Spider-Man na vlastní kůži pozná, že historie se opakuje s děsivou přesností.
Dostal se totiž do zaměřovače nemilosrdného lovce! Tato chladnokrevná vražedkyně následuje odkaz svých předků a je odhodlána zničit Spideyho život i životy jeho nejbližších!

Za pomoci slepého hrdiny Daredevila se Spider-Man pouští do zoufalého boje, do něhož se navíc zapojí další starý nepřítel — Vermin. Navíc se můžete těšit na odhalení jednoho z největších tajemství Úplně nového dne. Zjistíte, kdo se skrývá za tajemnou Jackpot!

Obsahuje příběh:
Kravenův první lov

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #564-567, Amazing Spider-Man Annual #35 a Spider-Man: Brand New Day – Extra! #1


Scénář
Bob Gale, Marc Guggenheim, Dan Slott, Zeb Wells
Art
Phil Jimenez, Mike McKone, Pat Olliffe, Paulo Siqueira
Ink
Andy Lanning, Serge Lapointe, Mark Pennington, Amilton Santos, Paulo Siqueira
Barvy
Sotocolor, Rainier Beredo (Rain), Chris Chuckry, Jeromy Cox, Antonio Fabela
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
576 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Kraven's First Hunt (Marvel Comics, 2008)
  • martin28
    Místy jsem se dost nudil. Další tuctovka, která se záhadně objevila v tomto Spideyho kompletu těch "nejlepších příběhů". Pokud by mezi ně pravém patřila, pak by na tom byl Spidey fakt blbě. 50%
  • Ivan Kucera
    Kravenův poslední lov (1989) sa trošililinku preceňuje, ale do zoznamu 50. najvýznamnejších spider-manoviek by sa prebojoval. Preto som sa tešil na Kravenův první lov. Naivne som čakal prequel venovaný tejto vynikajúcej postave (aj keď zo Spajdyho „loveckých“ nepriateľov mám od detských liet predsa len o pazúr radšej Pumu). Až potom som sa dozvedel, že príbeh vyšiel v rámci Slottovho runu Svítá nový den. Ono je na jednej strane pekné, že sa postupne (i vďaka UKK, viď. dvojdielny Pavoučí ostrov) kompletizuje Slottova práca na Steňolezovi, ale keďže ma nikdy naplno nechytila, vnímam to ako Pyrrhovo víťazstvo. Pre tento konkrétny komiks to znamená, že názov je podvod, keďže žiadny Kraven tu nevystupuje. Dvojnásobne nejde o prequel. Ďalšou zlou správou je, že aj kebyže dám všetky doterajšie námietky bokom, z celkových cca 150 strán, ktoré komiks má, je slečne Kravenovej venovaných len biednych cca 70 (!). A aj to málo na mňa pravdupovediac pôsobilo ako remake (vrátane Vermina). Nevraviac o tom, že to nemá koniec. Je to len klasický marvelácky úvod do témy a predstavenie postáv, ktoré sa zjavne mienia v budúcnosti vracať a vracať... a vracať. Oproti celistvému a uzatvorenému Kravenůvmu poslednímu lovu je to fakt niekde úplne inde, sorry. Zvyšok tvoria príbehy s Petrovým nudným spolubývajúcim (policajtom Vinom Gonzalezom) a ešte nudnejšou Jackpot. Odhalíme jej pravú identitu, čo je však vec, ktorá ma nikdy nezaujímala. Našťastie situáciu zachraňuje koniec. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som to so Slottom nevzdal napriek tomu, že si na tento druh príbehov pripadám starý: akonáhle to s ním začnem vzdávať, napíše niečo, čo ma zaskočí a prekvapí a idem ďalej (je pravdou, že Slott v tejto knihe napísal len minimum, ja teraz každopádne hovorím o rune ako celku). Scenár obsahuje viacero zábavných vecí („O 15 sekúnd neskôr“) a oceňujem, že Spajdy je nahláškovaný a jeho hlášky sú tentokrát vtipné (čo priznajme si nie vždy býva samozrejmosť). Inokedy je to ale naopak zarážajúco odlfáknuté. Vinovi fakt ako vysvetlenie stačilo, že mu Spider-Man do bytu narafičil kostým? Ani na sekundu mu nenapadlo, že s tým má niečo jeho spolubývajúci, náhodou istý pán Peter Parker? Zarazilo ma i to, že Spider-Man polícii povie, že Vinov spolubývajúci je Spider-Man a nič z tohto šokujúceho zvratu nie je vyvodené (správne, maskovaný Peter povie Vinovimu šéfovi, že on, Peter Parker, je Spider-Man). Bonusy potešia (úvodné slovo, 2-stranový rodostrom Kravenovcov a 3-stranový text zasväcujúci nás do histórie tohto šialeného, smrteľne nebezpečného rodinného klanu).
  • Mleako
    Z téhle knihy byl za mě nejzajímavější poslední sešit s Jackpot. Příběh s Kraven jr. má jeden zajímavý twist, ale jinak je to jen solidně napsaná mlátička. A extra sešit s Harryho oslavou pobavil. Celkově takové trochu lepší tři hvězdy.
  • Sagikkun
    Jak už bylo řečeno přede mnou, je to vážně poněkud jednodušší, než by mělo být. I přes to je to ale fajn čtení a jako moderní odkaz na Kravenův poslední lov to funguje dobře. Nemějte moc velká očekávání a budete spokojeni - čtyři hvězdy s odřenýma ušima.

