Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Tecuo (č. 41) bez velké námahy prorazí díru do Měsíce, což udělá na obyvatele Velkého tokijského impéria značný dojem. Je nyní stejně silný jako Akira (č. 28)? Zdálo by se, že je nesmrtelný, ale jeho úžasné schopnosti jej mohou zničit.

Paní Mijako (č. 19), Kijoko (č. 25) a Masaru (č. 27) hodlají využít Kei jakožto médium a ujařmit jejím prostřednictvím Tecuovu sílu. Pokud se jim to podaří, možná bude svět zachráněn.
Aniž by si byli vědomi, že se ve zdevastovaném Neo-Tokiu odehrává bitva na život a na smrt, vydává se z americké letadlové lodě kotvící poblíž Tokijského zálivu tým atentátníků. Jejich úkolem je zabít dítě – dítě jménem Akira!

Plukovníka trápí výčitky, ale stále ještě ovládá armádní satelit SOL a připravuje se hrdinsky obětovat v posledním střetu s Tecuem. Kaneda a Joker však také mají nevyřízené účty a v touze po pomstě nahánějí Tecua do trosek olympijského stadionu.

Původně vycházelo na pokračování v Young Magazine (No.10/1989 - No.28/1990) od května 1989 do června 1990

Scénář
Katsuhiro Otomo
Art
Katsuhiro Otomo
Obálka
Katsuhiro Otomo
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7679-060-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách s přebalem
Formát
179 x 257 x 26 mm
Tisk
černobílý s doplňkovými barvami
Váha
793 g
Stran
440
Cena
849 Kč
Originál
Akira #06 (Kodansha Ltd., 1993)
  • martin28
    martin2819.10.2023 19:05Akira #06
    Terminace Tecua nejde zrovna podle plánu. Ten s houževnatostí vši v kožichu pořád ne a ne chcípnout...
    Poslední kniha je velmi akční, moc bublin tu nenajdete a není výjimkou, když se akce protáhne na několik stran bez jediného slůvka. Pakliže jsem někdy vyzdvihoval demolice z knih minulých, měl bych se začít kát, protože tohle jen tak něco nepřekoná. Představte si ty nejšílenější exploze, jako je atomovka, Krakenovy větry, či jemně dofouknutá Halina Pavlovská a stejně se k nim ani nepřiblížíte. Akira splnila poslání. Jsem strašně rád, že jsem si tuhle klasiku mohl přečíst v češtině a (i když chápu krev, pot a slzy redakce Crwe) díky bohu za kibicování nespokojených Japončíků, co se přísného měřítka ohledně retro vydání týče. Papír je prostě boží a velmi příjemný na omak, tohle zkrátka nejde nepochválit. Pokud máte rádi akci a cyberpunk, nebál bych se do Akiry jít, čas jí na kráse příliš neubral. 90%. Hodnocení série 85%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:00Akira #06
    Velký pelmel, který mi přišel, že ho autor nějak uzavřít musel a proto to vše v rámci akce a řežby prokaučoval až do 6. knihy. Fakt mě to nebavilo a nechápu ten hype. Kresba je skvělá, ale ta to nezachrání. Za mě vznik filmu je to nejlepší, co z toho všeho vzniklo (+ že se autor etabloval ve filmu).
  • Good Games
    Good Games mecenáš18.9.2023 11:54Akira #06
    Dočkali sme sa. Máme tu kompletnú manga sériu, ktorá ovplyvnila stovky tvorcov po celom svete, či už v komiksoch, knihách či filmoch. Akira je právom kultová legendárna manga séria a vôbec sa nečudujem, že je v Japonsku považovaná za národný poklad. Posledný diel tejto série je monumentálny, nič také som ešte v komiksoch nikdy nevidel. Takmer celých 440 strán je o akcii a obrovských výbuchoch, ktoré sú tu snáď na každej piatej strane. Neskutočné, aké epické to celé je a prekvapí aj šialene rýchle tempo. Čo si však veľmi na tejto sérii cením je to, že je to stále aktuálna téma a aj keď má séria už viac ako 30 rokov, stále pôsobí sviežo. Celú sériu rozhodne odporúčam a ďakujem nakladateľstvu Crew, že o sériu toľké roky bojovali a nakoniec ju tu celú vydali rýchlo aj napriek problémovým Japoncom. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2023 18:48Akira #06
    Snad každé okénko mě tady výtvarně uspokojuje, stejně tak celé paperbackové vydání, které je prostě estetický klenot a návrat o pár dekád dozadu... ale na druhou stranu, nejsem fanoušek akčních chaosů na pozadí apokalyptických výbuchů, navíc celé finále nesoucí se ve znamení jakéhosi násilného anarchistického převratu s "lalala" tóninou na mě přílišný dojem neudělalo. Hlavní je, že to mám za sebou a teď se těším na film, co z toho v porovnání se sérií bude.

    Celkový dojem: 40%
9943