Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Hubert a Hugo jsou horolezci, které můžete znát ze stránek časopisu Čtyřlístek. Oba mají pro strach uděláno, a ať zamíří kamkoli, dobrodružství si je vždycky najde. Společně s nimi navštívíte záhadná místa, zažijete napětí a odhalíte nejedno tajemství. Chobotnice hrající ping pong, horské příšery, podivuhodná rodinná tajemství, strašidla i mistři zločinu. To vše a ještě více v 11 výpravných komiksových příbězích.

Scénář
Nikkarin
Art
Nikkarin
Barvy
Nikkarin
Obálka
Nikkarin
Lettering
Nikkarin
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
dětský, dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-88378-07-5 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 250 mm
Tisk
barevný
Váha
403 g
Stran
104
Cena
295 Kč
  • Lojza
    Lojza mecenáš23.5.2022 09:02Hubert & Hugo
    Příjemná, čitelná kresba. Příjemné, čitelné příběhy. Nikkarin buduje svět dvou horolezců - táty a syna - s něžnou péčí, kámen po kameni. Postupně přidává zajímavé postavy, dokresluje rodinu a přátele. Přidává i Hugova komiksového hrdinu Skálopevňáka (něco jako Radioaktivní Hugo pro Barta Simpsona) a nechává Huberta s Hugem zažívat dobrodružství po celém světě. A vlastně proč by ne - hory jsou také skoro všude po světě - takže z českých luhů a hájů jsme jednou na střeše světa kdesi v Himalájích, jindy v temné Amazonii. A funguje to. Pro dobrodružné klučičí duše tohle musí být úplná lahůdka a předpokládám, že pohodového tátu, který je možná víc kamarádem nebo starším bráchou, by si přál asi každý (teda pokud už ho doma nemá :)). Za sebe oceňuji potenciál, který tohle univerzum má. Příběhy jsou inteligentně vyprávěné, většinou je pointa celkem jasná už pár stránek před koncem, někdy možná lehce uspěchaná. Pokud máte vy nebo vaše děti rádi třeba Anču a Pepíka (jejichž vliv Nikkarin v doslovu uvádí) nebo třeba Bílou paní na hlídání, tak tady určitě nesáhnete vedle. Velmi příjemně působí dozrálá kresba (kterou jsem si zamiloval už v Super Spellsword Sága), perfektní jsou bonusové obálky pro každý příběh v krásném retro stylu a z mého pohledu je geniální závěrečný bonus - pocta animákům z 30. let o problémovém zajíčkovi. Celkem tedy 11 příběhů, ve fajn formátu, které u zamýšlené cílovky určitě zarezonují.
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.7.2021 01:06Hubert & Hugo
    Hubert & Hugo sú hravé príbehy dvoch horolezcov, ktorí navštevujú rozličné miesta po svete a zažívajú vtipné dobrodružstvá. Jedná sa o zborník príbehov, ktoré vychádzali v Čtyřlístku a ak hľadáte príjemné uvoľnené čítanie, Hubert & Hugo potešia ako malých, tak aj veľkých čitateľov. Pre deti je tu milá kresba, uvoľnený humor a pre tých starších je tu množstvo popkultúrnych odkazov.=►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.6.2021 13:55Hubert & Hugo
    Klasický Nikkarin v nejlepší formě. Čtyřlístek už moc nesleduju, ale Hubert a Hugo mě díky svému autorovi zaujal. Otec Hubert se synem Hugem zažívají podivuhodná dobrodružství na horách, v cizině i v deskové hře a vše je proloženo Nikkarinovým typickým humorem a samozřejmě zpracováno jeho úžasnou kresbou. Kniha nese číslici jedna, tak doufám, že se v budoucnu dočkáme knižního vydání i dalších příběhů.
12141