. Dostal však druhú šancu vrátiť sa späť medzi živých. Stal sa vzkriesencom, bytosťou obdarenou nadprirodzenými schopnosťami, ktorej úlohou je sprevádzať zblúdilé duše na druhý svet. Ako už vieme z mnohých iných príbehov, s veľkou mocou prichádza aj zodpovednosť a práve tá privedie Martina do problémov. Prvý diel sa skončil mučivými cliffhangermi, na ktoré konečne dostaneme odpovede.
    Pokračovanie Kroniky vzkriesenca - Druhé precitnutie vyšlo v luxusnej hardbackovej väzbe a za seba vravím, že bolo na čase! Nemám nič proti paperbackom, ale pokiaľ je možnosť si vybrať, vždy siahnem po hardbacku. Navyše komiksy Petra Kopla si už dávnejšie zaslúžili tento formát.
    Pokiaľ sa čitateľ nedostal k prvému komiksu, nemusí zúfať. Petr Kopl v krátkosti rozpovie, čo sa doposiaľ stalo a na to sa spustí akcia. Martin sa musí vysporiadať s problémami, ktoré svojimi činmi spôsobil a za ktoré má teraz pykať. A odplata má v tomto príbehu dosť brutálnu podobu. Petr Kopl dokazuje, že je skúseným rozprávačom. Napätie v príbehu graduje závratnou rýchlosťou a čitateľ nie je schopný komiks odložiť, pokiaľ sa nedostane k poslednej strane. Druhé precitnutie má správnu hororovú atmosféru. Pri čítaní záverečnej kapitoly mnou vládol nepokoj a po chrbte som mal zimomriavky. To sa mi doposiaľ stalo iba pri čítaní dvoch dielov komiksovej série Živí mŕtvi (Walking Dead).
    Dej má aj svoje pomalšie mieta. Tie sú však dôležité, pretože Martin a aj čitateľ sa konečne dozvie, kto alebo čo sú vlastne zač vzkriesenci, akí je ich rád, povinnosti a tiež schopnosti.
    Za veľké pozitívum beriem nápad začlenenia čitateľa do príbehu. V poslednom rade musím vyzdvihnúť kresbu, ktorá je oproti predchádzajúcim dielam realistickejšia - najmä časti odohrávajúce sa v limbe.

    Čakanie na pokračovanie sa teda oplatilo. Dejové linky z prvého komiksu sa uzatvorili a v príbehu vyvstali nové otázky. Ako fanúšik mám len jedno prianie - aby sme na ich odpovede nemuseli čakať príliš dlho a tretí diel tu bol čo najskôr.

  • Kabukiman
    Komiksům Petra Kopla sázím samé pětihvězdy a nejinak tomu bude i tentokrát. I když, kdybych nebyl takovej fanoušek asi bych dal jen čtyři. Ale jsem fanoušek a fanoušci jsou většinou velmi nekritičtí:))) Jak jsem psal už u prvního dílu, mám raději komiksy ze serie Victoria Regina, ale chápu že Petr Kopl nechce zůstat jen u předělávek klasických děl a chce vyprávět i nějaké svoje příběhy. Procitnutí bych si ale asi víc užil jako teenager, což u jeho ostatních komiksů kupodivu nepociťuji. Osobně bych dal přednost tomu, kdyby energii a čas věnovaný tvorbě Procitnutí věnoval tvorbě nějaké té viktoriánské předělávky ze serie VR, ale i tak považuji Procitnutí za kvalitní komiks se zajímavým námětem. Co se knihy samotné týče, tak pevná vazba komiksu rozhodně sedla a je to zatím Petrovo nejluxusnější vydání komiksu. Škoda že takovou vazbu nemá třeba Pes Baskervillský....Ale chápu, že bylo asi dost náročné najít pro každý komiks vydavatele a jsem si jistý, že Petr Kopl dělal co mohl a je rád za to, že jsou jeho komiksy vůbec venku. Ale na druhou stranu, že v knihovně čtu na hřbetu první Procitnutí z jedné strany a na Druhé Procitnutí musím koukat z druhé strany je trošku protivné...