    (občas jsem se ale pozastavoval nad pár panely, např. kdy Ana vrhla "Spider-Manovi" ty koule... to zní strašně... na krk, které, pokud vím, by se měly při jakémkoliv odporu více a více utahovat, ale na dalším záběru je má "Spidey" zázračně pryč. Nebo když proskakuje "Daredevil" nad Anou, je k ní otočený zády, a ona ho nakopne tak, že ho to v letu otočí o 180° a schytá to do břicha... ano, jsou to komiksy a větší logiku v nich hledat netřeba, ale tohle jsou věci vypovídající o čiré lenosti. Pokud je v komiksu použita stupidní logika, dá se přistoupit na autorovu hru, ale obrázky které si vzájemně takto protiřečí jsou vážně bijící do očí a to mi připadá odfláknuté.)
  • mcleek
    Zdá se mi, že celý Brand New Day začíná být slabší a slabší. Paparazzimu jsem dal tři hvězdy a považuji za průměr, tohle je ještě o něco slabší. První sešity byly takové uspěchané a jdoucí po povrchu. Ten pátý nebyl o moc lepší, byla to jen taková miniepizoda. Šestý byl opravdu nejlepší, ale také jen takové lehké osvětlení trochu záhadné postavy. Počátek runu Brand New Day mě fakt bavil, tohle spíš jen tak prošumí...
  • Delphín
    Za mě spokojenost. Oproti dílu ,,Kravenův poslední lov" samozřejmě dost jednoduší děj ale stále se jedná o výborné dílo Dana Slotta a spol. Fajn mlátičky hlavně v první části příběhu, dobré vtipy a navíc se konečně dozvíme víc o postavě Jackpot, která do této doby byla takovou dosti záhadnou postavou.
  • hroubek
    Čekal jsem více. Dost mě mrzí, že samotná zápletka není, tak vytěžená jak by mohla a místy nejde do hloubky. Zamrzí to, jelikož to mohlo/mělo být lepší. Komiks jen zlehka načrtne potenciál nového záporáka, nevyužije Ďábla z "Pekelné kuchyně" a místy působí trochu uspěchaně. Na druhou stranu se to čte dobře, a má to pár dobrých nápadu. To nejlepší přijde až na konci, kde se dozvíme více o postavě Jackpot. Je to lehký nadprůměr a doufám, že mě další díly komiksového výběru udělají větší radost.
51061
Četl/a (40)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, dajik, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, hroubek, invape, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Keno, lantan1, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, opytz, roswelll, Sagikkun, Sajmon, simonator, Spike, taidana, trudoš, TZcomics, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(131)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, Glumal, Hlousks, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, psramek, PumpingArrow, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, Symbi, tacmud, taidana, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vita, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (7)
Blackthunder, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, hahahoho, Madao, Radkos