Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Přes 130 let byla Prašina temným ostrovem uprostřed zářící Prahy. Nikdo netušil, proč v záhadné čtvrti nefunguje elektřina a kolik pokladů i nebezpečí se skrývá v jejích ulicích. Na Prašinu se před časem vydali Jirka a jeho kamarádka En. Společně odhalovali dávná tajemství Prašiny, osud geniálního vynálezce Hanuše Nápravníka a jeho objevů. Jejich příběh je zaznamenaný v knižní trilogii Prašina, Prašina: Černý merkurit a Prašina: Bílá komnata.

Od popsaných událostí uplynuly dva roky a všechno je jinak. Tajemná Prašina se proměnila. Nad starými střechami se tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli. Dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Jenže co když na sebe tma dokáže vzít lidskou podobu?

Od střetnutí Vaška s tajemným žhářem uběhlo čtrnáct dnů. Z nečekaného místa přichází informace o klíči s třemi propletenými rybami.

Scénář
Vojtěch Matocha
Art
Karel Osoha (K-Os)
Barvy
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Nikola Janíčková, Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7637-263-4 (Paseka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
167 x 257 mm
Tisk
barevný
Váha
86 g
Stran
24
Cena
79 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2023 10:47Prašina: Křídový panáček #3: Vlaštovka
    Ta tajemná a lehce strašidelná atmosféra je pohlcující. Je to skvěle napsané i nakreslené. Má to něco ze Stínadel, ale nepůsobí to dojmem kopírování či vykrádání.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš18.7.2022 08:57Prašina: Křídový panáček #3: Vlaštovka
    Atmosféra hustne. Má na tom vplyv ponuré jesenné počasie. Obloha je väčšinu dňa zatiahnutá. Chlad preniká do múrov starobylých budov, ktoré si pamätajú strašidelne veľa. Opadané stromy. Ľudia vonku pália veľké kopy lístia a následne rýchlo opúšťajú ulice a uchyľujú sa do svojich príbytkov, kde je teplo a útulne. Až v tretej Prašine som sa začal naplno cítiť ako vo Foglarových Stínadlach. Ak sa v budúcnosti ešte viac pridá na temnej atmosfére a zamotanejšej zápletke (zatiaľ sú to skôr len náznaky), možno pôjdem na 4*.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.6.2022 00:04Prašina: Křídový panáček #3: Vlaštovka
    Další kvalitní pokračování, které udržuje napínavý tón předchozích čísel.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.6.2022 17:08Prašina: Křídový panáček #3: Vlaštovka
    ... a pořád se jede... trochu přituhuje, čtenář si říká, oč jde, jedno tajemství vrší druhé, trocha osobní roviny... Za mě pořád dobré čtivo ála oddychovka.
  • Sagikkun
    Tak za mě to před prázdninovou pauzou skončilo ideálně - mnohé se vysvětluje, avšak nabízí se zcela nová otázka/zvrat, který mění celou situaci a dost navnadí na pokračování. Sešit se jinak jako obvykle čte skvěle, má to klasicky parádní kresbu, atmosféru, spád.
  • faster86
    Řekl bych, že klipnější tempo než první dva sešity. Pomalu klidně se dostaneme na posledních asi 5 stránek, kde je info které má vlastně nulovou hodnotu. Každopádně atmosféra komiksu je úžasná.
12154
Četl/a (51)
123peta, BadBoy, calvin10, cobe, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, faster86, filemon, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Hanussen, IndyP, Ivan Kucera, Izmir Čupr, James, japes, Jestrab2, Ježek_22, jindroush, Kaluž, Kerbellos, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, Lookass33, Mariohurbanek, Marty_von_Shit, Mikei, mineralk, MP, Mr.Plysh, Norri, oleav, Palebras, Pepé13, Poseidon1978, raimi, RaptoR, roswelll, Sagikkun, seneke, Sir_Pete, Thorug, Ukko, Zbysek2410
(117)
123peta, 2scha, akrijus, Alfi, Azbest, BadBoy, Benji, Betelguese, binnmode, blackJag, burzum, calvin10, cobe, Dalamar, davidek, delsemela, Devilek, Dezodoo, Dinik, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, Fananek, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Fox01, Georgíno J., gezic, Glumal, goldschmidchen, guseppe, Hanussen, hellblazer, Hephaestion, herbert, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, japes, Jay-jay, Jestrab2, Ježek_22, jindroush, Kaluž, Karel Sec, karl173, Kerbellos, KINIMODUS, Kjon, komik.sx, KOWE, kubosos, lacoste, Lamahe, Lobok257, Lojza, Lookass33, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marty_von_Shit, Matthew, mcleek, merhyx, mikado, Mikei, mineralk, Miss Amphipolis , Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pechna, Pepé13, petad, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, RaptoR, Ricarderon, roswelll, Sagikkun, schefik, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, suchosch, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, Tialster, trudoš, Ukko, valon, VasaX, vranakx, willis, yogi, Zbysek2410
Nabízí (1)
Ivan Kucera