  • Dov
    Kniha na první pohled zaujme velmi kvalitním zpracováním (pevná vazba, parciální lak, kvalitní tisk). Po dvojím (!) přečtení stále rozporuplný pocit. Na jedné straně: výborné a v komiksem nepříliš používané téma smrti a tajných společenstev - skvělý nápad, koplovská kresba, dějová linka nutící přečíst najednou, originální prostředí děje i tématu "přechodových míst" včetně nápadu hledání dalších...
    A na druhé straně: relativní povrchnost pramenící z neznalosti = chybějící pocit že "by na tom mohlo něco být", snad zbytečně rychlý a mírně chaotický spád děje (tj. víc akce a méně dobrého textu) a místy na můj vkus graficky přehnané (přespříliš příšerné až komické).
    Suma sumárum: unikátní hororový příběh zasazený do blízkého prostředí s nápaditým temným příběhem, který i přes svou mírnou povrchnost částečně nutí k dalším úvahám a určitě stojí za přečtení! Petr Kopl je výborným autorem typu Franka Millera s obrovským potenciálem, který se však ještě plně neprojevil.
  • kaylin
    Jsem nadšen, nemůžu jinak. Dostal jsem skvěle vytištěnou a svázanou knihu, který navíc obsahuje strhující, napínavý a hororový obsah, který dokáže vtáhnout a nutí vás myslet na pokračování. Petr Kopl mi dokazuje, že je nejlepším českým autorem, a to nejen v tom komerčním smyslu. Je to tvůrce, který chce vyprávět příběhy, a jsou to příběhy zajímavé. Hraje si s formou vyprávění, hraje si i se svou kresbou, na které je také vidět, že se vyvíjí. "Kronika vzkříšence: Druhé procitnutí" je pro mě skvělou třešinkou na tom českém komiksovém roku 2014. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/803-kronika-vzkrisence-druhe-procitnuti.html
132063
Četl/a (48)
2scha, Alfred, Alikkk, Blackhand47XD, cyboy, DanQ, Darker, deadpool, Dezodoo, Doncek4321, Elizabeth, Faix, flipflop, foudy, Goldfinch, Grrr, Gustik5, hellblazer, Hugin, hypermlok, James, jankie, japes, jh666, kaylin, Khagrael, Kil-Khal, Lachvos, lacoste, Light, LookAss, Lookass33, Mamut12, MEGA, mineralk, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, robert.hladil, RR, Sagikkun, seneke, T3ss, the.kasztan, trudoš, tukak, xflori01
(109)
2scha, abaro, adam.ra, Agent24, akrijus, Alfred, Babany, BadBoy, bboorreekk, bd71, Benji, Blackhand47XD, blackJag, Bob, burzum, Calvin Klein, carolos, CSE_AC/DC, cyboy, DanQ, deadpool, delsemela, Dezodoo, disclose, Doncek4321, doophy, Dov, fel68, fifas, filemon, Fox01, Fréza, Goldfinch, Grrr, guseppe, Gustik5, Hawwwran, hellblazer, holubdema, Hugin, hypermlok, invape, James, james dixon, jankie, japes, jh666, Kabukiman, Kapis, kaylin, Keenkeen, komik.sx, koudak89, Lachvos, lacoste, Lenny, Libbi, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, MB, mcleek, MEGA, merhyx, mikina, mineralk, mirec, Miriyak, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, pechna, PeNNy, petad, Poseidon1978, PrímaMost, RadimNemec, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, Salien, SASAN_KING, seneke, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, T3ss, tacmud, the.kasztan, trudoš, tukak, tulipstros, Valis, Viking, xai, xflori01, xintax, yojimbo, zdennanek, zdoog
Chce (7)
Braindead, charvos, deefha, husakpetr93, Maty48, Scaleo1, suchosch
Shání (1)
deefha
Nabízí (1)
Fox01