Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Tato komiksová adaptace vám až na jedinou představí všechny pohádky slavného irského spisovatele a dramatika Oscara Wildea. Ilustrátor a výtvarník P. Craig Russell se těmto adaptacím věnoval v průběhu dvaceti let a vy máte jedinečnou příležitost seznámit se s tímto klasickým dílem v dnes již též klasickém zpracování. Ponořte se do příběhů šťastného prince, hvězdného dítěte, oddaného přítele a dalších, abyste mohli objevit krásu skrytou nejen v radosti, ale i ve smutku.

Obsahuje příběhy:
Sobecký obr
Hvězdné dítě
Mladý král
Jedinečná rachejtle
Infantčiny narozeniny
Oddaný přítel
Slavík a růže
Šťastný princ

Obsahuje sešity série Fairy Tales of Oscar Wilde #1-5 (leden 1992 - květen 2012)

Scénář
Philip Craig Russell
Předloha
Oscar Wilde
Art
Philip Craig Russell
Barvy
Digital Chameleon, Lovern Kindzierski, Jesse Kindzierski
Obálka
Digital Chameleon, Philip Craig Russell
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
adaptace, fantasy, pohádka
ISBN/ISSN
978-80-7652-032-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
189 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
720 g
Stran
192
Cena
699 Kč
Originál
Fairy Tales of Oscar Wilde (NBM, 1992, 1994, 2012)
  • Ozymandias
    Ozymandias12.5.2022 13:56Pohádky Oscara Wildea
    Silný, mě rozplakalo.
  • sedw
    sedw6.11.2021 22:58Pohádky Oscara Wildea
    Infantčiny narozeniny a Oddaný přítel byly zlaté hřeby této sbírky pohádek, bohužel zbytek byl průměr. Nebylo to špatné čtení, Oscara Wildea mám rád, ale v komiksu mi bohužel příliš nesedl. Příjemné čtení, ke kterému se ale asi už nevrátím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1.2021 14:12Pohádky Oscara Wildea
    Spojení geniálního Wildea s geniálním Russellem vytváří skutečný komiksový skvost.

    Málokdy je k vidění takové duchaplné spojení klasického pohádkového moralizování, křesťanské symboliky, sociálního cítění a jistého patosu s všudypřítomným a nesmírně vtipným sarkasmem, takovým typicky britským, "suchým" a místy až nezúčastněným. Ona satira však netepe morálku jako takovou, nýbrž zesměšňuje ty, kteří ji zneužívají, kteří se jí falešně ohánějí, nebo jí vůbec neoplývají. Wilde tak trochu poučuje i s nadhledem baví zároveň. To vše v krásném grafickém hávu.

    Celkový dojem: 100%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 15:26Pohádky Oscara Wildea
    Spokojenost. Russell mě baví a užívám si jeho adaptace. Možná se díky němu posunu ke Gaimanovi, kdo ví. Pohádky pobaví, mají poselství, ale není to wow na konci. Prostě je to dobře zmáknuté a odsýpá to. Některé jsou trochu ukecané, ale na zážitku to neubíralo. Osobně se mi hodně líbil Šťastný princ, Infantka a její narozeniny a Obr. Ostatní byly taky dobré, o tom žádná, ale tyhle tři mi nejvíc utkvěly v paměti. Co mě občas zaráželo byly křesťanské a sociální/socialisticky laděné narážky. Nemůžu se zbavit dojmu, ale Wilde mi ve svých pohádkách přijde jako silný kritik tehdejší společnosti. Ne, že by to nedělal v jiných dílech, ale od pohádek jsem to zkrátka neočekával. Nevím, co jsem vlastně čekal, asi jen pohádky, ale zase kdyby psal, jako Grimmové a jim podobní, možná by to nevyznělo. Takže jsem ve finále rád, že jsem se s Wildem v pohádkách seznámil právě takto.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.12.2020 12:11Pohádky Oscara Wildea
    (Ne)pohádky Oscara Wildea mám rád, četl jsem je už jako malý, takže za mě je super, že vyšla i jejich komiksová verze, navíc ještě od Craiga Russella. Wildeovy pohádky nejsou úplně pohádky, spíš morální bajky o egoismu, ve kterých většinou zvítězí pýcha a nemorální jednání a čtenář je tak uvržen do deprese ze stavu společnosti. Prostě paráda :D Russellovi se povedla kvalitní adaptace a ani moc nevadí, že často rezignoval na větší "komiksovost" vyprávění a ponechal zde tak velkou část textu z původních příběhů.
  • louza
    louza22.12.2020 20:53Pohádky Oscara Wildea
    Pedofilní obr, princ zajímající se o blaho svých poddaných, sebevražední ptáčkové, arogantní rachejtle a i zlá holčička. To jsou z témata vizuálně krásné a celkově výtečně zpracované sbírky za jejíž nedokonalosti může spíš předloha, než nedotažená adaptace. Pohádky nepostrádají morální rozměr, jsou vcelku originální, místy jsou smutné a chvílemi nemilosrdné. A bohužel maličko méně zábavné, než by se dalo od klasika typu Wildea čekat. Solidní práce, které ale k mistrovskému dílu přece jen kousek schází.
10132