Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Pokloňte se novému imperátorovi…

Oswald Cobblepot má plán. Už mu nestačí být Penguin, pouhý vládce podsvětí, touží po lásce celého Gotham City. Stačí jediné – objednat si nájemné vrahy na Bruce Wayna, a z nechvalně proslulého zločince se doslova přes noc stává milovaný spasitel Gothamu. Vše probíhá přesně podle plánu.

Když ale propukne teror, dostane i ten nejlepší plán trhliny. A když se do Gothamu vrátí Joker, přijde s ním i chaos.

Penguin se dočasně ocitá mimo provoz a Batman neví, co dřív. Musí zabránit v činnosti Poison Ivy a skupině pomatených Jokerových uctívačů, a navíc jej ohrožuje i nový nepřítel, který vystoupil z ústraní. Říká si Emperor Penguin a je ve všem stejný jako Penguin, jen ještě horší. S ním to bude mít Batman zlé… a Oswald Cobblepot ještě mnohem horší.

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (New 52) #13-18 (říjen 2012 - březen 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks)


Scénář
John Layman
Art
Andy Clarke, Jason Fabok, Henrik Jonsson
Ink
Andy Clarke, Jason Fabok, Sandu Florea
Barvy
Jeromy Cox, Kevin Senft (Blond)
Obálka
Jeromy Cox, Jason Fabok
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-018-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
605 g
Stran
192
Cena
399 Kč
Originál
Batman Detective Comics #03: Emperor Penguin (DC Comics, 2013)
Varianty
Batman Detective Comics #03: Imperátor Penguin (paperback) (2014)
Batman Detective Comics #03: Imperátor Penguin (pevná vazba) (2014)
Batman Detective Comics #03: Imperátor Penguin (limitovaná edice 52ks) (2014)
  • Norri
    Je až fascinující, jak se celou knihou docela komplikovaně proplétá několik příběhů a přitom to stále drží pohromadě. Kniha má řadu odboček a spoustu skákání v čase, ale kupodivu jsem u žádné části neměl pocit, že je tam navíc a zbytečná. Bohužel mi tam ale něco chybělo. V prvé řadě mi chyběla nějaká synchronizace se Snyderovou řadou. Dost těžko si jednotlivé události z této knihy dávám do správné časové posloupnosti s událostmi ze Smrti rodiny a z Hřbitovní směny. Navíc je tady, stejně jako ve Hřbitovní směně, zmíněna smrt Batmanova syna, o které nic nevíme. Zasloužilo by si to alespoň poznámku (vysvětlivku) na konci knihy, když už to u nás nevyšlo. Kresba je opět prvotřídní mainstream a bavila mě od všech zúčastněných kreslířů. 3,5*
  • Palebras
    Po minulém díle který byl rozkouskován na jednotlivé příběhy, zde dostáváme ucelenější příběh, který dokáže zaujmout.. Dostáváme zde kvalitní záporáky i pořádnou dávku akce.Batman Detective Comics jde kvalitativně nahoru, což je jen a jen dobře. Doporučuji !
  • BatmanGetEm
  • JohnyG
    Konečně vedlejší Batman, který se povedl. Celé to funguje báječně, je to trochu detektivní, trochu tragické, trochu děsivé a správně potemnělé, jak má Gotham být. Kresba a tmavé barvy jsou tu mainstreamem v tom nejlepším slova smyslu. Body nahoru za neobvyklý tandem Poison Ivy a Clayface, za kraťas IQ test a Z rozhodnutí lékaře* a především za úchylný gangy Jokerových fandů v čele s Ligou úsměvů. Je vidět ten přesah Jokera na celé město. Škoda likvidace Merrymakera, kostým měl dobrý a rád bych ho viděl zase. Laymanův Detective Comics je místy předvídatelný, ale taky mnohem méně chaotický, i když skáče časem tam a zpět stejně často jako Daniel. Ta hlavní linie je pořád na obzoru a vedlejší linky tolik neruší, protože se k vyprávění srozumitelně vztahují. A nebo jsou tak krátké, že neodvedou pozornost. Stejně jako ho takto pouze zpestřili Přízračňí draci nebo hostování Zsasze. Co mi napak přišlo slabší je právě Imperátor Penguin. Název a jeho stylizace do bývalého Tučňáka mi přišla zcestná, přestože je sebrání byznisu fajn motiv. Dohromady nic úplně převratného (naštěstí chtělo by se říci), ale rozhodně zábava k doporučení.

