Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Příběh se odehrává v roce 1900, v matriarchální Asii. Ve světě, kde se steampunk míchá s magií a monstry. V tomhle světě se mladá dívka vyrovnává s válečným traumatem a navazuje psychické spojení s bytostí obří síly. Spojení, které z nich obou udělá terč lidských i nelidských sil. Maika se celý život jen učila bojovat, ale teď její přežití závisí na tom, jestli si dokáže najít i přátele.

Obsahuje sešity série Monstress #13-18 (leden 2018 - červenec 2018)

Cena British Fantasy Award (za nejlepší grafický román), 5 cen Will Eisner Award (za nejlepší pokračující sérii, publikaci pro mládež, scénář, kresbu a obálky), 3 ceny Hugo Award (2x za nejlepší grafický román a nejlepšího kreslíře).


Scénář
Marjorie Liu
Art
Sana Takeda
Obálka
Sana Takeda
Lettering
Darya Subotsina
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
fantasy, mytologický, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-7449-704-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
466 g
Stran
168
Cena
449 Kč
Originál
Monstress #03: Haven (Image Comics, 2018)
  • karl173
    karl173 mecenáš21.1.2020 18:39Netvora #03: Azyl
    Tak zajímavý a zároveň tak nepřehledně napsaný příběh jsem snad ještě nečetl. Je to tak kostrbaté, že se vůbec divím, že se v tom někdo vyzná. Přijde mi, že i sama autorka si musí pomáhat nějakými pomůckami, aby vůbec věděla co právě tvoří za příběh. Některé její cíle, které chce zahrnout do svého příběhu sem až příliš násilně tlačí na úkor srozumitelnějšímu ději. Kresba má své kouzlo, ale jde ruku v ruce s příběhem a je také dosti zmatečná. Chjo, chjo...tak nadějná to byla série, ale já už to s ní nejspíš vzdávám. Jsem z toho čím dál více zmatený. Pokud na to bude čas a chuť, tak někdy zkusím přečíst všechny tři díly rychle po sobě a pokud ani to nepomůže, tak jednoznačně s touto sérií končím. Zmatené 2*
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš17.8.2019 20:37Netvora #03: Azyl
    Monstress je séria, ktorá ma veľmi zaujala svojim prvým dielom, v ktorom sa celý príbeh sľubne rozbiehal, postavy boli sympatické, bol tam humor a celé to bolo príjemné čítanie sľubujúce do budúcna veľké veci. Od prvého dielu je to však stále horšie a úroveň nezastaviteľne klesá. Tretí diel už je úplne bez humoru, už sú tu všetky postavy dosť nesympatické, celý ten koncept posadnutia Maiky okatým bohom ma už dosť otravuje, smerovanie príbehu sa mi nepáči a kresba je na niektorých stranách (hlavne pri akcii) tak odfláknutá a bez detailov, že na tej machuli ani poriadne nevidno čo je tam vlastne nakreslené. Nebolo to úplne zlé, ale nečakal som, že sa mi táto sľubná séria tak rýchlo sprotiví.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš23.7.2019 22:15Netvora #03: Azyl
    Netvora 3: Azyl je komiksem, který vás ze začátku nechá tápat ohledně postav, které se budou na stránkách objevovat. Marjorie Liu zde rozehrává několik dějových linek, na jejichž vyústění si budeme muset ještě počkat. A ačkoliv počáteční "wow" efekt z Netvory již dávno opadl, stále platí, že série je hodna všech Eisnerů a Hugů, které s takovou lehkostí sbírá. Třetí sebraný svazek nepolevuje a stále drží laťku vysoko.
    http://geekcave.cz/comics/recenze/netvora-3-azyl
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.7.2019 14:27Netvora #03: Azyl
    Tohle už fakt nešlo, tady už jsem šoupal nohama, kdy už to proboha skončí. Série bohužel v průběhu čtení nepřináší nic nového a jede furt na jedné vlně a nudí to. Zvraty a změny jsou předvídatelné a z celé série se mi nakonec líbily poslední stránky historie od té kočky. Tohle prostě není pro mě.
  • Scaleo1
    Scaleo111.6.2019 16:56Netvora #03: Azyl
    ze začátku jsem se vůbec nechytal. přeci jen už je to nějáká doba, co jsem četl první dva díly. pak jsem se ale začetl a začalo mě to bavit. příběhu by rozhodně prospělo, kdyby informace o světě dávkoval pomaleji. už je to třetí kniha a pořád máme přednášky pana kocoura. snad z toho nebude v dalším díle písemka. jinak v tomhle díle bylo zase hodně brutálně zabitých ženských. chápu, že autorky vytvořili svět, kde jsou u moci ženy a mají i většinové zastoupení v armádě, ale takhle ke čtení jejich komiksu nalákají i muže, kterým se líbí kreslené(nebo i reálné) násilí na ženách. stačí se podívat na Devianart. nevím, jestli by zrovna chtěli takové čtenáře :D.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.5.2019 18:37Netvora #03: Azyl
    Oproti předchozím dílům (zejména prvnímu) děj nejde tolik do šířky - není kvantum nových postav a informací. Posun příběhu kupředu za známých souvislostí a skutečností + odhalení nových.
  • erik
    erik8.5.2019 08:10Netvora #03: Azyl
    Pripravte sa na veľkú porciu nudných kecov množstva postáv. Nič sa tu v podstate neudeje. Ostáva dúfať, že sa to zmení k lepšiemu alebo to zabaliť. Každého osobná voľba.
210651