Hvězda pouště - ukázka vkládané repliky dopisu
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Matt Montgomery vede obyčejný všední život vysokého státního úředníka. Tato uklidňující rovnováha se však jednoho večera zhroutí, když se vrátí domů: jeho žena leží na schodech jejich domu, zabita strašlivým způsobem. A jejich dceru potkal stejný osud. Kdo spáchal takový zločin a především proč? Matt Montgomery se vydává až daleko na západ, aby hledal vraha…

Obsahuje původní dvě alba série L'Étoile du désert , vydané nakladatelstvím Dargaud:
Hvězda pouště #01 (L'Étoile du désert#01, 1996)
Hvězda pouště #02 (L'Étoile du désert#02, 1996)

Vyšlo jako 24. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)

Některé kusy v prodeji s vloženou bonusovou replikou obálky s dopisem viz ukázka.


Scénář
Stephen Desberg
Art
Enrico Marini
Obálka
Enrico Marini
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Zbyněk Froněk
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-88617-05-1 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
880 g
Stran
120
Cena
599 Kč
Originál
L'Étoile du désert - L'integrále tomes 1 et 2 (Dargaud 2001)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.1. 13:20Hvězda pouště
    Sedlo mi to víc než Go West Young Man. Velmi solidní westernový příběh, kde mě navíc nezklamalo rozuzlení záhady, takže parádní nadprůměr.
  • choze
    choze29.12.2023 14:00Hvězda pouště
    Solidní žánrové řemeslo. Příběh o putování za pomstou, který čtenáři nabídne většinu toho, co čtenář od takového příběhu žádá - nesvatouškovského hrdinu conneryovského vzezření, výrazného záporáka, atraktivní indiánku, kulisy westernového městečka v pustině s rozestavěnou železnicí, nějaké to znásilnění (celkem tři), do drsného hrdiny se navážející záporáky, akci a hlavně palčivou otázku po motivaci padouchů, na kterou hrdina zarputile hledá odpověď a která udržuje čtenářovu zvědavost až do zajímavého závěrečného vysvětlení.
  • trudoš
    trudoš editor12.11.2023 13:01Hvězda pouště
    Svižný mix špinavého westernu a mysteriózní detektivky, který je efektivnější v technických detailech a výsledné atmosféře, než v zápletce jako takové. Ta je přitom vymyšlená rafinovaně, když vyšetřování brutálního zločinu je zakončeno neméně brutální pointou. Jenže, kde má Stephen Desberg promyšlený příběh, tam mu pod prsty protékají čtenářovy sympatie k hlavnímu hrdinovi. Ten, kromě toho že nepůsobí z celého portfolia postav, jako jediný, příliš přesvědčivě, je v důsledku i protivně antihrdinský. Kasá se morálkou, aby ji hned ve druhém obraze převrátil naruby; tváří se jako drsňák a pak nezasáhne v okamžiku, kdy je ho nejvíc třeba a jeho vyšetřování je spíš sledem neuvěřitelných náhod, než smysluplným pátráním. A nic na tom nemění ani skutečnost, že má ošlehanou tvář Seana Conneryho v nejlepších letech. Vyprávění tak zachraňuje alespoň kresba Enrica Mariniho, na jehož bohatě obdařené dívky je vždycky radost pohledět. Tohle ovšem průměrný scénář na piedestal nadprůměru nedostane.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2023 08:56Hvězda pouště
    Primocarovka, ktera si na nic nehraje. Celkove to dobre balancuje nad pro ctenare zjevnym s tim, co je skryto. I kdyz to nijak neprozivate, presto jsou ty zmeny a twisty na slusne urovni. Marini umi byt hezky explicitni a Desberg pise slusne. Jen jsem mel obcas pocit, ze neni kasne kdo kdy na koho mluvi. Kolikrat mi prislo, ze mluvi k sobe, ale bylo to v nejake akci. V tomhle byl trochu chaos, ale jinak velmi dobra a slusna porce akce, nasili a ameriky. Prijemny kontrast barbarstvi a civilizace. Holt settlerska logika.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.10.2023 11:41Hvězda pouště
    Svižný revenge western s překvapivým morálním twistem.

    Celkový dojem: 60%
  • Norri
    Norri mecenáš21.9.2023 23:11Hvězda pouště
    Po úžasné obálce přišly první stránky a já jsem měl pocit, že je zde všechno špatně. Nelíbily se mi barvy, nelíbil se mi lettering, nelíbil se mi styl vyprávění a hlavně se mi nelíbil hlavní hrdina a jeho charakter. A taky se mě to nedokázalo emočně dotknout. Vážně, znásilnění a vraždy manželky a dcery hlavního hrdiny mě nechali zcela chladným. Z hlavního hrdiny jsem měl pocit, že jej to spíše nasralo, než že by jej to zlomilo.

    Většinu textů knihy tvoří monolog, nebo spíše myšlenky hlavního hrdiny. Na monologu není nic špatného a často je zábavný. Ale tady je ho prostě příliš moc. Nemůžu tomu ale upřít fakt, že i přes ten příliš dlouhý monolog si to nakonec dokázalo vybudovat solidní atmosféru. Celý příběh se mi z počátku zdál trošku přitažený za vlasy a o to více mě na konci překvapilo, že je založený na skutečných postavách a událostech. Překvapilo mě i konečné vyústění příběhu a jeho pointa. Pozitivně překvapila, nutno podotknout. Tak nějak celému příběhu dala vyšší smysl.

    Příjemným překvapením knihy je bonus ve formě přiloženého dopisu, který dostal hlavní hrdina od své dcery. Dopis je do knihy vložen v obálce.
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.9.2023 19:36Hvězda pouště
    Hvězda pouště patrí do rannej tvorby skvelého kresliča Enrica Mariniho, ktorého kresbu priam zbožňujem a patrí medzi mojich obľúbených autorov. Jedná sa o western v hlavnej úlohe s chlapíkom, ktorému bol predlohou Mariniho obľúbený herec Sean Connery. Príbeh má zaujímavú zápletku, dobré tempo a na rozuzlenie si budete musieť počkať až do samého konca (mňa trochu sklamalo). Inak však kvalita po všetkých stránkach. =►Celá recenzia◄=
1255