Koupit
Pravěká monstra, svůdné a zrádné ženy, staří a zavržení bohové, temné svatyně, piráti, bojovníci a uprostřed toho všeho barbar Conan. Divoch s rukou stále na jílci meče, znovu vyráží do krvavého boje ve dvacátém svazku řady Comicsové legendy.

Ve druhé knize ze série Barbarský meč (Savage Sword of Conan), bude černovlasý barbar bojovat o trůn, stane se pirátským kapitánem i velitelem pouštních nájezdníků. Dostane se do tajemných katakomb i hlubokých džunglí. Střetne se s hrůzami, po jejichž spatření by slabší povahy zešílely. Najdete zde i komiksový přepis jednoho z nejslavnějších conanovských příběhů: A zrodí se čarodějka.

Obsahuje příběhy:
The Savage Sword of Conan #03: Na Hoře měsíčního boha (The Savage Sword of Conan #03: At the Mountain of the Moon-God)
The Savage Sword of Conan #03: Démoni na vrcholku (The Savage Sword of Conan #03: Demons of the Summit)
The Savage Sword of Conan #04: Stíny měsíční záře (The Savage Sword of Conan #04: Iron Shadows in the Moon)
The Savage Sword of Conan #05: A zrodí se čarodějka (The Savage Sword of Conan #05: A Witch Shall Be Born)
The Savage Sword of Conan #06: Spáč pod pískem (The Savage Sword of Conan #06: The Sleeper Beneath the Sands)
The Savage Sword of Conan #06: Lidé z temnot (The Savage Sword of Conan #06: People of the Dark)

Obsahuje sešity série The Savage Sword of Conan #3-6 (prosinec 1974 - červen 1975)

Scénář
Roy Thomas
Předloha
Robert Ervin Howard, Björn Nyberg, Lyon Sprague de Camp
Art
John Buscema, Tony DeZuniga, Alex Nino, Sonny Trinidad
Ink
Alfredo P. Alcala (Christian Volt), Tony DeZuniga, Freddie Fernandez, Steve Gan, Pablo Marcos, Rudy Mesina, Alex Nino, Sonny Trinidad
Obálka
Michael Wm. Kaluta
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978−80−87044−38−4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
190
Cena
239 Kč
Originál
The Savage Sword of Conan (Marvel Comics, 1974, 1975)
  • VanTom
    Standardně kvalitní Conanovy příběhy / adaptace. Vynikající (bez výjimek, včetně poslední "artové" povídky), plastické kresbě dává notně zabrat kvalita tisku, sice lepší než posledně, ovšem - především v příběhu A zrodí se čarodějka - čitelnost linek ztrácející.
  • Dave-7
    Co nekreslil Buscema je celkem nic moc. Poslední příběh je vyloženě hnus. Nechápu, kdo ty příběhy vybíral. A zrodí se čarodějka už vydal Barlow před lety.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš14.2.2013 09:56Comicsové legendy #20: Conan #05
    Obálka hnus, ale kvuli obálce naštěstí komiksy nekupuju. Když si vemu jak pěknej je třeba ukřižovanej Conan je na jiné obálce z těhle čísel...No a absence zadku obálky taky zamrzí. Je to zbytečně lajdácký. Ale čert to vem!
    Ale Conan je to už slušnej. John Buscema válí a kreslí Conana tak jak ho mám rád a jak jsem zvyklej ze starejch Semicovek. V těhle dílech mi možná lehce chybí nějakej výraznější záporák, ale je to poctivej Conan. Co se týče poslední lovecraftovské povídky, tak z tý atmosféra přímo sálá a ta hnusná kresba se k tomu skoro i hodí .o)
    Sakumprdum-pěknejch 79%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.10.2011 23:57Comicsové legendy #20: Conan #05
    Jakmile se koná adaptace původního Howardova příběhu, je to velmi čtivé. Černobílá kresba je taky docela kvalitní.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2011 13:14Comicsové legendy #20: Conan #05
    Zase Conan, no nevadí, zatím... Cimmeřanův fanoušek si tu trochu zavzpomíná, protože solidní povídka Démoni z vrcholku už vyšla v Conanovi č. 9 od Semicu pod názvem Horští démoni. Pak je tu taky dosti obsáhlá Howardovská klasika A with shall be born, která byla v Conanovi od Barlow comics, který měl ale podstatně větší formát a císařský styl Johna Buscemy v něm samozřejmě vyzněl ještě o kus lépe. Kromě poslední povídky, která stojí trochu mimo jak kresbou, tak scénářem, se tu za pultem vystřídají ještě nějakej Trinidad a Marco (čuju latinskoamerický spiknutí). Zde je pak dobře vidět, byť kresby i díky čb provedení vypadají obdobně, kdo tu stojí u kormidla, protože Buscema chlapíky při pozornější četbě hravě přehraje. Snový příběh, kde Conan prchá od kozáků je perfekt. Poslední povídka je sice prudce originální, ale ve finále mě moc nevzala. Navíc Conanovi v ní má být 14 let a vypadá úplně stejně jako vždycky.
  • SHORTY
    Tak určitě jedna z nejlepších knih s Conanem a překvapil mě i poslední příběh s nejhorší kresbou (z mého pohledu), který se výborně čte a má zajímavé vyuzlení.
  • doophy
    Oproti přechozím CL se lehce zlepšila kvalita tisku, ale stejně mě kniha nezaujala.
  • pennywise
    pennywise27.2.2011 12:05Comicsové legendy #20: Conan #05
    Jó Conan ten byl vždy nej. John Buscema válí.
  • erik
    Výborne prevedenie čiernobielej kresby v kombinácii s niekoľkými slávnymi Howardovskými príbehmi (Tiene mesačnej žiare, A zrodí sa čarodejnica) robí z tejto knihy najlepšiu s Conanom v Komiksových legendách. Howgh.
91622
Četl/a (40)
Alfred, autokineton, calvin10, Cemino, ConanVJ, Django, DracoAn, emanek, Erich, erik, filmator, Final, gezic, house192, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, jankie, KdG, Lobok257, mgeralt, mineralk, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, pbabinec, pechna, Peppa, raenius, robertsedmik, SHORTY, SNUFKIN, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, VasaX, yogi
(110)
5555, adam.ra, afri, Alfred, Ashek, autokineton, Azbest, bboorreekk, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, burzum, Butch, calvin10, Cassidy, Cemino, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, Dave-7, DEmnoG, disclose, Django, Doctorow, doophy, DracoAn, emanek, Erich, erik, fel68, filemon, Final, goldschmidchen, goodspeed, grinder, Grynca, Hades, hedgehog, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, Kabukiman, Kazumaki, KdG, komiksák007, kucik, Lenny, Lobok257, Masinfira, Matio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, NecRoman, noMster, Paldini, pavel, pbabinec, pechna, pennywise, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, R3d, Radkos, raenius, robertsedmik, royan, Saiffer, Salien, Saran, seezeethree, SHORTY, Skot, sleepless, SNUFKIN, suricattaontheway, tacmud, Tombal, Tominos, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, vranakx, Wasps, willis, worf, xintax, Zajo original, Zíďas
Chce (15)
Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, Joshua_T, Kapis, Maty48, Nightmare, nx, Odal , Premek, RaptoR, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (3)
FatMonster, Nightmare, nx
Nabízí (1)
Fox01