    *"Většině lidí stačí pouhých deset minut s Jokerem na to, aby měli doživotní noční můry. Než to skončilo, jeden ze členů hodnotícího týmu se pomočil, jiný omdlel a jiný se zase pozvracel. Zůstali jsme jen já a doktorka Harleen Quinzelová".
  • trudoš
    V rámci Detective Comics prozatím nejlepší kousek. Chce to ovšem mít načtenou Snyderovu Smrt rodiny, protože jinak čtenáři uniknou některé odkazy na události, které právě s tímto albem souvisí. Ovšem pro pochopení základního rozvržení příběhu se člověk obejde i bez toho.
    Nejpodstatnější je, že John Layman na rozdíl od Tonyho Daniela dokáže odvyprávět souvislou dějovou linii, aniž by si přitom vypomáhal s paletou nových (čti divných) postav. Nejsilnější je v kraťasích, které umí velmi zručně vypointovat, ovšem neztrácí nit ani při větším rozsahu. A přestože neexceluje v akční rovině, výborně mu jdou psychologické zvraty, založené na starých dobrých emocích. Což ve zločineckém podsvětí znamená, že věřit se nedá ničemu a hlavně nikomu, jak na vlastní kůži pozná především Oswald Cobblepot alias Penguin.
    Není to sice bůhvíjaká jízda, ale vše tu funguje tak, jak má a neškobrtá se pro inovativní přístup ke klasice. Takže kdyby v tomto duchu série pokračovala i nadále, vůbec bych se nezlobil.
  • Fry
    Batman Detective Comics #03: Imperátor Penguin - Naprosto průměrný komiks s Batmanem v hlavní roli ... Layman od první kapitoly až do samotného konce nepředvádí rozhodně nic převratného, i když musím uznat, že základní myšlenka nahradit Penguina někým ještě horším je více než jen povedená. Co však celý komiks značně sráží je rozkouskovanost nejen jednotlivých kapitol, ale mnohdy i samotného děje, který je velmi úzce spjat s dalšími sériemi v rámci "NEW 52". Po dočtení mám mírné obavy z následujících knih ... Za mě 3*!
  • choze
    Sotva průměr na jedno přečtení. Čím míň klasických batmanovských záporáků v příběhu, tím bývám spokojenější a tady se to jimi přímo hemží. Merrymaker má super kostým a obálka s ním je luxusní, ale to je asi tak všechno.
  • luky.kuky10
    Nejlepší díl ze série detectvice comics. Kniha má velice našlápnutý začátek, ale konec mi příjde trošku upadající díky rozkouskovaným částem děje. I přesto jsem byl pozitivně překvapen. Moje první setkání s triem Layman - Fabok - Clarke, a nemůžu si jinak, než pochválit jakou práci předvedli. Laymanův scénář má hlavu a patu, a kresba Faboka s Clarkem je opravdu líbivá
  • Drekorian
    Detective Comics je jako takový ten ne moc dobrý dezert, po kterém jste tak docela netoužili, pustili se do něj spíše z povinnosti a který je víc než co jiného rozpačitý. Tony S. Daniel šel konečně od válu a nastupuje dvojka Layman a Fabok, kteří se snaží vymyslet Detective Comicsu nový smysl a koncept. A taky tápou. Otázka je, nakolik to způsobuje potřeba návaznosti na Snyderova Batmana a nakolik Layman vypouští balónky a vyčkává, co se chytne. Určitou výplňovku tady zastává po čertech přitažlivá Poison Ivy, ale pak se rozjede hlavní program. Gotham je město pošuků, takže běžná psychiatrická diagnóza je nebývalý obdiv k Jokerovi. Fabok napsal příběh, který jsme viděli už stokrát, s předvidatelným vývojem a typickými batmanovskými klišé, který nejvíc funguje jako nějaké servilní DLC pro fanoušky Smrti rodiny. Mezitím chce zmodernizovat Penguina, který po těch pětasedmdesáti letech dokáže vzbudit hrůzu maximálně tak u předškoláků a nahradit ho mladší, agilnější hipsterskou verzí. Moc to na mě nefunguje - kdybych někomu vyfouknul mafii pod nosem, tak bych asi nenosil jeho cvikr a neukradnul mu i jeho (pěkně pitomou a posměšnou) přezdívku. Třeba tím Layman něco sleduje. Fabok umí, výborná kresba.
  • Flash
    Poslední dobou si uvědomuju proč mě komiksy baví. Nepotřebuju v tom hledat vyšší smysl ale příběh a útěk z nudné reality. A toto mě prostě baví. Oswald si to teda zase rozehrál. Už teď se těším na pokračování.
  • J.T.honza
    Jo, dá se. Pěkná kresba plná barev opět vede nad příběhem, ale ani ten není úplně špatný. Je to víceméně spíše lehoučký nadprůměr, ale v zásadě je to srozumitelné a přes všechny ty flashbacky i poměrně přímočaré. Naštvalo mě akorát finále s Ligou úsměvů i samotným Tučňákem, protože se tam (SPOILER) více kecalo, než že by tam byla nějaká akce nebo zásadní scéna. (Konec SPOILERU) Trochu mě štvala i ta snaha do každého sešitu narvat jednoho ikonického protivníka. Zbytečně to z toho křičí a odvádí to pozornost od hlavní zápletky. Nadšený jako u Smrti rodiny nejsem a dech jsem taky napětím nezadržoval, ale dalo se to číst a v podstatě jsem jakž takž spokojený. Peněz nelituju.
  • George Walker Bush
    Čím dál tím víc si uvědomuji, jak mě superhrdinové unavují a kterak je jejich svět tak krásně absurdní a nelogický. Odproštěn od toho všeho, se mi ale třetí díl celkem líbil, byl vtipný a ... prostě Batman. Vždycky se zdá, že se objeví nějaká hlavní dějová linka, ale nebyli bychom v Gothamu, kdyby se pravidelně nehlásili o své slovo nejrůznější záporáci, dokola a dokola. Jednou utečou z Arkhamu, podruhé vstanou z mrtvých, potřetí zase utečou z Arkhamu. Takže Batman má stále co dělat (kde bere čas na JLA a globální problémy fakt netuším). A když je to nuda, je tu vždycky Joker. Tentokrát působí jen tak v pozadí, tentokrát se hraje o tučňákovo impérium. Do toho se vloží übersexy manipulativní ekoteroristka Poison Ivy a aby toho nebylo málo, máme tu bandy Jokerových nekritických fanoušků... i když, ne všichni jsou tak nekritičtí, máme tu i sebereflexi! A jako vždy, střetává se tu fakt hnusné ošklivé zlo obřích rozměrů s Batmanem, který rád mrzačí, ale v životě by nikoho nezabil. Z toho vyplývá i jeho samo-soudcovská role, která je trochu selektivní. Někdo dostane nabacáno víc a víc nefér, někdo míň, někdo přijde na řadu první, někdo až druhý. Hledat v tom všem smysl asi nemá cenu, užijme si toho napětí, bitek a obskurních sociopatů:)

