Obal - zadní strana
Pod přebalem přední strana
Pod přebalem zadní strana

+ 4 další ukázky

Představte si, že by se jednoho dne každému z nás zjevil džin s tím, že nám splní přání. Ne tři jako v pohádce, ale jedno. Jak by takové přání ovlivnilo ostatní lidi a svět? Přemýšleli byste o tom vůbec? A byl by takový svět ještě k žití? Charles Soule se nad tím v této chytře napsané knize hravě zamýšlí a jak je jeho zvykem, tak se nevyhýbá ani temnějším linkám. Odpočet začíná na osmi miliardách lidí a osmi miliardách přání.
Co si budete přát?

Obsahuje sešity série Eight Billion Genies #1-8 (květen 2022 - duben 2023)
Vyšlo jako 6. svazek edice Mighty Shorts.


Scénář
Charles Soule
Art
Ryan Browne
Obálka
Ryan Browne
Lettering
Zuzana Štěpánková, Radek Švarc
Překlad
Filip Štěpánek
Redakce
Haseyo, Filip Štěpánek, Zuzana Štěpánková, Kateřina Veselá (II)
Žánry
fantasy, sci-fi, společenský
ISBN/ISSN
978-80-909078-0-5 (Mighty Boys)
Vazba
sešit v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 x 26 mm
Tisk
barevný
Váha
1146 g
Stran
280
Cena
672 Kč
Originál
Eight Billion Genies (Image Comics, 2023)
Varianty
Osm miliard přání (2023)
Osm miliard přání (sběratelská verze) (2023)
  • Sagikkun
    Sagikkun13.3. 13:54Osm miliard přání
    Perfektní čtenářský zážitek a doteď to zpracovávám. Osm miliard přání má prostě všechno - skvělý námět, sympatické postavy, promyšlená pravidla, smysluplný a provázaný vývoj opravdu mnoha událostí, různorodé žánry, i přesto ukočírovanost, parádní art style, spád, odkazy, zvraty, emoce, myšlenku... Vlastně je z toho (pochopitelně) hodně cítit rukopis Dopisu 44, kdy se zdánlivě prostá premisa začne postupně nabalovat jako sněhová koule a dostává se až do absurdních rovin, na svoji cestě ale více než trefně zachycuje a vystihuje lidstvo jako takové. Přičemž Osm miliard přání, navzdory svému menšímu počtu stran a zasazení "pouze" na Zemi, Dopis 44 vývojem událostí jednoznačně přebijí (topovky to jsou ale obě). Neuvěřitelná jízda, které nemám co bych vytkl, je radost to mít ve sbírce a rozhodně se k tomu budu vracet. K tomu příhodně snad nejlepší zpracování vnějšku i vnitřku, co doposud MB mělo. Rozhodně je to z toho, co od nich vyšlo, v mojí top trojce a samotný komiks je vlastně takovým splněným přáním.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.3. 11:14Osm miliard přání
    Tak tohle stojí za to se trochu rozepsat!

    Já kdybych dostal jedno přání, tak si přeju, ať ti všichni kokoti, co si pořídí do bytu ve městě vlčáka, malamuta nebo páreček haskyjů či irských setrů a s kterýma pak otráveně vylezou ráno na šest minut na dvorek, kde je nechají vesele vysrat hromadu jak od slona, aby pak do toho vletěly hrající si děcka, tak bych si přál, ať jim všechny ty hovna, co nechali venku za ty roky, se zhmotní v jednu chvíli nad postelí v ložnici a nad gaučem v obýváku a zbytek pak nad kuchyňskou linkou. A samosebou i všechna budoucí hovna taky. To by bylo najednou čisto venku. Ale ne, dělám si legraci, pro ty pomaleji chápající, tak bych to nepromarnil, myslím, že úplně každý nad tímhle strávil hodiny uvažováním, osobně snad už od té doby, kdy ve Čtyřlístku si někdo přál, ať má tolik přání, kolik je stébel pod kloboukem. To se divím, že to nikoho nenapadlo, vždyť by asi bohatě stačilo tisíc nebo i deset. Otázkou je, jestli by to džinové nezrušili, to je docela možné, takže by to bylo třeba promyslet asi trochu hlouběji. Taky by mě lákalo být aspoň rok havranem a proletět se tam a zpátky, nicméně stejně jako „Pan nápaditý“ bych si, jak už bych měl přání jen jedno, nasázel taky hromadu podmínek a podpřání, třeba ať mě jako havrana nikdo nezabije, že? Taky mě napadlo, že by bylo fajn, kdybych měl moc přinutit lidi říkat pravdu a to i na dálku. To by spousta lidí koukalo, kdyby stála v řadě Adamová-Pitkarová, tragikomická parodie na diplomata kinder-minister bakalář Lipánek, teolog i traktorista a vůbec celá ta nekompetentní zkorumpovaná banda neschopných prolhaných mamlaszmrdů. To by možná i zdejší progresivní anticivilizační kliku přinutilo se zamyslet, kdyby ty absolventy Aspen institutu slyšeli říkat konečně pravdu.

