Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
V druhém souborném vydání supermanovského ACTION COMICS se setkáte s prezidentem Supermanem, lovcem Nimrodem, zapomenutým Supermanem a mnohými dalšími! Navíc: prožijte s Clarkem Kentem jeho prvních pár dní v Metropolis a seznamte se s „chlapcem, který ukradl Supermanův plášť!”

LOVECKÁ SEZÓNA NA SUPERMANA!

Je to už pět let, co ho nazvali Supermanem – tehdy v dobách jeho počátků, kdy odvážný, trochu přidrzlý a tajemstvím opředený hrdina začal používat své neuvěřitelné schopnosti, hájit bezbranné a uplatňovat spravedlnost i tam, kam dosud nedosáhla. Málokdo tehdy tušil, že mladý syn jiného světa teprve objevuje plný rozsah své moci – a její původ. A on naopak neměl ponětí, že ho čeká jedna z nejtěžších zkoušek jeho života.
Démonický Superman deformovaný korporátními zájmy. Nezastavitelný lovec toužící po trofeji z nejcennější kořisti celého Metropolis. Psionik, jehož všemocná mysl rozdrtí i Supermanovo ocelově pevné tělo. Společně tvoří předvoj antisupermanovského vojska, verbovaného v nejhlubších stínech osobou nepopsatelné ďábelskosti.
Ti všichni však brzy poznají, že ať už zaútočí na kterékoliv z mnoha planet Zemí – ať už Superman vystupuje jako Clark Kent, Johnny Clark, Calvin Ellis nebo pod jinou tajnou identitou – nemají co do činění jen s jedním mužem. Superman je ideálem, k němuž lidé vzhlíží. A ideály jsou neprůstřelné.

SNAD NEJDE JEN O PRÁZDNOU FRÁZI – SÍLY ZLA TENTOKRÁT MÍŘÍ PŘESNĚ...

Obsahuje sešity série Superman Action comics (NEW 52) #0 #9-12 a Superman Action comics Annual #1

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Sholly Fisch, Max Landis, Grant Morrison
Art
Gene Ha, Cully Hamner, Rags Morales, Ben Oliver, Ryan Sook, Carlos Alberto Fernandez Urbano (CAFU), Brad Walker
Ink
Rick Bryant, Andrew Hennessy, Bob McLeod
Barvy
Brad Anderson, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Art Lyon, Dave McCaig, Jay David Ramos, Brian Reber, Ryan Sook, Val Staples
Obálka
Brad Anderson, Rags Morales
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-422-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
708 g
Stran
224
Cena
399 Kč
Originál
Superman Action Comics #02: Bulletproof (DC Comics, 2013)
Varianty
Superman Action Comics #02: Neprůstřelný (paperback) (2013)
Superman Action Comics #02: Neprůstřelný (pevná vazba) (2013)
Superman Action Comics #02: Neprůstřelný (limitovaná edice 52ks) (2013)
  • Ivan Kucera
    Miestami to bolo lepšie, ako jednotka Superman a lidé z oceli, inokedy snáď ešte horšie a potom porovnateľné. Je mi jasné, že človek typu Granta Morrisona si všetky tie alternatívne vesmírny, postavy a skoky v čase do budúcnosti, minulosti, z budúcnosti do súčasnosti atď. užil. Ale to ešte neznamená, že si to užívam aj ja. Nie, Grant. Neužívam. Ani náhodou. Neviem, mne Morrisonovo poňatie Supermana pripomína skôr Green Lanterna alebo Flasha. Baví ma, ak scenáristi experimentujú s notoricky známymi postavami, ale toto sa mi nepáčilo a hlavne ma to až na drobnosti (škrečky, 10%-ná zľava, budovanie vzťahu s Batmanom) vôbec nebavilo. Niekedy komplikované ako tri vyoské školy v jednej budove a hneď nato príde detinskosť typu Batman si dáva loge na USB kľúč alebo meno postavy NYXLYGSPTLNZ – trúfam si tvrdiť, že pre takéto blbosti niektorí ľudia považujú komiksy za hlúpe.
  • karl173
    Hned na začátek by se slušelo uvést na pravou míru, že na této knize v roli scénáristy dělal ve velkém Sholly Fisch. Na hřbetu ani na obálce to neuvidíte, ale v sešitě toto jméno uvidíte více jak Morrisona. To samé platí o kreslíři, který zde nakreslil opravdu jen něco málo. Nechápu, když se čtenář tímto stylem tak trochu obelhává. No nic, teď už přijde na řadu shrnutí této knihy a pokusím se být struční.
    Morrison si stále jede svojí fantasmagorickou ligu, která mi není po chuti. V této knize se navíc jen tak naťukává a tudíž mě osobně to moc nedalo. Ovšem mnohem lepší práci zde odvádí již zmínění Fisch. Ten svými prostými příběhy a zcela srozumitelným vyprávěním příběhu opět rozšiřuje vše kolem Supermana, tak jako v první knize, přičemž zde na to má mnohem více prostoru a pomohlo to k tomu, že já si tyto menší příběhy mnohem více užil než Morrisonovo mišmaš.
    Kresba je tentokrát hodně na střídačku, ale to mi u kratších příběhů zas až tolik nevadí. Nicméně zde není žádná kresba z které bych si sedl na zadek, ale taky žádná z které bych si chtěl vydrápat oči, takže něco mezi.
    Jako celek knihu hodnotím kladněji než tu předchozí a to hlavně díky Fischovi. Slabší čtyři hvězdy s odřenýma ušima.
  • 3DD!3
    Morrison naťukává multivesmír hned v prvním příběhu a představuje Supermana s tmavou barvou pleti a prezidentským odznakem na klopě (Obama má radost) a pak se vrací zpět k našemu starému známemu. Paráda.
  • Schramm
    O chloupek lepší než první supermanovský Action comics, nemůžu se ale zbavit dojmu, že to není zásluha Morrisona, ale autora scénáře závěrečných kratších kousků Schollyho Fische, který se nesoustředí na pseudoautorskou masturbaci, ale na příběh, byť nejde o nic revolučního. I Superman Action comics bohužel potvrzuje, že Grant Morrison si mě nezískal a New 52 zatím taky ne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.5.2014 17:44Superman Action Comics #02: Neprůstřelný (paperback)
    Grant Morrison, můj nepřítel. Kniha je těžko stravitelným eintopfem různých polopříběhů - vůbec mě to nebavilo, někdy jsem stránky (což dělám naprosto výjimečně, u klasických knih téměř vůbec), přeskakoval. Málokdy tolik lituji vynaloženého času na četbu jako teď.