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.12.2014 14:06Batman Detective Comics #03: Imperátor Penguin (paperback)
    Čím dál tím víc si uvědomuji, jak mě superhrdinové unavují a kterak je jejich svět tak krásně absurdní a nelogický. Odproštěn od toho všeho, se mi ale třetí díl celkem líbil, byl vtipný a ... prostě Batman. Vždycky se zdá, že se objeví nějaká hlavní dějová linka, ale nebyli bychom v Gothamu, kdyby se pravidelně nehlásili o své slovo nejrůznější záporáci, dokola a dokola. Jednou utečou z Arkhamu, podruhé vstanou z mrtvých, potřetí zase utečou z Arkhamu. Takže Batman má stále co dělat (kde bere čas na JLA a globální problémy fakt netuším). A když je to nuda, je tu vždycky Joker. Tentokrát působí jen tak v pozadí, tentokrát se hraje o tučňákovo impérium. Do toho se vloží übersexy manipulativní ekoteroristka Poison Ivy a aby toho nebylo málo, máme tu bandy Jokerových nekritických fanoušků... i když, ne všichni jsou tak nekritičtí, máme tu i sebereflexi! A jako vždy, střetává se tu fakt hnusné ošklivé zlo obřích rozměrů s Batmanem, který rád mrzačí, ale v životě by nikoho nezabil. Z toho vyplývá i jeho samo-soudcovská role, která je trochu selektivní. Někdo dostane nabacáno víc a víc nefér, někdo míň, někdo přijde na řadu první, někdo až druhý. Hledat v tom všem smysl asi nemá cenu, užijme si toho napětí, bitek a obskurních sociopatů:)

