Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Mysleli jste si, že je to jenom legrace, ale tentorkát se to Dogbertovi podařilo. Stal se svrchovaným vládcem světa. Stačilo obalamutit novináře, a podle novin se řídí kdo? No přece všichni světoví politici, kteří v OSN odhlasovali předání vlády Dilbertovu domácímu zvířeti.
Ale nebojte se, tahle kniha vás balamutit nebude. Dozvíte se plnou pravdu o tom, jak Dilbert vynalezl přípravek na růst vlasů (a bohužel si ho aplikoval na celé tělo), jak pracoval v oddělení marketingu (odkud byl odvolán pro nedostatečnou konzumaci alkoholu) a jak se stal vůdcem levicové vzpoury v postkomunistické Elbonii. Také roztomilý pejsánek Dogbert sklízí úspěchy, když levně koupí Leninovo tělo, nebo když pomáhá jako průmyslový špion firmám, které nemají samy dost pod čepicí. Jen ubohé kryse Ratbertovi se stále nedaří získat si Dilbertovu lásku.
Čeká na vás také celý pantheon dalších postav, jako jsou Larry King, Matka Příroda, nerozhodní soudci, finanční poradci, několik kandidátů na manažerské pozice a smozřejmě... popelář!

Scénář
Scott Adams
Art
Scott Adams
Obálka
Scott Adams
Lettering
David Horák
Překlad
Filip Škába
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný, satirický, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-100-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 230 mm
Tisk
černobílý
Váha
408 g
Stran
128
Cena
199 Kč
Originál
Dilbert: It's Obvious You Won't Survive By Your Wits Alone (Andrews McMeel Publishing, 1995)
  • Drekorian
    Moje první neútržkovité seznámení s Dilbertem. Překvapilo mě, nakolik samotný Dilbert se v knize vyskytuje méně než jeho pes Dogbert. Kvalitu kresby nelze hodnotit, protože Scott Adams snad ani neumí kreslit.

    Samotné stripy na mě fungují asi v polovině případů. Útoky na levičáky a vegetariány, korporátní otročina a Dogbert mě baví, zbytek mě povětšinou míjí. Vzhledem k ceně si nemůžu stěžovat. Fomát a papír použitý CRWí je vynikající.
  • sedw
    Dilbert jako vždy famózní a já pořád ve skrytu duše tajně doufám, že Crew se ještě jednou pokusí tuto sérii oživit.
  • Kabukiman
    Dilbert vždycky dobře pobaví. Některé fóry jsou hodně vyvedené (např. ten co zmínil Fry) a nebo třeba rande s holkou co trpí maňáskózou:D
  • Fry
    Konečně jsem si udělal čas i na Dilberta, který je bez-pochyby nejlepší "Stripovou sérií", která u nás vychází:

    Šéf: Ťuky ťuk.
    Zaměstnanec: Kdo je tam?
    Šéf: Ty už ne.

    A plno dalších náramných stripů, u kterých se přinejmenším usmějete na vás čekají v této již čtvrté knize Dilbertových příhod. Já jsem opět s celou knihou byl spokojen, i když si myslím, že zatím nejlepším dílem u nás vydaným je třetí díl, který je opravdu silné kafe. Ale na dobrou náladu je i tato kniha. Jen doufám, že se stane zázrak a "Maestro Pavlovský" svolí k vydání dalšího dílu.
  • berounskej
    Obvyklý standard, který nijak nevybočuje z úrovně předchozích dílů. S výjimkou několika narážek na studenou válku, které jsou dnes mimo, mne opravdu děsí nadčasovost všech zbylých stripů. A nezáleží na tom, jestli jde o firemní "kulturu," finance/ekonomiku, životní prostředí nebo cokoliv jiného. Možná by lidstvo opravdu udělalo nejlépe, kdyby Dogberta uznalo za svého jediného svrchovaného vládce světa...
  • Kapis
    Bomba, Dogbert exceluje a dokud je dáván prostor této ultracynické psí hyperinteligenci, všichni ostatní stojí jen v řadě s žebrací miskou. Každý z megalomanských, sebestředných a krutopřísněkrutých Dogbertových projektů je naprosto geniální. Doufám, že ještě pár dílů pojede na ne tak vyostřené hraně nadnárodních korporátně fašistických firemních porad a bude tak krásně světovládně uvolněných. Nemám moc času teď číst ani ty obrázkové publikace, které jsou jak známno určeny pro nedospělé jedince s krizí osobností, ale tomuhle jsem se nemohl vyhýbat dlouho. Tenhle díl je opravdu pecka a těší mě i konzistence formátu vydávané řady, kdy tento díl je vlastně polovina z původní velkoformátové knihy a obálku k 3.dílu Crew vytvořila sama. Vtipy o "Elbonii" patří opět k tomu slabšímu, ale je to v kontextu amerického hegemonického velkoimperialismu pochopitelné. Spokojenost až na půdu a jebou mě ty hvězdičky vyjebané, kvůli kterým jsem dlouho ani neměl chuť hodnotit, takže si pojedu po starému a dávám 95%
  • George Walker Bush
    Irituje mě to "počešťování" vtipů (a ne, nevím, jak to dělat jinak), irituje mě Dilbertova kravata, irituje mě ošklivost Dogberta... ale stripy jsou to opět parádní. Adams je nejsilnější samozřejmě v jeho klasických firemně-kulturních vtipech, ale umí to rozjet na jakékoli úrovni. Párkrát jsem se zase zasmál skutečně nahlas.

    Celkový dojem: 80%
14122