    Celkový dojem: 30%
  • J.T.honza
    Tak s touhle knihou mám úplně stejný problém jako s každým Morissonem (který tady ani nenapsal všechno a střídá s dalšíma autorama) - je to zmatené. A stejně jako u prvního dílu se zhruba do půlky knihy není problém orientovat, sledovat poměrně zajímavý příběh a relativně dobře se bavit, ale od druhé půlky už se všelijak skáče v čase, mění se scénáristé, kreslíři, barevné pozadí, děj se tříští a dělí na miniepizodky a když to dočtete, máte z toho v hlavě akorát bordel. U prvního dílu mi trošku pomohlo, když jsem si to přečetl podruhé, některé věci pak začaly dávat smysl, takže možná bude chtít druhé přečtení i tohle, ale stejně si myslím, že pokud má čtenář problémy pochopit vše na jeden zátah, udělal někde autor chybu...
  • Lenny
    Neprůstřelný byl pro mě velké překvapení - po řekněme průměrné jedničce jsem od toho moc nečekal a byl jsem nadšen. Spousta skvělých nápadů, s kterými jsem se v supermanovských komiksech zatím nesetkal (ale čtu jen to, co vyšlo česky tak nevím jak jsou inovativní celkově) jako řešení problému s tajnou identitou nebo blesková operace. Knížce trochu podráží nohy to, že je to jen hromada kraťasů a na nějaké vyvrcholení si budeme muset počkat do příště.
    Podrobnější recenze od cca od 40:20
    http://www.mixcloud.com/ondrakral52/komiksov%C3%A9-bubliny-8-9-1-2013-recenze/
  • kaylin
    Celkem mě mrzí, že už potřetí za celkem krátkou dobu musím jít s hodnocením mainstreamu celkem nízko, ale tahle kniha je tak neskutečně nevyvážená, že jinak nemohu. A to jsem doufal... Nedá se nic dělat. Kdyby tohle nebyla vlajková loď DC, dá se celkem dost přehlédnout, ale ona to jedna z vlajkových lodí je. Ty chyby zde prostě jsou. Celkem příjemná je ale skutečnost, že se zde vyřádilo velké množství kreslířů a je to poznat. Kresba není nutně unifikovaná, ale každý si do příběhu dává svoje. To je rozhodně jeden z kladů knihy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/414-superman-action-comics-2.html
  • Fry
    "Superman Action comics #02: Neprůstřelný" - Druhá kniha mého "superhrdinského eventu" je tu, a tentokrát je to opět "Action Comics", protože není nad to, číst to hezky za sebou. V deváté kapitole se seznámíme s novou postavou: a to z "Calvinem Ellisem", což je něco jako "Obama - Superman". Zní to hrozně? Zní! Ale ve výsledku to je celkem čitelné a rozhodně to neodradí od pokračování. "Kapitola 10 - 12" - Druhý kratší delší příběh v této sérii "Action Comicsu". V kapitole 11 se stane opět jedna z osudových věcí a setkáme se s lovcem Nimrodem a hned na to v kapitolách 11 a 12 se seznámíme s tzv. "Zapomenutým Supermanem" aneb možným zachráncem světa (viz. ten chlápek na obálce v červeném). A v těchto dvou kapitolách jsem se bavil teda královsky. Zbytek knihy je potom věnovaný speciálům: "Action Comics 0" - Sbírka příběhů od různých tvůrců, ale každý stojí za to, každý má v sobě nějaké to kouzlo, které vás pohltí a nepustí. "Action Comics Annual 01" - Speciálek, navazující na sérii v celkem fajném momentě. A aby toho nebylo málo, seznámíme se s novými padouchy: K - Manem a Anchialem. Celkově sečteno podtrženo je to super kniha, která si svoje místo v mé knihovničce určitě zaslouží a jsem rád, že něco takového vychází i u nás. Za mě tentokrát 5*!
  • erik
    Inak, dobrý názov: Neprůstřelný paperback :)
  • erik
    Pokračovanie nového Morrisonovho Supermana? Prečo nie. Už prvá kniha bola prevažne dobrá, bol som zvedavý, čo na to pokračovanie.