    Celkový dojem: 70%
  • luky.kuky10
    Nejlepší díl ze série detectvice comics. Kniha má velice našlápnutý začátek, ale konec mi příjde trošku upadající díky rozkouskovaným částem děje. I přesto jsem byl pozitivně překvapen. Moje první setkání s triem Layman - Fabok - Clarke, a nemůžu si jinak, než pochválit jakou práci předvedli. Laymanův scénář má hlavu a patu, a kresba Faboka s Clarkem je opravdu líbivá.
  • Staník
    Milé překvapení, které mě donutilo zauvažovat o tom, jestli si pod svá komixová bedra nezařadit i Detective comics. Srozumitelný příběh, pěkná kresba - Layman tuhle sérii zdvihá úplně na nadstandardní úroveň /první dvě knihy se mohou jít klouzat/, část s Poison Ivy mě nadchla! Proto hodnotím 5*/5*. Myslím, že od této knihy, poptávka po sérii Detective comics rapidně vzroste. Pro majitele Smrti rodiny je tento díl povinnost.
  • Mleako
    Podstatně lepší než zastrašovací taktiky, ale zároveň podstatně horší než tváře smrti. Celý příběh pro mě postrádal drive a napětí, něco co by mě to donutilo pokračovat ve čtení. Takové solidní ale hodně průměrné čtení, které nenadchne ani neurazí.
  • erik
    Na rovinu, toto je zatiaľ najlepšia kniha Detective Comics, ktorá vyšla. Zmena autorského tímu bola povestnou živou vodou. Solídny „penguinovský“ príbeh kde hlavný záporák koná zásadne v zákulisí ma potešil. Aj Poison Ivy nezaháľa a to je dobre. Kresba je tiež pekne maistreamová. Doplňujúce príbehy sú rovnako vydarené (azda iba na Clayfacea) a vynikajúco dopĺňajú hlavný dej. Na druhej strane sú „horšie“ kreslené. Bonusom je návnada v podobe Jokerovho eventu Smrť rodiny, ktorý si azda o chvíľku prečítam.
  • kaylin
    Knihou "Batman Detective Comics 3: Imperátor Penguin" pro mě získává série naprosto nový náboj a musím říct, že mě bavilo ji číst. Jak jsem psal, z hlediska vypravěčského je Layman dobrý, ví, jak využívat formu a jak příběh vést, jen to vedení někdy směřuje k cíli, který je prostě předem jasně daný. To neshazuje Laymanovy schopnosti, ale prostě to jen znamená, že chtěl hrát na jistotu a to se mu podařilo. Nehláškuje tolik jako třeba Johns, ale sem tam se nějaká hláška objeví a ta stojí za to. Jinak je ale komiks prostě kvalitní a pro mě je tohle mainstream, který stojí za to číst, kdy má cenu se těšit na další číslo, protože by mohlo být stejně dobré jako tohle. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/10/770-batman-detective-comics-3-imperator.html
1440272
Četl/a (71)
Al0f0k, Alfred, Anton Whatever, Babany, Badgu.y1902, bierce, Blackhand47XD, Bronn, Bubákolog, CHester Turner, choze, Cinema Ranger, ConanVJ, dajik, Darker, Doctor_Sk, erik, Final, Harlequeen, Hugin, Jabba, Jack, jh666, JohnyG, JORDY, Kaaos, karl173, kaylin, Kubix, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, LookAss, Mates17, me, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Palebras, pearlxjam, Pietro26, PrastenejCitron, Prostě_Štěpán , punisher, puolpm, rafannn1, rizecek33, sala, Scaleo1, Schramm, Shpeckk, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, streeter, tacmud, Tiba, Tomket.Tom, w3cMarkus, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(131)
2scha, 665+1, adam.ra, afri, Alfred, Anton Whatever, ArmadOon, Babany, Badgu.y1902, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, CaptainMarty, Caylen-Tor, Charlie1203, CHester Turner, ConanVJ, Corteg, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, Darker, DAxik, disclose, DracoAn, eliera, erik, farnhajt, FatMonster, filemon, Filip123, Final, grinder, herbert, Hugin, hyba1991, ikshorm, J.T.honza, Jabba, Jack, jerry67, jh666, jjjirik, joehot, Johny87, JORDY, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, konous, Kubix, lacoste, Librarian, Lojza, LookAss, maara, Mates17, me, meffis, Mercurio, mineralk, mirec, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, mrkirby, mstefl, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Olesh, Palebras, pdfak, pearlxjam, pechna, Pietro26, podzimator, Prostě_Štěpán , punisher, puolpm, radiohead99, Radkos, rafannn1, Rickettsia, rizecek33, Roiser, Rumburaq, Saiffer, saja, sala, Salien, Scaleo1, Schramm, seezeethree, Shpeckk, Sick666, Skot, slavik38, slothest, Spike, Staník, stanleystar, streeter, tacmud, the_proph, Tiba, TIM.biker, timek, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Valis, vishnar, Vítek, Wakker, Wiruss, Wiw, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, Braindead, deadpool, DKoscik, gezic, Grebenda, henrycruel, Jáňa, keNNoslaw, mozzu, Sebastian the wise, Tyfus, Zelvak
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
adam.ra