Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Nan-taj a Žoldnéř se pustí do vyčerpávajícího pátrání po původu mladé bojovnice. Přitom odhalí existenci potomků bájného města Atlantidy, kteří přišli na Zemi z planety Geos, aby ji kolonizovali, a kteří tu vytvořili vyspělou kulturu, jež zůstala po tisíciletí izolovaná od všech ostatních. Ve svém nejnovějším fascinujícím a nebezpečném dobrodružství se Žoldnéř vydá nejprve do Španělska za časů reconquisty a náboženských bojů a posléze doputuje až na americký kontinent za časů Mayů, kde navíc znovu potká někoho, koho by tu nikdy nečekal.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-361-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
694 g
Stran
64
Cena
349 Kč
Originál
El Mercenario #09: Los Ascendientes Perdidos (Norma Editorial, 1997)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:07Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    No konečně se tam něco děje a už abych četl další. Žoldnéř už je prostě ustálený a působí na mě etablovaným dojmem. Segrelles umí, baví mě a tenhle díl mi velmi sedl. Líbí se mi jak autor míchá skutečné reálie se svými vizemi. To umí málokdo. Bonusy perfekt.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2023 12:12Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    Španělsko končícího raného středověku, ďábel, Atlantida a Mayové. Už jsem vám říkal, že Žoldnéř je můj guilty pleasure? Škoda zase toho úprkového konce, furt dokola.

    Celkový dojem: 40%
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.6.2023 19:40Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    U Žoldniera stále platí, že je to po vizuálnej stránke krásny komiks. Maľba majstra Vincenteho Segrellesa je jednoducho skvelá a vždy ma baví týmito komiksami listovať. Horšie je to so scenárom, ktorý ma aj tentokrát podobne ako v predošlých dieloch trochu nudil. Aj napriek tomu som však vždy zvedavý, čo nás čaká najbližšie. Čo ma však nikdy na sérii nesklame, sú perfektné bonusy o autorovej tvorbe a inšpiráciách. =►Celá recenzia◄=
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.5.2023 06:12Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    Som so sériou od prvej časti, takže asi nečakáte, že jej začnem dávať 3*, však? Segrelles je proste majster svojho remesla. Jeho kresby, pardon maľby, sú úchvatné, idú do detailov a nikdy neomrzia. Ak uvážime, že najstaršie diela majú už niekoľko desaťročí, je neuveriteľné, že po výtvarnej stránke sa aj v r. 2023 horko-ťažko nájde komiks, ktorý by sa úrovni aspoň trochu priblížil k tejto sérii. Tentokrát sa hrdina dostane najskôr do Španielska, kde radi upaľujú ženy na hranici pri najmenšom podozrení z bosoráctva a následne sa dej presúva do prostredia Mayov, čo je skvelo vykreslené prostredie plné džungle, pyramíd a samozrejme krvavých obetí. Scenár sám osebe samozrejme (zase) nie je žiadny zázrak, ale mne to nevadí. Nechýba tona bonusov (tentokrát sa Segrelles vyznáva z lásky k lietadlám a ich modelom). Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-zoldner-9-ztraceni-predkove-komiks
  • louza
    Žoldnéř se se svojí společnicí vydává nalézt tajemnou Atlantidu, která může být klíčem k jejímu původu. Kořeny starého světadílu však sahají dál, než je zjevné. Opět příběhovější kniha, která se tak moc nevyžívá v okázelmé vizuálnu, ale o to víc vynikne snaha o dobrodružný příběh. Narativ dává na rozdíl od některých předešlých knih smysl, dobře se čte a je sympaticky propojen s již vydanými částmi. Žoldnéř je opět na vzestupné hraně. Lepší čtyři hvězdy.
2962