    Škoda, že si to můžu jen přát. Nikdy mě nenapadlo uvažovat, jak by to bylo, kdyby si přát mohli všichni a přání by šla proti sobě nebo by se nulovala. Nad tím se autoři evidentně zamýšleli podstatně více, hlouběji a déle. A musím říci, že se jim to velice povedlo a to včetně opravdu pěkného konce. Další velice podařená kniha z dílny cyboye, díky moc a nenech si zkazit svou snahu žádným zapšklým škarohlídstvím. Oceňuji i to, že jsem objednával dohromady s Fear agentem a psal jsem, že mi 8 miliard stačí poslat dohromady v dubnu a on mi to poslal hned. Takže opět skoro plný počet, vskutku skvělá kniha!
  • Fort
    Fort13.1. 16:08Osm miliard přání
    Za mě to tak báječné nebylo. Provedení knihy na jedničku, klobouk dolu, tomu se nedá nic vytknout, ale po dějové stránce nic moc. Čekal jsem něco na způsob, že si každý druhý bude přát, aby byl nejbohatší na světě a kdo vyřkne přání nejdříve bude na konci nejchudší. První přání, které mě hned na začátku napadlo, bylo abych já a moje rodina, tohle všechno ve zdraví přežila. Proč jsi nikdo nepřál, aby všichni džini zmizeli a nesplnili své přání těm, kteří ho ještě mají? Vážně si žádná misska nepřála světový mír? Hlavně, že se myslelo na globální oteplovaní :)
  • Alfi
    8 miliárd je vážne skvelá kniha. Jednoduchý nápad, kde každý obyvateľ zeme dostane džina, ktorý mu splní jedno - nie tri, jedno želanie rozpracovala tak, že je dej rozumný, konzistentný, zábavný, vtipný a zároveň dojímavý a s hĺbkou. Rozhodne jeden z naj komiksov 2023.
  • faster86
    Dobrý nápad, dobře zpracovaný. Hodně se mi líbí počítání obyvatel a přání s postupem času, stejně tak jaký typ lidí si kdy vyplýpvá přání. S dopisem a kletbou to spadá do jednoho světa, jen mi přijde, že se to tam časově nějak uspokojivě všechno nepotkává jak by mělo.
  • Norri
    Norri mecenáš29.12.2023 21:00Osm miliard přání (sběratelská verze)
    Tak tohle se vážně povedlo. Je to perfektní a řadí se to k nejlepším komiksům, jaké jsem četl. Je to chytré a zábavné od první stránky. Má to hloubku, ale zároveň tomu nechybí humor a hravost. Osm miliard lidí dostalo jedno přání a vypukl očekávaný chaos. Už jenom ten by stačil na fajnovou povídku. Ale Charles Soule zde jde mnohem, mnohem dále. Nechává čtenáře sledovat vývoj událostí daleko do budoucnosti. Je to takové postapo po velmi nepravděpodobné katastrofě. Budu se opakovat, ale je to perfektní a má to dokonce i povedený a uspokojivý konec.

    Výtvarnou stránku měl opět na starosti Ryan Browne, který se Soulem dělal i Kletbu. S potěšením můžu říct, že tady odvedl daleko pěknější práci. Kresba je jemnější a preciznější. Více se mi líbí i barvy.
  • Good Games
    Good Games mecenáš15.12.2023 18:35Osm miliard přání
    Osm miliard přání sa veľmi vydarilo a ten námet na komiks je proste skvelý! Veď si to len predstavte, že každý človek na planéte Zem má jedno prianie, ktoré bude splnené každému bez rozdielu či je malé mimino alebo starec na smrteľnej posteli. Autori sa s tým popasovali naozaj dobre a spravili z tejto zaujímavej témy skvelý hravý komiks plný nápadov. Jeden z najlepších komiksov tohto roka!=►Celá recenzia◄=
  • MisaNuff
    MisaNuff5.12.2023 11:37Osm miliard přání
    Pecka. Nejlepší MB zatím? Z děje nechci nic prozrazovat, zjeví se každému na planetě džin a má 1 přání. Kam se to asi posune je dost jasné, ale kluci to mají perfektně promakané, dovedené až do extrémů. Vidíme prvních 8 vteřin, pak 8 minut, 8 hodin atd. až k 8 stoletím. Má to silný začátek, prostředek i konec! Má to super postavy. Dějově mě to uchvátilo (ano, klasika, chtěl jsem dát pár sešitů večer a jít spát, nakonec jsem to přečetl na jeden zátah).

    Kniha je, jak je u MB zvykem, naprosto dokonale zpracovaná, ten papír je nejlepší na trhu, vazba také.

    Kresba - nevím, nejsem z ní odvařený, ale funguje perfektně, hlavně prostředí je fakt nabité, mnoho vtípků, odkázů atp. Pro mě je důležité, že jsem vždy naprosto přesně věděl, co se děje, kdo co říká, sem tam jsem se i kochal dvoustránkou.

    Celkově pecka, chci více takových. Je fakt škoda, že MB stíhají vydávat něco max. 3x do roka. (ano, 2 knihy, ale jak rád bych si od nich něco kupoval každý měsíc) Děkuji a jdu na Kletbu. A pak si dám celého Soula znovu v tom doporučeném pořadí, abych si mohl hledat easter eggy.
321621