    Hneď z fleku sa predstaví vízia Obamu v roli Supermana (alternatívka, ktorú môžu s vážnou tvárou čítať asi len obyvatelia USA). Našťastie, okrem minipríbehu v závere (Irak je Kirak), sa táto povinná propaganda viac nerozvíja. Morrison dokresľuje deje z minula (lovec Nimrod), Clark „zomiera“, poteší aj Liga spravodlivosti (narážky na tu vydanú knihu usvedčujú BB Art z vydareného úmyslu vydávať to všetko pekne naraz, hurá) a klasickú radu uzatvára akýsi psychotelekinetik. Číslo nula núka skôr pohľady do minulosti a rozvíja niektoré dejové linky, vo všeobecnosti sa aj druhý scenárista drží v mantineloch, ktoré zaručujú príjemné čítanie. Príbeh trička sa mi páčil. Annual ponúkne Kryptonitového muža a akýsi nejasný koniec.

    Kresličov sa na knihe vystriedalo vcelku dosť, napriek tomu sa až na výnimky nekoná nič nevábne.

    Opäť dobrý Superman.
522246
Četl/a (44)
3DD!3, Al0f0k, Alfred, bidlo10, Bronn, CHester Turner, Clarkos, deadpool, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Ivan Kucera, James, JANNE, jardoom, jh666, JORDY, Kaaos, karl173, kaylin, lantan1, Librarian, luky.kuky10, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, Olesh, pearlxjam, Petrisko911 , punisher, puolpm, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, Symbi, TheDoctor, Tiba, trudoš, zlejzmrd
(127)
2scha, 665+1, adam.ra, Alfi, Alfonzo, Alfred, ArmadOon, BadBoy, bd71, beanek, bidlo10, blackJag, bmc75, burzum, Caylen-Tor, CHester Turner, Clarkos, DAxik, deadpool, delsemela, DKoscik, DoctorWho, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, FatMonster, Fida, filippo, grinder, Hebled, hyba1991, ikshorm, Ivan Kucera, J.T.honza, James, JANNE, japes, jardoom, jh666, jjjirik, jones1240, JORDY, Kaaos, karl173, kaylin, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, kubanec13, Kubix, Librarian, listr, Lobok257, luky.kuky10, Macek78, Majkl151, Martin Buchal, Martin D. Antonín, mcezik, me, Mercurio, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Olesh, Pafouk, pearlxjam, pechna, perper, Petrisko911 , pk123x, podzimator, Premek, punisher, puolpm, Radkos, Ricarderon, RodRoder, roswelll, Rumburaq, Saiffer, saja, Salien, Schramm, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Spacecore, Spike, stanleystar, stepan.tichy, Symbi, tacmud, TheDoctor, TheLavk, thorrg, Tiba, Tomasino79, Tomate, tomntp, Toren, trudoš, Tyfus, vishnar, Vítek, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, DracoAn, gezic, Grebenda, henrycruel, Kiko, mozzu, quardok, robcornick, Sebastian the wise
Shání (1)
gezic
Nabízí (5)
Ivan Kucera, karl173, KINIMODUS, Librarian, MindReader